Connect with us

Exclusiv

Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I

Publicat

pe

Având in vedere amplele mișcari de masă ale sindicatelor din structura de apărare, ordine publică si siguranta natională, ministrul de interne, Lucian Bode, a anunțat in această zi că isi apără oamenii și , incepând cu data de 01.06.2023, 119.168 de cadre ale MAI vor beneficia de acordarea unei diferențe salariale pentru Legea 153/2017, cu un efort bugetar de 76 milioane de lei, iar după rectificarea din 01.08.2023 vor primi si restul diferentei astfel că Legea 153/2017 li se va aplica in totalitate.

Ministrul Justitiei, Cătălin Predoiu, incă se gândește să organizeze o comisie mixtă de dialog social, un manager public din M.J. fiind numit să facă ceremoniile, si asta doar după solicitări scrise ale sindicatelor.

Știm deja replica ministrului justitiei: ” Nu vă voi lăsa in urmă”, dar nici inainte nu ne-a pus niciodată.

Ministerul Afacerilor Interne, 119.168 de angajati vor primi cele doua tranșe care inchid aplicarea celei mai controversare legi a salarizării . Penitenciarele au aproximativ 12.000 de angajati, deci Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I., insă……

Până se hotărăște ministrul justiției să vorbească cu noi, noi ne vom tine de calendarul de proteste și le vom dovedi, de această dată doar ca un avertisment, că dacă vrem ii blocăm, dezvaluie cei de la FPP..

In doua zile, pe foarte repede inainte, cele trei federatii ( FPP, SNLP si FSSP) au strans aproximativ 6000 de semnături, gânditi-vă cum vor fi lunile viitoare când vom avea timp să ne organizăm mai bine!

Așadar azi este prima zi de proteste din calendarul comun asumat, mai stipuleaza sursa citata. (Sava N.).

https://www.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-803/

 

Exclusiv

Oferta pusă pe masă de MAI./Daca oferta NU este acceptata, sindicaliștii din Poliție anunță ”cel mai mare protest organizat în ultimii ani” în 25 martie pentru actualizarea salariilor și a normei de hrană

Publicat

pe

De

In data de 18.03.2024, la sediul MAI a avut loc o întrunire fulger cu Sindicatele din poliție prin care eram anunțați că Ministerul intenționează să ne pună în temă cu Proiectul de Ordonanță ce a trecut faza de avizare și va fi supusă aprobării joi, 22.03.2024. Tonul discuțiilor nu a fost unul de negociere, ci de punere în temă, respectiv, se majorează salariul de grad, conform următorului tabel, dezvaluie Vitalie Josanu și Marius Andrei de la sindicatul Diamantul:

grad Grad în plată (brut) Varianta circulata anterior Propunere actualizare (brut) Salariul de grad efectiv in plata
Comisar șef 900 2195 2838 1504
Comisar 850 2175 2706 1434
Subcomisar 825 2010 2607 1382
Inpsector principal 800 1950 2508 1329
inspector 775 1890 2409 1277
subinspector 750 1835 2310 1224
Agent șef principal 725 1770 2277 1207
Agent șef 700 1710 2211 1172
Agent șef adjunct 675 1650 2145 1137
Agent principal 650 1585 1980 1049
agent 625 1525 1881 997
Sumele rezultate reprezintă realmente o creștere semnificativă, explicată de directorul Răzvan Grecu, ca fiind o valoare ce vizează o compensare discretă a neactualizării normei de hrană și urmează a fi actualizată cu aproximativ 400 lei. Deși s-a obiectat că suntem interesați și de actualizarea normei de hrană – promisiune uitată -, astfel încât creșterile să fie resimțite de fiecare polițist, nu am văzut o flexibilitate din partea echipei ministeriale formată din ministrul secretar de stat Simionescu Romeo, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu și directorul DGF, Grecu Răzvan. Aceștia susținând că nu au mandat pentru a negocia alte variante.
Într-un demers comun, toți reprezentanții sindicali au cerut ca Proiectul de Ordonanță să prevadă intrarea în plată începând cu data de 1 martie 2024, astfel încât să o resimțim în buzunare din luna aprile. De asemenea, s-a insistat ca Ordonanța să fixeze o dată exactă pentru plata normei de hrană actualizată, cel târziu între cele două scrutinuri electorale.
Norma de echipare se va actualiza la valoarea de 7455 lei (agenți), urmând a intra în plată diferențele, raportat la echipamentul ridicat pe parcursul anului.Am ridicat problema atingerii grilei salariale prevăzută în baza Legii 153/2017, fiind singurii bugetari restanțieri dar atitudinea radicală – ușor nervoasă – a lui Gheorghe Sorescu a dat de înțeles că e o miză pierdută. MAI și-a luat gândul de la acest deziderat din preocuparea să nu-i provocăm pe ceilalți bugetari să ceară și ei drepturi mărite. Am solicitat conducerii MAI să uite de acest discurs legat de ”preocupările față de reacția altor bugetari” întrucât drepturile noastre prevăzute prin lege trebuie să intre în aplicare, indiferent de atitudinea altora.
De asemenea, am propus reprezentanților MAI să prevadă măsura echivalării CIB-ului (contribuției individuale la bugetul de stat), cu CAS situație ce va recunoaște veniturile noastre drept contributive, așa cum sunt în realitate. Răzvan Grecu a motivat că această prevedere ar implica o modificare a legii pensiilor militare și deci – în acest moment – ar fi imposibil. Subiectul s-a stins aici, fără să trezească și reacțiile celorlalți reprezentanți sindicali.
Concluzia noastră este că va trebui să continuăm mobilizarea pentru protestul din 25 martie 2024, manifestându-ne neîncrederea față de clasa politică în ceea ce ne privește. Rămânem cu o mare nemulțumire legată de renunțarea la aplicarea grilei de salarizare prevăzută în Legea 153/2017, precum și față de mimarea dialogului sindical. În cazul publicării Ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, în cursul acestei săptămâni vom evalua oportunitatea declanșării protestului din 25 martie 2025, mai precizeaza cei de la sindicatul Diamantul.

