Connect with us

Featured

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF

Publicat

pe

Nu exista salarii nesimtite per se. Exista insa salarii nesimtite la institutii publice, majorate in criza, in raport cu persoanele fara calificare reala angajate/promovate pentru simplul motiv ca sunt rudele cui trebuie. Si ce faci cand vrei sa ascunzi fata de opinia publica faptul ca dai salarii nesimtite unor sinecuristi? In cel mai securistic mod cu putinta, le secretizezi.

Nicu Marcu, actualul Preşedinte ASF, este pentru mine cel mai bun exemplu al imposturii la nivel înalt în administraţia din România.

El şi-a ţinut ascunse veniturile din sinecura de la ASF cât de mult a putut, iar, mai nou, a dispus secretizarea salariilor nesimţite în raport cu persoanele fără calificare reală angajate/promovate pentru simplul motiv că sunt rudele „cui trebuie”.

Nicu Marcu (52 de ani), exmatriculat de la o primă facultate, care nu a intrat la o facultate pe care să reuşească să o absolve până la 24 de ani a reuşit performanţa să nu aibă niciun loc de muncă până la 28 de ani. El a decolat după vârârea la Colegiul Naţional de Apărare (SRI) şi Institutul Diplomatic Român (SIE). Ca Preşedinte ASF în urma numirii de către Parlament în 26 iunie 2020, el a minţit constant în declararea veniturilor sale aferente funcţiei de Preşedinte ASF, poziţie în care a ajuns printr-un troc politic: Marcu renunţă la poziţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi (plătit mai puţin), pentru ca aceasta să îi fie repartizată socrului lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu. Ticăloşia a fost girată de PSD-Ciolacu, PNL-Orban, Pro-Romania şi ALDE.

Nicu Marcu este un plagiator care şi-a construit cariera prin fraudă ştiinţifică. Ca să se împopoţeneze drept cercetător de renume mondial, el şi-a însuşit prin fraudă 92.000 de lei de la Academia Română pe articole furate, ca bursier, dar fără să respecte condiţiile de plată a bursei (Academia Română încă nu a finalizat cercetările pe care mi-a spus că le face privind furtul din bani europeni în legătură cu bursa lui Nicu Marcu).

Frauda ştiinţifică a continuat la Nicu Marcu, când şi-a obţinut titlul de profesor universitar la o universitate fantomă (neacreditată şi defiinţată), publicând articole ştiinţifice „de grup” într-o revistă panaramă în care erau citaţi ca autori inclusiv staruri porno.

Cu articole „ştiinţifice” (puţine şi furate) de unic autor şi cu articole panaramă (multe), de grup, Nicu Marcu ajunge chiar şef de şcoală doctorală la ASE, unde îi plătiţi din bugetul public peste 130.000 de lei anual.

În frauda sa ştiinţfiică – care a avut drept scop pentru înzorzonarea în „academician” a ruralului de la Desa, Judeţul Dolj – Nicu Marcu, el nu a ezitat,deşi a fost şi Preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate, să fure TVA, prin licitaţie trucată, de la compania de stat Poşta Română.

Cine fura azi un ou, mâine va fura un bou. Aşa şi-a furat Nicu Marcu şi un doctorat Honoris Causa, de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Pe articole furate (unul scris de un tip care acum îi este angajat la ASF, iar celalălat furat de la un celebru profesor italian), şi având în audienţă pe apărătorul de plagiatori Sorin Cîmpeanu (actualul ministru al Educaţiei) şi pe Paul Stănescu – baronul roşu al PSD, al cărui ginere urma să fie plătit regeşte de către Nicu Marcu, Nicu Marcu a promovat Preşedinte ASF. Ulterior şi-a plătit poliţa faţă de baron şi l-a avansat pe nevolnicul ginere al fostului cercetat penal Paul Stănescu, respectiv pe Marius Robert Modan, în poziţia de şef de serviciu la ASF.

Acest articol nu este însă despre frauda academică/ştiinţifică şi în general umană, prin care un posesor de Dacia Papuc, biet contabil la păduri, hoţ academic şi chiar financiar (TVA) a ajuns să conducă Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Asta aţi putut vedea în ancheta mea din ianuarie – iunie 2021, pornită de la faptul că Nicu Marcu a mai vrut să vă fure până la un miliard de lei pe an, dumneavoastră persoanelor fizice asigurate şi companiilor, prin ticăloşia eşuată numită ,,decontare directă obligatorie”. În esenţă, ca un veritabil maradonist, Marcu a vrut să vă scumpească asigurările obligatorie RCA cu până la 20%. În fiecare an şi în plină cirză, urma astfel să vă ia un miliard (circa 200 de milioane de Euro) . în timp ce tolera, cu ştiinţă, falsificările de ,,bonitate” ale unor companii trompetă gen City Insurance or Euroins, la care, în loc să le supravegheze şi să le oblige să aducă capital, Marcu stătea de şase.

Acest articol este despre realitatea că fostul contabil de la ocolul silvic, ajuns Preşedinte ASF, vă minte în continuare şi despre cum ascunde sumele pe care dumneavoastră, asiguraţii, investitorii de piaţa de capital şi contributorii la sistemul de pensii obligatoriu (dar administrat privat), vi le sifonează, ca salarii pentru sinecuri.

Încă din 12 februarie 2021, am solicitat oficial ASF să îmi comunice veniturile a două personaje extrem de controversate şi chiar dubioase din ASF: veniturile pentru Nicu Marcu (fraudă ştiinţifică) şi pentru fostul lucrător al Securităţii de la Unitatea ,,F” – Fantome a securităţii lui Ceuşescu (anti-Nato), ajuns director de cabinet al lui Marcu după părăsirea intempestivă a SRI (Generalul George Viorel Voinescu):

Deşi le cunoşteau şi nu exista (aparent) niciun motiv pentru a îmi răspunde rapid, onest şi concret la întrebări, Nicu Marcu a refuzat răspunsul.

Şapte zile mai târziu, ASF îmi răspnde prin noul director de comunicare (prietenul meu Daniel Apostol), următoarele:

Adică să mai aştept până la 30 iunie 2021. De ce s-ar fi ascuns?

S-au ascuns pentru că aveau două scopuri: să acopere minciuna lui Nicu Marcu într-un interviu pentru hotnews, din 1 februarie 2021, unde plagiatorul minţea că el câştigă doar ,,54.132 lei pe lună”, dar şi să dea timp lui Nicu Marcu şi fostului securist George Viorel Voinescu să secretizeze salariile de la ASF.

Întrucât ştiţi că urmăresc subiectele, am căutat permanent după 30 iunie 2021, pe site-ul ASF, declaraţiile de avere ale celor 2, şi numai.

Surpiza 1: Până în 20 August 2021 (la aproape 2 luni de la termen), declaraţiile de avere ale celor 2 (şi ale altora), nu au fost publicate. Şi am văzut că pe site-ul ASF, la rubrica declaraţii de avere, apărea în 20 August 2021, ora 12.27, următorul mesaj: „Această secţiune este în curs de actualizare”.

Ooops. Prin urmare am trimis de îndată următoarea solicitare de informaţii publice, la ora 12.30, vineri, 20 August 2021, către ASF:

Surpriza 2: ASF nu îmi răspunde, dar brusc (oare contrainformativ?) Ziarul Financiar al insolventului Adrian Sîrbu publică sâmbătă dimineaţă (21 August 2021), câteva informaţii mincinoase despre veniturile lui Nicu Marcu, ratând ştirea: ASF a secretizat salariile pilelelor angajate pe alte criterii decât performanţa:

În plus, ZF mai trage o dudă mincinoasă: Nicu Marcu ar fi încasat doar 12.000 de Euro net în tot anul 2020:

În mod evident, ceea ce a publicat ZF este un fake-news, în încercarea de a acoperi demersurile mele de informare a publicului privind veniturile reale ale Piştălăului, după ce am trimis solicitare oficială în 20 August 2021 pentru ca ASF să intre în legalitate.

În plus, veniturile nete ale lui Marcu în 2020 au fost de 702.278 lei (curs mediu 4,8371 lei pentru un Euro, deci 145.185 de Euro pe an), doar că 391.563, respectiv 81.000 de Euro au fost încasaţi, net, doar de la ASF, pentru un mandat de 6 luni şi 2 zile. Marcu a fost numit de către Parlament, prin neverificarea reală a condiţiilor de experienţă de minimum 9 ani în instituţiile financiare şi de credit, în 26 iunie 2020,. Veniturile declarate de Marcu includ asfel 6 luni şi 2 zile de Preşedinte ASF: 81.000 de Euro.

