Connect with us

Anchete

„România va fi singura țară din spațiul Schengen în care unitățile de poliție au toaletele în fundul curții, lângă vișinul din dreapta”

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

O am fost martori în aceste zile bun la o polarizare între cei „pro Schengen” și „rusofilii” care sunt împotriva curentului european. Am văzut o politizare excesivă a subiectului, în sensul că partidele politice s-au întrecut care mai de care să iasă în evidență cu lobby-ul pe care l-au realizat pentru ca România să fie acceptată în Schengen, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Ce nu s-a spus însă în spațiul public, dincolo de îndeplinirea condițiilor tehnice, pe care apropo, România le îndeplinește încă din anul 2010, este problema resursei umane, a celor care vor pune în practică efectiv tot ceea ce înseamnă proceduri de lucru specifice țărilor membre ale spațiului Schengen.

Nimeni nu a vorbit zilele acestea despre polițiștii din stradă, despre cei pe umerii cărora va cădea efectiv îndeplinirea noilor sarcini și atribuții care vin la pachet cu aderarea la spațiul Schengen. Astfel, cu riscul de a fi catalogați „anti” Schengen, o spunem răspicat că polițiștilor din toate structurile (poliție, poliție de frontieră, imigrări etc.) li se cere performanță și integritate în condițiile în care vor avea cele mai mici salarii din spațiul Schengen. Media salarială astăzi în poliția română este de 650 EUR.

Mai mult, România va fi singura țară din spațiul Schengen în care unitățile de poliție au toaletele în fundul curții, lângă vișinul din dreapta. Nu mai vorbim despre faptul că la județele de graniță mai există unități de poliție unde nu sunt planificați polițiștii în serviciu 24 de ore din 24,7 zile din 7. Vă reamintim că în Arad, în ziua atentatului cu bombă, sâmbăta, nu există niciun polițist din structurile poliției judiciare în serviciu. Sunt zeci de mii de polițiști care după cele 8 ore/12 ore de serviciu intervin în continuare, de la domiciliu, dacă au apeluri de urgență semnalate prin serviciul 112, fără să fie plătiți.

Putem înțelege că aderarea României la spațiul Schengen reprezintă un obiectiv eminamente politic, însă este important să analizăm punctual avantajele și dezavantajele, pentru că ele există și le vom resimți în anii ce vor urma după aderare. Dacă este să vorbim despre avantaje, odată cu dispariția punctelor de trecere a frontierei cetățenii care vor trece granița spre Ungaria sau Bulgaria fără să mai fi nevoiți să prezinte cartea de identitate sau pașaportul. De asemenea, nu vom mai avea cozi formate în dreptul punctelor de trecere a frontierei. Inclusiv transportatori nu vor mai fi verificați cu privire la mărfurile pe care le transportă sau documentele pe care le dețin în acest sens.

Cu privire la dezavantajele pe care le vom resimți, acestea sunt reprezentate pe de o parte de creșterea numărului de „refugiați” care vor pătrunde în țară, în condițiile în care România va fi punctul de intrare în Europa. De asemenea, prin eliminarea controalelor la punctele de trecere a frontierei, activitățile grupărilor infracționale care se ocupă cu traficul de droguri, contrabanda cu țigări, traficul de carne vie se vor intensifica și vor genera creșteri importante ale situației operative în zonă. Toate infracțiunile constatate în momentul de față de către polițiștii de frontieră în punctele de trecere a frontierei vor dispărea în condițiile în care în lipsa unui control la frontieră, de exemplu, orice persoană care se sustrage urmăririi penale, care este căutată, care face parte dintr-un grup infracțional, va putea bun să plece din România sau să vină în România „la liber”. Transporturile rutiere de mărfuri se vor intensifica, însă acest lucru vine la pachet cu sute de mii de tone de deșeuri care nu vor mai fi oprite la granițe, cu sute de mii de tone de marfă pentru țările din „lumea a treia” (fructe/legume cu conținut ridicat de substanțe chimice, mărfuri contrafăcute etc.).

