Connect with us

D.N.A.

Stiati ca tatăl lui Dragnea a fost șef de post, iar tatăl lui Cioloș, ofițer de miliție?/Conducerea SRI Prahova a acoperit Dosarul Tel Drum

Avatar

Publicat

pe

Dosarul Tel Drum deschis în urmă cu peste 4 ani, în care Liviu Dragnea, fostul lider PSD, este acuzat de mai multe fapte de corupție, ar fi mai complex decât dosarul vizitei în SUA, finalizat în mai puțin de doi ani. În plus, dosarul a întârziat și pentru că inculpații au cerut audierea tuturor înregistrărilor din dosar și e vorba de sute de ore de interceptări.

Referitor la modul de lucru al col. Marin Constantin (fost sef al SRI Prahova), prin care îşi proteja colaboratorii şi interesele, reţine atenţia şi faptul că, în luna septembrie 2013, pe adresa unităţii SRI Prahova a sosit o solicitare de date de la SRI Teleorman. În adresă erau solicitate „date cu privire la funcţionarii primăriei din Sinaia şi CJ Prahova, imixtiuni în licitaţii şi administraţie, alte date de interes”.

Administratorii unor societăţi comerciale din Oltenia, VÎRCOLICI ALEXANDRU şi OJOGA MIRCEA – firmele lor (ROMCONSTRUCT şi UTI Construct) fiind apropiate vicepremierului DRAGNEA LIVIU – câştigaseră licitaţia reconstruirii /reabilitării Spitalului orăşenesc Sinaia, pe Axa prioritară 3,  valoarea contractului fiind estimată la 33.890.223,13 lei plus TVA.

Răspunsul trimis DJI Teleorman de către col. MARIN COSNTANTIN a fost: „nu deţinem date de genul celor solicitate de dumneavoastră”.

În realitate, şeful SRI Prahova a dispus ca răspunsul către SRI Teleorman să nu fie intocmit / formulat de ofiţerul de problema, avizat asupra situatiei asupra careia se cereau date si care avea în legătură si surse cu posibilitati informative în mediul solicitat, ci de un ofiţer-femeie, proaspăt întoarsă din concediu maternal, care nu avea posibilităţi în obţinerea unor astfel de date, lucrand pe un alt profil de munca.

Scopul unei astfel de „măsuri” era următorul:

– deşi susţinea că nu mai are nicio relaţie cu secretara Primăriei Sinaia, RADULESCU BEATRICE, fina de cununie a familiei sale, în realitate ţinea legătura cu aceasta prin intermediul soţiei sau de pe telefonul acesteia (listing-ul din acea perioada dovedeste cu prisosinta aceasta).

RĂDULESCU BEATRICE nu îşi putea/poate justifica averea – casa construită în Sinaia, autoturismul MERCEDES GLK, achiziţionat cu bani cash etc.

În acelaşi timp, aceasta a fost mai mult timp suspectată de implicare „în afaceri” cu terenuri retrocedate, având legături în mediul CJ PH şi Prefecturii PH, neidentificate de ofiţerii SRI.

Acestia nu au fost lăsaţi de MARIN nici să lucreze acest domeniu (funcţionarii din primăria Sinaia), sau cand au făcut-o s-a tergiversat orice mod de acţiune până când devenea neoperaţional.

– directorul /managerul spitalului Sinaia: FILIP ALINA – fost ofiţer SRI, apropiată a col. MARIN CONSTANTIN; soţul acesteia fost ofiţer acoperit al SRI, în prezent om de afaceri influent în domeniul imobiliar din Valea Prahovei.

Din consiliul de administrație al spitalului Sinaia faceau parte consilieri locali, unii dintre aceștia apropiați ai primarului și secretarei primăriei. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

D.N.A.

Desființați SIIJ-ul și trimiteți-i pe judecători la DNA, să primească și ei dosare din astea „bune”, ce corupția lu’ Pește Prăjit facem aici?