Reprezentativii au reproșat că i-au promis lui Ciolacu să nu iasă în public cu cifre legat de promisiunile făcute și chiar faptul că premierul nici nu a menționat ceva despre majorări. Acum, nefiind de față atunci, în ianuarie, nu știm exact cum au bătut palma cu Ciolacu, reprezentativii noștri și ce fel de angajamente și-au luat față de acesta, mai dezvaluie Vitalie Josanu și Marius Andrei de la sindicatul Diamantul. (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Angajaţii din penitenciare vor protesta, în majoritatea unităţilor de detenţie, din 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare

Publicat

pe

De

„Pentru că premierul României, Marcel Ciolacu și ministra justiției, Alina Gorghiu, nu s-au ținut de cuvânt, incepem protestele in sistemul penitenciar!

Deși legea 153/2017(legea salarizării unitare) trebuia să ni se aplice în totalitate încă de la 1 ianuarie 2022 , acest lucru nu s-a întâmplat. De doi ani credem în promisiunile Guvernului României și de doi ani(și nu numai) suntem mințiți. Între timp medicii, pe lângă legea aplicată încă din 2017, au mai primit două majorări, magistrații nici nu mai știu să numere banii după ce anul trecut au primit bani prin modificarea cu de la ei putere a salariilor, tuturor celorlalți fiindu-le aplicată integral legea salarizării. Numai nouă, NU. Mai mult în luna Ianuarie 2024, Primul-ministru al României ne-a promis, cerându-ne o tăcere conspirativă pe acordarea soldei de grad și a normei de echipare actualizată , imediat după plecarea misiunii Fondului Monetar de la începutul legii salarizării. Am picat în plasa doleanței Guvernului de a păstra confidențialitatea demersului fără să realizăm că solicitările noastre de a ni se aplica legea erau temeinice și nu ni se făcea un favor.

DESTUL!!! DAȚI-NE BANII NOȘTRI!!!! Am acceptat de-a lungul timpului să înțelegem nevoile țării. Dar de fiecare dată v-ați  bătut joc de noi. Dacă până în data de 20 martie 2024 nu promovați un act normativ prin care să ne acordați restanțele cu care sunteți datori sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională,  din 21 martie 2024 Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar si Federația Polițiștilor de Penitenciare ieșim din nou în stradă”. (Paul D.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

Publicat

pe


Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al CSM Ploiesti si sef de achiziții la Poliția Locală.
Târât prin instanțe pentru niste dosare inventate, starea de sănătate a lui Stoichiciu a fost grav afectată dar nu s-a lăsat invins. A cerut permanent noi documente, a solicitat reanalizarea probelor din dosare si s-a îndreptat în instanță împotriva martorilor mincinosi.Timp de 8 ani, un proces demarat în urma unui dosar cu cântec pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești a fost amânat, discutat si lungit la nesfârsit. Asta și pentru faptul că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, s-au contrazis în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții.După sentință, despre care nu vom vorbi în acest articol, Cezar Stoichiciu a depus plângeri împotriva martorilor mincinosi, care au denaturat adevărul, încercând să îi facă pe plac lui Mircea Negulescu.Plângerea lui a fost clasată, polițiști corupti din IPJ Prahova- ascultând ordinele lui Portocală. Doar că acum, la solicitarea primului procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti va reîncepe urmărirea penală în dosarul nr. 7176/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti la data de 14.03.2023.

Cu alte cuvinte, un om va avea sansa de a demonstra că a fost acuzat pe nedrept, iar santajul făcut de Portocală si gașca lui va putea fi scos la lumină.

In ultima perioada de timp s-a constatat o revenire la legalitate a instantelor din Prahova.

