Connect with us

Administratie

„Noi îl iubim, respectăm și prețuim cel puțin la fel de mult pe cât ne iubește, respectă și prețuiește dumnealui pe noi”

Publicat

pe

Eugen Cristescu- Presedinte Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova, ii transmite edilului: Casă de Piatră!

„Primarul Andrei Volosevici e o sursă de inspirație pentru mine: 21 de ani diferența între el și logodnica sa( el-45, ea-24) inspiră la recadrarea relațiilor de iubire. De ce nu?!
Să sperăm că d-ra Andrada Necșulescu, pentru că așa o cheamă pe logodnica primarului, îi va aduce liniștea necesară și creatoare de care are nevoie ca să performeze. Să nu-l agite mai tare, să ne trezim că mai dărâmă cine știe ce. Noi îl iubim, respectăm și prețuim cel puțin la fel de mult pe cât ne iubește, respectă și prețuiește dumnealui pe noi.
Casă de piatră, d-le primar!”.

Noua ne place La piovra creata! Ne plac nașii (sa traiasca) si ne mai plac conotațiile…Andrada Necșulescu este fiica unor foști ofiteri SRI, tatăl acesteia fiind chiar fost sef sector „C” – Economic – Combaterea criminalitatii economice-  din SRI Prahova.

Dacă la toate acestea  mai  adăugăm că edilul ar fi angajat o persoana la rugămintea sefului Direcției SRI – ne dam seama ca băiatul se crede chiar în filmul  La piovra și se simte protejat iar organele de cercetare penala fac un minunat joc de glezne și o pregătire pentru o nunta linistita…Vom reveni! SRI și nașii sa traiasca! ( Redactia Incisiv de Prahova)

EXCLUSIV. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se recăsătorește! Acesta s-a logodit cu consiliera lui personală, în vârstă de 24 de ani! VIDEO

Administratie

Politia Romana intenționează să achiziționeze 60 de exemplare canine, cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 luni, care vor fi folosite în misiunile operative ale Ministerului Afacerilor Interne!

Publicat

pe

De

Ai canisă sau ești deținător legal de exemplare canine cu pedigree, din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (malinois), labrador și springer spaniel?
Ce trebuie să faci?
1. Să trimiți un email pe adresa ccs@centrulchinologic.ro, până la data de 18 iunie, ora 14:00, în care să menționezi datele de contact ale tale, numărul de telefon, datele exemplarului canin, prețul estimativ și data prezentării pentru evaluare.
2. ⁠Să te prezinți la Centrul Chinologic Sibiu, în perioada 19-21 iunie, începând cu ora 09:00, pentru evaluare.
Va trebui să ai asupra ta: dovada dreptului de proprietate, carnetul de sănătate avizat la zi și pedigree-ul.
Pe parcursul evaluării aptitudinale, se va urmări ca exemplarale canine:
– să nu manifeste frică față de persoane, animale, zgomote puternice, suprafețe lucioase, zone întunecoase;
– ⁠să prezinte interes/motivație pentru un obiect preferat.
Pentru exemplarele canine care vor promova evaluarea, proprietarii vor face dovada efectuării testului de displazie, în termen de maximum 20 de zile!
Pentru detalii suplimentare: Centrul Chinologic Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 157, 0269/235181).
Citeste in continuare

Administratie

Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor

Publicat

pe

De

Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate.

Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.

Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora.

Citeste in continuare

Administratie

Prima ediție a concursului Military Student Multirotor Fest

Publicat

pe

De

Acesta a fost conceput pentru a valorifica potențialul de cercetare științifică al profesorilor şi studenților din instituțiile militare de învățământ, în domeniul sistemelor aeriene fără pilot uman la bord (UAS).

Într-o lume în care dronele îşi fac simţită din ce în ce mai mult prezența, inclusiv în desfășurarea conflictelor armate, concursul Military Student Multirotor Fest organizat de Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov a venit într-un mod firesc, chiar așteptat.

Am aflat mai multe detalii despre competiţie de la colonelul conf. univ. dr. Cătălin Cioacă, prodecan pentru învățământ la Facultatea de Management Aeronautic din cadrul Academiei Forțelor Aeriene (AFA).

Totul a plecat de la invitația primită anul trecut de a participa, în calitate de invitat special, la un eveniment dedicat studenților din universitățile din România, care asigură pregătire de excelență în domeniul mecatronicii, Zilele Educației Mecatronice (ZEM).

Acest concurs, care se organizează anual, are o secțiune indoor dedicată sistemelor mecatronice de zbor fără pilot. Echipa noastră a impresionat încă de la prima participare și, mai mult de atât, a transmis și generațiilor următoare bucuria și dorința de a fi mai buni. Drept urmare, academia a participat și în acest an la ZEM cu o echipă complet nouă, a specificat colonelul Cioacă.

În  cadrul AFA, există o echipă de cadre didactice, din care amintim pe ing. dr. Sebastian Pop și conf. univ. dr. ing. Vasile Prisacariu, care desfășoară cercetări aprofundate în domeniul sistemelor aeriene fără pilot (UAS) de cel puțin 15 ani.

Pasiunea membrilor acestei echipe și rezultatele obținute în diferite proiecte de cercetare la nivel național și internațional au fost transmise și studenților de la programele de studii de licență și master. Aceștia dezvoltă aplicații hardware și software pe care le integrează în partea aplicativă a lucrărilor de finalizare a programelor de studii.