Oricum ai da-o, salariul net de Preşedinte ASF nu iese 12.000 de Euro/lună, ci cam 13.500 de Euro pe lună. Adică, cam 65.000 de lei PE LUNĂ (nu pe an, cum susţine mincinos ZF), ceea ce presupune o plată brută din banii asiguraţilor, investitorilor pe piaţa de capital şi a contributorilor la pilonul II de pensii de peste 100.000 de lei pe lună (brut), respectiv circa 20.000 de Euro lunar.

Prin urmare, veniturile lunare ale lui Nicu Marcu se dovedesc a fi departe de mincinoasa sumă de 54.132 de lei avansată în februarie 2021, respectiv mai mari cu minimum 20%.

Pentru rigoare matematică, dacă Marcu ar fi avut „doar” salariul de 54.132 de lei pe lună, pentru 6 luni (iulie – decembrie 2020), veniturile sale ar fi totalizat „doar” 324.792 lei. Mai punem două zile din iunie 2020 (29, 30 iunie), ceea ce ar însemna încă 4.511 lei, deci un total de 329.303 lei pentru 6 luni şi 2 zile.

Totuşi Marcu declară încă 62.260 de lei în plus pentru 2020, până la 391.563 lei pentru 6 luni şi 2 zile (din care cel puţin o lună de concediu de odihnă).

Iar veniturile reale pentru 2020 ar putea fi cu încă peste 50.000 de lei mai mari, întrucât, din informaţiile mele, a doua „prima anuală” pentru „performanţă” pe care şi-a acordat-o Marcu, în valare de peste 50.000 de lei, a fost plătită în ianuarie 2021, şi, prin urmare, nu apare în declaraţia de avere din 2020 (intrând la veniturile anului 2021 şi o vom vedea în declaraţia de avere din 2022.

Cu acea primă anuală, veniturile reale ale lui Nicu Marcu din anul 2020, ca Preşedinte ASF, depăşesc în mod real 441.000 de lei, adică peste 90.000 de Euro, pentru 6 luni „lucrate”. În mod real, peste 15.000 de Euro net, pe lună, respectiv mai mult de 20.000 de Euro brut lunar. Din banii asiguraţilor, investitorilor de pe piaţa de capital şi a viitorilor pensionari „privaţi”.

De banii aştia a vrut să vă scumpeacă vouă asigurările obligatorii cu până la 20%, prin mecanismul ticălos motivat de „Brexit” al decontării directe obligatorii pentru RCA;

De banii aştia, în 2020, a stat de şase la fraudele de la City Insurance, societate care nu îndeplinea indicatorii de lichiditate şi solvabilitate, şi în favoarea căreia a vrut să vă scumpească vouă asigurările (ca să nu ia banii de la acţionari şi să vă pună pe voi să plătiţi frauda).

De bania ăştia, în 2020, a stat de şase la neregulile lui Bogdan Drăgoi&Co în privinţa SIF-urilor.

De banii aştia, în 2020, nu a dat doi bani pe voi. Şi nu a fost numai atât.

Din motive doar de Adrian Sîrbu ştiute, Ziarul Financiar nu se opreşte şi asupra celei mai importante ştiri (după ce prima prezentată a fost un fake) şi anume, secretizarea salariilor angajaţilor de la ASF, mulţi dintre ei pile/sinecuri.

Cel mai elocvent exemplu este al fostului lucrător al Securităţii anti-NATO de dinainte de 1989, George Viorel Voinescu, fost adjunct al directorului SRI în perioada în care SRI subordona prin protocol Justiţia, inclusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară (protocol semnat de Mişu Negriţoiu în mai 2014)

Declaraţia de avere pentru anul 2020 (depusă în 2021) de fostul securist al unităţii „F” (Fantome) – unitate care avea în obiectiv inclusiv spionarea oficialilor ţărilor NATO (acum parteneri) este atipică, din toate punctele de vedere:

1.Declaraţia de avere a lui George Viorel Voinescu pare să fie redactată mai degrabă la SRI, serviciu de unde se presupune că a fost înlăturat prin pensionare specială, statutul de ofiţer (acoperit) SRI şi director de cabinet al contabilului de la păduri Nicu Marcu, fiind incompatibil;

2.Declaraţia de avere a lui Geroge Viorel Voinescu este singura din ASF care are un cod de bare:

De altfel, încă din septembrie 2020 (când se presupune că nu mai lucra la SRI şi nu mai avea nicio legătură cu serviciul fiind pensionat la 56 de ani cu pensie de peste 10.000 de lei pe lună), nu ştiu cum se face că declaraţia de avere a lui Voinescu arata fix ca cele de la SRI, deşi, teoretic, lucra la ASF.

