Connect with us

alternative

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Citeste in continuare

alternative

Alternative sănătoase pentru gustări dulci

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Majoritatea persoanelor se confruntă cu pofta de dulce, care poate deveni incontrolabilă uneori. Dulciurile din comerț nu sunt nutritive, însă sunt bogate în calorii, zahăr, acizi grași saturați și trans, precum și diferiți aditivi.

Deși consumul ocazional de dulciuri nu se asociază cu riscuri majore, un consum frecvent poate favoriza apariția obezității, cariilor dentare sau diabetului zaharat tip 2.

Pentru a reduce aceste riscuri, este important să găsești alternative sănătoase. Iată cu ce poți înlocui gustările dulci.

Batoane raw fără zahăr

Pentru momentele în care preferi „ceva dulce” gata preparat, poți opta pentru batoane raw bio. Acestea reprezintă o opțiune mai sănătoasă comparativ cu alte dulciuri din comerț. În general, un astfel de baton este preparat din fructe deshidratate, nuci și semințe, bine presate. Alege variantele 100% naturale. Pe Obio.ro găsești o gamă largă de deserturi bio

Salată de fructe

Îți poți „păcăli” organismul cu fructe, datorită gustului lor dulce. În plus, acestea sunt foarte nutritive. Deși le poți consuma ca atare, sunt mai apetisante sub forma de salată. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci într-un bol fructele preferate, tăiate cubulețe. Poți presăra semințe crude la alegere, fulgi de migdale sau nuci mărunțite. Nu te vei plictisi de această gustare, deoarece poți face nenumărate combinații de fructe.

Smoothie-uri din fructe

Smoothie-urile sunt altă modalitate de a consuma fructele. Acestea se prepară mixându-le în blender cu puțină apă. Spre exemplu, poți încerca pentru început  smoothie-ul din căpșune cu banană. Fii inventiv și află care sunt combinațiile tale  preferate. 

Căpșune în ciocolată neagră

Ciocolata neagră, cu un conținut ridicat de cacao, este bogată în magneziu și antioxidanți. Totuși, nu trebuie consumată excesiv. Când ai poftă de o gustare dulce deosebită, căpșunele trase în ciocolată neagră merită încercate. Ce trebuie să faci:

  1. Topește ciocolata!
  2. Scufundă fructele în crema obținută și așază-le pe un platou!
  3. Lasă-le la frigider timp de 20 de minute!

Budincă de chia cu fructe

Budinca de chia este bogată în fibre și grăsimi sănătoase. Aceasta se prepară amestecând câteva lingurițe de semințe de chia cu lapte sau iaurt, puțină miere și fructe la alegere (piure sau cubulețe). Se lasă la frigider câteva ore înainte de consum. 

Budincă din avocado și banane

Când ai poftă de ceva dulce și cremos, budinca din avocado și banane este o alegere potrivită. Aceasta se prepară mixând în blender următoarele ingrediente:

  • Avocado 
  • Banană 
  • Pudră de cacao fără zahăr
  • Puțină miere
  • Esență de vanilie (opțional)

Consum-o cu moderație!

Sandwich dulce din rondele de orez

Rondelele de orez expandat sunt sărace în calorii. Prepară un sandwich dulce și crocant cu gem și unt 100% natural de arahide, migdale sau caju. 

Biscuiți din ovăz

Există numeroase rețete dietetice de biscuiți din ovăz. Aceștia se prepară rapid și pot fi consumați alături de lapte, chefir sau iaurt. 

O rețetă simplă presupune amestecarea fulgilor de ovăz (150 g) cu 3 banane, fructe deshidratate (merișoare, goji sau stafide) și mix de semințe sau nuci crude. Se formează fursecuri și se dau la cuptor pe foaie de copt timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius. 

Brioșe făcute în casă

O brioșă făcută în casă stăpânește pofta de dulce, în timp ce furnizează și nutrienți. Optează pentru rețete care au în lista de ingrediente fructe (cum ar fi brioșe cu afine sau cu dovleac), făină integrală sau cacao. Redu cantitatea de zahăr din rețetă. 

Bomboane fără coacere

Bomboanele fără coacere se prepară mixând în blender fructe deshidratate (cum ar fi curmale) cu unt de nuci sau arahide, semințe de in și ovăz. Se formează apoi bile care se lasă la frigider. Pentru că sunt calorice, nu consuma mai mult de două o dată. 

Mini-ștrudel cu măr făcut în casă

Ștrudelul cu măr se prepară în cuptor din foi simple de plăcintă cu măr ras, zahăr și scorțișoară. Reinventează rețeta clasică, reducând cât mai mult cantitatea de zahăr utilizată. De asemenea, încearcă să folosești cât mai puțin ulei. 

