Connect with us

Featured

Intr-o discreție deja operativă, la Kiev tocmai ce a avut loc, zilele trecute, ”Noua Yalta”!

Publicat

pe

Pentru una din puținele dăți din istoria sa, statul român și-a asumat pe deplin angajamentele internaționale ce îi revin din statutul de membru al Alianței Nord – Atlantice. Și chiar mai mult decât atât! România apelând la un efort logistic, financiar, politic și chiar emoțional fără precedent pentru a sprijini un popor de care, totuși, nu ne leagă cine știe ce afinități istorice.

(Preluare National – Catalin Tache):

Le-am primit refugiații, le-am exportat cerealele… Tot degeaba!
 Iar poziționarea principalilor factori politici, ai serviciilor secrete, societății civile și mai ales a opiniei publice din România este una mai mult decât salutară. Mai ales că mașinăria guvernamentală pusă în slujba Ucrainei vecine – dar nu și prietene sau aliată! – a funcționat și continuă să meargă ca unsă… Chiar și acum, când se fac șapte luni de la invazia rusă și reacția imediată a autorităților de la București.

Un ”Mulțumesc” și două decorații…

Cu toate că, în toate aceste aproape șapte luni, etnicii români nu au primit nici măcar unul dintre drepturile pe care le-ar avea în orice alt stat european, fie el membru al UE sau nu! Iar zeci de mii de auto-recenzați refugiați ucraineni continuă să se opună invadatorilor ruși doar din mall-urile marilor orașe românești, fără a anunța că, gata, sunt gata să se întoarcă la casele lor care nu au mai fost bombardate de luni bune de zile… Singurele gesturi cel puțin oficiale de recunoștință ale liderilor statului ucrainean fiind, ce este drept, un și ăla scrâșnit ”Mulțumesc” adresat de președintele vedetă Volodimir Zelenski și decorarea a doi politicieni români. Din motive încă de neînțeles și neexplicate până acum, decorații fiind comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean și ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu. Adică unul de la Partidul Național Liberal și unul de la Partidul Social Democrat, parcă să nu se supere nimeni…

Polonia, da! România, nu!

De departe însă, solidaritatea românească s-a dovedit cea mai pregnantă în cazul eforturilor financiare și logistice chiar demne de remarcat depuse pentru crearea și asigurarea culoarelor de export pentru cerealele ucrainene. Chiar și după ce s-a dovedit că aceste cereale ajung nu la muritorii de foame, ci doar în cele mai bogate state occidentale. Acolo de unde sunt… importate de o Românie care le asigură gratis tranzitul inițial! Și în defavoarea fermierilor români sacrificați pe ”altarul solidarității” față de o Ucraină care, să nu uităm, are cea mai mare suprafață agricolă deținută de către companii ”Made in China”! Iar pentru blocarea propriilor exporturi de cereale pentru asigurarea celor ucrainene, statul român nu a cerut nimic oficial în schimb. Ci doar a bătut niște ”apropouri” timide, pe canale guvernamentale, cu privire la ”așteptările” statului român de a fi invitat să participe la efortul internațional de reconstrucție a economiei și infrastructurii ucrainene, după finalizarea sau barem ”înghețarea” conflictului militar. Guvernul de la București putând însă aștepta mult și bine…

Șefii SZRU, Bukhariev și Kondratyuk (foto jos) au informat SUA despre ”românii racolați de GRU”

Pentru că, într-o discreție deja operativă, la Kiev tocmai ce a avut loc, zilele trecute, ”Noua Yalta”! Zeci de diplomați, analiști militari și financiari, politicieni, economiști și CEO ai unor importante companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia și Letonia participând la strict securizata Conferință Yalta European Strategy – YES! Astfel că, la subsolul unui hotel din Kiev, deja s-a stabilit, ”pe șervețel” și ”noaptea, ca hoții”, statele aliate care se vor înfrupta din efortul financiar internațional pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei. România pur și simplu nefiind invitată la ”marea împărțeală” de la ”Noua Yalta”! Acolo unde, bineînțeles, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie și-au luat ”partea leului”. În timp ce Germania va reprezenta interesele proprii și ale statelor vest – europene iar Letonia țările nordice. În ceea ce privește statele aliate central și est europene, Polonia va urma să participe direct la procesul de reconstrucție. Varșovia procedurizând și ”redistribuirea” subcontractelor refuzate de companiile poloneze!

Mână în mână cu SZRU!

