Connect with us

Featured

FEDERAȚIA POLIȚIȘTILOR DE PENITENCIARE: Tefeliștilor, acasă consumați energie activă, nu putere!

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Deși ar putea părea că activitatea sindicală nu interferează cu astfel de actiuni, fiind o problemă națională, de excepție, care afectează viața polițiștilor de penitenciare și a familiilor acestora, incurajăm pe cei care cred că vocea lor contează și din stradă să isi manifeste nemulțumirea pe data de 02.10.2022, precizeaza FPP.

Alăturat aveți o explicatie a ceea ce se intâmplă:

„O analiză corectă făcută de Alin Budulan, unul dintre cei mai buni #experți pe partea cu energia din România! Expunerea următoare este pe înțelesul tuturor!

,,Pentru că m-am săturat la propriu de toată mascarada propagandistă a energiei învelită în staniol de ciocolată cu miros de metan, o să vorbim astăzi despre cifre! Despre cifrele pe care le-am aruncat sub nas unor oameni politici încă din luna ianuarie a.c., dar care au ales să-și urmeze agenda politică personală, mai degrabă decât cea națională.
Aceste cifre le-am pus pe masă și am indicat și ecuația rezolvării problemei. Lucrul la care nu m-am gândit în naivitatea mea este acela că parte a politicului nu iși dorește rezolvarea problemei ci crearea unui cult personal. Asta nu am pus în balanță atunci…și am greşit!
Dar să revenim la povestea inițială. Am intuit încă de la începutul conflictului din Ucraina că miza majoră este #energia. Știam că urmează finalizarea ciclurilor contractelor pe gaz cu Rusia (5 ani by default) și că urmează interconectarea energetică a Ucrainei cu sistemul energetic European (23 feb.). Ambele situații erau ca un ghimpe în spatele Rusiei. Ce n-am anticipat a fost prostia și ipocrizia europenilor împinși în groapa de unchiul Sam care ştie să profite de oricine și orice! Și la noi, găsești pe oricine și orice. Dar să revenim la cifre!
Ca să înțelegem contextual, facem o radiografie a sistemului energetic național cu cele patru componente:

1).Prima componentă este producerea de energie electrică. În Romania, principalii producători de energie electrică care debitează in sistemul energetic național sunt din surse hidro, nuclear, hidrocarburi, carbune, eolian, fotovoltaic și biomasa

2).A doua componentă principală este transportul energiei electrice. În Romania serviciul de transport şi reglaj în SEN este asigurat de Transelectrica prin REN (rețeaua electrică națională). Transportul energiei electrice se face pe linii de 220kV,400kV şi 750kV.

3).A treia componentă este distribuția de energie electrică. Aceasta se face majoritar pe linii de 110kV, 20kV, 0 ,4kV. În Romania distribuția energiei electrice este asigurată de societăți cu capital majoritar privat. Acestea sunt :Electrica distribuție, Enel distribuție, Cez distribuție, Eon distribuție.

4).Furnizorii de energie electrică, care asigură tranzactionarea financiară și contractele in energie. Sunt vreo 105 la ultima numărătoare….

Acum că am priceput cu toții de unde pleacă energia electrică și care este cursul spre becul nostru, să vedem dacă penuria de energie este reală și punem în balanță ce producem şi ce consumăm!
Pentru asta ne uităm la prognoza de producție bazată pe prognoza de consum și schimburi 2022 (există și cea pentru 2023 dar situația este similară)

-Putere netă de vârf – Consum [MW] 9266,66993438029
-Putere netă de vârf – Producție [MW] 8766,66993438029
-România are un deficit de producție [MW] 500

Întrebarea logica este de ce există acest deficit?

Să vedem datele celui mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, care are în exploatare un numar de 187 capacități cu o putere de 6.422,17 MW.
Totuși, la ora actuală Hidroelectrica intră în sistem cu maxim 38%(2400 MWh) iar media este la 30% productie din capacitatea maximă. De ce funcționează Hidroelectrica doar cu 30% (1915MWh) din capacitate?