Însă ştirea este că venitul net al fostului lucrător al Securităţii anti-NATO de dinainte de 1989, în calitate de director de cabinet al lui Nicu Marcu au fost secretizate.

Din informaţiile mele, pe lângă pensia de 2000 de Euro pe lună (pe care o încasează de la 56 de ani, urmând ca în funcţie de speranţa de viaţă să încaseze o pensie de peste 700.000 de Euro în următorii 30 de ani), fostul securist câştigă la ASF circa 6.000 de Euro pe lună net.

În declaraţia de avere, venitul de 6.000 de Euro pe lună net (eu am solicitat încă din februarie 2021, de la ASF, să îmi comunice salariul fostului securist), este ascuns, fiind secretizat, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Sava N.).

Exclusiv

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Publicat

pe

De

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, prin evadarile de la penitenciarele Rahova, Codlea, Timisoara si Ploiesti.

Directia Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar este condusa de domnul  director, comisar sef de politie penitenciara Marian Ilie.

Ultima evadare  s-a petrecut in data de 09.04.2024, cand detinutul deosebit de periculos a fugit de sub escorta constituita la nivelul  la penitenciarului Rahova .

EVADARILE DIN CV-ul domnului cms șef de poliție penitenciară Ilie Marian, director al Direcției Siguranța și Regim Penitenciar din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor:
Mai 2023 – Penitenciarul Ploiești (aici, aici si aici).
Mai 2023- Penitenciarul Rahova
Mai 2023- Penitenciarul Codlea Iunie 2023- Penitenciarul Timișoara
Decembrie 2023- Penitenciarul Rahova
Aprilie 2024- Penitenciarul Rahova
MESZAROS ZSOMBOR, in varsta de 34 ani, condamnat definitiv la 18 ani pentru savarsirea infractiunii de omor, clasificat in regim de maxima siguranta, se afla in custodia Penitenciarului-Spital Bucuresti Rahova . Profitand de neatentia membrilor escortei, constituita de altfel defectuos, detinutul a fugit din ambulanta cu care era prezentat la o clinica din Bucuresti.

Numai printr-un noroc, nu s-a intampat o nenorocire, deoarece individul  prins in aproximativ  15 ore, ar fi putut sa reactioneze destul de agresiv, tinand cont de fapta oribila comisa, politia facand apel ca cetatenii sa nu incerce sa intervina singuri in cazul in care il vad, ci sa sune imediat la politie. Barbatul a fost condamnat pentru crima la 18 ani de inchisoare dupa ce si-a ucis in mod crud iubita.

Directorul  Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, cms sef de politie penitenciara Ilie Marian are competente de paza, escortarea si supravegherea persoanelor private de libertate, siguranta penitenciarelor  si aplicarea regimului penitenciar, insa acesta se ascude de fiecare data in spatele responsabilitatilor.

Pe surse, in cursul acestei saptamani, domnul comisar sef Ilie Marian, dovedeste ca este  rupt de realitatea din unitatile penitenciare, prin deciziile si masurile dispuse pe grupurile de whatsApp, catre unitatile penitenciare .

Dumnealui solicita, verificarea si controlul tuturor instantelor, punctelor de lucru, misiunilor de escortare de la spitalele din Ministerul Sanatatii, chiar si integritatea mijloacelor de transport, de catre seful serviciului Siguranta Detineri si Regim Penitenciar si ofiterii din cadrul sigurantei, iar la sfarsitul zilei acestia vor informa.

Ceea ce nu intelege dumnealui, este faptul  ca nu-si poate acoperii spatele cu un mesaj, aruncat la repezeala pe  grupul de WhatsApp.

Bate vantul prin penitenciarele tarii din cauza lipsei de personal, lipsa de experienta atarna greu de gatul multor angajati , iar dumnealui incarca cu fel de fel de activitati personalul din paza, care este suprasolicitat de sarcini si sumedeniile de machete solicitate, practic ofiterii sunt blocati in birouri.

Daca ar merge prin unitatile subordonate sa vada realitatea si modul greoi in care oamenii isi desfasoara activitatile, ar fi mai conectat la problematica penitenciara.