Spre deosebire de anturajul prezidențial al lui Zelenski care formează practic noua clasă politică ucraineană, ”recunoștința” serviciilor secrete de la Kiev a venit sub forma unui adevărat ”pumnal” informativ înfipt în spatele principalelor structuri românești, în frunte cu chiar Serviciul de Informații Externe și Direcția Generală de Informații a Armatei. Structuri asupra cărora s-a abătut, năprasnic, ”perversa HUR MOU”. Discretele, dar atât de eficientele Informații Militare ale Ministerului Apărării de la Kiev- din moment ce au reușit nu doar să  reziste, dar și să întoarcă soarta invaziei ruse – asaltând Agențiile guvernamentale americane cu rapoarte despre ” agenții români identificați ca fiind racolați de Serviciul de Informații Militare al Federației Ruse, GRU”! Cel mai grav fiind faptul că pe listele ”lebedelor negre” trimise de către HUR MOU, prin intermediul Serviciului de Informații Externe al Ucrainei – SZRU se află și numele reale ale mai multor ofițeri români din SIE și mai ales DGIA! Iar cum nimic nu are cum să fie întâmplător în ”lumea bună” de intelligence, HOU MUR ”a avut grijă” să  identifice și să treacă pe lista trimisă la DOD tocmai ”fantomele” serviciilor noastre care documentau, sub ”deplină acoperire”, activitatea GRU în România! Inclusiv ”ilegali” ai ”generalului B.” fiind astfel scoși din joc, stranie coincidență, tocmai când înaintau pe pista unei ”intoxicări” masive a structurilor NATO și mai ales a partenerilor americani nu de către GRU, ci de către serviciile ucrainene!

În raportul înaintat la Washington de către SZRU și bazat pe informațiile HOU MUR existând specificația expresă că ” responsabilă de racolarea ofițerilor superiori români (…) de la (…) și de intensificarea operațiunilor ostile derulate de GRU pe teritoriul României este Direcția de Informații de pe lângă Statul Major al Armatei Ruse – Serviciul de Spionaj al Flotei Ruse din Crimeea. (…) Direcția de Informații a Flotei Ruse de la Marea Neagră se ocupă de culegerea de informații detaliate despre obiectivele militare și economice ale României. Unități din cadrul Direcției cu sediul operativ pe teritoriul ucrainean se ocupă exclusiv de îndeplinirea acestor misiuni de spionaj militar pe teritoriul României. Direcția venind în sprijinul rețelei operative de agenți pe care GRU o are deja în România și care și-a intensificat semnificativ activitatea în ultima vreme, mai ales în sectoarele(…)”.

Îngrijorarea structurilor contrainformative românești care au rezistat până acum cu stoicism ”cântecului de lebădă” al HOU MUR pentru atragerea țării noastre în internaționalizarea conflictului ucrainean prin implicarea militară a unui stat membru NATO fiind cu atât mai mare cu cât o altă ”coincidență uluitoare” poate indica direct ”vinderea” spionilor români! Pentru că, pur și simplu, ofițerii români ”pe deplin acoperiți” trecuți pe lista HOU MUR – SZRU trimisă la Washington sunt tocmai cei care au documentat, înainte de începerea invaziei ruse, activitățile de spionaj militar efectuate pe teritoriul României de către doi agenți cu acoperire diplomatică din cadrul Ambasadei Ucrainei la București! Operațiune finalizată cu succes, prin expulzarea celor doi diplomați ucraineni documentați ca fiind spioni HOU MUR tocmai de către ofițerii români ”turnați” acum la Washington cum că la rândul lor ar fi agenți GRU…

Exclusiv

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Publicat

pe

De

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu!
Nu stiu cum se face ca macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare, din buzunarul vostru.
Pocnesc informatiile astea ca popcornul in tigaie.
Deci ce s-a aflat nou, in 2024?
Am aflat ca cel putin din iunie 2023 v-au furat cu excelenta ( pe cei care ati fost alocati la dreptul respectiv, bineinteles).
O a doua hotie a DGF care vizeaza doar tagma sefilor, este cu acordarea majorarii de anti-coruptie de 12,5% din salariul de functie prevazute de art. 14 (3) din Legea 153 din 2017, prin raportare la OMAI 62/2018!
Subiectul asta nu l-am mentionat pana acum. Deci este unul proaspat.
Sunt sigur ca multi va bucurati ca si sefii, care sunt uneltele angajatorului si care va ” asupresc”, sunt gauriti pana si ei la buzunar, de catre Directia Generala Financiara.
As putea zice ca si eu ma bucur putin (desi nu e corect moral sa te bucuri de raul altuia).
Insa parca mai mare e placerea sa gasesc si va prezint dovezi ale conduitei abuzive si defectuoase ale celor care conduc Directia Generala Financiara.
Multi dintre oamenii cu care am conversatii au impresia ca Despescu conduce ministerul.
Eu va spun mereu ca astia de la DGF conduc ministerul.
Cine controleaza fluxul banilor, ala conduce!
Si pana cand cineva nu-i pune la locul lor, vom avea mereu de suferit. Activi sau pensionari. Pentru ca totul se invarte in jurul banilor. Banii poate nu aduc direct, fericirea, dar cu siguranta o intretin.
Cine a demarat deja procese pe subiectul asta al majorarii anti-coruptie? Daca aveti sentinte, decizii favorabile, va rog sa imi trimiteti si mie ca sa pot sa dezvolt public, subiectele astea, in beneficiul vostru, mai dezvaluie Emil Pascut de la Sincicatul Diamantul. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Publicat

pe

De

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei de grad si normei de echipare) asta nu inseamnă că ne tratează cu respectul cuvenit funcției sociale pe care o avem, asta nu inseamnă că iși pot permite să nu respecte propria legea aprobată de Parlamentul României ( legea salarizării nr.153/2017, care trebuia să fie aplicată integral pană in Decembrie 2022, guvernanții fiind in prezent datori polițiștilor de penitenciare cu incă o tranșă pe salarizare).