Sunt doar câteva dintre aspectele care nu au fost abordate în spațiul public, dar de care trebuie să fim conștienți cu toții. Mai mult, aceste aspecte, în raport cu deficitul de personal și dotările existente, în condițiile în care multe situații pe care le avem în prezent, de gestionare a fenomenului infracțional, nu le putem controla, este destul de greu de apreciat în ce condiții și cum poate garanta România că se va ridica la nivelul pretențiilor pe care le regăsim în celelalte state membre ale Schengen. Gândiți-vă că astăzi, Poliția Română nu a putut realiza o procedură unitară cu privire la modul de gestionare a cazurilor de migranți pe care îi identifică polițiștii în municipii/orașe/comune, ce să mai vorbim despre multitudinea de alte situații care sunt soluționate de polițiștii din stradă după principiul enunțat de șefii lor: „orienteză-te”, mai precizeaza sursa citata. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Tot Buda e sef la CSM?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

S-a scurs deja o luna de cand noul Consiliu Superior al Magistraturii si-a intrat in paine, insa conducerea institutiei este asigurata de aceleasi persoane, dezvaluie Lumea Justitiei.

Asta reiese daca ne uitam pe site-ul CSM. La sectiunea “Organigrama” il regasim in continuare pe judecatorul Marian Buda (foto) drept presedinte al Consiliului, si pe procurorul Nicolae Solomon drept vicepresedinte al Consiliului (vezi facsimil). Evident ca lucrurile nu stau asa in realitate, caci niciunul dintre cei doi nu mai are vreo treaba cu CSM, Buda visand la o functie de vicepresedinte al Inaltei Curti, iar Solomon fiind indicat ca posibil prim-adjunct al PICCJ. In realitate, presedintele CSM este judecatorul Daniel Gradinaru, iar vicepresedinte este procurorul Daniel Horodniceanu. Oricum, cei din CSM ar face bine sa isi actualizeze site-ul, nu de alta dar exista riscul ca oamenii sa creada ca in continuare Buda este sef la CSM. Si asa ceva chiar ca nu da bine, mai precizeaza sursa citatata. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

52 de cetăţeni străini din diverse state au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean moldovean, respectiv doi turci, conducând o autoutilitară înmatriculată în Slovacia, respectiv două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Austria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți, profile de aluminiu și metal pentru societăți comerciale din Austria și Marea Britanie.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă,  în total, 52 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Egipt, Maroc, Somalia, Siria, Liban, Turcia și Irak), ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Domnul Cristian Diaconescu, președintele legitim al partidului, și-a expus pledoaria în fața Instanței, punctând profesionist derapajele echipei Tomac de la Legea Partidelor Politice. În aceste condiții, HOTĂRÂREA DEFINITIVĂ a venit ca un trăznet. Art.25 al legii nr.14 este fără echivoc. Instanta de fond nu poate decât să constate că nu au avut Statut si Program la momentul organizării pseudo-congresului din 19 februarie 2022, instanta confirmand in totalitate dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova.
<< Legea nr.14/ Articolul 25
(1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condițiile prevăzute de statut.
(2) Orice modificare se comunică Tribunalului București, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) și (3). Tribunalul București o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 și 21.>>
Asistăm la crearea unui precedent în Justiție, un proces care va intra mai mult ca sigur în Istorie și la căderea spectaculoasă a mașinăriei autocratice puciste din cadrul Partidului Mișcarea Populară. Este un semnal CLAR că epurarea clasei politice românești este posibilă, că există oameni hotărâți și determinați care luptă pentru a face din „România reală” o ROMÂNIE RESPECTATĂ. (Irinel I.).
Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv1 zi ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv1 zi ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv1 zi ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv2 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate3 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv3 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv4 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Exclusiv4 zile ago

Acest mod de repartizare specific ”roții țigănești” ce are la bază principiul ”cine împarte, parte-și face” nu reprezintă decât o vulnerabilitate a MAI

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn modul caracteristic discreționar, Ministerul Afacerilor Interne are mari lapsusuri când vine vorba de echitate și recompensarea personalului pe...

Exclusiv4 zile ago

Ati auzit ca se face serviciul de zi pe unitate, de acasa?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ca sa va poata pacali cu permanenta la domiciliu, au secretizat ordinul S/108/2011 si dispozitia IGPR S/51/2011, dezvaluie...

Exclusiv5 zile ago

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNinsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea...

Exclusiv5 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinunile  reformei in Posta Romana!!! Valentin Stefan a trimis notificari de incetare a contractelor de munca pe motiv de…reorganizare...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!