Avatar

Publicat

pe

De

Doar ieri, s-au pronunțat trei achitări în tot atâtea dosare răsunătoare ale DNA: Blaga, Sandu-Pescariu (Microsoft) și fostul primar de Tg. Mureș, Dorin Florea (aflat deja la a treia achitare). Praf și pulbere s-a ales de „anticorupțea” kovesistă. Noroc că au luat-o europenii fără grad să le-o rezolve și pe a lor. Destine distruse (în dosarele alea erau și alți nevinovați-victime colaterale) resurse cheltuite inutil… nimeni nu răspunde. Desființați SIIJ-ul și trimiteți-i pe judecători la DNA, să primească și ei dosare din astea „bune”, ce corupția lu’ Pește Prăjit facem aici, se intreaba Ingrid Mocanu.

Precizam ca, europarlamentarul Vasile Blaga, fost ministru PDL, a fost achitat în dosarul de trafic de influență în care primarul Gheorghe Ștefan și-a recunoscut fapta și a făcut acord cu procurorii DNA. Judecătorii susțin că „fapta nu e prevăzută de legea penală”. Decizia de luni a magistraților nu este definitivă.

În 23 iulie 2020, Curtea de Apel București a trimis la Tribunalul București pentru rejudecare dosarul de corupție în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de Tribunal.

Dosarul lui Blaga a fost instrumentat de celebrul fost procuror DNA Mircea Negulescu zis Portocală. Judecătoarea Cipariu a dispus achitarea lui Blaga pe litera 16 alineatul 1 Cod de procedură penală, ceea ce – în lumea juriștilor – înseamnă cea mai rușinoasă achitare pentru un un procuror.

Achitarea a fost dispusă, deși Negulescu a venit cu două denunțuri, al lui Gheorghe Ștefan (zis Pinalti) și al lui Horațiu Berdilă de la compania IT Romsys. De altfel, Pinalti a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit 3 ani de închisoare după ce a recunoscut că a intermediat șpaga primită de Blaga de la Berdilă.

Minuta instanței:
„În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Blaga Vasile (…) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în forma de participație a complicității, prevăzută de art. 48 din Codul penal rap. la art. 291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000. Constată că inculpatul nu a fost reținut, arestat preventiv sau arestat la domiciliu în prezenta cauză. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) din Codul de procedură penală ridică măsurile asigurătorii constând în indisponibilizarea prin sechestru a bunurilor imobile aparținând inculpatului Blaga Vasile, măsuri dispuse prin ordonan?a nr. 234/P/2016 din data de 25.10.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești și menținute, până la concurența sumei de 700.000 de Euro, prin încheierea din data de 7 mai 2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel pentru procuror şi inculpat, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată în ședință publică, azi, 15 noiembrie 2021”.

De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a achitat pe Dinu Pescariu, Gabriel Sandu, Călin Tatomir și Claudiu Florică, judecați în dosarul Microsoft III, în care DNA acuza un prejudiciu de 51 de milioane de euro.
Sentința nu este definitivă.

Magistrații instanței supreme reluaseră de la zero Dosarul Microsoft III în ianuarie 2020 după ce judecătoarea Geanina Arghir a decis să se pensioneze. Amintim că DNA a dispus, în luna septembrie a anului 2017, trimiterea în judecată a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului şef al Microsoft România Călin Tatomir şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu în dosarul „Microsoft III”.

Ce susținea DNA:”În condiţiile în care, în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft nr. 0115RO/15.04.2004, inculpatul Sandu Gabriel, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea inculpaţilor Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail, a depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract de închiriere software.

