Featured
Avioanele F – 16 ruginesc la sol…/Rușinea Armatei: ”Motanul” pe MiG

(Preluare National – Catalin Tache):
Trebuie precizat de la bun început că prestația comandorului Daniel ”Motanul” Moise la Kecskemet International Military Air Show a fost una de excepție. Și care, cu adevărat, a adus nu doar cuvintele de laudă ale comandorului Ionuț Vișan, chiar șeful delegației oficiale a Forțelor Aeriene Române în Ungaria, dar și ropotele de aplauze ale zecilor de mii de spectatori veniți din toată Europa.

Așa că toate felicitările ”Motanului” Moise! Dar și ”rușinică” propagandei operative a DGIA, cea care s-a repezit să se înfierbânte astfel cu un exces de zel care poate doar ”eroului de la Kandahar” să îi mai producă niscai fiori de falsă plăcere patriotică. Pentru că, într-adevăr, la show-ul aviatic de la Kecskemet a participat tot ce are Europa mai bun. Numai că, dincolo de măiestria piloților români, în fața tuturor partenerilor noștri militari occidentali, Forțele Aeriene Române s-au prezentat tot cu un MiG 21. Fie el și Lancer… Și asta în ciuda celor peste 12 miliarde de euro pe care ministrul Nicolae Ionel Ciucă i-a decontat deja de la bugetul MApN pentru ”modernizarea înzestrării Armatei Române”.
”Mândria” din Ungaria…
Drept urmare, cu atât mai stranie este declarația comandorului Vișan, cel care a ”plusat” că ” în primul rând am avut ocazia să prezentăm întregii Europe tehnica cu care aviația noastră participă la diferite misiuni”! Deci ”mândria” Forțelor Aeriene ale Armatei Române este un MiG 21??? Și tot cu un MiG am ajuns ”să arătăm întregii Europe” cât de bazați suntem noi în a asigura ”flancul estic al NATO”, așa după cum sună ”placa” deja obsedantă a Ministerului Apărării Naționale în mandatul generalului Nicolae Ionel Ciucă ?

Mai ales că nici ”pretextul” folosirii unui astfel de avion pentru abilitățile specifice la un astfel de show nu stă în picioare, chiar comandorul care a condus delegația română spulberând acest posibil mit : ” Legat de prestația MiG-ului de la acest eveniment pot spune că, ținând cont de faptul că această aeronavă nu este una de înaltă acrobație așa cum este specific tuturor show-urilor de aviație, evoluția domnului comandor Daniel Moise a fost extraordinară. În primul rând a fost o evoluție foarte sigură, fără greșeli, mai ales dacă ținem cont că au fost plafoane destul de joase și în straturi, zborul a fost impecabil”. Cum la fel de ”impecabilă” este și ținerea avioanelor F -16 cumpărate pe bani grei la sol! Acestea fiind doar ”frecate” de rugină, în timp ce MApN aruncă alte sute de milioane de dolari pentru achiziția de piese de schimb pentru ”modernele” aeronave cumpărate la nici nu se mai știe a câta mână de la Armata portugheză…
Exclusiv
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr

Escrocheria imobiliară de milioane: O rețea de corupție la nivel inalt dezvăluită de Incisiv de Prahova
Un act notarial fără număr de inregistrare și legături la vârful administrației și MAI pun sub semnul intrebării eficiența justiției
Un act notarial fără număr, dovadă a tupeului infractorilor
Investigația Incisiv de Prahova scoate la iveală o rețea vastă de escrocherii imobiliare, coordonată de „Il Capo”, inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri, și implicând figuri cheie din administrația locală, Poliția Română (în special IPJ Prahova) și chiar vârful MAI (aici), (aici), etc. Amploarea fraudei este uluitoare, cu milioane de euro dispărute din buzunarele românilor. Dar tupeul infractorilor atinge cote maxime, dovedit de descoperirea unui act notarial intocmit fără număr de înregistrare. Această neglijență crasă a legii, sau mai degrabă sfidare deliberată, pune în lumină implicarea unor persoane cu putere și influență care au asigurat impunitatea rețelei.
Milioane de euro cerute la masa credală: Un trofeu al corupției
Dosarul de faliment al PFA Lupu Marioara, aflat în atenția ANAF, oferă o imagine clară a amplorii escrocheriilor. Suma fabuloasă de aproximativ 3 milioane de euro solicitată la masa credală reprezintă un „trofeu” al acestei operațiuni criminale, evidențiind profiturile uriașe obținute prin activități ilegale. Documentele obținute exclusiv de Incisiv de Prahova vor fi prezentate:
Roluri secundare, impact major: Corneliu-Claudiu Costea, un pion esențial
În spatele personajelor principale, precum Mihai Lupu și inculpatul Cătălin Stavri, se ascund personaje secundare, dar la fel de importante în succesul acestei operațiuni. Incisiv de Prahova dezvăluie implicarea lui Corneliu-Claudiu Costea, un om de afaceri cunoscut în Ploiești, cu o veche relație de prietenie și colaborare cu Mihai Lupu. Această conexiune evidențiază o rețea complexă, bine structurată, unde complicitățile și colaborările au asigurat funcționarea fără probleme a schemei frauduloase. Mai mult, legăturile lui Costea cu alte afaceri imobiliare vor face obiectul unor anchete viitoare.
Concluzie: Justiția sub asalt
Scandalul White Tower & City Gate, cu implicațiile sale extinse, ridică semne de întrebare majore despre eficiența justiției românești. Un act notarial fără număr de înregistrare, milioane de euro cerute la masa credală, și colaborări suspecte la nivel înalt demonstrează o rețea de corupție adânc înrădăcinată, care necesită o anchetă amănunțită și pedepse exemplare pentru toți cei implicați. Incisiv de Prahova va continua să investigheze această rețea criminală și să informeze publicul cu privire la evoluțiile acestui caz. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
Concurs ANP: suspiciuni de nereguli la selecția directorilor adjuncți economico-administrativi

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director adjunct economico-administrativ în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) este marcat de suspiciuni privind corectitudinea și transparența procesului de selecție. Semnale clare indică posibilitatea unor aranjamente prealabile și favoritism, cu anumite persoane considerate apropiate conducerii ANP având șanse mari de a obține posturile.
Ritm accelerat și lipsa de timp pentru pregătire
Un aspect îngrijorător îl reprezintă ritmul alert al concursului. Perioada scurtă dintre testarea psihologică și proba scrisă ridică semne de întrebare, sugerând o intenție de a limita șansele unor candidați. Această grabă inexplicabilă lasă impresia unui concurs deja aranjat, în care rezultatele sunt anticipate.
Rolul lui Luncașu și Sdîrnă în suspiciuni
Surse din interiorul ANP susțin că funcțiile ar fi deja rezervate unor persoane apropiate conducerii. Cătălin Luncașu, director general adjunct ANP responsabil cu sectorul economic, și Cristian Sdîrnă, director DEA din ANP și membru al comisiei de concurs, sunt implicați în aceste suspiciuni. Prezența lor în procesul de selecție alimentează îngrijorările cu privire la posibilitatea unor influențe nepermise.
Solicitarea intervenției Ministerului Justiției
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat intervenția Ministerului Justiției pentru a asigura transparența și corectitudinea concursului. Sindicatul propune următoarele măsuri:
- Implementarea unui calendar clar și realist pentru fiecare etapă a concursului.
- Asigurarea unei perioade de pregătire echitabilă pentru toți candidații, similară cu cea din alte sectoare ANP.
- Crearea unui mecanism eficient de remediere a eventualelor erori în timpul concursului.
- Publicarea imediată și transparentă a rezultatelor testelor, inclusiv a testelor psihologice.
- Selectarea membrilor comisiei de concurs prin tragere la sorți, pentru a elimina orice suspiciune de favoritism.
Aceste suspiciuni de nereguli subminează încrederea în procesul de selecție și ridică semne de întrebare cu privire la integritatea sistemului de numire în funcții de conducere din cadrul ANP. O anchetă independentă ar putea clarifica situația și asigura transparența în viitoarele concursuri. (Cristina T.).
Exclusiv
Sinfonia corupției – Blondu’, primarul și lemnul putred: O comedie neagră prahoveană – PAMFLET
-
Exclusivacum 2 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum o zi
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 4 ore
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ploiești: Cătălin Stavri, pseudo jurnalistul-mafiot în serviciul primarului Volosevici – O analiză amplă a rețelei de corupție
-
Exclusivacum 4 zile
Apocalipsa „Portocalei” – inculpatul Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul infractor sub asediul justiției
-
Exclusivacum 2 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Turnul Babel al fraudei imobiliare: Cristi Ciolan, pionul necunoscut din scandalul White Tower & City Gate