În lipsa unui debit suficent pe Dunăre, Hidroelectrica se bazează, în principal pe apa din lacuri. Însă în 2021 gradul de umplere a fost de peste 57%, în contradicție cu producţia companiei, care este relativ mică pentru această perioadă, 1400– 2.600 de MWh. Așadar Hidroelectrica poate merge mult mai sus cu producția de energie – la 4.000 de MWh, dacă uzinează mai multă apă din lacuri, întrucât gradul de umplere agregat, exprimat procentual, al lacurilor de acumulare cu acumulare sezonieră permite asta!

Așa cum arată datele furnizate de Hidroelectrica au o acumulare anuală între 57% si 97% în 2021, deci nu apa pare a fi problema. Pe cale logică la Hidroelectrica se întamplă ceva ciudat! Pare că se face deversare fără uzinare (fără producere de energie electrică). Adică cineva arunca energia pe “gîrlă”. Cea mai ieftină energie. A ce seamană asta? Deduceți voi.

Bun, trecem la următorul mare producator – Nuclear Electrica.
CNE Cernavodă merge în bandă cu 90% din capacitatea maximă, adică 1400MWh.
Ne oprim puțin şi calculăm! 1400MWh (CNE Cernavodă)+4000MWh (Hidroelectrica)=5400MWh cu o rezervă de aproximativ 2000MWh la Hidroelectrica.

CEO (Complexul Energetic Oltenia). Capacitatea nominală de producere energie electrică a CEO este de 2000MWh (puterea instalată este mai mare, dar din lipsa personanului nu pot depăși 2000).
Calculăm din nou: 1400+4000+2000=6400MWh.

Să continuăm cu producția pe hidrocarburi (gaz și pacură). Surpriză, productie în bandă de 1400MWh!
Reluăm 1400+4000+2000+1400=7800MWh. La aceşti 7800 mai adunam 50 nominali de la biomasă și rezultă 7850MWh disponibili în bandă, adică oricând!
Mai avem instalați 3000MW din eoliene, dar vârful din câte ştiu a fost de 2000MWh.

Ia să facem o recapitulare a capacităților de producție ale României.

  • hidrocentralele au o capacitate totală de 6.644 MW, însemnând 35,8% din total.
  • centralele pe cărbune – 3.092 MW (16,7%)
  • parcurile eoliene – 3.014 MW (16,3%).
  • Centralele pe hidrocarburi (gaz, păcură) au o putere totală de 2.835 MW (15,4%)
  • reactoarele nucleare – 1.413 MW (7,6%)
  • panourile fotovoltaice – 1.393 (7,5%)
  • centralele pe biomasă – 106,8 MW (0,6%)
  • Biogaz (20.29), deşeuri (6.03), căldură reziduală (4,1), geothermal (0.05)

𝐓𝐨𝐭𝐚𝐥: 𝟏𝟖𝟑𝟎𝟖.𝟒𝟑𝟔 𝐌𝐖! 𝐂𝐚̂𝐭 𝐚𝐦 𝐬𝐩𝐮𝐬 𝐜ă 𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚?

Ştiți cât e ponderea consumului casnic din total consum în România? Ne-o spun tot cifrele: maxim 25%. De ce ord. 27 (aberația cu plafonarea)? Pentru că….Ucraina! Și șleata de #sinecuriști care profită conjuctural! Vă deranjează? Sigur că da, dar e greu să vezi cu ochelarii de cal pe ochi!

Așadar, dragii moșului unde este penuria de energie? Că fizic nu prea e. Acum că sunteti informați, luați cifrele şi mergeți fiecare la parlamentarii din județele voastre și dați-le cu ele de cap pană își înghit limbile alea de șerpi!

Și ca să fie veninoși până la capăt, mai bagă mâna și în buzunarul amărâtului de prosumator. Să nu le scape nimic!

Pentru „specialiștii” (precum ministrul Vergilică și acoliții lui, de sus în jos!) care se pierd între putere și energie le spun că în exploatarea sistemelor energetice limbajul folosit se realizează utilizând, după caz, următoarele mărimi: energia electrică activă măsurată Ea(kWh), energia electrică reactivă măsurată Er(kVArh), timpul de menţinere sub tensiune a instalaţiei Tf(h) (care include timpul de funcţionare în sarcină şi timpul de funcţionare în gol), timpul de funcţionare în sarcină a instalaţiei Tfs(h), puterea maximă activă măsurată Pmax.

Adică energia e kwh şi puterea e kw! Puterea instalată a unei turbine este spre exemplu de 280MW dar energia produsă în unitatea de timp e 280MWh!

Tefeliștilor, acasă consumați energie activă, nu putere! Dacă îți belești ochii într-un televizor pe care scrie P=120W, înseamnă că el ca să funcționeze are nevoie de energie, adică 120Wh! Citiți-vă cu atenție facturile și lăsați noul și mărețul Proiect de țară: Schimbarea becurilor, dezvaluie FPP. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

Rochii de cununie civile: cum le alegi și care este diferenta fata de rochiile de nunta

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rochiile de cununie civila sunt diferite de cele de nunta in mai multe moduri. In primul rand, ele sunt purtate pentru ceremonia cununiei , care este un eveniment mai putin formal decat ceremonia religioasa. De asemenea, rochiile de cununie civila sunt mai putin tradiționale și pot fi mai moderne sau mai casual. Da, sunt tot rochii de ocazie, insa au mai putina stralucire decat cele de nunta

Atunci cand esti in cautarea unei rochii de cununie civila, este important sa tii cont de cateva lucruri. In primul rand, ar trebui sa te gandesti la stilul tau personal si la ce te face sa te simti confortabil si frumoasa. Daca esti o persoana mai conservatoare, poate ca o rochie lunga si eleganta este alegerea ideala pentru tine, insa fara a alege paiete si cristale pentru detalii. Daca esti o fire mai mai moderna si indrazneata, poate ca o rochie scurta si un pic mai nonconformista este mai potrivita.

Locatia ceremoniei poate fi un alt factor determinant. Daca cununia civila va avea loc la primarie sau la starea civila, ar trebui sa alegi o rochie mai formala si mai traditionala. Daca ceremonia va avea loc intr-un parc sau pe plaja, poate ca o rochie mai lejera si mai casual ar fi mai potrivita. Gandeste-te si la bugetul tau. Rochiile de cununie civila pot fi foarte scumpe, la fel ca acele rochii de seara pentru petrecere, asa ca ar trebui sa te asiguri ca alegi o rochie care se incadreaza in bugetul tau. Poti gasi rochii frumoase si accesibile atat in magazinele de specialitate, cat si in magazinele online. Malika Fashion este un astfel de magazin, unde poti gasi rochii cununie civila atat gata facute, dar si pe comanda.

In cele din urma, ar trebui sa te gandesti la cat de confortabil te vei simti purtand rochia. Este important sa te simti confortabil si sa te poti misca liber in rochie ta, mai ales daca ceremonia va dura cateva ore. In plus, atunci cand alegi o rochie de cununie civila, ar trebui sa tii cont si de anotimpul in care se va desfasura ceremonia. Daca este vara, ar trebui sa alegi o rochie usoara si aerisita, in timp ce daca este iarna, ar trebui sa alegi o rochie mai groasa si mai calduroasa. Este important sa te asiguri ca te vei simti confortabil si ca nu vei suferi de cald sau de frig in timpul ceremoniei.

Nu uita de accesoriile pe care le vei purta cu rochia ta. Poti alege sa porti o coronita de flori sau o bentita, dar asigura-te ca acestea se potrivesc cu stilul si tema rochiei tale si ca nu eclipsezi mireasa. De asemenea, ar trebui sa alegi pantofi confortabili si potriviti cu rochia, deoarece vei sta in picioare pentru o perioada de timp.

