Connect with us

Featured

Vizitele oficiale ale Președintelui României, Klaus Iohannis, în America Latină – Republica Federativă a Braziliei, Republica Chile și Republica Argentina (18 – 26 aprilie 2023)

Publicat

pe

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 18–26 aprilie 2023, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile și în Republica Argentina.

Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine și redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunități de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global.

America Latină reunește state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie și dezvoltarea durabilă.

Principalele obiective ale vizitelor oficiale ale Președintelui României în America Latină vizează: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de interes comun; prezentarea pozițiilor și evaluărilor României, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, vecin direct al Ucrainei, privind războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei și contracararea efectelor acestuia care au proiecții la nivel global care se resimt și în America Latină, inclusiv pentru combaterea falselor narative ruse; creșterea profilului politic și economic al României în acest spațiu; impulsionarea contactelor sectoriale și dezvoltarea unor proiecte bilaterale concrete în domeniile economiei, comerțului, cercetării, protecției mediului și schimbărilor climatice, agricultură, educație, cultură, protecție civilă și altele; aprofundarea cooperării și a coordonării la nivelul forurilor multilaterale, pentru apărarea multilateralismului și a dreptului internațional, inclusiv a principiilor Cartei ONU.

Interesul acordat de România consolidării relațiilor cu Republica Federativă a Braziliei, Republica Chile și Republica Argentina se înscrie, de asemenea, în procesul de aprofundare a cooperării Uniunii Europene cu America Latină și Caraibi, proces orientat în prezent spre pregătirea Summitului Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (CELAC), din luna iulie a acestui an, de la Bruxelles. Continentul latino-american este considerat o zonă de importanță strategică pentru Uniunea Europeană și statele sale membre, inclusiv în actualul context geopolitic global, marcat de numeroase surse de divergențe și de acumularea de noi tensiuni. În acest sens, va fi reafirmat angajamentul țării noastre de a contribui activ, prin valorificarea avantajelor sale competitive și a relațiilor sale tradiționale cu statele de pe continentul latino-american, la succesul acțiunii globale a Uniunii Europene și la obținerea unor rezultate de durată cu ocazia Summitului de la Bruxelles.

Ținând cont de complexitatea contextului actual la nivel global, Președintele Klaus Iohannis va evidenția în toate discuțiile oficiale provocările de securitate fără precedent pe care România trebuie să le gestioneze la nivel național și, alături de partenerii săi, la nivel european și euroatlantic. Va fi pus accentul pe nevoia combaterii în comun, de către toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite, a tendințelor de contestare sau de erodare a principiilor fundamentale ale multilateralismului și ale dreptului internațional, în primul rând a celor înscrise în Carta ONU.

De asemenea, discuțiile vor aborda și alte teme de actualitate de pe agenda internațională, printre care combaterea schimbărilor climatice, dezvoltarea durabilă, reducerea inegalităților sociale și egalitatea de gen, consolidarea democratică și promovarea drepturilor omului, nevoia dinamizării formatelor de cooperare regională pentru a aduce beneficii tangibile în primul rând la nivel economic și social.

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Federativă a Braziliei, prima la nivel de șef de stat în ultimii 23 de ani, Președintele Klaus Iohannis va discuta cu Președintele Luiz Inácio Lula da Silva atât stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, cât și temele de actualitate de pe agendele regionale și respectiv cea internațională.

Obiectivul central al acestei vizite îl reprezintă aprofundarea, diversificarea și dinamizarea relației bilaterale cu Brazilia, principalul partener comercial al României în America Latină și Caraibi, aspect care va fi concretizat și prin adoptarea de către cei doi președinți a unei Declarații comune. Documentul conține angajamentul celor două părți de a crește nivelul relațiilor bilaterale prin intermediul unui dialog politic intensificat și al unei cooperări sectoriale mai dinamice, în domenii de interes comun precum comerț, investiții, industrie, cercetare și inovare științifică, securitate cibernetică, digitalizare, schimbări climatice, agricultură durabilă, educație și cultură.

Având în vedere nivelul schimburilor comerciale, aflat sub potențialul oferit de cele două piețe, vizita va urmări, totodată, promovarea României ca partener economic atractiv, cu accent pe oportunitățile de cooperare și investiții în industrie, energie, agricultură, IT și alte sectoare.

Vizita oficială în Republica Chile, cea de-a doua etapă a turneului sud-american, prima vizită de acest nivel în ultimii 10 ani, beneficiază deja de un cadru dinamic al dialogului politico-diplomatic în ultimii ani. Construită pe premise bilaterale favorabile, vizita are ca obiectiv impulsionarea colaborării politice, a schimburilor economice, consolidarea cooperării sectoriale dintre cele două țări și încurajarea contactelor interumane.

Pe agenda discuțiilor oficiale dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Gabriel Boric se vor afla stadiul și perspectivele intensificării cooperării bilaterale, posibilități de stimulare a proiectelor sectoriale, cu accent pe dezvoltarea schimburilor comerciale și atragerea reciprocă de investiții, pe sectoarele de IT, energie, mediu și agricultură. Situațiile de urgență și reacția la catastrofele generate de schimbările climatice vor figura, de asemenea, pe agendă, urmând a fi semnat un Memorandum de înțelegere între instituțiile responsabile din cele două țări.

Cooperarea în plan multilateral, aspectele legate de climatul de securitate în vecinătatea celor două țări, consolidarea democrației la nivel global, apărarea drepturilor omului și combaterea schimbărilor climatice, inclusiv educația pentru climă, sunt teme care vor fi abordate în cadrul discuțiilor celor doi șefi de stat.

În plan educațional, România va deschide în perioada următoare primul lectorat de limba română din America Latină, la Universidad de Chile, cu sprijinul Institutului Limbii Române. Această acțiune creează premisele pentru creșterea contactelor interumane și a proiectelor culturale comune.

Programul oficial va mai include și vizitarea, împreună cu omologul chilian, a Muzeului Memoriei și al Drepturilor Omului din Santiago de Chile, proiect de un simbolism special pentru statul gazdă. Președintele României va dona muzeului un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel de Campo, activ la București în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, vor fi donate copii ale documentelor referitoare la refugiații chilieni evacuați de autoritățile române și primiți în România, după lovitura de stat din 1973, care a fost urmată de o etapă sângeroasă în istoria Chile.

Vizita oficială în Republica Argentina va prilejui întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Alberto Fernández, fiind prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani.

Obiectiv principal al vizitei îl reprezintă evaluarea stadiului relațiilor bilaterale dintre cele două țări și identificarea în comun a domeniilor unde există perspective de creștere a schimburilor comerciale și de atragere de noi investiții, pentru ambele state. Președintele Klaus Iohannis va afirma disponibilitatea României de a conlucra cu Argentina pentru promovarea obiectivelor comune de politică externă, inclusiv din perspectiva poziționării celor două țări cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele acestuia pe multiple planuri.

Discuțiile vor viza, totodată, și nevoia de cooperare multilaterală pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei asupra creșterii economice durabile, provocările și oportunitățile cooperării în diferite formate regionale specifice fiecărei părți, importanța consolidării democratice pe continentul latino-american și a aprofundării parteneriatului bi-regional cu Uniunea Europeană, inclusiv prin semnarea unor noi acorduri economice.

În cadrul consultărilor oficiale, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Alberto Fernández vor evalua și posibilitățile concrete de a consolida și de a extinde cooperarea în domenii de importanță majoră pentru cele două state, respectiv economic, comercial, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură, educație, mediu și promovarea educației privind schimbările climatice, situații de urgență și securitate maritimă.

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Argentina, vor fi semnate documente bilaterale de cooperare în domeniul situațiilor de urgență și în cel al cercetării agricole.

