Connect with us

Anchete

Lumea este în fierbere și se anunță un nou val de pensionări și demisii

Publicat

pe

Vedem în aceste zile cum intențiile statului de a-și reformula angajamentele luate față de polițiști, respectiv să rămânem cu aceleași drepturi restricționate dar să ne bucurăm cât mai puțin de pensie – în condițiile în care speranța medie de viață a unui polițist operativ abia atinge vârsta de 63 de ani – a transformat Poliția în una dintre cele mai proaste opțiuni de carieră. Dacă, odinioară, la școlile de poliție se băteau 20 de inși pe un loc, astăzi suntem în plin dezastru:

1) 791 admiși dintr-un total de 1340 locuri la Câmpina, adică 59%;

2) 204 admiși dintr-un total de 300 locuri la Cluj, adică 68%;

3) 111 admiși dintr-un total de 240 locuri la Oradea, adică 46%.

Și încă nu au trecut proba medicală, eliminatorie.

Asta ca să fim sinceri, atunci când am fost în fața opțiunii pentru a ne lega viața de Poliție – însemnând un angajament pe 25 ani cu sacrificiile de rigoare și privat de drepturi civile – au contat avantajele compensatorii, parte dintre ele fiind promise după îndeplinirea stagiului.

Acum, tocmai aceste compensații sunt luate la bisturiu și iată rezultatul! Chiar dacă numărul naivilor – ca să nu zic altfel – mi se pare destul de mare…

Spre deosebire de alte categorii profesionale, ”cu toate drepturile pe casă” noi nu putem face grevă – colegii noștri militari și pompieri, nici măcar protest – dar vedem cu toții că politicienii se înmoaie EXCLUSIV la grevă. Ai blocat țara o săptămână și ți-ai rezolvat problema, oricât de cinic și egocentrist ar părea că sună. Dar altminteri – în România – nu se poate.

Am înghițit discriminarea în aplicarea Legii 153/2017 și discrepanțele în atingerea plafonului, doar până în anul 2022, astfel încât menținerea acestora, prin înghețarea sau amânarea populimii – în timp ce castele privilegiate, nu doar că se lăfăie în continuare, dar au și nesimțirea să ceară/primească noi majorări! – nu are absolut nici o justificare. De aceea, vorba doamnei legate la ochi dar cu pâinea și cuțitul în mâini: ”Fiat justitia ruat cælum!”

… și să revenim la… ”oile noastre”.

Într-un volum îmbâcsit, învechit de vreme, de vreo 700 pagini din care tocesc liniuțe toți cei care vor să devină șefi în poliție, mai zice pe undeva despre ”predictibilitate” despre ”riscuri în îndeplinirea obiectivelor”, ”managementul riscurilor”. Și oricât de depășit și răsuflat – eu l-aș trece și printr-un filtru al plagierii – este acest celebru volum al lui Costică Voicu şi Ştefan Prună, din 2007 (!), tocmai lipsa de perspectivă transpiră prin toți porii la nivelul managementului superior al Poliției Române și, mai ales, al aparatului central MAI.

Un aparat central care se zburlește și bate cu pumnul în masă prin videoconferințe că ”vrea”, ”pretinde”, ”cere”, ”nu admite scuze”, ”nu tolerează„… dar nu este preocupat absolut deloc să știe cu ce resurse, în câtă vreme, cu ce mijloace ori – Doamne-ferește! – cum sunt motivați oamenii. Parcă sunt veniți de pe altă lume dar iată că sub acești milițieni-comunistoizi din vârful MAI, traversăm cea mai adâncă perioadă de criză în Poliția Română: criza resursei umane!

Lumea este în fierbere și se anunță un nou val de pensionări și demisii. Oricât de dureros este, trebuie să recunosc, constituie principala reacție – cu adevărat de efect, pe care o pot avea militarii și polițiștii. Cu noile ”drepturi”, școlile de poliție nu mai pot absorbi candidați suficienți cât să acopere măcar cifrele de școlarizare, mult subestimate față de necesar. Să ajungi să te bucuri de candidații care au trecut cu un cinci amărât și din ei vrei să faci ”cinstea și onoarea”… până la o adică nu este mai rușinos decât să stai sub un ministru de interne plagiator dovedit.

Doar că nici un caz și nici celălalt nu țintesc eficiența, ca să nu mai vorbim despre performanță. Nu vei atinge cu ei ținta de resurse minime cu rezultate optime, iar pe corabia ta – bine intrată la apă – abia dacă vei mai găsi câțiva enuziaști să-ți cânte recviemul, în plinul vacarm al eșuării, mai mentioneaza Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

Anchete

Ministerul Finantelor are pe teava actiuni in regres fata de niste judecatori

Publicat

pe

De

Fata de niste judecatori din cauza carora statul a fost obligat sa plateasca daune morale, dupa solutiile strambe pe care acestia le-au pronuntat, dezvaluie Lumea Justitiei.

Finantele au sesizat deja Sectia pentru judecatori a CSM, condusa de Daniel Gradinaru (foto), care la randul ei sa sesizeze Inspectia Judiciara in vederea declansarii unor verificari in urma carora sa se stabileasca daca magistratii in cauza si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Caci asta este o conditie ca Ministerul Finantelor sa poata inainta in instanta actiunea in regres. Si mai e o conditie, aceea ca raportul Inspectiei Judiciare prin care se constata reua-credinta sau grava neglijenta sa fie aprobat de Sectia pentru judecatori a CSM, caci Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor da dreptul Sectiei sa respinga raportul Inspectiei. Revenind, Sectia pentru judecatori a CSM are programata pe ordinea de zi a sedintei de joi, 5 octombrie 2023, un punct privind “solicitari ale Ministerului Finantelor cu privire la sesizarea Inspectiei Judiciare”. Intrebarea care se pune este: cine sunt oare judecatorii vizati? (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

„Procurorii de stanga finantati de Soros” in catarea pustii

Publicat

pe

De

Sintetic spus, guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, este un mic Donald Trump – ba chiar unul mai interesant, avand in vedere ca nu prezinta excentricitatile fostului presedinte si, in plus, este mai conservator decat acesta. In plus, eticheta de „micul Trump” este justificata de faptul ca DeSantis ocupa al doilea loc in clasamentul posibililor candidati ai Partidului Republican pentru presedintia SUA (prima pozitie fiindu-i rezervata fostului sef de stat), dezvaluie Lumea Justitiei.

In fine: vi-l aducem in atentie pe Ron DeSantis pentru declaratia facuta miercuri, 27 septembrie 2023. Politicianul i-a luat in catarea pustii pe procurorii sorosisti din Statele Unite ale Americii, promitand ca va demara procese civile (pentru daune morale) impotriva lor. Da, exact asa a spus: „procurorii de stanga finantati de Soros”.

Inainte de a va lasa sa cititi declaratia lui DeSantis, precizam ca in SUA Departamentul de Justitie este echivalentul a doua institutii din Romania: atat Ministerul Justitiei, cat si Ministerul Public. Pe cale de consecinta, Procurorul General este si ministrul Justitiei din Statele Unite.

Iata ce a spus Ron DeSantis, conform Reason.com:

Voi folosi Departamentul de Justitie pentru a demara procese avand ca obiect drepturile cetatenesti impotriva tuturor procurorilor de stanga finantati de Soros. Nu-i vom mai lasa sa scape. Vrem sa inversam tendinta de declin a acestei tari. Avem nevoie sa alegem legea si ordinea, nu rascoalele si dezordinea”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Andrea Chis inca o jeleste si o ridica in slavi pe Laura Kovesi/Asta da pasiune!

Publicat

pe

De

Plecata de aproape un an din magistratura, judecatoarea Andrea Chis (foto) apare ca fiind dornica sa se mai bage cat de cat in seama, astfel incat sa nu uite lumea de ea.

Recent, Chis a lansat pe piata un asa-zis studiu, in care, vezi Doamne, ne arata ea cat de multe lucruri rele s-au intamplat in Justitie in cei sase ani de mandat ai vechiului CSM, Consiliu din care a facut parte, dezvaluie Lumea Justitiei. Daca nu cititi opera lui Chis, credeti-ne, nu pierdeti nimic. Sunt reluate probleme semnalate de presa pe parcursul celor sase ani, si in rest aceleasi lamentatii de tip #rezist. Caci Chis, sa nu uitam, este cu #rezist in suflet, o fana convinsa USR. Totusi, asa-zisul studiu al lui Chis iese cu ceva in evidenta. Si anume cu modul in care Andrea Chis inca o jeleste si o ridica in slavi pe Laura Kovesi. Asta da pasiune! Va dati seama cat de impartiala ar fi fost Chis daca era judecator de penal si avea la solutionare un dosar fabricat de DNA-ul condus de idolul sau Laura Kovesi? (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv16 ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate2 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!