Prin urmare, există numeroase alternative sănătoase la dulciuri. Ai grijă, însă, să nu consumi prea multe într-o singură zi. Nu uita să u

Citeste in continuare

alternative

Cum poti oferi cele mai bune servicii de suport clienti si la ce trebuie sa fii atent?

Publicat

pe

Cum poti oferi cele mai bune servicii de suport clienti si la ce trebuie sa fii atent
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Asistenta pentru clienti ar trebui pusa pe primul loc deoarece clientii sunt cei care iti aduc banii. Din acest motiv recomandarea noastra este aceea de a apela la servicii de customer support profesionale, unde o echipa vine in ajutorul tau pentru a asigura cele mai bune servicii de comunicare cu clientii si cu potentialii clienti de pe site-ul tau.

Instalarea unui chat online

Daca ai un site web cu siguranta ai nevoie si de un chat pe care sa raspunzi tuturor clientilor tai. Este recomandat sa tii cont de faptul ca acesti clienti au nevoie de ajutor atat in timpul procesului de cumparare, atunci cand au nevoie de raspuns la intrebari cu privire la servicii si la produse in timp real. Cu ajutorul unei echipe de suport vei reusi cu siguranta sa le oferi asistenta de care au nevoie in cel mai scurt timp pentru ca cineva va fi mereu acolo sa interactioneze cu clientii tai.

Asistenta la fata locului

Asistenta la fata locului este opusa asistentei la distanta. Anumite tipuri de asistenta nu pot fi oferite la distanta, cum ar fi, probleme legate de hardware: repararea unui televizor, inlocuirea unei piese de schimb, deservirea aparatelor de aer conditionat etc. In unele ocazii, un furnizor de servicii ar putea alege sa reia dispozitivele sau gadgeturile in depozitul sau pentru reparatii.

Social media

De la aparitia platformelor de socializare precum Facebook si Twitter, furnizorii de servicii au descoperit ca multi dintre clientii lor petrec mult timp pe ele zilnic. Pentru a le face mai convenabile clientilor, multi furnizori de servicii au infiintat o echipa de asistenta web ca si canal de suport pe profilurile lor de social media. Clientii sunt capabili sa puna intrebari, sa inregistreze reclamatii, sa clarifice indoieli, etc., interactionand cu personalul companiei prin intermediul acestor platforme de socializare. Cu milioane de utilizatori care acum au acces la retelele de socializare, aceasta platforma a devenit la fel de proeminenta ca si mediile traditionale precum telefonul, chatul live si e-mailul.

Cand vorbim despre asistenta clientilor pe acest blog, vorbim intotdeauna despre un anumit tip de asistenta – dar acest lucru poate fi greu de definit. Care este definitia asistentei pentru clienti si cum arata astazi un bun suport pentru clienti ?

Asistenta pentru clienti nu este acelasi lucru cu serviciul pentru clienti, desi foloseste tehnici de servicii pentru clienti. Si nu este acelasi lucru cu ce se intampla cu 50, 20 sau chiar 5 ani in urma – definitia inca evolueaza.

Daca o intrebi pe matusa ta, sansele sunt ca ea sa-ti spuna despre o perioada in care magazinele raspund la telefon si atunci cand apar probleme cu produsele acestea trebuie returnate dupa ce ai vorbit cu un operator.

Asistenta clientilor a suferit cateva schimbari dramatice inca din acel moment – incepand cu aparitia centrelor de apel in anii ’60, cand brusc companiile au reusit sa rezolve problemele clientilor, pe o scara mai mare, mai eficienta.

In paralel cu cresterea presiunii concurentei si a preturilor, aceasta tendinta eficienta, dar impersonala a crescut dramatic, iar in anii ’80 -’90, companiile au inceput sa isi extinda serviciile de relatii cu clientii. Serviciile de relatii cu clientii au fost externalizate si au fost predate companiilor care se specializeaza in acest domeniu.

Citeste in continuare

alternative

SMART ID DYNAMICS, deținută de fondul de investiții SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

 

București, Mai 2022. Smart ID Dynamics, lider independent pe piața locală a automatizărilor industriale, susținut de fondul de investiții SARMIS Capital, a preluat integral furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum, companie cu peste 20 de ani de experiență în asigurarea de soluții software, hardware și de suport post-implementare pentru clienții săi. Tranzacția a fost finalizată în cursul lunii mai.

Smart ID furnizează soluții proprii, personalizate și complete de automatizare a proceselor pentru companii cu medii intensive de lucru, cu scopul optimizării costurilor și creșterii productivității. Soluțiile critice de business adresează întregul lanț logistic, pornind de la design-ul de soluție, dezvoltarea și implementarea acesteia și până la servicii post-implementare, mentenanță și suport. Acumulând peste 12 ani de experiență în dezvoltarea de soluții de automatizare și mobilitate, Smart ID a devenit rapid lider recunoscut în domeniul IT pe piața autohtonă și cel mai important furnizor şi integrator de tehnologii revoluționare și echipamente mobile, automatizare și robotizare pentru principalele industrii.

Integrator de tehnologii de vârf în cadrul soluțiilor dezvoltate, Smart ID Dynamics are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte implementate, soluțiile software proprii fiind special proiectate pentru companii ce activează în principalele industrii: retail, logistică, producție, utilități și sănătate. Portofoliul reprezentativ de clienți al Smart ID numără companii multinaționale de top (Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia), companii mari locale (eMAG, Sameday, Cargus, Macromex), precum și alte companii reputate mici și mijlocii. Compania reușește să anticipeze nevoile companiilor de top pentru tehnologie inovativă și astfel să poată previziona tendințele pieței pentru mediile intensive de business.

La începutul acestui an, SARMIS Capital a preluat o participație majoritară în Smart ID de la acționarii săi fondatori, domnii Daniel Boangiu și Romeo Iacob, care au rămas implicați în afacere alături de fond. Părțile și-au anunțat la acel moment planurile de a consolida poziția de piață a companiei prin dezvoltarea accelerată a afacerii, prin creșterea bazei de clienți, prin extinderea soluțiilor existente către noi sectoare de activitate, precum și prin achiziția strategică a unor jucători locali și regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continuă pe ESG (Mediu, Social și Guvernanță), sustenabilitate și responsabilitate socială. Numai câteva luni mai târziu, compania anunță, iată, prima achiziție strategică.

Spectrum a fost fondată în anul 1999, în Brașov, de către domnul Emil Gall, iar în timp a devenit unul dintre cei mai apreciați furnizori locali de soluții software brevetate și integrate, cu o acoperire largă pe sectoarele retail, producție, industria cărnii, HoReCa și reciclare. Printre clienții săi se numără Agra’s, Annabella, Auchan, Bebe Tei, Dacia Market, Diana COM, Librăriile Humanitas, Moldovan Carmangerie, Prodlacta, Sergiana, Simigeria Petru, Transavia, Unicarm și alții. Cel mai popular produs al companiei este sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) Sceptrum, soluție patentată și ușor adaptabilă, ce răspunde unor nevoi corporative critice, precum managementul de inventar, contabilitatea și coordonarea între clienți, echipele de vânzări și de suport.

Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator SARMIS Capital:

“Urmăm îndeaproape strategia agreată cu fondatorii Smart ID Dynamics, aceea de a consolida poziția de piață a companiei prin creștere organică și prin achiziții. Achiziția Spectrum de către Smart ID Dynamics are la bază o rațiune puternică, având în vedere compatibilitatea dintre cele două companii și dorința de a oferi servicii din ce în ce mai bune clienților comuni. Profilul Spectrum este complementar Smart ID Dynamics, îmbunătățind atât oferta de produse disponibilă clienților celor două companii, cât și capacitățile lor de creare și diversificare de software. Smart ID Dynamics își solidifică poziția de cel mai mare jucător independent din România, iar SARMIS Capital îi stă alături în acest proces de expansiune.”

Smart ID Dynamics și Spectrum sunt două companii antreprenoriale, fondate cu capital 100% românesc, care împărtășesc o viziune similară asupra business-ului regional modern și au o cultură centrată pe client și pe nevoile sale specifice. Această nouă perspectivă asupra pieței implică organizația ca un tot unitar: atât soluții complete pentru software și hardware, cât și repoziționarea companiei în raport cu clienții săi finali. Investiția strategică vizează atât consolidarea poziționării pe piața IT a automatizărilor industriale, cât și diversificarea aplicabilității soluțiilor, ce aduc inovație și control în industria alimentară, în domenii precum Panificație, Patiserii, Cofetării, Pizzerii, Restaurante și zona de Fast Food.

Daniel Boangiu, CEO si cofondator Smart ID:

“Ne aflăm într-un moment important pentru viitorul organizației noastre, iar achiziția Spectrum este primul pas pe care îl facem în dezvoltarea Smart ID Dynamics după intrarea în acționariat a fondului SARMIS Capital. Este parte din viziunea noastră să investim în companii ce comercializează soluții cu IP proprietar, companii împreună cu care să putem crea sinergii pentru piața în care activăm. Spectrum este o echipă cu ADN 100% românesc, iar prin achiziția aceasta ne dezvoltăm capabilitățile, competențele și aria de acoperire, consolidând astfel prezența Smart ID Dynamics în verticalele de Retail și Producție. Anticipez că împreună vom deschide noi oportunități, pe care le putem accesa cu mai multă ușurință în noua echipă extinsă, iar prin această achiziție, Smart ID va îmbina expertiza dovedită in proiectele complexe cu functionalitățile și capabilitățiile de scalare ale produselelor software dezvoltate de Spectrum.” 

Ca și obiectiv comun al soluțiilor oferite clienților, Smart ID și Spectrum își ajută partenerii să abordeze în mod eficient managementul business-ului lor, prin automatizarea fluxurilor și implicit prin câștigarea de timp alocat pentru concentrarea asupra aspectelor cheie ale afacerii. Am identificat un alt punct de convergență în fundamentarea culturii organizaționale a celor două companii pe aportul esențial adus de valorificarea potențialului fiecărui membru al echipei. Avem convingerea că viitorul ne va aduce o perioadă de tranziție cu un impact benefic atât în ceea ce privește integrarea și chiar unificarea echipei celor două companii într-una singură, mai puternică, cât și în anticiparea unui trend ascendent al colaborării cu partenerii noștri. Vom continua să livrăm servicii de înaltă calitate, atât în ceea ce privește consultanța, asistența tehnică, dar și suportul post-implementare:

Emil Gall, fondator Spectrum:

“Pentru noi, echipa Spectrum, decizia de a ne alătura echipei Smart ID Dynamics vine natural. Am văzut în viziunea Smart ID Dynamics și a acționariatului companiei, un vector de direcție și dezvoltare pentru viitor. Suntem în măsură să considerăm că, având în vedere atât soluțiile dezvoltate în cei peste 20 ani de activitate, know-how-ul acumulat, cât și grija manifestată față de oamenii deosebiți ce fac parte din familia Spectrum, odată cu acest transfer, acțiunile și realizările noastre sunt apreciate la adevărata lor valoare și vor fi dezvoltate la un nou nivel.”

Smart ID Dynamics a fost asistată în procesul de achiziție de bpv Grigorescu Ștefănică (asistență juridică), Dobrinescu Dobrev SCA (asistență fiscală), Path-Finder Corporate Finance (consultanță generală) și TS Partners (consultanță și analiză financiară), în timp ce Spectrum a fost susținută în procesul de vânzare de LC Legal Proof – Alex Lefter (asistență juridică).

SARMIS Capital este un fond independent de private equity, înființat în 2019 și dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est. Este cel mai mare fond de acest tip ridicat în România de către o echipă autohtonă și dedicat cu prioritate companiilor românești, dar și celor din regiune. SARMIS caută să devină principalul partener și susținător al companiilor antreprenoriale locale, cu scopul creșterii și dezvoltării acestora prin colaborare apropiată cu echipele de conducere și printr-o însemnată expertiză strategică, operațională și managerială.

Cu sediul în București și ridicat pe reputația solidă a partenerilor fondatori, fondul este deschis către majoritatea sectoarelor de activitate și caută cele mai bune oportunități de a crea valoare și de a transforma companiile investite în campioni locali și regionali. Fondul se concentrează pe proiecte alături de antreprenori locali și urmărește participații majoritare sau depline prin tichete investiționale tipice de €10-30 milioane (cu investiții mai mari posibile).

Primul fond de investiții al SARMIS Capital este susținut de unele dintre cele mai importante instituții din lume, incluzând fonduri ale unor universități prestigioase, autorități pentru dezvoltare, precum și de persoane fizice. Este finanțat parțial prin JEREMIE Holding Fund România, un program de investiții între EIF și Guvernul României, prin care EIF este activ în numele și pentru beneficiul Guvernului României, investind fonduri generate în urma operațiunilor desfășurate în cadrul JEREMIE Holding Fund România în perioada de eligibilitate 2007-2013. De asemenea, beneficiază de suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Equity Facility for Growth, stabilit prin Regulamentul (EU) Nr. 1287/2013 al Uniunii și Consiliului European, ce creează Programul pentru încurajarea companiilor mici și mijlocii (COSME) (2014-2020).

Pe lângă Smart ID Dynamics, începând din anul 2021, SARMIS Capital mai are în portofoliu Corporate Office Solution (COS), liderul pieței locale de servicii personalizate de fit-out. 

Eventuale întrebări legate de acest comunicat pot fi adresate la bianca.neacsu@smartid.ro.

www.sarmiscapital.com

https://smartid.ro/

https://www.spectrumretail.ro

https://www.sceptrum.ro

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Aveti un Pont7 ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv7 ore ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv7 ore ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate17 ore ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv2 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv2 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv2 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv2 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate4 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv4 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv5 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv5 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!