Connect with us

Anchete

Mici deranjuri, între ochelarii lui Barna și vagonul lui Drulă

Avatar

Publicat

pe

Nu cred că cineva a uitat scena grețoasă, de cu ciocoism perfid, în care „liderul” USR Dan Barna stârnit revoltă, după o întâmplare surprinsă de camerele de filmat în Parlamentul României. Barna a scăpat din greșeală ochelarii de partea cealaltă a mesei prezidiului și a refuzat să-i ridice, deși a fost atenționat discret de colega lui.

Au trecut 33 de secunde, până ce a fost chemat un „sclav”, angajat al Camerei Deputaților, care s-a aplecat și i-a ridicat, în timp ce el, privea absent, într-un punct neprecizat, cu o privire bovină. Mai departe: sute de persoane, între care care zeci de copii, au plecat, cu trenul din Mangalia și au ajuns la destinație, în Drobeta Turnu Severin, după două zile. A fost blocat pe câmp, iar mai apoi, din nou, într-o pădure, din cauza defecțiunilor succesive.
Autoritățile nu au intervenit pentru preluarea pasagerilor. Directorul CFR, Ovidiu Vizante, amicul lui Drulă, care tocmai i-a făcut cadou un nou mandat, a declarat cu nesimțire că directorii CFR au încercat să găsească noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp, și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit acea soluție, pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren, fără apă și fără mâncare. Un mandat nou, în care tocmai au ars încă două locomotive! Comentariul lui Dan Barna, „liderul” URS, și prietenul lui Drulă a fost acesta:” Nu ajută pe nimeni o isterie falsă. Să nu mai dăm informații greșite. Am siguranța că au fost mai mulți copaci pe acea cale ferată. Nelucrând la calea ferată, pe partea tehnică nu avem unde să ajungem. În realitatea e foarte frumos să se spună – să trimitem un autocar. Dacă ești pe câmp, la 2 noaptea, nu poți să trimiți autocare cu elicopterul”, a spus Barna. No comment.
Un tren Inter Regio 1929 care trebuia să plece, zilele trecute, vineri după-amiază, din Gara de Nord, București, a întârziat 27 de minute pe ruta Ploiești Vest-Brașov-Sibiu. Motivul? CFR a lipit la garnitura originală două vagoane. Surse înalte din Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. (SNCFR) susțin că decizia a fost luată la ordinul ministrului Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă. Unul dintre vagoane era nou, de clasa a întâia și celălalt, un vagon-restaurant. Toate acestea, pentru confortul de megaciocoi al fiului securistului Drulă, ajuns ministru.
Ați vomat? Bine. Spălați-vă pe dinți și citiți mai departe”
La EximBank, Banca Statului român, un domn pe nume Traian Halalai a beneficiat în anul fiscal 2020 de un contract de mandat remunerat cu 1,03 milioane de lei, plus încă 258.000 de lei de la comitetul interministerial de garantare și asigurare. În total, statul român l-a plătit pe Halalai cu peste 105.000 lei pe lună. În timp ce Președintele României câștigă 15.000 de lei pe lună, iar un pensionar din cei (prea) mulți primesc o pensie de 1200 de lei pe lună, poate și mai puțin.
În anul fiscal 2019, Halalai a avut 2,12 milioane de lei – contract de mandat și puțin sub 250.000 de lei – indemnizația de la comitetul interministerial de garantare. E bine, nu-i așa? Mergem mai departe.
Augustin Lazăr, vi-l amintițin nu-i așa, fostul Procuror General al României, apropiat al Laurei Koveși, a ieșit la pensie pe 27 aprilie 2019, deși se pregătea să-și depună candidatura pentru un nou mandat. Scandalul care a izbuncnit în urma acuzațiilor că ar fi fost însă un procuror torționar în trecut l-au obligat să facă pasul în spate și să se mulțumească cu primirea Marelui Premiu al Grupului de Dialog Social, dar și al Societății Timișoara (!!!), fapt care a oripilat intelectualitatea românească, cea nevândută, încă. … Momentan Augustin Lazăr se bucură în liniște de pensia lui, care se ridică la aproximativ 6.000 de euro. Un alt „funcționar al terorii”, Gheorghe Bălășoiu, a fost, până de curând (Dumnezeu să-l ierte!), magistratul cu cea mai mare pensie din România și probabil și din Europa. Acesta încasa aproximativ 12.000 de euro lunar, din care mai bine de 11.000 proveniți din taxele celorlalți contribuabili, pentru că el nu a cotizat la bugetul de stat decât pentru o pensie de aproximativ 2000 de lei.