In ceea ce priveste diferenta dintre rochiile de cununie civila si cele de nunta, rochiile de nunta sunt de obicei mai lungi si mai formale, si sunt purtate pentru ceremonia religioasa și petrecere. Rochiile de cununie civila sunt mai scurte si mai moderne, si sunt purtate pentru ceremonia civila. De asemenea, rochiile de nunta sunt de obicei mai scumpe si mai elaborat decorate, in timp ce rochiile de cununie civila sunt mai accesibile si mai simple. In ceea ce priveste alegerea culorii rochiei, aceasta poate fi o decizie personala. Multe femei aleg sa poarte o rochie pastelata, simbolizand puritatea si inocenta, dar alte culori, cum ar fi roz sau albastru, sunt, de asemenea, potrivite pentru o rochie de cununie civila.

Cand alegi o rochie de cununie civila, ar trebui sa iei in considerare si tinuta partenerului tau. In cazul in care el adopta un stil mai traditional sau formal, ar trebui sa iei in considerare aceste preferinte si sa incerci sa gasesti o rochie cu care sa va asortati.

In final, cel mai important lucru atunci cand alegi o rochie de cununie civila este sa te asiguri ca te simti confortabil si ca rochia reflecta personalitatea ta. Nu trebuie sa te conformezi tradițiilor sau sa iti cumperi o rochie scumpa pentru a impresiona, ci trebuie sa alegi acea rochie care  iti sta bine.

Citeste in continuare

Administratie

Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De la faraon cu f mic, la Nero!

De la Nero la Sultanul Volosevici, prietenii stiu de ce (despre Sultan, cumparaturile din Turcia si tepele imobiliare alaturi de fosti puscariasi, vom reveni)! (Redactia Incisiv de Prahova)

Primarul Andrei Volosevici nu reuseste să treacă de statutul de pusti răzgâiat nici acum, când a trecut binisor de 40 de ani si te astepţi să acţioneze ca un bărbat matur.
Derapajele sale la adresa angajaţilor din Primăria Ploiesti au loc zilnic, de cele mai multe ori fiind făcute in spatele usilor inchise. De această dată, Volosevici a lansat niste săgeţi la adresa lui Carmen Bucur, directorul Direcţiei Patrimoniu, din Primăria Ploiesti. Volosevici a acuzat-o pe directoarea de la Patrimoniu că a demarat procedurile de transfer al Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean Prahova fără a discuta cu Simona Albu, city-managerul Ploiestiului, cea care ar avea in atribuţii administrarea parcului.
Dar să ataci un director pentru faptul că are legături de rudenie cu un alt director din Primăria Ploiesti este o dovadă de mitocănie si lipsă de educaţie. Pentru că directorul de la Patrimoniu, Carmen Bucur, era nepoata lui Zoia Staicu, actualul director de la RASP, si in urma cu vreo 15 ani când a fost angajată in Primărie. Si tot nepoata lui Zoia era si când a câstigat concursul de director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Ploiesti.
„Ar fi jenant sa vorbesc despre doamna director de la patrimoniu pentru ca ati afla lucruri pe care nu le doriţi. Fără a fi discuţii la nivel de primarie, primarul delegă atribuţiile. Dna city manager se ocupa de Parcul Municipal. Eu inteleg că ne-am grăbit că la un moment dat o altă doamna director (să ii fie mătusă) a avut discuţii in acest sens. Niste lucruri trebuie să funcţioneze in mod legal. Primarul a decis cine se ocupă de parcul municipal. Singura obligaţie un executiv este de a pune in aplicare hotărârea de consiliu, nu cine pune in aplicare.”, a afirmat Andrei Volosevici intr-o declaraţie de presă.
Cu alte cuvinte, primarul a recunoscut că a mutat-o disciplinar pe sefa de la Patrimoniu in primul rând pentru că a dorit să pună in aplicare o hotărâre de consiliu local si in al doilea rând din cauza legăturii de rudenie cu Zoia Staicu, directorul RASP Ploiesti.
Curat murdar, coane Volosevici! Oare aveti suficiente servicii pentru a muta toti directorii si sefii de servicii din Primăria Ploiesti care refuză să vă facă pe plac si incearcă să respecte legile?

