Connect with us

Featured

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová

Publicat

pe

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová.
Discuțiile s-au concentrat asupra măsurilor menite să răspundă recomandărilor sub Mecanismul de Cooperare și de Verificare (MCV), a implementării Planului Național de Redresare și Reziliență, dar și asupra situației din Ucraina și sprijinului multidimensional acordat de România.
Părțile au salutat progresul în implementarea recomandărilor Comisiei Europene sub MCV, recunoscând existența unui moment bun pentru avansarea reformelor. Vicepreședinta Jourová a mulțumit pentru angajamentul autorităților și cetățenilor români în gestionarea refugiaților ucraineni. De asemenea, a recunoscut rolul important al României în facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina.
Premierul Ciucă a exprimat angajamentul politic pentru asigurarea durabilității reformelor în justiție și garantarea independenței magistraților. A amintit că poziția Guvernului României este clară în ceea ce privește principiul supremației dreptului Uniunii Europene și rămâne angajat pentru respectarea acestuia, în limitele care îi sunt conferite de cadrul constituțional. Și a exprimat speranța că monitorizarea respectării statului de drept în România se va face, în curând, doar prin mecanismul UE privind statul de drept, ca și în celelalte state membre ale Uniunii.
De asemenea, șeful Guvernului a prezentat angajamentul multidimensional al României în sprijinul Ucrainei, amintind cu precădere măsurile adoptate pentru asistarea și integrarea refugiaților, dar și pentru facilitarea exporturilor de cereale.

Exclusiv

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Publicat

pe

De

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori

Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce comit acte de violenta, daca avem sefi din politie „sifoane” la grupari de criminalitate economico-financiar organizata de ce sa nu avem si procurori falsi, batai si hartuiri? Orasul acaparat de mafie!

In acest prim episod din investigatie va prezentam telegrafic situatia de fapt, urmand ca in urmatoarele episoade sa revenim cu alte dezvaluiri si conexiuni.

La sfarsitul saptamanii trecute au fost incidente la un local (Restaurant The New London, Rondul 2, Bulevardul Independenței, Ploiești) in care o persoana de sex feminin a fost agresata fizic.

M.F. a fost bătută de Ciprian PAIS chiar la restaurantul London. Motivul l-a reprezentat întrăzneala femeii de a-i aminti acestuia de o datorie.

La fața locului au sosit polițisti de la Sectia de Politie Nr.4 Ploiesti. Acestia au întrebat de la ce a pornit scandalul iar fata a povestit ca Pais Ciprian are o datorie la ea.

Contactata in cursul zilei de duminica de cei de la ziarul Incisiv de Prahova, persoana agresata a confirmat incidentul dar a precizat ca nu are ceva de declarat presei.

Investigatiile noastre au relevat ca, impreuna cu Ciprian PAIS era si numitul Mihai Adam ce detine o firma de paza si se prezinta, in fals, „procuror”!

Mai mult, din investigatii a reiesit ca Mihai Adam păcălește femeile, hărțuiește femeile chiar prin baia de la restaurantul London, pana și pe Bulevardul Independenței oprește femeile și „trage de ele”, chiar și de cele minore.

Mai mult, din investigatiile noastre a reiesit ca Mihai Adam amenință femeile si le santajeaza că va publica filmulețe video cu ele când întreține relații sexuale!

Interesant este ca Mihai Adam detine firmaTHUNDER GUARD S.R.L ce are datorii la stat de  500.000 euro si salariatii s-au plans ca nu le sunt achitate contribuțiile salariale (CAS, CASS și alte taxe).

Si agresorul Ciprian PAIS detine impreuna cu Elena Adam Dumitru o firma de paza aflata in insolventa, aspecte la care vom face referire in episodul II din aceasta investigatie.

Pana la dezvaluirile din episodul II mai dam un indiciu unde mai sunt agresate femeile, in „buricul” Ploieștiului!

Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Publicat

pe

De

Situația de fapt

Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri CA din 14 iunie 2023, iar Directorul General Valentin Ștefan din 10 octombrie 2023. Primul termen la care activitatea lor conform legii este evaluată este la un an de activitate, pe baza raportului de activitate prezentat.

