Connect with us

Featured

Iohannis e Rotarian!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Cumpărătorul lui Dîncu îl vrea președinte” titram ”lovitura” din 8 aprilie. Atunci când dezvăluiam ”planul nebun” pus la cale de una dintre cele mai influente organizații la nivel mondial. Și care, cel puțin în România ultimilor ani, a reușit să urce pas cu pas pe scara măririi politice. Pentru că forța financiară de care oricum dispuneau membrii Rotary Club, organizație considerată din acest punct de vedere drept ”elita elitei” mișcării masonice de la noi a început să fie completată cu accederea la importante funcții în statul român a ”oamenilor rotarienilor”.

Iohannis a dezvelit statuia doar pentru membrii Rotary și Lion
 Printre care Vasile Dîncu, fost vicepremier și actual ”combinator șef” al Partidului Social Democrat se numără la loc de cinste. Iar ultima sa misiune de după reactivarea la vârful PSD pare să fie impunerea unei tabere prezidențiale gata cumpărată de rotarieni pentru alegerile din 2024!

Au preluat Grupul de la Cluj!

Iar această conectare și la vârful politicii a unor lideri rotarieni care par a nu se mai limita la succesul lor cu totul remarcabil în afaceri avea să ducă la o primă reacție. Astfel că în aprilie dezvăluiam amănunte de-a dreptul șocante din raportul informativ care viza intrarea ”Noului Grup de la Cluj” în sfera de influență a rotarienilor. Operațiune complexă, declanșată încă din 9 decembrie 2015…

Sponsorul Ureche, ”socrul” asistentei Loredana Chivu

Atunci când, în calitate de asociat unic al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie IRES SRL, Vasile Dîncu a decis să cedeze integral participația discretului om de afaceri clujean Ovidiu Turcu. Cu toate că de atunci IRES a rămas tot ”jucăria” fondatorului Vasile Dîncu. Sondajele institutului părând a reprezenta totodată și principala metodă de plată a lui Dîncu pentru sinecurile politice acordate oamenilor săi de încredere, indiferent de cine s-a perindat la Putere, tehnocrați, PSD, PNL sau USR – PLUS… Însă, ce este drept, din acel moment milionarul Ovidiu Turcu s-a ales cu statutul de ”cumpărătorul lui Dîncu”, cel de care se bucură și în ziua de astăzi. Mai ales că în toți acești ani influența sa a crescut progresiv cu cooptarea în propriul ”cerc” creat cu migală și bani mulți după spargerea vechiului Grup de la Cluj a tot mai multe nume grele ale politicii transilvănene, indiferent de culoarea lor politică.

La Ciugud, Iohannis înconjurat de rotarieni

Dar și a ”rezerviștilor” căliți în structurile informative ale sistemului și racolați prin intermediul finului său de cununie, fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar. Însă principala pepinieră de cadre a ambițiilor tot mai mari ale acestui nou Grup de la Cluj a rămas bazată tot pe clubul rotarienilor. Membrii influentului ”district” Rotary Park din Cluj – Napoca în frunte cu Turcu reușind astfel să îl mențină ”în viață” pe altfel atât de prăfuitul politician Vasile Dîncu. Până acum, când ”cumpărătorul” lui Dîncu ar visa nici mai mult nici mai puțin decât ca ”omul rotarienilor” să fie propunerea Partidului Social Democrat pentru alegerile prezidențiale din 2024!

Avertismentul de la Ciugud : SIE se clatină!

Au fost vremuri, mai ales la apogeul mandatului operativ al generalului Silviu Predoiu la conducerea Serviciului de Informații Externe, când serviciul era privit în restul sistemului doar ca o anexă a Rotarienilor. Variantă de lucru puternic susținută și de afacerile explozive ale unor firme de construcții identificate ca operând în ”zona gri” a SIE. Acolo unde se fac adevărații bani! Numai că, stranie coincidență, Laura Codruța Kovesi a declanșat o adevărată ”vânătoare” împotriva afaceriștilor, rezerviștilor și acoperiților de la acea vreme ai Serviciului de Informații Externe. Astfel că acoperita ”falangă rotariană” din cadrul SIE nu doar că a suferit pierderi financiare considerabile și chiar arestări dureroase, dar era deja la un singur pas să capituleze necondiționat în fața asaltului dezlănțuit al fostului ”Binom”. Asta însă doar până pe data de 14 octombrie 2017…

Vasile Dîncu și ”cumpărătorul” lui, rotarianul Ovidiu Turcu

Atunci când Klaus Iohannis a participat la inaugurarea resortului de golf din România în care patronul Transavia a investit 15 milioane de euro. La inaugurarea terenului lui Ioan Popa din localitatea Telac, comuna Ciugud, alături de președintele Klaus Iohannis participând și o parte însemnată a ”rămășițelor” vechiului grup de la Cluj. Dar și nenumărați oameni de afaceri, mulți dintre aceștia fiind identificați de puținii inițiați ai sistemului care au îndrăznit să monitorizeze acțiunea de propagandă drept membri din Transilvania ai discretelor cluburi Rotary și Lion.