Am citit undeva, recent, declarația unei pensionare: „Cei mai mulţi, cei cu pensii de subzistenţă venim doar să ne clătim ochii, pe la vitrine, cu atât am mai rămas.
Reușim să rezistăm dacă au vreun animal în ogradă şi o grădină de legume sau dacă ne ajută copiii de la oraş, iar din bruma de pensie ne plătim facturile la telefon şi la curent electric. Abia dacă ne cumpărăm o cutie de chibrituri şi baterii la ceas, iar în rest, ne economisim toţi bănuţii pentru păstrarea tradiţiilor de pomenire a morţilor pentru lumânări, o batistă, un prosop sau o basma neagră…”
Între „performanțele” lui Drulă și gestul mizerabil al lui Barna, o mare de sărăcie. Puii de securiști instalați la cârma ministerelor în urma tranzacțiilor lui Ludovic Orban, care le-a dar sexomarxiștilor, practic, țara pe mână, contra funcția de președinte al Camerei Deputaților, distrug și vând. În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei crește rapid. Oficial, avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială; avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie.
Un sistem de pensii care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască nici măcar decent. Măsurile guvernului: se vor taia 3,3 miliarde din bugetul pensiilor, la rectificare. Am vazut sute de emisiuni cu și despre pensionari. Nici o reacție de la „piticii de grădină” USRPLUS din guvern. Nici o reacție, nici în legătură cu anunțata creștere a facturii de energie, cu 400%. Ei trăiesc în altă lume, paralelă, așa cum trăiește și statul Paralel, cel care i-a creeat. Iar pe de altă parte, PSD-ul, așa-zisa „opoziție” se face ca luptă, cu un cinism incredibil.
Vlad Țepeș este folosit ca model, ca leit-motiv pentru variate acțiuni împotriva corupției și a hoției. Cred că e de studiat și în ce privește pensionarii și asistații social. Cel puțin! Sunt convins, așa cum ar fi și normal, ca guvernul de pui de securiști să arunce o privire în scrierile istorice, unde întotdeauna se va găsi o soluție.
Cu siguranță că îngrozitorul domn Bulai, președintele Comisiei de Cultură din Parlamentul României, va descoperi cât de simplă e rezolvarea problemei săracilor româniei…Iată o soluție care li se potrivește ca o mănușă neomarxiștilor: Cronicile slavo-române din secolele XV-XVI, publicate de Ion Bogdan în 1959, spun astfel: „A fost în Țara Muntenească un Voievod Creștin de credință grecească, anume Dracula pe limba românească, iar pe a noastră diavol, atâta era de rău. Odată a trimis poruncă prin toată țara că cine este bătrân și neputincios sau vătămat cu ceva sau sărac, orb sau șchiop toți să vie la dânsul. Și s-a adunat o nenumărată mulțime de săraci și de vagabonzi la dânsul, așteptând de la el mare milă. El a poruncit să-i adune într-o casă mare, pregătită pentru aceasta și a poruncit să le dea să mănânce și să bea îndeajuns.
Deci ei mâncau și se veseleau. El însuși a venit la dânșii și le a spus: „Ce mai doriți?„ Ei toți au răspuns: „Știe domnul Dumnezeu, să dea și Măria Ta, după cum te va învăța Dumnezeu.„ El le-a spus: „Vreți să vă fac fără griji pe această lume și să nu fiți nimănui povară?„ Așteptau de la el ceva mare și toți au spus: „Vrem, stăpâne!„ El a poruncit să se închidă casa și să-i dea foc și toți au ars acolo. Și a spus către boieri: „Să știți de ce am făcut așa: întâi să nu fie povară oamenilor și nimeni să nu fie sărac în țara mea, ci toți bogați, al doilea, i-am slobozit, ca să nu aibă grijă nici unul dintre dânșii pe această lume de sărăcie sau de neputință.„
Și, atunci, întrebarea care se naște, este una singură: de ce, oare, copiii de deținuți politici nu ajung NICIODATĂ în guvernele României?