Dacă indicatorii angajați prin planul de management nu sunt atinși, atunci se poate cere revocarea mandatelor, atât al Administratorilor cât și al Directorului General.

ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL

  1. Nu a respectat Planului de investiții angajat în 2018, fundamentat în baza testului Creditorului privat, realizat de DELOITTE și în baza căruia s-a contractat suma de 200 de milioane de lei credit de investiții de la EXIMBANK și care a stat la baza argumentării capitălizării CNPR de către Acționarul Principal în fața Comisiei Europene.
  2. Nu a inițiat demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului generat de renunțarea benevolă din partea Directorului General al poștei din 2019, la decontarea SERVICIULUI UNIVERSAL de către CNPR, de la ANCOM – prejudiciu estimat pe 5 ani aproximativ 100 milioane lei.
  3. A depășit în mod constant bugetul de salarii al CNPR în anii 2021, 2022 și 2023, cu mai mult decât era cerut de măririle salariale obligatorii legale, aspect care este considerat infracțiune și prejudiciu de către legea 273/2006.
  4. A inițiat desfințarea și inclusiv radiere a aproximativ 946 de oficii poștale, din totalul celor aproximat 5.900 existente pe teritoriul României, fără acordul AGA și al structurilor de securitate.
  5. LIPSĂ TOTALĂ DE INTERES FAȚĂ PRINCIPALA RESURSĂ A CNPR – ANGAJAȚII:

➢ nesemnarea CCM-ului cu sindicatul reprezentativ din CNPR în termenul legal și hărțuirea constantă a liderilor de sindicat fapt care a dus la GREVA GENERALĂ și întârzierea la plată a peste 400.000 de pensii.

➢ Hărțuirea constantă a liderilor de sindicat și a angajaților membri ai SLPR, fapt care induce tensiuni și discuții la nivelul SLPR pentru o nouă grevă generală.

➢ Lipsa unei politici personal coerente și a unei politici salarile care a dus la vulnerabilizarea structurii de poștași din teritoriu.

  1. A modificat regulamentul de ordine interioară al CNPR fără votul Consiliului de Administrație.
  2. A acordat majorări salariale discreționare, pe criterii politice, în principal pentru membri PNL, fără a avea un BVC aprobat.
  3. A încălcat legea dialogului social încheind un Acord cu prevederi salariale, doar pentru membri unui sindicat nereprezentativ.
  4. Vizita recentă în China a Directorului General Valentin Ștefan împreună cu o delegație de angajați ai CNPR:

➢ fără avizul Acționarului Principal – MCID, al MAE și al Consiliului de Administrație al CNPR

➢ Semnarea unui acord/parteneriat cu Serviciile Poștale Chineze fără ca cineva din CA sau AGA să-l fi văzut ca și conținut sau aprobat și pentru care Ambasada României din Beijing ne recomandă să-i cerem clarificări/explicații.

➢ Neprezentarea unui raport oficial al deplasării și subiectele abordate cu entitățile vizitate, precum și a acordului/parteneriatului semnat.

  1. Refuzul constant sau condiționarea fără cadru legal, de a prezenta documente solicitate de către Corpul de control al MCID sau predarea parțială, fapt care face imposibilă finalizarea rapoartelor de control pe temele inițiate.
  2. Refuzul de a prezenta o analiza a costurilor pentru expedierea de corespondență în vederea identificării eficienței a două contracte semnate recent, cu 2 integratori, la tarife mai mici cu 70% decât tarifele la oficiu și cu 33% față de tarifele parcticate în anii anteriori, în condițiile creșterii costurilor generale de prestări de servicii la nivel de CNPR.
  3. Tentativa repetată de indatorare a CNPR prin contractarea de credite de rulaj, cu gaj, garații imobiliare subevaluate cu mult față de valoarea de piață.

Erori ale membrilor Consiliului de Administrație:

  1. Neluarea niciunei măsuri de a împiedica/pune în legalitate-normalitate, recenta vizita în China la Serviciile Poștale Chineze, deși la penultima ședință acesta a informat CA-ul despre deplasarea care va avea loc.
  2. Nesolicitarea în regim de urgență a raportului de activitate cu privire la deplasarea în China și a formatului de Acord/parteneriat semnat în vederea aprobării și comunicării către AGA.
  3. Aprobarea situațiilor financiare cu depășiri repetate a bugetului de salarii al CNPR în anii 2021, 2022 și 2023, și cu rectificare bugetară după efectuarea cheltuielilor, aspect care este considerat infracțiune și prejudiciu, de către legea 273/2006.
  4. Neinițierea demersurilor legale pentru sancționarea responsabililor și recuperarea prejudiciului generat, de renunțarea benevolă din partea Directorului General al poștei din 2019, la decontarea SERVICIULUI UNIVERSAL de către CNPR, de la ANCOM – prejudiciu estimat pe 5 ani aproximativ 100 milioane lei.
  5. Votarea PENTRU în sedința de CA, în favoarea desființării a aproximativ 946 de oficii poștale, în vederea radierii de la Registrul Comerțului, fără prezentarea prealabilă a unei analize cost beneficiu, fără acordul structurii de securitate și fără acordul AGA.
  6. Nesancționarea Directorului General pentru semnarea unui acord care implică salarizarea unei părți a angajaților, cu un sindicat nereprezentativ din CNPR.
  7. Nesancționarea Directorului General pentru acordarea de majorări salariale care exced CCM-ului, discreționar și fără un BVC aprobat.
  8. Nesancționarea Directorului General pentru nerespectarea Planului de investiții angajat în 2018, fundamentat în baza testului Creditorului privat, realizat de DELOITTE și în baza căruia s-a contractat suma de 200 de milioane de lei credit de investiții de la EXIMBANK.
  9. Nesancționarea Directorului General pentru neprezentarea la negocierile pe CCM deși era singura persoană împuternicită să negocieze și să semneze de către CA.
  10. Refuzul de a prezenta acționarului principal, o analiza a costurilor pentru expedierea de corespondență în vederea identificării eficienței a două contracte, semnate recent, cu 2 integratori, la tarife mai mici cu 70% decât tarifele la oficiu și cu 33% față de tarifele parcticate în anii anteriori, în condițiile creșterii costurilor generale de prestări de servicii la nivel de CNPR.
  11. Votarea în sedința de CA indatorarea CNPR, cu suma de 100 milioane lei, prin contractarea de credite de rulaj, cu gaj, garații imobiliare subevaluate cu mult față de valoarea de piață.
  12. Lipsa de interes în soluționarea problemelor semnalate de către ROMFILATELIA S.A., în activitatea curentă, fapt care va conduce în curând la probleme financiare și la această societate, al cărei acționar unic este CNPR.
  13. Nesancționarea Directorului General pentru modificarea Regulamentului de ordine interioară fără acordul CA. Vom reveni. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Publicat

pe

De

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța

În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar 14.00-19.00, polițiștii constănțeni vor protesta in fața IPJ Constanța cu privire la modul cum a fost implementat conceptul de reorganizare.

Potrivit sindicaliștilor din poliție, acest concept nu au fost materializat potrivit nevoilor reale ale județului Constanța și nu s-a ținut cont de realitățile din teren in ceea ce înseamnă Portul Constanța, distanța dintre localități și organizarea birourilor sau formațiunilor care au competență teritorială foarte mare.

„Cel mai important aspect, rămâne lipsa resursei umane, care reprezintă un număr redus de polițiști în teren, ce conduce la timpi de reacție crescuți și de aici sunt afectate nevoile cetățeanului, care se reflectă într-o imagine proastă a instituției.
Ati văzut și rezultatul dezastruos al ultimelor încadrări din sursa externa de la aceasta unitate, unde nu s-au ocupat nici măcar jumătate din locurile scoase la concurs”, transmit sindicaliștii.

La solicitarea lucrătorilor din cadrul IPJ Constanța, sindicatele SIDEPOL, EUROPOL și DIAMANTUL organizează protestul în perioada menționată și asigură măsurile de ordine. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv10 ore ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv11 ore ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv11 ore ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusivo zi ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusivo zi ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv2 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv2 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusivo săptămână ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusivo săptămână ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusivo săptămână ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusivo săptămână ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusivo săptămână ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!