Exclusiv
Scandalul lui Radu Oprea: De la spălarea de bani si mafia deșeurilor la implicații și complicații Internaționale în Industria de Armament cu efecte negative pentru România și Cugir
Din Spălarea de Bani si Mafia Deseurilor la un nou nivel cu Implicații Negative pentru România și Industria de Armament
De-a lungul anilor, Ștefan-Radu Oprea, senator PSD, a raportat un împrumut acordat unei firme în declarațiile sale de avere: aproape trei milioane de lei.
La un anumit punct, Oprea ar trebui să primească înapoi acești bani. Din 2012 și până în prezent, în declarațiile de avere ale lui Oprea (inclusiv cea mai recentă), este menționat un împrumut de 2.943.305 lei acordat firmei City Imobiliar SRL.
O examinare simplă arată că firma a fost înființată în 2007 și a prezentat ultimul bilanț la Fisc în 2014. Din bilanț reiese că firma avea active imobilizate (terenuri sau clădiri) evaluate la 21,4 milioane de lei, cu datorii de 24,8 milioane de lei și cifră de afaceri zero.
Practic, chiar dacă firma ar vinde toate activele la valoarea menționată, ar fi nevoie de încă peste trei milioane de lei pentru a acoperi toate datoriile.
Contactat de Newsweek România, senatorul PSD a fost evaziv. Inițial, a explicat că firma era un „SPV”: „City Imobiliar SRL a fost o firmă de proiect, un vehicul special de proiect.”
Despre ce proiect era vorba? „Un proiect imobiliar,” a menționat Oprea, fără a oferi detalii. Ulterior, a adăugat: „Firma se află într-un proces de insolvență.”
Senatorul PSD a evitat să răspundă clar dacă va recupera banii investiți în companie în cazul falimentului. Întrebat despre proveniența celor trei milioane de lei pentru investiția din acum zece ani, a menționat Agenția Națională de Integritate: „Totul a fost în conformitate cu legea, am fost verificat de ANI, la sesizarea unui coleg de partid, și am primit acasă o scrisoare conform căreia nu există probleme legate de averea mea.”
Indiferent de scrisoare, senatorul PSD a refuzat în principal să explice de unde proveneau cei trei milioane de lei acum zece ani. „M-am retras din acea firmă în 2012, practic din majoritatea firmelor în care dețineam acțiuni, nu știu ce se întâmplă acolo,” a mai adăugat Oprea.
Conform unei publicații locale, „Eco Burn a fost înființată de senatorul PSD de Prahova, Radu Ștefan Oprea, împreună cu partenerul său tradițional, Mihail Ștefănescu, cunoscut sub numele de <Treflă>. Oprea a părăsit Eco Burn imediat ce a devenit parlamentar, cedându-și părțile sociale în decembrie 2012, în luna alegerilor legislative.
Treflă, asociatul său vechi, a rămas înregistrat. Acesta nu are activitate publică, dar a fost extrem de influent local.
În ansamblu, firma Eco Burn, moștenită de Treflă și senatorul Oprea, a avut contracte cu Consiliul Județean Prahova, iar împotriva altei companii deținute de ei, Urban Electric, procurorii au început urmărirea penală pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul „Păvăleanu-Alexe.”
Baronul PSD de Prahova, Radu Oprea, în asociere cu Mihail Ștefănescu, cu care împarte controlul asupra Companiei City Imobiliar SRL, ce figurează și în declarațiile lui de avere cu un împrumut de 2.943.305 lei (aproximativ 580 de mii de euro), își are ca asociat și pe Drăgoiu Paul Constantin, directorul B.S.S. – Building Support Services, companie controlată de Reiwag Facility Services GMBH din Austria – familia Wagner.
Din pură curiozitate, am întrebat un specialist în domeniu de ce cineva ar împrumuta o firmă fără activitate cu o sumă atât de mare de bani.
Răspunsul specialistului: Vânzi fictiv un obiect la preț simbolic pentru a justifica sursa banilor negri și apoi treci acea sumă în declarația de avere ca fiind legală.
