Connect with us

Exclusiv

Aceste ilegalități au ajuns să fie tratate ca normalitate

Publicat

pe

Agenția Națională de Integritate a identificat mai mulți polițiști de penitenciare care s-au aflat in incompatibilitate, sau conflict de interese, insă suntem convinși că in sistemul penitenciar sunt mult mai multe situații decât cele prezentate, dezvaluie cei de la FPP.

Există foarte multe situatii de conflicte de interese și incompatibilități pentru că și neamurile sunt multe in sistemul penitenciar și driguitorii sistemului si-au creat un statut prin care se situează mai presus de lege.

Câte situații nu cunoaștem când in cadrul consiliilor de conducere, sau in diverese comisii sunt soț și soție care se luptă unul pentru altul pentru a obtine 50% , sau o funcție mai bună?

Aceste ilegalități au ajuns să fie tratate ca normalitate pentru că in situatie sunt chiar și directorii penitenciarelor iar dacă aceștia sunt in relație bună cu ANP nu există nicio șansă ca aceștia să fie trasi la răspundere asa ca singura institutie care poate face un pic de dreptate in primă fază este ANI. (Sava N.).

Alaturat aveți adresa ANP cu cazurile de incompatibilitate și conflicte de interese ale unor polițiști de penitenciare:

adresa-unitati-informare-stare-de-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-38918-din-12_10_2023

Exclusiv

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Publicat

pe

De

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:
Uitând să ducă la bun sfârșit proiecte finanțate din fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, edilul roșu se laudă cu finalizarea Centrului de Radioterapie de la Spitalul Schuller și cu străpungerea din strada Laboratorului (legătura rapidă dintre zona de Nord si cea de Vest), uitând să spună că cele două proiecte au fost blocate ceva timp la începutul mandatului „la firu’ ierbii” tocmai pentru că erau începute de…înaintași.
Acum cu obraznicia și tupeul marca PSD, Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății, uitând că a sistat cele două lucrări. Ba mai mult, la Centrul de Radioterapie a fost pierdută aparatură gratuită achiziționată de Ministerul Sănătății, din cauza nefinalizării la timp a clădirii și a fost nevoie de multe drumuri la ministrul Rafila pentru a fi găsită o altă soluție.
Cât despre Laboratorului, dacă știați cât de mare nevoie are Ploieștiul de această legătură de ce nu ați demarat proiectul în primul mandat, domnule Volosevici?
Și… despre legătura dintre Vest și Sud, prin strada Libertății, se mai aude ceva? Nu de alta, dar la începutul acestui mandat aveați pe birou un proiect de finanțare semnat pentru această lucrare și doar trebuia să organizați o licitație”! (Paul D.).).
Citeste in continuare

Exclusiv

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Publicat

pe

De

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național. Sume mari de bani, din bugetul țării și cel al Uniunii Europene, se scurg în buzunarele băieților deștepți din Primaria Aricesti, în loc să meargă către modernizarea comunei. Toate acestea întâmplându-se sub privirile îngăduitoare ale primarului Gheorghe Orbu, dezvaluie Alianța pentru Unirea Românilor Ariceștii Rahtivani, pe pagina sa de socializare.

„Domnul Gheorghe Orbu a fost ales pe listele USR, însă ulterior a trecut în barca baronului județean Mircea Cosma, iar acum candidează din partea PSD. Ce contează doctrina sau partidul, când la mijloc sunt bani mulți, nu-i așa?...

 În mandatul domnului Orbu, o mare parte din bugetul alocat investițiilor s-a cheltuit pentru contracte de consultanta, pentru studii de fezabilitate si proiecte fara finalitate.
De exemplu, în localitate s-au realizat două studii de fezabilitate pentru două proiecte de investiții total diferite, dar pe exact același amplasament: 125.000 lei (25.000 euro) pentru un bazin de înot și 238.000 lei (47.600 euro) pentru un campus rural.
 De asemenea, dintr-un studiu al investițiilor din Ariceștii Rahtivani, observăm că firmele desemnate pentru consultanță și studii de fezabilitate fac parte din clientela obișnuită a Primăriei, iar contractele au fost acordate aproape exclusiv prin încredințare directă.
Printre aceste firme, întâlnim MKOfficeOne Consulting, o firmă înființată în 2017, căreia i s-au acordat contracte în valoare totală de 795.500 lei (159.000 euro), doar între 2021 și 2024.
Această firmă cu un singur angajat, care se pare că ar aparține doamnei Monica Stancu, verișoara Roxanei Pandele (arhitectul șef al orașului Câmpina), avea, în anul 2020, un profit de numai 9.873 lei (1.740 euro). De când au început să curgă contractele de la Primăria Aricești, profitul a devenit 165.516 lei (33.103 euro)  în anul 2021, în 2022 acesta fiind de 123.840 lei (24.768 euro). O creștere exponențială a profitului, în condițiile în care vorbim doar despre consultanță. Și asta deși Primăria are deja angajați doi inspectori superiori, care au și 7 ani de vechime în domeniu, și atribuții clare în achizițiile publice.

