Connect with us

Featured

Curtea de Conturi, ”călare” pe ANAF

Publicat

pe

Controalele Curții de Conturi la direcțiile teritoriale ale ANAF și neregulile majore descoperite arată clar că deficiențele din interiorul agenției au atins un nivel fără precedent. Una dintre principalele cauze este deficitul de personal, plus nivelul scăzut de competențe, din cauza salariilor demotivante, și absența informatizării sistemului. Prejudiciile aduse bugetului de stat sunt însemnate și asta în timp ce Guvernul se împrumută de zor de pe piețele externe.

(Preluare National – Claudia Marcu):

O concluzie generală a controalelor multiple la direcțiile ANAF, realizate de Curtea de Conturi, este aceea că inspectorii fiscali nu-și fac treaba. Cauzele sunt multiple, de la deficitul de personal, competențele scăzute și până la absența informatizării sistemului. Problema este că, dacă inspectorii ANAF  nu sunt în stare să descopere conexiuni evazioniste la vedere, cum ar putea să depisteze optimizările fiscale ale multinaționalelor, mult mai fine și mai dificil de urmărit?!

Verificările Curții de Conturi la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Hunedoara au relevat neconcordanțe între veniturile brute aferente anului 2021 declarate de către persoanele fizice autorizate, din activități independente-profesii liberale, și veniturile brute realizate de către aceștia prin DSVSA Hunedoara. Astfel, din compararea veniturilor declarate de medicii veterinari prin Declarația unică cu sumele încasate de aceștia în baza contractelor încheiate cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, s-a constatat faptul că doi medici nu au depus Declarația unică pentru suma totală de 134.880 lei încasată de la DSVSA Hunedoara, rezultând un impozit pe venit nedeclarat în sumă de 13.488 lei și contribuții de asigurări aferente în sumă de 16.560 lei. Vinovate de diminuarea veniturilor la bugetul de stat se fac chiar organele fiscale, care nu au luat măsuri de obținere și utilizare a tuturor informațiilor și documentelor necesare pentru determinarea corectă a situației fiscale a contribuabililor.

Exploatarea resurselor naturale, neimpozitată

Totodată, inspectorii Curții de Conturi au depistat că veniturile din activitățile de exploatare a resurselor naturale nu au fost declarate în totalitate și că impozitele nu au fost plătite. Este vorba despre un operator economic care a deținut permis de exploatare a resurselor naturale și alți 15 operatori economici care au exploatat masă lemnoasă și care nu au declarat și plătit impozitul pe veniturile din exploatarea acestor resurse, contrar prevederilor legale, evident, tot din cauza neîndeplinirii atribuțiilor de către organele fiscale.

”Directorul general al DGRGP Timișoara va dispune structurilor subordonate din cadrul AJFP Hunedoara efectuarea unei analize, vor fi dispuse măsuri concrete care să asigure notificarea operatorilor economici care desfășoară activități de exploatarea a resurselor naturale și va fi transmisă lista contribuabililor care nu și-au clarificat situația inspecției fiscale, în vederea efectuării analizei de risc și cuprinderea în programul de control. Se vor stabili obligațiile fiscale principale datorate și vor fi transmise deciziile de impunere organelor fiscale teritoriale, în vederea înregistrării debitelor suplimentare, calculării și înregistrării accesoriilor aferente”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Nereguli peste nereguli

Un număr de 7 agenți economici au declarat un impozit de dividende diminuat, de data aceasta pentru că au completat eronat declarațiile, însă nici în aceste cazuri organele fiscale nu au luat măsuri pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale. Inspectorii Curții de Conturi au mai semnalat și prejudicierea bugetului FNUASS, prin faptul că mai multe persoane fizice care au realizat venituri nete din dividende nu au plătit contribuția la sănătate.

De asemenea, din compararea veniturilor din exploatare declarate de contribuabilii plătitori de impozit pe profit pe toată durata anului 2022 cu valoarea livrărilor de bunuri și prestări de servicii taxabile s-au constatat diferențe, diminuându-se profitul impozabil cu aproape 19 milioane de lei. O altă deficiență găsită de Curtea de Conturi a fost neincluderea în programul de control a unor contribuabili care au declarat achiziții de la parteneri inactivi sau radiați, constatându-se faptul că organele fiscale nu și-au îndeplinit în totalitate atribuțiile în vederea identificării unor potențiale vulnerabilități fiscale și a contribuabililor care reprezintă risc fiscal.