In timp ce marea majoritate a bugetarilor sunt cu legea salarizării la zi, iar alte categorii profesionale sunt și peste, cu 20%, angajaților din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională , i se refuză aplicarea unui drept legal, cel al salarizării, iar unele sindicate tac complice, incercând să convingă oamenii că e bine și așa, de zici că sunt parte a guvernului.

Ei bine, nu e bine așa.

Noi nu am muncit și nu ne-am indeplinit indatoririle de serviciu in rate, proportional cu salariul acordat in tranșe pe durata a 6 ani de zile; și incă muncim pe datorie.

Noi ne-am făcut treaba, nu 100% ,ci peste acest procent ,din cauza lipsei de personal pe care a trebuit să il suplinim, cu sacrificiu și devotament.

O abordare corectă, in raport de respectul guvernanților, ar fi trebuit să fie astfel:

Ne acordați 50% din ce ne datorati prin legea salarizării, indeplinim 50% din fișa postului.

Ne acordati 75% , muncim in procent de 75% și tot așa.

Insa, noi ne-am indeplinit partea de responsabilitate, nu 100%, ci cu mult peste acest procent.

comunicat-de-presa-26-martie-2024

Pentru toate acestea, pentru redobândirea demnității față de profesia noastră și un tratament echitabil al angajaților din penitenciare, chiar dacă suntem mai puțini, in raport de cei care sunt mulți și uneori degeaba, mergem mai departe cu formele de protest convenite și poate așa angajații din sistemul penitenciar ințeleg că merită mai mult și trebuie ca și ei să facă mai mult pentru ce li se cuvine.

Așadar, maine ne vedem in stradă, dezvaluie si ameninta FPP!. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

UE a decis: se va continua importul agricol din Ucraina, fără taxe vamale!

Publicat

pe

De

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri, 27 martie, la un acord pentru prelungirea importurilor agricole din Ucraina fără taxe vamale pentru încă un an.

Compromisul vine în condiţiile în care fermierii din UE au protestat împotriva importurilor de alimente din Ucraina, ţară devastată de război.

(Preluare National – Mihail Ioan):

Consideră că au avut o abordare echlibrată

Ambasadorii din ţările Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru prelungirea importurilor de alimente fără taxe vamale din Ucraina, cu o „abordare echilibrată între sprijinul acordat Ucrainei şi protecţia pieţelor agricole ale UE”, a transmis preşedinţia belgiană a UE, potrivit Reuters.

Acordul va merge acum la Parlamentul European pentru aprobare, cu scopul unui „acord rapid”, a precizat preşedinţia belgiană într-o postare pe platforma de socializare X.

Acordul vine în urma unui acord provizoriu cu Parlamentul European  de săptămâna trecută, care propunea reintroducerea taxelor vamale pentru unele produse din Ucraina în cazul unei supraoferte.

Taxele vamale vor intra în vigoare, potrivit acordului iniţial, pentru păsări de curte, ouă, zahăr, ovăz, porumb, şi miere dacă importurile depăşesc nivelurile medii din 2022 şi 2023. Noul compromis extinde perioada de referinţă pentru a include şi a doua jumătate a anului 2021, potrivit unor surse Reuters.

Cea mai recentă propunere nu include potenţiale restricţii asupra grâului, în pofida cererilor Franţei, Poloniei şi Ungariei.

Prelungirea importurilor fără taxe vamale s-a aflat în centrul unor proteste ample ale agricultorilor din Europa.

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mikola Solski, a declarat luni, la Bruxelles, că dezbaterea privind cerealele este mai mult politică şi mai puţin o problemă comercială.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusiv4 ore ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusivo zi ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusivo zi ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete2 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv2 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv2 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv4 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv4 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Exclusiv6 zile ago

Amânarea acțiunii de protest anunțate în 25 martie 2024, de Ziua Poliției Române – pentru data de 9 mai 2024, de Ziua Europei

Orice acord, negociere, relație bilaterală trebuie să aibă la bază încrederea între parteneri, aceasta bazându-se pe consecvență în respectarea angajamentelor...

Exclusiv7 zile ago

Au inceput protestele/Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu știe și se dă luată prin surprindere in fața Ministerului Justiției

Așa cum am anunțat prin comunicatul de presă, despre care Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu-l știe și...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!