 O altă firmă apropiată primarului Orbu este SC Alcrisoft Line SRL, înființată în martie 2022, și care, în aprilie 2022, deja avea prima comandă de la Primăria Ariceștii Rahtivani. Persoana de contact a acestei firme este Gheorghe Alexandru Irinel, care este vărul viceprimarului comunei. Coincidență, bineînțeles. Această firmă, cu un singur angajat, a avut contracte cu Primăria Aricești în valoare de 730.889 lei (146.177 euro) , din aprilie 2022 și până în prezent.

Lista firmelor de casă ale lui Orbu continuă cu SC Arby Proiect, care aparține aceleiași familii Pandele, firmă care are doar 2 angajați. Cu toate acestea, din prima lună de mandat, domnul Orbu i-a încredințat un contract în valoare de 29.500 euro, pentru o lucrare numită „Strategia de dezvlotare a comunei” , o publicație de 254 pagini. Mai valoroasă decât o lucrare de doctorat, se pare, la mai mult de 100 de euro pagina. Și asta în condițiile în care alte primării își fac strategia de dezvoltare cu maxim 5.000 de lei.
 După cum putem observa, cariera de primar a domnului Orbu generează profituri uriase pentru anumite firme ale apropiaților dânsului. Iar această rețetă este răspândită în foarte multe comune din județ”.
„Informațiile prezentate acum sunt date oficiale preluate de pe site-uri publice, din bilanțurile publice ale societăților respective și de pe site-ul SEAP (site oficial al achizițiilor publice).
Aici regăsiți contractele de consultanță ale societății MKOfficeOne, care este reprezentată de Monica Stancu, verișoara doamnei Roxana Pandele. Dacă vreți să vi se confirme faptul că doamna Monica Stancu e ca la dânsa acasă în Primăria Aricești, puteți întreba orice persoană care lucrează în Primărie.
Tot aici găsiți datele oficiale pentru ALCRISoft Line, care, așa cum reiese de pe site-ul Ministerului Finanțelor, a fost înființată în martie 2022 și este reprezentată de domnul Gheorghe Alexandru Irinel. Tot de pe același site observăm faptul că această firmă are doar un angajat.
În legătură cu societatea ARBy Proiect, tot din datele oficiale aflăm legătura cu doamna Roxana Pandele, precum și informații despre achiziția făcută pe SEAP.
Așa că, după cum vedeți, tot ceea ce s-a prezentat reprezintă date oficiale, de pe site-uri publice. Tot ceea ce se regăsește pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt date pe care societățile le depun la ANAF, în bilanțuri (prin urmare, nu prea își permite nimeni să mintă).
Iar tot ce se regăsește în SEAP sunt achiziții publice, fiindcă toate instituțiile publice sunt obligate de lege sa facă achizițiile pe acest site (tocmai pentru ca totul să fie public și ca cetățenii să aibă acces la informație)”.
Pe cei de la ziarul Incisiv de Prahova i-a frapat o intrebare, a unui localnic: „actuala conducere posedă anumite interese meschine din rețeaua de angajări Câmpina-Brebu?”. Avem o axa „bizara”: Alexandru Nanu, primarul PSD-ist al comunei Cornu, judeţul Prahova- fratele lui Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – si patronul clubului NUBA, fiul primarului din Cornu, Alexandru Nanu -prim-vicepreşedinte la TSD Prahova.
Vom reveni cu dezvaluiri. (Cristina T.).
Ar putea fi o imagine cu text
Citeste in continuare

Exclusiv

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Publicat

pe

De

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu.
„Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au destui subalterni indatorati, oricand dispusi sa linga de pe jos orice urma de… proasta inspiratie a boss-ului. Deasupra, in loc de nisip, acestia intra in lupta cu cifrele, decisi sa scoata rezultate care sa convinga de faptul ca proasta idee, e realmente geniala!
Astfel, orgoliul boss-ului scapa nevatamat iar – in timp – campul Politiei Romane s-a umplut de fecale, acoperite cu „demonstratii practice de genialitate”. Cei care fac munca murdara pana la urma (si raman cei mai manjiti in toata afacerea asta) sunt „cei multi”, ultimii in treapta ierarhica.
Asta daca se intreaba cineva cum se nasc multe planuri de actiune (de anvergura nationala, cu musai mediatizare) – fara un motiv anume ori stringenta, campanii, saptamani „ale Sigurantei Scolare” si alte minunatii care insista pe rezultate = nisipul de care are nevoie pisica.
In absentia lucis, tenebrae vincut”…mai precizeaza Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv19 ore ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv20 de ore ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverseo zi ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Exclusivo zi ago

Pseudojurnalista si „Clanul Cosma – PSD Prahova” care inseamna fake news, intoxicare, dezinformare, agresivitate fara margini si violenta gratuita

Vineri, 10 mai 2024, cu ocazia lansării candidaţilor Partidului Naţional Liberal Ploiești pentru alegerile locale din 9 iunie, printr-un comunicat...

Exclusiv2 zile ago

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice,...

Exclusiv2 zile ago

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de...

Exclusiv2 zile ago

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către...

Exclusiv5 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv5 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv5 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv6 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv6 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv6 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv7 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!