O alta evadare, care a pus pe jar autoritatile s-a petrecut anul trecut la Penitenciarul Ploiesti. Un recidivist, de 34 ani, condamnat la 12 ani inchisoare pentru talharie calificata a parasit prin escaladarea gardului imprejmuitor sectia exterioara Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiesti.

Tot anul trecut, potrivit News.ro, a avut loc o misiune fulger a politistilor din Brasov, dupa ce un detinut a evadat din Penitenciarul Codlea . Detinutul a fost prins dupa 9 minute intr-un cimitir.

Penitenciarul Timisoara- in luna iunie 2023 a avut loc o evadare de la punctul de lucru exterior Dietrich Honold. Detinutul condamnat la 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, clasificat in regim semideschis a parasit punctul de lucru.

CONTROALE “COMANDATE “ PENTRU MAZILIREA CELOR INCOMOZI, AU LOC LA NIVELUL SISTEMULUI PENITENCIAR !

Domnul director cms sef  de politie penitenciara Marian Ilie, este  preocupat de “comandarea “ unor controale mai putin “curate “, cu scop subiectiv,  prin care  incearca indepartarea unor persoane considerate incomode si cu siguranta mai istete, cu potential profesional, lucruri dovedite prin rezultatele avute in anii anteriori.

Din dorinta crancena de a-si indeplinii obiectivele malefice, cei trimisi in astfel de misiuni au ajuns sa verifice, daca documentele operative inregistrate, formate din foi perforate, sunt lipite la cotor, obligatia de a asigura logistica fiind a angajatorului.

Toate misiunile de control au ca obiectiv verificarea  documentelor la cotor, domnule director de directie ?

Administratia Nationala a Penitenciarelor a devenit o institutie pe persoana fizica, care nu actioneaza cu aceesi unitate de masura in toate situatiile.

Modul discriminatoriu aplicat intareste convingerile noastre, ca misiunile de control sunt in functie de simpatiile avute, unele avand rolul de a ascunde unele evenimente negative in cazul celor agreati si mazilirea altora in cazurile celor neagreati (in urmatorul articol vom prezenta exemple concrete).

Celor care  efectueaza  astfel de controale ar trebui sa le fie rusine de” profesionalismul “ de care dau dovada, in situatia in care personalul se confrunta cu foarte multe  probleme, cum ar fi orele suplimentare nerecuperate, zilele de concediu restant chiar si din 2022,  numarul de misiuni efectuate in afara penitenciarelor,  in crestere de la an la an (aici).

Controalele” comandate “ de catre directorul sectorului siguranta si regim din cadrul ANP au la baza ranchiuna, falsuri grosolane si denaturarea informatiilor.

Redam cateva aspecte prinse in rapoartele de control “masluite”:

-declaratii de la persoane private de libertate, care sunt in evidenta cu boli psihice, folosite impotriva angajatilor;

-amplificarea situatiilor de fapt, cu sensul de a crea impresia, prin declaratii trunchiate, ca o speta oarecum banala, a fost de o gravitate extrema, realitatea fiind cu totul alta;

-cu un simplu joc de cuvinte se produce efectul psihologic, inlocuind fase textile sau pansamente cu mijloace de imobilizare, exemplu: “persoana privata de libertate si-a desfacut mijloacele de imobilizare aplicate, in fapt, asa cum reiese din declaratii, erau niste fase textile;

-realizarile nu sunt prinse in materialele de control, pentru a da impresia unei imagini negative si a ascunde progresul.

Cele aratate mai sus, sunt doar o mica parte din mizeriile la care recurg cei veniti in control.

Aducem in atentia ministrului justitiei, doamnei ALINA GORGHIU, ca astfel de practici ce presupun fals in declaratii, sunt abuzuri prevazute de legea penala.

Domnul director al Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar are si competente de instruire si indrumare a celor din subordine.

Cate astfel de misiuni a indeplinit aceasta directie in contextul social actual, cand penitenciarele inregistreaza o lipsa acuta de personal si multi dintre angajati neavand  experienta necesara.

La o prima vedere, analizand un astfel de material, este posibil sa se creeze impresia ca lucrurile sunt scapate de sub control, in zona respectiva, insa  realitatea este cu totul alta.

Credeti ca sunteti un exemplu bun de urmat, domnule director de directie, de catre colegii noi, incadrati in sistem, cand tocmai dumneavoastra, cand faceati naveta Ploiesti-Bucuresti cu mai multi colegi intr-o  singura masina,  Va DECONTATI fiecare transportul? (Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Publicat

pe

De

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici)

Dacă nu am fi avut observator la concursul organizat pentru funcția de șef birou pregătire profesională din cadrul IPJ Caraș Severin, am fi crezut sincer că este o eroare, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. Din păcate, este realitatea cruntă pe care o prezentăm public pentru a demonstra încă o dată cum se folosesc funcțiile de conducere vacante pentru a „premia” oamenii fideli, care nu ies din cuvântul șefului și execută orice, la ordin.

Trecând peste faptul că la Caraș Severin am avut și episoadele din trecut care demonstrau fără echivoc faptul că șefi cu sprijin politic pedepseau polițiștii care își făceau datoria, și care nu au suportat niciun fel de consecințe, în continuare la nivelul acestui inspectorat de poliție se promovează pilele, combinațiile și polițiștii care au în agenda telefonului numerele de telefon ale oamenilor politici potriviți. Drept dovadă este și cazul poziției de șef birou din cadrul ultimei structuri de „pregătire profesională” constituită la nivelul Poliției Române, mai dezvaluie sursa citata.

Biroul de pregătire profesională se presupune că trebuia să fie o structură de elită în care specialiști în domeniul tragerii, pregătirii tactice, pregătirii sportive și a pregătirii profesionale, să se asigure de îmbunătățirea constantă a nivelului de pregătire al polițiștilor. La Caraș Severin însă, a fost considerată doar o ocazie de a mai „împuternici/desemnat” un acolit pe o funcție de conducere și de a-l recompensa cu o majorare de lucrări de excepție.

Iar pentru corecta informare, vă prezentăm parcursul cms. șef Mititelu Daniel, care a candidat singur pentru poziția de șef birou, și a ieșit pe locul 2, fiind notat cu 4, cu toate că tot el exercita funcția din 2021, sub diferite forme. Concursul a avut loc la nivelul IGPR iar ca urmare a temerilor enunțate de colegii din cadrul IPJ Caraș Severin, Sindicatul Europol a desemnat un reprezentant care să asiste, în calitate de observator, la concurs.

În anul 2021, cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție. Cu toate că din 2016 s-a modificat Legea 360/2002 Statutul polițistului tocmai pentru a opri politizarea excesivă a sistemului de poliție, prin limitarea perioadei de împuternicire la 6 luni și obligarea la organizarea concursului, art. 27^16, avem mii de acte materiale de abuz în serviciu săvârșite, fără ca cineva să le cerceteze, deși noi le sesizăm constant.

După această perioadă de 12 luni, surprinderea noastră este legată de faptul că nici nu se organizează concurs, dar nici nu este împuternicit un alt ofițer dintre cei 4 care îndeplineau condițiile legale pentru exercitarea funcției din cadrul structurii. Conducerea inspectoratului îl „desemnează” la conducerea biroului pe același ofițer, folosindu-se de interpretarea unei prevederi care stabilește această posibilitate doar în cazuri „temeinic justificate” (de ex. nu mai aveau niciun alt ofițer care putea fi împuternicit) și pe o perioadă scurtă de timp (în cazul de față fiind vorba de peste 1 an).

Mai interesant este că pe perioada desemnării, cms. șef  Mititelu Daniel este „premiat” cu majorare de lucrări de excepție de 50%, avansat înainte de termen și apreciat de conducere pentru „aportul” său profesional în pregătirea polițiștilor din cadrul IPJ Caraș Severin. Mai mult, la ultima nominalizare în urma căreia i s-a acordat majorarea procentuală, reprezentanții organizației noastre au sesizat conducerea Poliției Române despre faptul că pretextul invocat pentru acordarea acestei recompense financiare este reprezentant de faptul că ofițerul fiind „desemnat” la conducerea biroului și nu „împuternicit” nu poate primi indemnizație de conducere și pe cale de consecință trebuie să existe o „compensare”. Din păcate, această fundamentare nu se regăsește printre criteriile prevăzute de Ordinul MAI S7/2018, dar ca de obicei, conducerea Poliției Române nu are o problemă cu astfel de abuzuri de putere, dimpotrivă, le încurajează.