 

Prima ediție a Military Student Multirotor Fest reprezintă o oportunitate excelentă pentru studenții militari să-și demonstreze abilitățile în proiectarea, construirea și pilotarea dronelor. Deși competiția reprezintă o premieră pentru instituțiile militare de învățământ, organizatorii au reușit să creeze condițiile necesare testării sistemelor realizate de către studenți în condiții cât mai apropiate de cele ale câmpului tactic modern. Această inițiativă marchează începutul unei căi pentru pasionații de UAS din cadrul academiei noastre și din afara acestuia. Obiectivul este ca viitoarele ediții să includă probe mai complexe, care să pună la încercare cunoștințele și experiența echipelor participante. De asemenea, evenimentul oferă posibilitatea de a interacționa cu alte instituții militare și profesioniști din industrie, contribuind astfel la consolidarea comunității de studenți militari pasionați de tehnologie.

General de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius Şerbeszki

Astfel a apărut competiţia Military Student Multirotor Fest, un eveniment în cadrul căruia studenții își pot verifica și testa competențele de proiectare, realizare și programare a unui UAS de tip multirotor.

 

Practic, în toamna anului trecut au început demersurile pentru organizarea primului concurs de drone outdoor adresat studenților și doctoranzilor din instituțiile militare de învățământ superior din România.

Studenții abia așteptau o astfel de oportunitate. Ei mai participaseră cu produsele lor la târguri, expoziții, demonstrații, dar nu avuseseră ocazia să le fie validate rezultatele muncii într-o competiție. În calitate de coordonator, am ținut în permanență legătura cu echipele care s-au înscris la concurs.

Mă întrebau nu numai despre aspecte tehnice, dar îmi transmiteau și succese de etapă: am reușit să zburăm stabil drone, am făcut prima largare a încărcăturii explozive simulate etc.

Analiza acestei ediții a scos în evidență două aspecte importante: pe de o parte, concursul va fi organizat și anul viitor, de această dată cu participare internațională; celor două probe de concurs existente li se vor adăuga și altele, inspirate din feedback-ul pe care îl primim din mediul operațional, a mai adăugat colonelul Cătălin Cioacă.

Colonel conf. univ. dr. Cătălin Cioacă.

În cadrul competiţiei au performat patru echipe, reprezentând Academia Tehnică Militară (ATM), Academia Forțelor Terestre (AFT) și Academia Forțelor Aeriene (AFA), prezentă cu două echipe. Concursul s-a bucurat și de prezența a doi invitați speciali, echipa Universității Transilvania din Brașov și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

În cadrul concursului, studenții și-au verificat și testat competențele de proiectare, realizare și programare a unui UAS de tip multirol, pe care le-au etalat pe parcursul celor două probe. Prima probă a concursului, desfășurată în poligonul societății Carfil S.A., a constat în lansarea unei încărcături explozive standard simulate la punct fix, de la o altitudine minimă de 60 de metri, într-un cerc cu raza de 2,5 metri.

Toate echipele și-au demonstrat abilitățile de pilotare a propriului dispozitiv, evidențiind competențele tehnice și inovațiile aduse de fiecare, în ciuda vremii ușor nefavorabile. A doua probă a avut loc în aceeași locație, fiind reprezentată de o misiune de descoperire, identificare și localizare a țintelor în teren.

Aceasta a reprezentat un proces complex, implicând o planificare minuțioasă, finalizată cu o analiză atentă a datelor colectate, necesare obținerii coordonatelor exacte ale țintelor. Echipele au dat dovadă și de această dată de profesionalism și multă pasiune.

Concursul s-a finalizat cu festivitatea de premiere, moment în care Academia Forțelor Aeriene a recompensat toate echipele participante, desemnând totodată și câștigătorii competiției.

Ordinea echipelor ocupante a podiumului a fost următoarea: locul III – echipa Facultății de Management Aeronautic din cadrul AFA, formată din Emilian Baciu, Alexandru Chițu, Denis Ciobanu, Andru Tanasă, locul II – reprezentanta ATM și locul I – echipa Facultății de Sisteme de Securitate Aeriană din cadrul AFA, constituită din George Chiriluț, Nicolae Caunei, Luca Ilie, Diana Ciurbe. (Sublocotenent A. Miron, plutonier-adjutant principal L. Irimia, foto:  A. Miron).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv3 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv3 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv5 zile ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusiv6 zile ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusiv6 zile ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusiv7 zile ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Exclusivo săptămână ago

EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar/A fost sesizate BEJ si IPJ Prahova

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Exclusivo săptămână ago

Voit sau nu, o mare bataie de joc la Sectia de Votare de la Scoala 19 Ploiesti

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Ancheteo săptămână ago

Acuzatii de frauda in alegerile locale la Stoenesti -Aricestii Rahtivani/Prahova/De noaptea mintii/Politia a amendat pe reclamant

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Exclusivo săptămână ago

Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus pentru o „gaura” de 60.000 euro! /Candidatul PSD la Primaria Comarnic, a ieșit la rampa și … s-a murdărit la gură cu minciuni!

Dupa umilinta premierului, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești, Ciolacu a fost umilit si de asa...

Exclusivo săptămână ago

O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN CUZA” si sindicatele afiliate FEDERATIEI PUBLISIND la nivelul municipiului Ploiesti isi manifesta sustinerea pentru domnul doctor BOGDAN NICA pentru postul de Primar al Municipiului Ploiesti si pentru domnul inginer IULIAN DUMITRESCU pentru postul de Presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv