Featured
Guvernul francez va investi sute de miliarde de dolari pentru a-şi consolida armata prin noua lege a programării militare
Oficialii francezi au dezvăluit marţi propunerea legii programării militare (LPM), la care se lucrează încă din primăvara anului 2022.
În ianuarie, Macron a anunţat iniţial că LPM va include investiţii de 435 de miliarde de dolari, care vor acoperi mai multe domenii, inclusiv nevoia de mai multă muniţie şi echipamente militare, în contextul tensiunilor de securitate create de invazia Rusiei în Ucraina.
Ministrul Apărării din Franţa plănuieşte să ceară încă 1,6 miliarde de dolari pentru bugetul anului 2023, ajungând de la suma de 45,1 miliarde de dolari la aproape 46,6 miliarde. Bugetele anuale vor creşte, aşadar, an de an, cu aproape 3, 08 miliarde de dolari până în 2030. Mai precis, bugetul pentru 2024 va creşte cu 3,19 miliarde de dolari, pentru 2025, 2026 şi 2027 cu 3,08 miliarde de dolari, iar pentru 2028, 2029 şi 2030 cu 4,42 de miliarde de dolari.
Printre ambiţiile Franţei când vine vorba despre înzestrarea armatei cu noi echipamente sau continuarea programelor existente se numără dezvoltarea portavionului de generaţie nouă, numit PANG. Parisul vrea să-l lanseze pe mare în 2036-2037 şi să înceapă testele în 2037-2038. De asemenea, Franţa urmează să primească 15 fregate noi până în 2030, inclusiv trei modele FDI pentru apărare şi intervenţie.
Pentru Forţele Aeriene, Franţa plănuieşte primirea rachetelor ASMPA-R produse de MBDA şi dezvoltarea următorului model, adică racheta de croazieră hipersonică ASN4G. Până în 2035, francezii vor să aibă o flota aeriană compusă doar din avioane Rafale (deşi Armata franceză are în prezent în jur de 55 de avioane Mirage 2000D care trec printr-un program de modernizare). Tot sub LPM, va fi produs până în 2027 şi avionul de nouă generaţie FCAS dezvoltat alături de Spania şi Germania.
Forţele terestre vor continua programul „Scorpion” care vizează vehiculele şi echipamentele asociate.
Alte „sute de milioane de euro” vor fi dedicate investiţiilor în dronele subacvatice, care pot ajunge la 6.000 de metri adâncime, în alte echipamente subacvatice autonome şi în modernizarea navelor antimine.
Administraţia franceză speră că LPM va fi votat de Congres înainte de 14 iulie. (A. Soare).
Sursă foto: Profimedia
Exclusiv
O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene conferite de calitatea de simplu cetatean, calitate care nu ii prieste deloc.
Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, la sesizarea unor cetateni, infractorul narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri a fost sanctionat contraventional pentru oprirea autovehiculului in loc interzis (aici), acesta tradeaza in modul specific si incearca o noua repozitionare prin prezentarea unei stiri care vizeaza situatia unor spatii detinute de comerciantii de flori din zona platoului Halelor Centrale.
Un demers dubios
Pentru cititori acest lucru nu ar avea o semnificatie aparte si ar putea fi privit ca o stire care prezinta un demers al noii administratii (aici).
Insa, pentru cunoscatori, prezentarea unui astfel de material ridica mai multe semne de intrebare.
Primul dintre acesta este legat de situatia juridica a autorului care a prezentat o situatie care (aici), din putinele informatii pe care le detinem, are legatura cu faptele pentru care este acuzat in dosarul penal instrumentat de domnul procuror Mihaila Mihai, Seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pentru care a fost cazat in arestul IPJ Prahova si/sau IPJ Dambovita, sa fim mai exacti.
Poate infractorul incearca vigilenta domnului procuror!
De aceea se impune verificarea modului de respectare a obligatiilor impuse prin masura preventiva a controlului judiciar si daca aceste abordari constituie o incalcare a obligatiilor.
Încercarea de a se adapta noilor condiții
Un al doilea semn de intrebare vizeaza incercarea de repozitionare in siajul noii administratii, acesta uitand, in maniera caracteristica unui tradator, faptul ca aceste tipuri de situatii erau cele care ii confereau un atu in relationarea cu fosta administratie condusa de primarul Volosevici Andrei, care la randul sau fusese avertizat, la inceputul mandatului, de legatura nefireasca si asocierea nepotrivita cu acest tradator.
Un trecut marcat de cunoștințe dubioase
Asocierea de la care se pare ca i s-a tras atat sfarsitul politic dar si inceputul problemelor judiciare.
Daca ar fi manifestat putina atentie si ar fi pus cap la cap toate informatiile publice, macar cele publice, si-ar fi dat seama ca nu era decat o chestiune de timp pana cand acesta va fi victima gruparii infractionale, grupare care a actionat si in timpul fostului procuror Negulescu, care ii furniza informatii cu privire la persoanele cercetate in dosarele penale instrumentate si cu privire la masurile, in special preventive, care urmau a fi dispuse in privinta acestora.
Cu toate ca ascensiunea infractorului i s-a datorat exclusiv procurorului Negulescu, acesta nu a ezitat sa intoarca miseleste armele impotriva acestuia in momentul in care Negulescu a avut primele probleme judiciare.
Caracterul infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Bine ca macar el nu a avut tupeul inimaginabil sa il minta privindu-l pe acesta in ochi, preferand sa ii intoarca spatele precum o curva.
Acesta este caracterul, acesta este omul.
Aceasta este adevărata față a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri ale cărui acțiuni reflectă degringolada morală și etică. În loc să manifeste loialitate și respect, a ales să se războiască cu cei care i-au fost aliați, dovadă că trădarea este un risc inerent în carierele marcate de crima organizată și corupție (aici).
Această situație subliniază nevoia urgentă de a restaura integritatea în administrația publică și de a acționa împotriva corupției, asigurând un climat de transparență și responsabilitate în comunitate. (Cristina T.).
Exclusiv
Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar
Exclusiv
Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale
Relații complicate și scandaluri personale
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 5 zile
Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor