Anchete
Se pregateste un urias proces colectiv

Daca vor sa scape de restrictiile impuse pe motiv de pandemie, cele mai multe dintre ele abuzive, romanii sunt datori sa se lupte. Iar una dintre actiunile foarte la indemana pe care fiecare cetatean le poate face este alaturarea la un proces colectiv. Avantajul unei asemenea actiuni este dublu: o data, pentru ca instantele, vazand numarul covarsitor de petenti, vor trata dosarul cu o mai mare atentie. Iar in al doilea rand, datorita contributiei simbolice pe care fiecare petent trebuie s-o aduca la onorariul avocatilor.
De data aceasta, patru avocati si-au unit fortele: Gheorghe Piperea, Adrian Toni Neacsu, Elena Radu si Alexandru Elvir Iliescu. Anuntul a fost facut vineri, 5 noiembrie 2021, de catre Eugen Chiracu, presedintele Organized Crime Harm Reduction (OCHR). In caz ca va suna cunoscut numele ONG-ului, amintim ca aceasta asociatie este cea care anul trecut, in iunie, a obtinut din partea Ministerului Sanatatii recunoasterea faptului ca MS nu emisese niciun act prin care sa declare epidemia de coronavirus pe teritoriul Romaniei (vezi facsimil). Intre timp, in iulie, CNSU a emis Hotararea 36, prin care a certificat pandemia, dar nu s-a obosit s-o publice in Monitorul Oficial, motiv pentru care judecatorul CAB Amer Jabre, in prima instanta, a constatat inexistenta ei.
Dar sa nu devenim: vineri, atat Eugen Chiracu de la OCHR, cat si Elena Radu – presedinta Coalitiei pentru Apararea Statului de Drept (CASD) – au publicat mesaje pe Facebook, explicandu-le romanilor ce trebuie sa faca pentru a se alatura proceselor colective.
Iata mai intai mesajul presedintelui OCHR (vezi video):
„Incep procesele colective.
Adaptabilitatea si ignoranta reprezinta cancerul metastazic al societatii.
Imaginati-va ca voi, cei 50.000 de urmaritori ai acestei pagini, semnati pentru actiunea colectiva in instantele din Romania.
Imaginati va ca pe biroul unui procuror ajunge o sesizare penala semnata de 50.000 de oameni.
Imaginati va ca judecatorii din completele instantelor din Romania primesc actiunea colectiva a 50.000 de oameni.
Imaginati va ca voi, cei 50.000 de oameni cereti intr-un glas, oprirea campaniei de vaccinare pe motivul lipsei de transparenta a informatiilor de pe portalurile oficiale.
Imaginati va ca voi, cei 50.000 de oameni cereti printr-o singura hartie judecarea in regim de urgenta a cererii de anulare a HG 1090.
Procurorii, judecatorii, politistii, jandarmii sunt oameni si au familii. Au copii. Copiii lor sunt tot ‘in online’ ca si ai nostri.
Imaginati-va ca cerem instantelor sa nu ne mai expuna copiii la riscurile asociate pedofiliei si distribuirii de materiale pornografice cu minori prin sistemele informatice. Si asta o cerem in numai de 50.000 de oameni.
Doar atat trebuie sa faceti: sa nu mai gasiti solutii! Luptati! Implicati-va!
https://t.me/joinchat/NrjkkXK1tiYwZjBk”.
Prezentam si postarea avocatei Elena Radu, precizeaza Lumea Justitiei:
„Masurile instituite in timpul pandemiei au afectat mare parte din cetateni, generandu-le numeroase probleme.
Inteleg ca asociatia OCHR a analizat pana in prezent care sunt problemele comune generate unui numar mare de cetateni si doreste sa porneasca 3 procese colective in acest sens, respectiv: unul cu privire la drepturile copiilor, unul cu privire la campania de vax si unul pe dreptul muncii.
Totodata, inteleg ca asociatia OCHR a stabilit un termen pana la 15 noiembrie 2021 in care cetatenii interesati sa participe la aceste procese colective sa ii trimita e-mail la office@ochr.ro, pentru a vedea daca va avea sustinere in procesele colective pe care doreste sa le porneasca.
Asa cum mentioneaza Eugen Chirac, presedintele OCHR in clipul referitor la aceste procese colective pe care intentioneaza sa le porneasca, orice proces (ca, de altfel, orice demers) presupune o cercetare, analiza si multa munca in spate si, implicit, o echipa care sa se ocupe.
Niciun demers si nicio actiune nu apar peste noapte, iar argumentele nu apar din neant.
Este necesar sa analizezi multe pentru a porni orice demers, fie el proces colectiv sau alt tip de demers.
Orice demers poate avea aportul lui la atingerea scopului final (stoparea abuzurilor si problemelor generate fiecarui cetatean roman).
Eu, Elena Radu si asociatia pe care o reprezint (CASD) am facut diverse demersuri legale pana in prezent.
Insa, nu ne putem implica in toate demersurile care se pornesc in Romania.
Orice demers in care te implici presupune sa faci cercetare, sa analizezi, sa participi la discutii, sa verifici ce fac ceilalti membri ai echipei. Asa ca este imposibil ca un ONG sau persoana sa fie cooptat in toate demersurile. Toti suntem oameni si avem limite ca timp (toti oamenii au numai 24 ore intr-o zi).
Drept urmare, cu toate ca dl. Eugen Chirac m-a mentionat in clipul dansului privind procesele colective pe care doreste sa le porneste, nu am cum sa ma implic in aceste demersuri (nici eu si nici asociatia pe care o reprezint).
Demersurile pe care sunt concentrata in prezent sunt cele referitoare la stoparea legiferarii certificatului verde. Stopare si nu introducere a unui numar din ce in ce mai mare de certificate care sa scindeze cetatenii in si mai multe categorii.
In opinia mea, punerea in sarcina cetateanului a dovedirii ca se incadreaza intr-o anumita categorie (indiferent cate categorii ar exista) pentru a putea sa mai desfasoare vreun tip de activitate sau pentru a avea acces la vreun serviciu public sau privat sau la vreun bun echivaleaza cu negarea drepturilor si libertatilor cetatenilor si ignorarea oricarui tratat/conventii internationale privitoare la drepturile si libertatile fundamentale, precum si a Constitutiei.
Cu alte cuvinte: impunerea prezentarii unui certificat = omul nu mai poate sa ia nicio decizie cu privire la propria persoana, ci va trebui numai sa se conformeze la ceea ce statul ii permite.
Asa ca eu ma concentrez, in prezent, pe gasirea de argumente valabile prin care sa dovedesc ca certificatul verde nu se poate impune cetatenilor.
Daca nu se va stopa legiferarea, orice alt demers care este pornit va fi sortit esecului in final (se va invoca ca este lege in acest sens si nu vor mai conta argumentele noastre).
In concluzie, nu voi fi implicata in niciun proces colectiv si nici asociatia pe care o reprezint.
Va rog sa nu ma contactati si sa nu imi cereti nicio lamurire cu privire la procesele colective care se intentioneaza a fi pornite pentru ca nu pot sa va ofer amanunte.
Adresati-va OCHR in acest sens.
Le doresc colegilor de la OCHR mult succes in demersurile lor”. (Irinel I.).
Anchete
Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”





Anchete
Reprezentanții Ministerului Justiției va achiesa la viziune ANP, ca angajații din sistemul penitenciar să aibă acces in sectorul administrativ cu telefoanele personale?

Această conduită a fost exersată in perioada de pandemie ocazie cu care s-a constatat că nu au fost incidente provocate de acest drept de a comunica cu mediul extern, fiind o mică fărâmă prin care se face un pic de diferență intre statutul polițistului de penitenciare și condiția deținuților aflați in custodia sistemului penitenciar românesc.
proiect-de-modificare-a-rsld-13.12.2022La această dată proiectul de OMJ a fost transmis spre consultare organizațiilor sindicale , urmând să aibă loc și o dezbatere intre reprezentanții ANP si cei ai organizațiilor sindicale și dacă va exista consens pe toate modificările, proiectul va fi inaintat la Ministerul Justiției unde sperăm ca cineva să nu se implice și să ne cenzureze această facilitate, precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).
Actualitate
Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.
In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.
Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.
Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.
A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele
In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.
Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.
Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.
Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.
Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.
Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!
Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde. Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.
-
Featuredacum 5 zile
Comisarul șef Conea Emanuel în așteptarea sancțiunii disciplinare de la Ministerul Justitiei!
-
Exclusivacum 5 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”
-
Ancheteacum 5 zile
DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție
-
Exclusivacum 21 de ore
Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova
-
Exclusivacum 4 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”
-
Exclusivacum 21 de ore
Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)
-
Exclusivacum 11 ore
VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).
-
Exclusivacum 2 zile
De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General