Exclusiv

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Publicat

pe

De

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu gandul sa gasesc ceva material de sprijin pentru procesele pe majorare anticoruptie pe care urmeaza sa le declanseze sindicatul.) Croit sa ma las impresionat, precizeaza Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
„Vad pe pagina de prevenire, citatul asta:
„Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei şi a nulităţii recompensate […]. Aceasta priveliște îi ia poporului încrederea în valoarea muncii si în siguranța înaintării prin meritˮ.
(Mihai Eminescu)
Va spun cinstit, mi-a mers la inima. Mai ales expresia asta cu ” nulitatea recompensata”.
Deja ma gandeam ca toate „nulitatile astea recompensate” cu pozitii de sefi in MAI ( inclusiv la financiarul din aparatul central) erau si mai multi daca nu se lupta DGA si mai rarea din ei, discret, chiar si fara stim noi.
Mai dau pagini si vad un ” raport narativ” cu aplicarea planului de integritate pentru anul 2022. Doar 2022.
2023, nimic.
Oare 2023 sa fi fost an de pauza in lupta anticoruptie?
Oare au avut pauza si cu majorarea anticoruptie de 12.5% sau asta a mers blana, la DGA, si in 2023?
In lipsa de alt raport de activitate, ma uit pe cel din 2022. Plin de fite, cuvinte pompoase, activitati peste activitati.
DGA face drege, consilierul de integritate din fiecare unitate de politie este si ala un mic erou care munceste ca mineru’, 24 din 24.
Si ma intreb cat valoreaza toata vorbaria asta fancy, cand ei nu au fost in stare sa faca un lucru simplu. Sa se asigure ca toate functiile de sef, inclusiv functiile de conducere pentru agenti ( sef de post, sef de schimb, sef de tura) au in fisa postului, atributiile de prevenire coruptie mentionate la art.26 din OMAI 62/2018.
Sa dai un ordin de ministru pentru prevenire coruptie, iar DGA, sefii de unitati si consilierii de integritate sa conlucreze pentru blocarea executarii lui, mie imi apare ca o manifestare fățișă de luptă in favoarea coruptiei si nu de lupta anticoruptie.
Oare nu trebuiau sa mentioneze in registrul riscurilor de coruptie ca sunt incapabili sau ca nu vor muschii lor sa asigure executarea art 26 din OMAI 62/2018?
Oare consilierii astia de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate” ? (Recompensa fiind majorarea anticoruptie de 12,5%) Ca mie cam asa imi par. Am o banuiala ca astia, consilierii de integritate, freaca duda cu mare succes, in contul majorarii de 12,5%”, mai precizeaza Emil Pascut.
Consilierul pentru integritate este persoana desemnată la nivelul structurilor aparatului central al MAI, instituțiilor și structurilor aflate în subordinea MAI, respectiv structurilor subordonate acestora ai căror conducători au calitatea de ordonatori terțiari de credite, pentru sprijinirea activităților de prevenire a corupției desfășurate de către DGA în condițiile prezentului ordin. ( art.22 OMAI 62/2018). (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

Vaccinul Covid stimulează tumorile

Publicat

pe

De

Un studiu publicat de cercetători în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice arată că modificarea ARN mesager utilizat în vaccinurile anti-Covid poate cauza suprimarea imunității, contribuind, astfel, la dezvoltarea cancerului. ARN-ul modificat tinde să producă proteine ​​mai aberante, contribuind potențial la instabilitatea genomului celular, cu implicații ample asupra capacității organismului de a lupta împotriva altor infecții și a cancerelor, susțin cercetătorii.

(Preluare National – Claudia Marcu):

ARNm folosit în vaccinurile Covid-19 a fost modificat față de forma sa naturală pentru a preveni degradarea de către sistemul imunitar atunci când este injectat, iar acest lucru a avut consecințe.

Într-o revizuire publicată pe 5 aprilie în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice, cercetătorii susțin că modificarea – în special modificarea N1-metil-pseudouridinei – la ARNm, cauzează supresia imună care poate contribui la dezvoltarea cancerului, potrivit The Epoch Times. ARN-ul modificat tinde să producă proteine ​​mai aberante, contribuind potențial la instabilitatea genomului celular.