Confirmarea favorizării cms. șef Mititelu Daniel, dincolo de menținerea peste limitele legale în funcția de șef, este și faptul că a fost singurul înscris la acest concurs. Atunci când la nivelul unui inspectorat, un astfel de ofițer este favorizat „pe față”, evident că se transmite un mesaj subliminal celorlalți posibil pretendenți care ar dori să participe la concurs, iar rezultatul este vizibil, a fost singurul înscris.

Revenind la interviul susținut de comisarul șef Mititelu Daniel în data de 10.04.2024 este de “apreciat” faptul deși de mai bine de doi ani instruiește polițiștii din cadrul IPJ Caraș-Severin, in domeniul tragerii cu armamentul din dotare, având unul din subiecte uzul de armă, nu a fost în stare să răspundă corect. Și astfel întrebăm, cu îngrijorare, cum poate învăța alți polițiști condițiile în care pot face uz de armă când nici măcar el nu cunoaște noțiunile legislative și procedurale elementare? Asta să nu mai vorbim despre regulile tactice cu privire la legitimarea persoanelor pe care orice agent de poliție le cunoaște, nu mai vorbim despre un comisar șef. Dar pentru a vă lăsa să apreciați prin prisma propriei judecăți, mai jos reproducem subiectele primite la interviul structurat pe subiecte profesionale:

  1. Noțiunile managementului. Planificarea permanentă și ocazională;

  2. Conducere în regim prioritar sau defensiv la personal cu mașini civile;

  3. Tentativa la infracțiune;

  4. Speță practică din care să rezulte explicarea următoarelor noțiuni:

    • reguli tactice în cazul legitimării unui grup de persoane;
    • uzul de armă;
  5. Cum se realizează evaluarea profesională a polițiștilor.

 

Cireașa de pe tort este reprezentată de faptul că domnul cms. șef Mititelu Daniel se află în continuare „desemnat” la conducerea Biroului de Pregătire Profesională, fără ca cineva din conducerea IPJ Caraș Severin să i se pară cel puțin imoral, dacă nu ilegal, ca un ofițer care nu are cunoștințele de bază în formarea profesională a polițiștilor să continue să coordoneze și să evalueze polițiști. Într-o ultima încercare de a sensibiliza conducerea Poliției Române, am transmis o solicitare în acest sens, de a-i înceta această calitate de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Publicat

pe

De

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”, prin legea ( proiectul) de aprobare a OUG 28/2024 care modifica la randul ei, legea privind statutul cadrelor militare, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Bineinteles, pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor. In stadiul asta, pe ce avem in proiectul de lege, nicio sansa. Ar fi superb, dar nu se poate!
Nu se poate rezolva pentru toti ( cadre militare si politisti) prin proiectul respectiv, pentru ca avem de a face cu modificari la legea 80/1995 si nu e firesc sa bagi in legea de statut militar ( care reglementeaza regimul militar, nu regimul politistilor), modificari care privesc cealalta categorie de pensionari militari, a fostilor politisti si care au salariu de grad, nu solda de grad.
Aici este o zona in care asociatiile si sindicatele care au membri cotizanti pensionari din categoria fostilor politisti, dar si fostii politisti intrati in politica dupa pensionare, au interes si spatiu de actiune.
Daca se rezolva pozitiv pentru pensionarii foste cadre militare, apare o oportunitate pentru realizarea de demersuri si obtinerea de modificari similare si in ceea ce priveste tabara pensionarilor fosti politisti.
Intrebarea este daca sunt sau nu pe fir, aceste organizatii care au legitimitate sa apere si interesele pensionarilor politisti (care le sprijina prin cotizatii). Sau daca sunt pe fir, politicienii fosti politisti.
Pensionarii politisti, stiti unde cotizati. Ca sfat, alertati-va liderii si cereti-le sa actioneze, sa miste si ei! (au membri pensionari SCMD, SNPPC, PROLEX, EUROPOL, CNP, ANCMRR, etc, etc.) SPRD deocamdata nu are membri pensionari.
Exista de multi ani, o asociatie cu un nume super lung, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR), plina de generali si chestori sefi de filiale si unde cica ministrul de interne ar fi chiar presedintele lor onorific.
Eu nu stiu ce fac oamenii astia si as fi curios sa aflu. Mie imi par mai discreti ca pestii. CNP e deja fanfara pe langa ei, mai precizeaza Emil Pascut. (Sava N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de minute ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusivo oră ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusivo oră ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusivo zi ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusivo zi ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!