Featured

Adevarul despre lucrurile care s-au intamplat in ultimile luni

Publicat

pe

De

„Dragi prahoveni,
Am încercat să explic, răspunzând întrebărilor pe care le-am primit de la dumneavoastră, în ce constă alegerea din 9 iunie (dezvoltare cu mine şi PNL sau preluarea Prahovei de către clanul Cosma), în ce constă dosarul DNA care mă vizează, de ce candidez şi ce putem face ca să ducem Prahova pe Primul Loc.
Un interviu sincer, cu întrebări tranşante şi răspunsuri clare.
Pe 9 iunie, alegeţi Iulian Dumitrescu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova şi candidaţii PNL”.
Citeste in continuare

Administratie

Pana la sfarsitul anului, oamenii de pe Valea Slanicului vor avea gaze in casele lor

Publicat

pe

De

„Am fost pe Valea Slănicului și oamenii sunt îngrijorați că PSD  va bloca proiectul de alimentare cu gaze.
Clanul Cosma, care conduce de facto PSD Prahova, și marionetele lor – Nanu, prefectul și mulți alții – au încercat din toate puterile să stopeze acest proiect.
I-am asigurat pe oamenii din Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și Slănic că proiectul meu de suflet continuă și că, până la sfârșitul anului, vor avea gaze în casele lor.
În 9 iunie, pentru a continua proiectele importante din Prahova, votați Iulian Dimitrescu președinte al Consiliului Județean Prahova și candidații PNL.”
Citeste in continuare

Featured

Eugen Ionica, vicepreședinte PNL Prahova și candidat la Consiliul Județean Prahova pentru un mandat de Consilier Județean: „I-am adresat primarului ZERO trei întrebări! Nu mi-a răspuns la niciuna!”

Publicat

pe

De

„Astăzi, puțin înainte de prânz, primarul ZERO al Ploieștiului a avut o pseudo-întâlnire cu cetățenii din Bariera București, la această punere în scenă, organizată în stilul propriu al lui Volosevici, adică regizată, fiind prezenți nu mai mult de circa 30 de oameni, cu tot cu stafful de campanie și susținătorii declarați ai PSD. Îmbrăcat neutru, fără geaca roșie, oare de ce nu o poartă, este cumva alergic, îi este rușine de ceva, Volosevici încerca să îi amețească pe cetățenii care s-au nimerit în zonă, cum că o să facă și o să dreagă, dar în mandatul viitor. Pentru că, în mandatul acesta, oameni răi nu l-au lăsat să facă ce voia, că el sigur voia să facă. Cum vi se pare fraza asta? Greu de înțeles dar, dacă îmi aduc aminte de o cugetare avută de unul dintre părinții fondatori ai PSD-ului, această frază a venit direct din ”meandrele concretului”.
Din capul locului trebuie să spun că nu am știut despre acest meeting, însă am profitat de întâlnirea inopinată și i-am adresat primarului doar trei întrebări: de ce a renunțat la modernizarea pasajelor subterane din Bariera București, care stau în părăsire încă din primul mandat al primarului ZERO, de ce a modernizat Bulevardul Castanilor care, între noi fie vorba, nu avea nevoie de lucrări de modernizare, iar pe Bulevardul București nu a alocat nici măcar un leu, deși această arteră vitală pentru circulația în municipiu se umple de apă și face imposibil accesul cetățenilor la mașinile parcate, din cauză că apa depășește 30 de cm adâncime și, în fine, de ce nu a avut în vedere construirea unei parcări supraterane, care să rezolve problema lipsei locurilor de parcare. Evident, primarul ZERO nu a răspuns la niciuna dintre întrebările pertinente și politicos formulate, venite din partea mea, ca locuitor în Bariera București. Însă, după ce m-a prezentat ca fiind candidat PNL la postul de consilier județean și după ce m-a caracterizat drept ”mâna dreapta a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu”, primarul ZERO a început să abereze cum că Consiliul Județean Prahova nu a ajutat Ploieștiul, că peneleul este rău și el este bun, ce să mai, a dat-o exact cum îi place dumnealui, adică în bărci. Despre răspunsuri la întrebări nimic. Cum situația devenise cel puțin deranjantă pentru el, mai mulți dintre membrii staffului mi-au cerut politicos să păresc scena. Lucru pe care l-am și făcut, sub privirele acuzatoare ale susținătorilor primarului ZERO.
Domnule primar ZERO, în tot ce a ce ați spus sunt și două adevăruri, pe care le întăresc și eu: sunt un susținător fervent al domnlui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și, de asemenea, candidez din partea PNL pentru funcția de consilier județean la Consiliul Județean Prahova”. (Paul D.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv