Connect with us

Anchete

Statul roman plateste pentru abuzurile lui Onea&Co! Procurorul Tudose, despagubit cu 150.000 de lei pentru ca a fost arestat ilegal de „paraditorii” de la Haules

Avatar

Publicat

pe

La doar o zi dupa ce Inalta Curte a recunoscut abuzul fata de avocatul Robert Rosu, comiterea unui alt abuz a fost confirmata de Tribunalul Bucuresti. Concret, procurorul Liviu Tudose (foto), fost sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, aflat la pensie in prezent, a obtinut daune morale si materiale pentru retinerea si arestarea sa nelegale dispuse in dosarul pe care i l-a fabricat DNA Ploiesti, dosar in care in cele din urma a fost achitat definitiv de Inalta Curte.

Astfel, judecatoarea Elena Avrigeanu de la Tribunalul Bucuresti a condamnat miercuri, 24 noiembrie 2021, statul roman la plata unor daune morale de 150.000 lei pentru retinerea si arestarea nelegala a procurorului Liviu Tudose in dosarul in care procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu l-au acuzat de inchipuite infractiuni de luare de mita si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Un dosar in care Tudose a fost in 2019 definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, atat la fond, cat si in apel (click aici pentru a citi).

De asemenea, judecatoarea Elena Avrigeanu de la Tribunalul Bucuresti a obligat statul roman si la plata unor daune materiale de 14.643 lei pentru cheltuielile avute de procurorul Tudose pe parcursul procesului penal cauzat de inscenarea DNA.

Iata minuta TMB privind condamnarea statului roman la daune morale si materiale (dosar 5651/105/2019):

“Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, ca neintemeiata. Admite in parte cererea. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 150.000 lei reprezentand daune morale cauzate prin retinerea si arestarea nelegala a reclamantului si la plata dobanzii legale aferente acestei sume de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte si pana la plata efectiva. Obliga paratul la plata sumei de 14643,38 lei reprezentand daune materiale constand in cheltuieli cu asistenta juridica in cursul procesului penal in legatura cu masurile preventive de libertate si la plata dobanzii legale aferente acestei sume de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte si pana la plata efectiva. Respinge in rest cererea, ca neintemeiata.

Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 3570 lei reprezentand onorariu de avocat.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 24 noiembrie 2021.

Document: Hotarare 24.11.2021”.


 

De asemenea, tot miercuri, 24 noiembrie 2021, procurorul Liviu Tudose a mai obtinut o victorie. Si tot la Tribunalul Bucuresti.Astfel, judecatoarul Viorel Georgeana a condamnat Directia Nationala Anticoruptie la plata unor daune morale de 25.000 lei catre fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti pentru comunicatul prin care Tudose a fost infierat cu niste acuzatii ce s-au dovedit a fi simple fabulatii, dovada fiind decizia definitiva de achitare. Sentinta priveste insa doar DNA, caci TMB a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a procurorilor Laura Kovesi, Lucian Onea si Cerasela Raileanu.

Iata minuta TMB privind condamnarea DNA la daune morale (dosar 7218/3/2019):

“Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite exceptiile lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor Kovesi Laura Codruta, Onea Lucian Gabriel si Raileanu Elena Cerasela, invocate de catre fiecare dintre acesti parati prin intampinare si unite de instanta cu fondul cauzei si, in consecinta, respinge cererea astfel cum a fost precizata formulata de reclamant in contradictoriu cu acesti parati ca fiind formulata impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva.

Admite in parte actiunea precizata formulata de reclamant in contradictoriu cu parata DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 25.000 lei cu titlu de daune morale reprezentand repararea prejudiciului cauzat, precum si la plata a dobanzii legale de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la momentul platii efective.

Respinge in rest cererea ca neintemeiata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmand a se depune la Tribunalul Bucuresti-sectia a IV-a civila.

Pronuntata azi, 24.11.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.

Document: Hotarare 1628/2021 24.11.2021”.

Sursa: https://m.luju.ro/daune-pentru-abuzul-impotriva-procurorului-tudose-exclusiv-tribunalul-bucuresti-a-obligat-statul-roman-sa-i-plateasca-fostului-sef-al-parchetului-curtii-de-apel-ploiesti-liviu-tudose-peste-150-000-de-lei-pentru-arestarea-nelegala-dispusa-in-dosarul-fabric

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

Mateescu avea cuvinte nu tocmai de lauda la adresa politistilor/Seful Consiliului tine la secret parcursul profesional al consilierului sau, Catalin Constantin Sorlei

Avatar

Publicat

pe

De

Ati citit deja dezvaluirea despre consilierul lui Bogdan Mateescu, un anume Catalin Sorlei, un vechi prieten de-al sefului CSM si despre care exista indicii ca este politist (click aici pentru a citi). Daca Sorlei este intr-adevar politist, atunci angajarea sa ca si consilier de catre Mateescu nu poate decat sa ne bucure. Caci asta inseamna ca Bogdan Mateescu si-a schimbat parerea fata de politisti. Spunem asta intrucat, din ce am auzit noi, Mateescu avea cuvinte nu tocmai de lauda la adresa politistilor, mai exact la adresa politistilor care intra in magistratura. Deh, oamenii isi mai schimba opiniile. Doar si noi credeam candva ca Mateescu va fi unul dintre cei care va face lucruri pentru insanatosirea Justitiei, dar acum avem alta parere, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

REBELII FARA MASCA – TOPUL SANCTIONATILOR DIN PANDEMIE

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics);

Aproape un milion de români au fost amendați pentru nepurtarea măștii de la izbucnirea pandemiei pînă în prezent, conform datelor furnizate de ministerul de Interne în urma unei interpelări parlamentare a deputatului PNL Sebastian Burduja, sumele încasate de stat ridicîndu-se, la finele lunii trecute, la 134.382.740 lei, adică cca.28 de milioane de euro.

Cele mai multe amenzi s-au dat, firește, în București – 104.506, urmat de județul Timiș – 50.058, Brașov – 42.934, Constanța – 34.659, Dolj – 30.842, la polul opus aflîndu-se Covasna – 6.298 și Harghita – 4.760.

Citeste in continuare

Anchete

Conducerea IPJ Prahova a dispus verificări cu privire la aspectele semnalate de catre ziarul Incisiv de Prahova

Avatar

Publicat

pe

De

Iata comunicatul IPJ Prahova:
„Având în vedere apariția în spațiul public a articolului cu titlul ,, Domnul Comisar Șef de Poliție Mihai-Ginel PREDA, împuternicit șef al IPJ Prahova, este păcălit să gireze/semneze, fără să vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutier al IPJ Prahova”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova este abilitat să comunice următoarele:
Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a dispus efectuarea unor verificări prin intermediul structurii de Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora, măsurile dispuse să vă fie comunicate în scris.
De asemenea, vă asigurăm de întreaga noastră corectitudine și disponibilitate în vederea rezolvării cu celeritate a problemelor cetățenești ce intră în competența de soluționare a poliției.” (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv9 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv9 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv9 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!