Exclusiv
CET Brazi trebuia să trecă în administrarea Primăriei încă din 2019!/Soluţia apei calde e în ograda lui Volosevici!/Vocabular de „mahala”

Problema furnizării apei calde în municipiul Ploieşti nu ar fi existat dacă o hotărâre din anul 2019 ar fi fost pusă în practică. Vorbim despre HCL 62/ 2019 – privind transferul instalaţiei de producere a agentului termic şi a apei calde şi a terenurilor aferente din domeniul Judeţului Prahova în domeniul public al Municipiului Ploieşti!
Hotărârea a fost avizată de Prefectura Prahova, dar venirea pandemiei de coronavirus şi alte diverse probleme nu au făcut posibil transferul CET-ului.
Consilierii județeni s-au întrunit ieri seară într-o ședință pe tema crizei apei calde, în şedinţa CJ de îndată.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că singura soluție legala pentru ca Ploieștiul să aibă apă caldă este ca Primăria, prin RASP, să preia centrala de producție a agentului termic de la operatorul căruia i-a fost reziliat ieri contractul.
Imediat, Volosevici a ieşit cu o declaraţie de presă susţinând că nu crede că este legal, ca nu se poate să arunci cartoful fierbinte în responsabilitatea Primăriei Ploieşti.
Hotărârea de Consiliu Local există, iar transferul ar putea fi facut rapid, daca nu ar exista rea vointa in derularea mandatului de primar.
Această hotărâre demonstrează ca Iulian Dumitrescu a avut dreptate si că transferul CET-ului nu este ilegal, aşa cum a declarat Volosevici într-o conferinţă de presă ( a cata oare?) organizată miercuri seara la sediul Primăriei Ploieşti, dezvaluie Stiri Actuale.
Noi completam acest tablou
Aleșii locali au fost convocați de primarul municipiului Ploiești, miercuri seară, la orele 20.30, la o ședință informală, pe tema soluției propuse de Consiliul Județean Prahova în criza apei calde.
Nu putem trece peste cateva aspecte privind caracterul edilului si vocabularul de „mahala” al acestuia.
Primul vizat a fost av George Botez care si-a permis sa il informeze pe Andrei Volosevici ca exista HCL 62/ 2019 – privind transferul instalaţiei de producere a agentului termic şi a apei calde şi a terenurilor aferente din domeniul Judeţului Prahova în domeniul public al Municipiului Ploieşti.
Iritat, Andrei Volosevici a inceput sa racneasca la consilier „ii tineti partea lui Iulian Dumitrescu”, demonstrand ca toata aceasta parodie este o vendetă a edilului indreptata catre Presedintele Consiliului Judetean Prahova, vendeta realizata doar din frustare.
Consilierul local George Botez l-a pus repede la punct pe edil cand l-a intrebat pe acesta daca l-a deranjat seara din programul personal sa ii asculte tampeniile si vaicarelile sau sa rezolve aceasta problema, ca sa stie daca paraseste sedinta din online. Edilul a dat inapoi si a devenit „cvasi respectuos”.
In schimb… un vocabular de mahala a avut edilul fata de seniorul din Consiliul Local Ploiesti, Gh Sarbu: ” Auzi, bai Sarbule, nu ma lua pe mine cu d-astea ca…”, etc.
Aveti pretentii de la Andrei Volosevici care nu respecta nici seniorii sa aiba respect fata de cei 130.000 de oameni care au rămas fără apă caldă in Ploiesti? Noi, NU! (Paul D.).
Exclusiv
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate pana si tirurilor stationate ilegal care mai efectueaza si manevre demne de Cartea Recordurilor, manevre care blocheaza circulatia cu orele.
Cativa „baieti” destepti, mari afaceristi si-au montat efectiv garaje ilegale in mijlocul drumului unde isi repara tirurile si/sau motoarele acestora blocand activitatea intregului parc.
Alaturi de masinile celor de la Kaufland care stationeaza ilegal si ingreuneaza activitatea tuturor investitorilor din acest parc industrial, baietii „destepti” stau cu nesimtire fix in mijlocul drumului de acces si isi repara motoarele, schimba filtre de ulei, etc ajungand sa puna o pata infecta pe imaginea acestui parc industrial.
„Orbul gainilor”.
Nu este pentru prima data cand dezvaluim ca, dupa decesul tragic al profesionistului Andrei Tudor – dezastrul si haosul a pus stapanire pe Parcul Industrial Ploieşti.
In fapt, acest parc nu poate fi condus si coordonat din „strainatate” si/sau prin lipsa repetata de la serviciu si/sau prin delegarea de sarcini.
Imaginile vorbesc de la sine despre incompetenta care a pus stapanire pe acest parc industrial:
Vom reveni cu amanunte „picante”. (Irinel I.).
Exclusiv
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc





Exclusiv
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

Modificările aduse Codului Fiscal începând cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului de odihnă, astfel că personalul MAI trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vor depune actele necesare în vederea punerii în plată a acestor drepturi, precizeaza cei de la sindicatul Europol.
- Decontarea serviciilor turistice:
a) în perioada concediului de odihnă – fără plata impozitului sau a contribuțiilor;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează integral.
b) în afara concediului de odihnă – se vor plăti impozit și contribuții sociale însumând 41,5 %;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează doar 848 lei ( până în anul 2022, pentru decontarea în afara concediului, se percepea doar impozit de 10%).
2. Decontarea transportului în concediu de odihnă – va fi de 637 lei, iar împreună cu decontarea serviciilor turistice de 1450lei va face parte din plafonul de 33% din salariu lunar, prevăzut de Codul Fiscal, care dacă va fi depășit în luna decontării, va fi supus impozitării și contribuțiilor sociale.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 4927 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 4927 lei = 1642 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -1642 lei= 445 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 445 = 260 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 1642+ 260= 1902 lei suma decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 1902= 185 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 4800 lei în cazul în care solicită în aceeași lună ambele deconturi.
Aceasta este valoarea brută a salariului unui agent de poliție cu 4 ani vechime, iar 33% din aceasta sumă care nu va fi supusă impozitului și contribuțiilor e de 1642 lei.
În cazul de față recomandăm politistilor ca:
- decontarea serviciilor turistice să nu se efectueze în aceeași lună cu decontarea transportului în concediu;
- decontarea serviciilor turistice să se efectueze în 2 tranșe, astfel încât, în cazul suprapunerii celor două decontări, să nu se depășească plafonul de 33% din salariu brut;
Odată cu creșterea cu 10% a salariului de funcție și actualizarea salariului de grad din luna februarie, unde valoarea brută va crește cu sume cuprinse între 700 și 1000 lei, salariul brut al unui agent de debutant va fi de aproximativ 5000 lei.
De asemenea e de menționat faptul că valoarea maximă de referință a plafonului de 33% este salariul mediu brut stabilit pentru anul 2023 care e de 6095 lei.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 6095 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 6095 lei = 2031 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -2031 lei= 56 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 56 = 33 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 2031+ 33= 2064 lei valoarea decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 2064= 23 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 6095 lei sau mai mare de atât, în cazul în care solicită în aceeași lună ambele decontări.
Având în vedere aceste modificări aduse Codului Fiscal, fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale în cazul în care solicită decontarea în aceeași lună a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
-
Administratieacum 4 zile
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici
-
Exclusivacum 4 zile
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc
-
Exclusivacum 4 zile
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 4 zile
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale
-
Featuredacum 4 zile
Altă năpastă pe capul polițiștilor/Băgați la înaintare în conflictele cu populația
-
Featuredacum 4 zile
„Dosarul de corupție al Laurei Kovesi nu ar trebui grăbit”
-
Ancheteacum 4 zile
Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras
-
Administratieacum 4 zile
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?