Sursa: Stiri Actuale

Citeste in continuare

Exclusiv

Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate pana si tirurilor stationate ilegal care mai efectueaza si manevre demne de Cartea Recordurilor, manevre care blocheaza circulatia cu orele.

Cativa „baieti” destepti, mari afaceristi si-au montat efectiv garaje ilegale in mijlocul drumului unde isi repara tirurile si/sau motoarele acestora blocand activitatea intregului parc.
Alaturi de masinile celor de la Kaufland care stationeaza ilegal si ingreuneaza activitatea tuturor investitorilor din acest parc industrial, baietii „destepti” stau cu nesimtire fix in mijlocul drumului de acces si isi repara motoarele, schimba filtre de ulei, etc ajungand sa puna o pata infecta pe imaginea acestui parc industrial.

„Orbul gainilor”.

Nu este pentru prima data cand dezvaluim ca, dupa decesul tragic al profesionistului Andrei Tudor –  dezastrul si haosul a pus stapanire pe Parcul Industrial Ploieşti.

In fapt, acest parc nu poate fi condus si coordonat din „strainatate” si/sau prin lipsa repetata de la serviciu si/sau prin delegarea de sarcini.

Imaginile vorbesc de la sine despre incompetenta care a pus stapanire pe acest parc industrial:

Vom reveni cu amanunte „picante”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 zile ago

Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSoferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde...

Exclusiv4 zile ago

Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Cum e să stai peste 2 ani la conducerea unui inspectorat de poliție fără să știi denumirea exactă...

Exclusiv4 zile ago

Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinModificările  aduse Codului Fiscal începând  cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare...

Exclusiv6 zile ago

„La noi, nea Nero ăsta nu poate sa dea foc nici la CAF 2!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, liderul PNL Ploiești, Roberta Anastase, a criticat activitatea primarului Volosevici pe care l-a acuzat că ”a generat doar...

Exclusiv6 zile ago

La IPJ Brașov cerul a tunat și a adunat camarila atotputernicului și atotștiutorului pentru a decide soarta oamenilor din subordine

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ridicol sau dispreț? Nu de puține ori mi-a fost dat să văd oameni mici cocoțați în funcții mari....

Exclusiv1 săptămână ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat...

Exclusiv2 săptămâni ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Probabil i se trage de la prea multa omletă

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEchipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să...

Exclusiv2 săptămâni ago

Căprării ieftine specifice stagiului militar din anii comunismului sunt validate efectiv prin dispozițiile de sancționare disciplinară emise de către șeful IPJ Caraș-Severin

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDacă ești polițist și ajungi să lucrezi la IPJ Caraș-Severin și dorești să-ți faci datoria prin aplicarea legii față...

Exclusiv2 săptămâni ago

O neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti, poate costa statul roman

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinO neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Structura de acțiuni speciale din cadrul DGPMB ar trebui să reprezinte un etalon pentru restul țării

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 12 ianuarie 2023, începând cu ora 12:00 Sindicatul Europol a participat la ședința privind analiza activităților...

Exclusiv2 săptămâni ago

Merge inginer de orice fel, teatru, pictor, popa, orice!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pentru curiosi, in foto aveti o fisa de post pentru sef IPJ! Observati ca sunt bune orice fel...

Exclusiv2 săptămâni ago

A transmis o petiție ministrului Lucian Bode cu aspectele pe care le-a perceput

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDe-a lungul timpului, Sindicatul Europol a prezentat condițiile inumane în care colegii lor sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea, a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Interlopul „Maradin”/CRIMINAL feroce sau victima a sistemului?/Interviu eveniment

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinTrăim o perioadă în care frica sau cel puţin neliniştea sunt la ordinea zilei. Nu cred că e vorba de...

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”: un personaj de la DIICOT, tatal personajului cu firma de deratizare si contracte cu administratia Volosevici/Contracte de „parandarat”?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”? Investigatia noastra a identificat un personaj de la DIICOT....

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine blocheaza plata permanentei de la domiciliu?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ce structura din aparatul central solicita, in 2018, ministrului Carmen Dan, sa nu fie promovat niciun proiect de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!