Pe vremea generalului Predoiu, SIE era ”anexa” Rotary Club

Acesta fiind și momentul în care năpasta DNA a încetat brusc, după semnalul dat de șeful statului cu privire la ”noii săi prieteni”… Astfel că rotarienii nu doar că au putut respira ușurați, dar au și început să lucreze la noua construcție care să nu mai permită o astfel de ”prigoană” a liderilor sau ”combinatorilor” săi din politică sau afaceri…

Socrul Loredanei Chivu, sponsorul lui Brukenthal!

Acum este strict decizia președintelui României de ce în plină criză politică a preferat să transmită doar câte un mesaj pe facebook la pierderile uriașe ale ”nemuritorilor” Ion Caramitru și Ivan Patzachin… Și să participe în schimb la dezvelirea unei simple statui. Fie ea și în Sibiul natal… Și a baronului Samuel von Brukenthal. Personaj istoric binecunoscut inclusiv pentru principiile masonice implementate în Transilvania atunci când a preluat conducerea unei ”bucăți” de imperiu în care românii majoritari nu erau recunoscuți drept ”nație”… Atenția cu totul deosebită acordată de familia prezidențială acestei ”dezveliri” fiind cu atât mai stranie, cu cât statuia lui Bruckental a fost sponsorizată de … socrul Loredanei Chivu, așa cum este cunoscut în lumea mondenă afaceristul Mircea Ureche senior. Cel al cărui fiu, Mircea Ureche junior a făcut valuri mediatice pentru bețiile trase prin aeroporturi sau prin ”cuceririle” de ”asistente”… Oricum, nimeni nu a explicat ce l-a apucat pe un brutar din Râmnicu Vâlcea – Mircea Ureche fiind unul dintre acționarii Boromir – să sponsorizeze statuia unui baron sas din Sibiu!

Și tu, finule Porr?

Însă ”puzzle”-ul informativ începe să prindă contur odată cu informația că pe lângă sponzorizarea cu 80 la sută din preț a statuii artistului orădean Deak Arpad au mai participat cu câte 10 la sută și cluburile Rotary și Lions!!! Mai mult decât atât, Paul Jurgen Porr, finul cuplului Iohannis și considerat cel mai apropiat prieten al președintelui a participat la ceremonie nu în calitatea oficială de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, unde i-a succedat nașului său, ci în cea de … președinte al Clubului Lions – Brukenthal!

Finul Porr, maestru de ceremonii

În timp ce comitetul de primire al președintelui a fost coordonat de reprezentantul Clubului Rotary Sibiu! Mai mult decât atât, protocolul prezidențial a asistat impasibil cum în timp ce lideri locali politici și simpli sibieni au fost ținuți în picioare, în afara țarcului metalic amenajat de SPP cu această ocazie în Piața Mare, scaunele invitaților de onoare ai șefului statului au fost ocupate numai de membrii cluburilor înfrățite Rotary și Lions. Și uite cum, dacă își asigură și stânga, dar și dreapta politică, rotarienii chiar devin cel mai influent ”club” din România zilelor noastre!

Exclusiv

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Publicat

pe

De

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara a tăiat anvelopa unei mașini de poliție, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
De ce se pot întâmpla astfel de fapte?
Este simplu, autorii morali ai infracționalității stradale de acest gen ar putea fi considerați parlamentarii României care au modificat legislația, dezincriminând portul de arme albe în spațiile publice.
Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuțit sau macetǎ asupra sa fără ca polițiștii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia.
În prezent, portul cuțitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confecționate pentru înțepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice(restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun).
Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prevazută de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive.
Dacă bărbatul în cauză ar fi distrus, spre exemplu, 10 mașini de poliție sau alte 10 autoturisme aparținând cetățenilor de bună-credință, consecințele faptelor acestuia ar fi fost aceleași – cercetare în stare de libertate, continuând astfel să reprezinte un pericol public, mai precizeaza cei de la Europol. (Sava N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Publicat

pe

De

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de prostiile scrise de DOP in fisa cadru a sefilor de post, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Si au trecut deja sa modifice fisele de post pentru orice functie de sef, acolo unde s-a omis in trecut.
E clar pentru oricine cu doi neuroni functionali ca ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP.
DOP, in piramida structurii ministerului, sunt niste nimeni (comparativ cu ministrul MAI), a cinspea roata la caruta IGPR, nici macar a aparatului central.
Ei sunt deja in culpa si trebuie sanctionati disciplinar. E problema celor care le sunt sefi (Despescu, Benone, Miritescu) sa ii invete pe cei de la DOP, respectul pentru ordinele ministrului si pentru carte.
Pe langa destepti, tot la ipjuri, sunt altii inca grei de cap, care proceseaza mai greu, care socotesc pe degete, cu abacul, care refuza sa inteleaga un lucru simplu.
Ordinul MAI 62/2018 reglementeaza atributii, ordinul S/7/2018 reglementeaza altele ( drepturi salariale).
Voi, sefii de ipjuri, inclusiv sefii de personal, trebuie sa va asigurati ca art.26 din OMAI 62/2018, este pus in executare perfect. Ca altfel sunteti in abatere.
Discutia pe dreptul la majorarea anticoruptie este una separata, care nu va priveste pe voi si nici nu reprezinta obiectul ordinului 62/2018.
Pe acordarea majorarii de 12,5%, vor aparea procese si acolo se va transa aspectul litigios al dreptului la majorare. E o alta treaba.
Deci acolo, pe patratica voastra, aveti obligatia sa bagati inclusiv in fisele de post ale agentilor sefi de post, atributii anti-coruptie. De buna voie. Ca asa zice ordinul ministrului pe care aveti obligatie sa il executati inca din 2018.
Va spun cinstit, e nevoie sa faceti asta ( sa nu uitam totusi ca sunteti obligati legal sa o faceti) ca sa mearga mai usor, la instanta, procesele reclamantilor. Deci macar asa puteti sa va reparati o parte din vina, mai precizeaza Emil Pascut. (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