Problema cea mai mare este că ARN-ul modificat induce un răspuns mai redus în organism decât ARN-ul natural, ceea ce poate avea implicații ample asupra capacității organismului de a lupta împotriva altor infecții și a cancerelor. Autorii studiului arată că uridina este o componentă cheie a ARNm. Cu toate acestea, atunci când ARNm este injectat în organism, aceasta este descompusă de celule și, de asemenea, declanșează un răspuns imunitar larg, ceea ce duce la degradarea sa rapidă. Producătorii de vaccinuri Covid au folosit această tehnologie pentru a se asigura că vaccinurile ARNm vor fi capabile să producă proteine ​​​​spike în interiorul celulelor, însă cercetătorii atrag atenția că modificarea poate reduce răspunsurile imune.

„În cadrul vaccinării împotriva Covid – 19, această inhibare asigură o sinteza adecvată a proteinelor spike și o activare imunitară redusă”, au notat cercetătorii.

Nu au anticipat problemele

Autorii studiului sunt îngrijorați că modificarea ARN poate conduce la dezvoltarea cancerului la persoanele susceptibile. În cercetări s-a descoperit că ARN-ul natural tinde să stimuleze activitatea interferonului de tip 1 – o substanță cheie antitumorală – și a altor substanțe chimice ale sistemului imunitar. În contrast, ARN-ul modificat stimulează un răspuns mai blând și este asociat cu substanțe chimice imunitare care promovează toleranța la injecțiile de ARN străin.

Totodată, studiile au dovedit că modificarea ARNm a suprimat recunoașterea și activarea imunității celulelor imune. Un studiu pe șoareci realizat de cercetători thailandezi a arătat că atunci când a fost injectat cu ARN natural, organismul a avut un răspuns imunitar mai robust decât atunci când a fost injectat cu ARN modificat. Rata de supraviețuire în grupul de șoareci fără ARN modificat a fost de 100%. În schimb, în ​​grupul cu uridină modificată, doar jumătate dintre șoareci au supraviețuit. În articolul publicat în urma experimentelor, cercetătorii thailandezi au scris că un vaccin ARNm induce producția de interferon de tip 1 și semnale în aval esențiale pentru controlul creșterii tumorii și a metastazelor și că modificarea completă a ARNm a redus supraviețuirea la primitori.

Prudență maximă în concluzii

Din motive evidente, autorii studiului au ținut să sublinieze că ARN mesager modificat nu a cauzat cancerul și că doar efectele sale pot duce la un mediu care ajută la dezvoltarea cancerului. Autorii revizuirii au sugerat că terapiile ARNm ar trebui să includă un procent mai mic de ARN modificat în viitor și că nu descurajează utilizarea injecțiilor de ARNm în tratamentul cancerului, având în vedere că ARN-ul natural sau nemodificat reduce creșterea tumorii, îmbunătățește eficiența răspunsurilor imune și poate crește supraviețuirea. Autorii au declarat, pentru The Epoch Times, că oamenii de știință „s-au concentrat, la vaccinurile ARNm Covid-19, doar pe maximizarea producției de proteină spike, fără a lua în considerare alte efecte în aval”.

Citeste in continuare

Anchete

Sectia de contencios administrativ si fiscal va ramane fara inca un magistrat

Publicat

pe

De

La CSM a fost inregistrata cererea de eliberare din functie prin pensionare formulata de judecatorul Constantin Decebal Vlad, aflat de opt ani la instanta suprema, unde a ajuns de la Curtea de Apel Bucuresti, dezvaluie Lumea Justitiei. Solicitarea urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare. In ceea ce priveste Sectia de contencios administrativ si fiscal de la ICCJ, dupa cum se stie niciunul dintre candidatii inscrisi la ultimul concurs nu a promovat, chiar daca erau sase posturi disponibile. Ceea ce a determinat-o pe sefa ICCJ Corina Corbu sa mute judecatori de la sectiile civile la contencios. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu...

Exclusiv2 zile ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv2 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv2 zile ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv3 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv3 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv4 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv5 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv5 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv5 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv5 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv5 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv5 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!