Octavian Hoandra

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

Bomba de la CCR: Starea de alerta e neconstitutionala

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Magistrații Curții Constituționale a României (CCR) au admis, ieri, sesizarea făcută de 50 de parlamentari AUR și PSD și au constatat că hotărârea de încuviințare a stării de alertă din luna mai 2020, după ieșirea din starea de urgență, este neconstituțională.

„Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional”, transmit judecătorii CCR, conform Mediafax.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

„Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020”, explică CCR motivele pentru care HG nr. 394/2020 rămâne în vigoare.

Decizia CCR nu înseamnă, însă, că problema a fost tranșată, în condițiile în care legislația românească nu permite Parlamentului să aprobe hotărîri de guvern și acesta e și mesajul CCR.
Anulînd hotărîrea parlamentului privind aprobarea hotărîrii de guvern, CCR lasă guvernul în ofsaid, pentru că drepturile constituționale nu pot fi restricționate prin HG, ci doar prin lege.
Cum surogatul de lege numit HP 5/2020 devine nul prin decizia CCR, HG-ul cu declararea stării de alertă poate fi, de acum, atacat în contencios administrativ ca fiind în afara legii, cu șanse totale de reușită.

Citeste in continuare

Anchete

Uzlau n-a vrut sa execute si a fost executata

Avatar

Publicat

pe

De

Eram datori sa va spunem ce a patit judecatoarea Andreea Uzlau, cea care a fost inlaturata brusc de la sefia Directiei legislatie, documentare si contencios a CSM. Lumea s-a intrebat ce s-a intamplat, stiut fiind ca Uzlau era in gratiile capilor CSM, dezvaluie Lumea Justitiei. Ne-am intrebat si noi, iar in final am primit si o posibila explicatie. Cica Andreea Uzlau nu ar fi vrut sa se bage in combinatia prin care se incearca ocolirea legii si a Constitutiei Romaniei, astfel incat viitorul sef al CSM din 2022 sa nu fie ales dintre cei care nu au ocupat aceasta functie, ci dintre cei care au mai fost in trecut presedinti ai Consiliului. Caci, asa cum v-am dezvaluit, se forteaza aceasta varianta, desi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si Constitutia Romaniei prevad ca mandatul presedintelui CSM nu poate fi reinnoit. Totusi, unele minti doresc sa interpreteze legea si Constitutia in sensul ca de fapt sunt interzise doua mandate succesive, dar ca un membru CSM poate fi presedinte al Consiliului daca a existat pauza intre mandate. Desigur, importanta sefiei CSM pe 2022 este data de alegerile care se vor desfasura in 2022 pentru viitorul CSM care isi va incepe activitatea in 2023. Ei bine, cineva cu foarte mare greutate in sistem ne-a explicat ca pentru a fi pus in aplicare acest plan este nevoie de o hotarare de interpretare, elaborata pe baza unui punct de vedere emis de Directia legislatie a CSM. Or, din ce se aude, fix asta nu ar fi vrut sa faca Andreea Uzlau: sa livreze punctul de vedere salvator. Daca asa au stat lucrurile, atunci Uzlau chiar merita felicitata. Mai ales ca si-a pus in pericol pana si eterna detasare, caci stiti ca se afla in CSM de vreo 13 ani.

Altfel, reamintim ca in prezent exista patru membri ai CSM care nu au ocupat functia de presedinte. Este vorba despre Gabriela Baltag, Andrea Chis, Evelina Oprina si Mihai Balan, ultimii doi candidand insa in trecut. Iar daca se va merge pe varianta prezentata mai sus, cea in care un fost sef al CSM sa fie uns iar sef al CSM, atunci se va ajunge ca acest Consiliu sa nu fie condus de niciun reprezentant al tribunalelor. Dar sa fi fost in schimb condus de un reprezentant al judecatorilor de la judecatorie. Ceea ce e rusinos. Judecatorii de tribunale ar trebui sa nu uite aceasta umilinta. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

De opt ani, salariile si pensiile politistilor sunt calculate si platite pe baza acestei ordonante abrogate, cu incalcarea Constitutiei/ La cadre militare este acelasi drac

Avatar

Publicat

pe

De

La 1 ianuarie 2010, prin art. 48 din Legea 330/2009, a fost abrogata anexa 1 la OG 38/2003 cuprinzand coeficientii de ierarhizare ai functiilor de politie (aflati in plata chiar si in anul 2018) precum si faimoasa valoare de referinta de „197, 33 lei” ( utilizata chiar si in 2018). Traim intr-un stat al dreptului abrogat. Ordinele MAI privind salarizarea sunt secretizate de Dimofte & MAI intr-un singur scop, pentru a se ascunde incalcarea principiului preeminentei legii. Fragmentul asta din foto, afirmatia unui reprezentant al MAI, va sta pe pagina noastra pana cand anihilam salarizarea prin norme abrogate, la CCR.
De opt ani, salariile si pensiile noastre sunt calculate si platite pe baza acestei ordonante abrogate, cu incalcarea Constitutiei.
Ministerul a incercat din rasputeri sa ascunda ascunda asta, dar au esuat din cauza acestei pagini SPRD. La cadre militare este acelasi drac. Aveti tot valoarea de referinta de 197, 33 lei. Sediul ei original este art. II din OG 8/2008, abrogat si el, expres, in 2010. Culmea, OG 8/2008 a fost respinsa integral de parlament in 2012, prin Legea 49/2012. Coeficientii de ierarhizare ai functiilor militare utilizati efectiv, real in 2018, sunt cei in anexa abrogata tot din 2010, la legea 138/1999, dezvaluie Sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!