Se aude DNA?
Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu accepta sau accepta ca el/ei sa fie câștigător/castigatori
Cine altul decât renumitul „Trefla” , cel ce este în spatele celor doua societăți ce dețin autorizatii de mediu …Eco burn și Sterileco.
De fel aceste doua societăți participa la licitații împreună pentru a putea deregla și câștigă locul câștigător nr.1.
„Trefla” sau săgețile acestuia merg, amenință, șantajează sau mituiesc pe cei ce nu accepta sau accepta ca el sa fie câștigător.
Dosarele penale în care este implicat el sau membrii familiei stau „bine” la sertar și nu se mișcă o secunda, fiind lăsate sa se prescrie.
Sa nu uitam ca a murit un om în incinta Ecoburn și este liniste…dar, daca realizam ce este dezvaluit jos nu trebuie sa ne mai miram de protectia acordata acestuia…
Radu Oprea, șeful lui „Treflă”, l-a promovat pe Petrica Ușurelu în industria specială de resorturi internaționale. Recent, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Rheinmetall, deși avea un angajament contractual guvernamental cu Beretta pentru transfer de tehnologie și aducerea unor linii noi la Cugir.
De peste 6 luni, atât ministrul Radu Oprea cât și directorul general Romarm, Ionela, au evitat să răspundă partenerului italian, preferând o înțelegere cu o companie germană.
În consecință, toate instituțiile militare italiene vor emite un performance bond conform contractului cu Ministerul Economiei și Romarm și vor executa Romarm pentru 8 milioane de euro, blocând astfel firma, și în același timp, vor pune în liste negre pe plan internațional și compania română. Vom reveni cu dezvaluiri cu implicatii internationale. (Cristina T.).
Exclusiv
DIICOT Iași: sapte inculpați reținuți în dosarul de contrabandă cu tigarete
La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a șapte inculpați (dintre care patru cetățeni străini), cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea de produse accizabile fără documente legale și comercializarea acestora pe teritoriul României, în special a țigaretelor, fără a fi marcate corespunzător sau cu marcaje false, în cantitate ce depășește 10.000 de țigarete, și concurență neloială.
Investigarea a scos la iveală că, începând cu anul 2023, inculpații, cetățeni din România, Republica Moldova și Iordania, au constituit un grup infracțional organizat în județul Iași, cu scopul de a introduce ilegal în România cantități de țigarete provenite din Republica Moldova sau contrafăcute în Bulgaria. Aceste țigarete erau transportate cu autovehicule special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului, pentru a fi ulterior comercializate pe teritoriul României și în țări din vestul Europei.
În urma acțiunilor desfășurate, procurorii DIICOT, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară în județele Vaslui, Suceava, Galați, Dolj, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Au fost identificate și ridicate 23.320 de pachete de țigarete (provenind atât din Republica Moldova, cât și contrafăcute), sume de bani în euro, dolari și lire sterline, patru autovehicule utilizate la transportul țigaretelor, înscrisuri și alte mijloace de probă.
De asemenea, în timpul controlului de frontieră la P.T.F. Nădlac II și P.T.F. Giurgiu, precum și în cadrul perchezițiilor domiciliare din municipiul Bârlad, au fost indisponibilizate alte 14.710 pachete de țigarete provenite din Republica Moldova și Bulgaria.
Procurorii urmează să sesizeze judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași pentru propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale, iar documentarea cauzei a beneficiat și de suportul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Giurgiu și Timișoara. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Menționăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Sava N.).
Exclusiv
Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.
Exclusiv
Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor
-
Exclusivacum 5 zile
Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24
-
Exclusivacum 4 zile
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI
-
Exclusivacum 4 zile
Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă
-
Exclusivacum 5 zile
Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare
-
Exclusivacum 5 zile
Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință
-
Exclusivacum 5 zile
Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)
-
Exclusivacum 5 zile
În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților
-
Exclusivacum 4 zile
Primul spot de prezidențiabil al lui Nicolae Ciucă