ANRE s-a săturat de atâtea plângeri împotriva furnizorilor de energie și gaze

Publicat

pe

De

Plângerile consumatorilor casnici, dar și non-casnici, față de abuzurile furnizorilor de energie și gaze se vor face către ”abuzatori”, se arată într-un proiect de ordin al ANRE. Depunerea sesizării la ANRE va mai fi posibilă doar cu dovada răspunsului primit de la furnizori, fără să se instituie vreun termen în acest sens. Autoritatea a simțit nevoia să modifice reglementările, din cauza creșterii numărului de reclamații înregistrate la această instituție.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Criza facturilor uriașe la energie și gaze. ANRE a dat amenzi pentru neaplicarea schemei de sprijin/Ce societăți au fost sancționateLuând exemplul ANPC, care a tăiat total legătura și contactul cu victimele din rândul consumatorilor, ANRE s-a gândit să emită un proiect de ordin prin care să-i trimită pe reclamagii în curtea celor la adresa cărora sunt făcute plângerile. Numai după obținerea unui răspuns scris oficial, dacă va fi obținut, pentru că nu se instituie niciun termen, consumatorul abuzat poate depune o sesizare la ANRE.

”Prin prezentul proiect de ordin s-a avut în vedere modificarea unor prevederi din Procedura privind soluționarea reclamațiilor părților interesate în sectorul energiei, generate de creșterea numărului de reclamaţii înregistrat la ANRE de la data aprobării actului normativ, a propunerilor primite din partea auditorilor interni, a modificărilor de natură informatică intervenite în organizarea instituției, care au generat si schimbări în stocarea si arhivarea dosarelor reclamaţiilor, şi mai ales a situaţiilor din practică ca urmare a aplicării prevederilor actului normativ”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin al ANRE.

Potrivit acestuia, petiţia, sesizarea sau reclamaţia adresată ANRE, care nu conţine anexat răspunsul formulat de participantul la piaţa de energie/titularul de licenţă/titularul de atestat/titularul de autorizaţie sau de dovada transmiterii solicitării către acesta, se redirecţionează către reclamat în vederea soluționării și emiterii unui răspuns către petent, cu informarea ANRE.

Clasări rapide

Reclamația adresată ANRE trebuie să cuprindă cel puţin elementele de identificare ale solicitantului, ale persoanei reclamate și descrierea speţei. În situaţia în care ANRE solicită completări sau clarificări a documentaţiei, se consideră data de începere a analizei atunci când solicitantul completează documentaţia. În situaţia în care reclamaţia nu cuprinde toate aceste elemente sau solicitantul nu transmite clarificările necesare analizei, aceasta nu va fi considerată completă şi nu va fi supusă analizei ANRE, fapt care conduce la clasarea acesteia prin emiterea unui răspuns în acest sens.

Totodată, sesizările și reclamaţiile în care se utilizează un limbaj neadecvat, trivial, injurios la adresa persoanelor reclamate sau a reprezentanţilor ANRE, și cele în care nu se specifică situaţia reclamată, nu necesită răspuns şi se clasează. Tot la coșul de gunoi vor ajunge și sesizările anonime sau cele în care nu sunt menţionate datele de identificare a solicitantului sau a locului de consum, precum și adresele care conţin corespondență între petiționar și reclamat şi prin care nu se adresează o solicitare ANRE.

Termen de prescripție

Potrivit reglementărilor în vigoare, plângerile ale căror fapte depăşesc 36 de luni de la data săvârşirii nu vor mai fi soluționate de ANRE. De asemenea, plângerile trimise spre soluţionare instanţelor judecătoreşti sau unor entităţi juridice pe cale extrajudiciară nu mai pot fi adresate spre soluţionare şi ANRE.

”Pe perioada soluţionării plângerilor de către ANRE, efectele acţiunilor titularilor de licenţe/autorizaţii/atestate în domeniul energiei împotriva reclamanţilor pot fi suspendate de către autoritate, cu excepţia celor care, prin neaplicarea lor, ar conduce la producerea unui prejudiciu iremediabil”, mai arată ANRE.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv23 de ore ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv6 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv7 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv7 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!