De asemenea, dau semne de revenire si parchetele din Prahova. dupa ce instanta a intors dosarul de la Penitenciarul Ploiesti ce fusese clasat de politistii corupti din cadrul IPJ Prahova, fiind un alt semnal de revenire si la legalitate (cititi aici ).

Dupa gestul curajos al procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care a avut curajul sa instrumenteze dosarul WHITE TOWER , un dosar in care gruparea de criminalitate economico-financiara organizata a fost acoperita si protejata de politisti corupti din cadrul IPJ Prahova (citeste aici.),  gestul primului procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti  este de apreciat. Sa vedem daca primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti va „beneficia” si acesta de metodele acestei grupari de crima organizata si asupra sa se vor indrepta un „val” de plangeri penale pentru intimidare asa cum „beneficiaza” procurorul din dosarul WHITE TOWER. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Oferta pusă pe masă de MAI./Daca oferta NU este acceptata, sindicaliștii din Poliție anunță ”cel mai mare protest organizat în ultimii ani” în 25 martie pentru actualizarea salariilor și a normei de hrană

In data de 18.03.2024, la sediul MAI a avut loc o întrunire fulger cu Sindicatele din poliție prin care eram...

Exclusiv3 ore ago

Angajaţii din penitenciare vor protesta, în majoritatea unităţilor de detenţie, din 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare

„Pentru că premierul României, Marcel Ciolacu și ministra justiției, Alina Gorghiu, nu s-au ținut de cuvânt, incepem protestele in sistemul...

Exclusiv23 de ore ago

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusivo zi ago

Comisia de Însemne Heraldice a M.A.I/”Mulți văd, puțini cunosc!”

Nu cu multă vreme în urmă eram contactat de redacția Europa Liberă pentru un punct de vedere legat de instituirea...

Exclusivo zi ago

Set complex de criterii pe care foștii polițiști trebuie să le îndeplinească pentru a le fi validate dosarele

Pe pagina de internet a Poliției Române au fost publicate mai multe anunțuri privitoare la scoaterea la concurs a 295...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XV)/Afaceristul Dan Stefănescu audiat de procurorii ploiesteni. Mâna dreaptă a avocatului Vlad Nichita, reținută de procurori.

Daniel Ștefănescu, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, audiat în dosarul White Tower. Procurorii confirmă astfel...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Polițiștilor din România ”DIAMANTUL” anunță că se alătură initiativei de protest formulată de Sindicatul ”EUROPOL”

SINDICATUL “DIAMANTUL” IESE LA PROTEST PE 25 MARTIE 2024 A trecut mai mult de jumătate de de an de cand...

Actualitate5 zile ago

Nicolae Drăgan pierde mandatul de primar al comunei Târgsoru Vechi

Comuna Târgsoru Vechi rămâne fără primar, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale. Nicolae Drăgan pierde la ICCJ, recursul în...

Exclusiv5 zile ago

George Ionescu pune mâna si pe USR Prahova! Bogdan Novac a demisionat de la sefia USR!

Cu mai puțin de 1% în toate sondajele de opinie, George Ionescu devine candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, Forta Dreptei...

Exclusiv5 zile ago

Frauda scoate la iveala ca deputatul USR -Stelian Ion – se descurcă cu cuțitul – în caz contrar el riscând să primească un alt certificat medical, care să îl scape și de fioroasele barabule

Garsoniera ANL obținută prin fraudă de Stelian Ion, actual deputat USR, la Poarta 6 a portului Constanța a fost schimbată...

Exclusiv5 zile ago

Proteste, boicot și blocaje/Singurele majorări sunt cele de  sarcini și atribuții, drepturile financiare rămân tăiate!

În data de 12 martie 2024, în monitorul oficial al României au fost publicate modificările si completările Legii nr. 61/1991...

Exclusiv6 zile ago

Oamenii primarului Volosevici!/Câju și nosocomialele/Se pregătește încă un tun financiar de proporții!

Mariana Câju- de la Făgăraș, la București, cu escală prin Primăria Ploiești Lista consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici nu...

Exclusiv6 zile ago

Grup “organizat” de interese aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul (partea a II a)

Revenim cu investigatia jurnalistica la persoanele din jurul actualului premier Marcel Ciolacu, in special la afaceristul local Gheorghe Doloiu, fost...

Exclusiv6 zile ago

AVERTISMENT DUR!/Polițiștii nu mai suportă această bătaie de joc și ca atare în loc să sărbătorească Ziua Poliției Române, vor protesta!

Actul normativ privind actualizarea drepturilor polițiștilor este lăsat la „dospit” într-un sertar pe undeva, bine ascuns în Guvern, dezvaluie mcei...

Exclusiv6 zile ago

Rolul CCR nu este rezumat doar la apararea drepturilor fundamentale, ci priveste apararea fiecarui articol din constitutie!/Motivare halucinanta

Motivare halucinanta a CCR pe exceptia ridicata impotriva OUG 59/2017 (pe motivul nesolicitarii avizului de la Consiliul Legislativ)! Decizia s-a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!