Acest lucru nu se putea realiza decât prin organizarea unei licitaţii publice în condiţiile OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, au mai precizat procurorii. În acest context, Pescariu şi Florică, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinţa nr. 258/24.03.2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnaţi Cocoş Dorin şi Sandu Gabriel pentru trafic de influenţă).
”În urma înţelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urmă a aprobat documentaţia de atribuire aferentă procedurii de licitaţie deschisă, iniţiată pentru „Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare”.
Documentaţia care a stat la baza licitaţiei (referat de necesitate şi caiet de sarcini) conţinea condiţii restrictive nejustificate de participare la licitaţia organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din care făcea parte şi firma Dim Soft SRL”.
Totodata, in mai putin de jumatate de an, fostul primar din Targu Mures Dorin Florea a reusit sa arunce in aer trei inscenari ale DNA. Florea a obtinut o noua achitare la Tribunalul Mures, pe motiv ca fapta nu exista, in dosarul in care era acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu.
Dupa ce in 29 iulie 2021 Tribunalul Harghita a dipus achitarea lui Florea si a altor opt inculpati intr-un dosar de abuz in serviciu, iar in 3 septembrie 2021 Tribunalul Mures a hotarat achitarea lui Florea pentru complicitate la uzurpare de calitati oficiale, o noua sentinta de achitare a venit luni, 15 noiembrie 2021, tot din partea Tribunalului Mures.(Cristina T.).

Citeste in continuare

D.N.A.

Fost procuror DNA, despre marile spagi din Prahova: „Seful SRI a primit spaga la kilogram, 26 de pungi cu bani”

Avatar

Publicat

pe

De

Un fost procuror DNA, Vasile Doana (N.R – Spaima Generalilor), a exemplificat intr-un interviu pentru PressHub cum se dadea spagi in Prahova, judet in care au avut loc numeroase anchete de coruptie.

Conform Aktual 24, Doana a relatat ca un afacerist cu interese in rafinaria Astra i-a trimis fostului sef al SRI Prahova, colonel Corneliu Paltanea, 26 pungi cu bani reprezentand taxa de protectie, banii fiind cantariti. „Imi trimiti doua kilograme de branza” era ordinul.

„As da un amanunt din acel caz. Imi aduc aminte ca au fost mai multe fapte, pe mai multe linii de coruptie. Cea mai importanta a fost pe petrol, fiind zona Prahova. Am stabilit cu certitudine si judecatorii l-au si condamnat pentru aceasta situatie, fostul sef al serviciului de informatii Prahova, Paltanea, a primit de la un om de afaceri care opera in rafinaria Astra si care simtea nevoia sa fie protejat de seful SRI, contra unei taxe.

Am stabilit ca intr-o perioada de un an de zile acest om de afaceri i-a oferit, prin angajatii lui, dar si prin anumiti angajati ai SRI-ului care au si recunoscut ulterior, 26 de pungi de bancnote, fara ca macar sa le numere.

Omul de afaceri ii dadea la cantar, el nu a stiut niciodata ce suma i-a dat sefului SRI Prahova, ca spunea la telefon, ‘imi trimiti doua kilograme de branza’. Erau, de fapt, doua kilograme de bancnote. La capatul celalalt, ii numara Paltinea, cu soferul lui si un alt tovaras, fost ofiter SRI care ne-a spus despre ce sume era vorba si noi i le-am identificat si trecut ca atare in rechizitoriu si a fost condamnat”, a declarat Doana pentru PressHub.

In noiembrie 2012, colonelul (r) Corneliu Paltinea a fost condamnat de instanta suprema la 3 ani inchisoare cu executare dupa ce in perioada 1993-2001, a acordat protectie unor grupari infractionale care traficau produse petroliere. Conform procurorilor, fostul ofiter ar fi primit in schimb, de la directorul rafinariei, produse petroliere in valoare de 500.000 de lei si sute de mii de lei bani gheata. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Anchete

Arafat mai are trei saptamani de liniste/Pronuntarea la data de 3 decembrie 2021

Avatar

Publicat

pe

De

Probleme mari pentru comandantul actiunii Raed Arafat. S-a aflat deja ca DNA solicita redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care vizat ar fi insusi seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat. Se vorbeste ca ar fi vorba despre achizitiile facute in perioada pandemiei, altii spun ca ar fi o cauza mai veche. Solicitarea DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale a fost discutata la Tribunalul Bucuresti, luni, 8 noiembrie 2021. Nu s-a luat insa nicio decizie, caci judecatorul Petre Valentin Badita a amanat pronuntarea pana la 3 decembrie 2021. Asadar, Arafat mai are trei saptamani de liniste, cum ar spune Traian Basescu, precizeaza Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv8 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv8 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!