Connect with us

Featured

DOCUMENTE! Banii SIE, băgați în gunoiul din Zanzibar!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că, una după alta, tot mai multe structuri ale statului român se opun ”frăției bătrânilor combinatori” din SIE, grupare transpartinică al cărei lider este chiar fostul șef al spionilor români, Cătălin Harnagea. Iar cum interesul operativ al Serviciului de Informații Externe este tocmai acela de a scăpa definitiv de  ”blestemul rezerviștilor” precum ”sinecuristul părerolog” Cătălin Harnagea și generalul pensionar Silviu Predoiu, eforturile de ”curățenie totală” par a se înteți pe zi ce trece în ”cea de a doua pădure”….

Astfel că, la doar o zi după ce prezentam ordonanța procurorului de caz prin care Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală solicita oficial Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid documente cu privire la deconturile falsificate și acordarea ilegală a mai multor granturi guvernamentale a venit rândul unei alte structuri a statului român să nu mai stea preș în fața lui Harnagea. Dar, din păcate, cel puțin deocamdată nu este vorba despre Ministerul Afacerilor Externe…

Cătălin Harnagea cumpără mașini de gunoi în Zanzibar și măști din Lusaka

Cu toate că deturnarea unor fonduri uriașe, de milioane de euro, pentru a putea fi astfel mai lesne ”tocate” de firmele acoperite ale unor rezerviști din ”zona gri” a serviciilor ține al naibi de mult și de securitatea geo-strategică a României! Ca să nu mai vorbim că la acest nivel de ”intelligence” nimeni nu se poate da chiar într-atât de fată mare încât să nu știe că, de fapt, astfel de agenții externe guvernamentale sunt peste tot în lumea civilizată ”paravanele” optime pentru asigurarea sprijinului logistic pentru ofițerii acoperiți de spionaj. Numai că, uite că la noi Harnagea a aruncat sute de mii de euro nu doar pe proiecte SF de eoliene prin Republica Democrată Congo sau Jamaica, dar și pe pubele de gunoi pentru ”favelele” din Tanzania sau Zambia!

După cum scrie negru pe alb în ”Notele de Relații” ale Curții de Conturi, documente intrate în posesia noastră și puse la dispoziția DNA. Și pe care le publicăm integral, începând de astăzi, pentru a se ști exact unde au ajuns ”banii SIE” pentru spionii români… Ofițeri activi care își riscă viața în cele mai periculoase teatre de operațiuni ale lumii, în timp ce statul român îi sprijină cu mașini și pubele de gunoi prin Zanzibar sau Lusaka, considerate probabil de MAE ”obiective strategice” mult mai importante decât Cernăuți…

Notă de Relație – mașini de gunoi și pubele

”Curtea de Conturi a României – Departamentul 1 – NOTĂ DE RELAȚII – Solicitate domnului Harnagea Cătălin Constantin încadrat la AGENȚIA DE COOPERARE INTERNAȚIONALĂ PENTRU DEZVOLTARE în funcția de director în perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 în temeiul prevederilor art. 5 alin. (2) din legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată. Aspectele în legătură cu care vi se solicită relații se referă la următoarele aspecte:

1.   În urma analizei prin eșantionare a granturilor alocate de către RoAid în cadrul activităților de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, s-a constatat faptul că în anul 2020 au fost încheiate acordurile de finanțare nr. 9/05/2020 ( pentru Zanzibar – Tanzania) și nr. 10/3879/2020 (pentru Lusaka – Zambia) cu operatorul economic SC Premium Audit Consulting SRL, în scopul implementării a 2 proiecte a căror valoare totală a fost 2.742.547,2 lei ( 571. 364 euro). În vederea implementării proiectelor (pentru atingerea rezultatelor așteptate menționate anterior), beneficiarul grantului – SC Premium Audit Consulting SRL a încheiat contracte cu diverși operatori economici interni sau externi și a prezentat RoAid , în calitate de finanțator, documente în justificarea cheltuielilor efectuate din fonduri publice. Ca urmare a verificărilor efectuate de către echipa de audit s-au constatat următoarele :

–    Pentru dotarea cu mașini de gunoi și pubele, SC Premium Audit Consulting SRL a prezentat RoAid un document, care a stat la baza achiziției unor mașini de gunoi, al cărui text conține intercalate fraze în limbile chineză și engleză, fapt care face imposibil de descifrat care a fost înțelegerea părților respectiv : obiectul contractului, obligațiile părților, sumele care sunt angajate în acesta.

DOCUMENT. Nota de Relații a Curții de Conturi

Menționăm faptul că, potrivit punctului 4.7 din Acordul de Finanțare documentele prezentate în altă limbă ar trebui să prezinte traducerea în limba română asumată de către beneficiarul grantului. S-a constatat că niciunul din documentele emise într-o altă limbă, nu a fost asumat în limba română de către beneficiarul grantului. În contextul prezentat mai sus, auditorii publici externi nu se pot pronunța cu privire la veridicitatea documentului în cauză și nu pot identifica părțile care fac obiectul contractului, obligațiile și drepturile acestora, suma datorată, persoanele semnatare și alte prevederi contractuale. În condițiile descrise mai sus și în contextul în care potrivit legislației românești orice plată efectuată din fonduri publice trebuie să aibă la bază un angajament legal, echipa de audit a constatat faptul că documentul în cauză nu îmbracă forma unui „angajament legal„ conform legislației în vigoare”.

Afacerea măștilor africane!

” – În ceea ce privește dotarea cu materiale necesare gestionării pandemiei cu noul Corona virus echipa de audit a constatat faptul că SC Premium Audit Consulting SRL a achiziționat și recepționat de la un operator economic din România (SC Virus Protect SRL), doar în baza facturilor emise de acesta. Menționăm faptul că în această situație, nu există un contract, în fapt angajament legal, întocmit între cele două părți beneficiare de fonduri publice, fiind efectuate plăți în sumă totală de 285.458,79 lei ( cu op nr. 6/16.10.2020 și cu op nr. 4/16.10.2020, conform extrasului de cont) doar în baza facturilor emise. Este de precizat faptul că pentru materialele de mai sus nu există în dosarele proiectelor și nu au fost prezentate auditorilor, documente din care să rezulte transportul/distribuția acestora către beneficiarii finali ( Zanzibar – Tanzania, Lusaka – Zambia) pentru a face dovada că și-au atins scopul menționat în cadrul proiectelor. Echipa de audit a constatat faptul că în cazul proiectului Lusaka – Zambia au mai fost achiziționate materiale necesare gestionării pandemiei și de pe plan local, fiind făcute plăți în numerar în sumă de 13. 649 $ (56. 713,85 lei). Menționăm că nu există vreun document care să ateste justificarea suplimentării cantităților de materiale prin cumpărare și de la fața locului. În acest context, precizăm faptul că din documentele aflate la dosar a rezultat faptul că au fost achiziționate un număr de 106. 350 măști (conform facturii emise de Virus Protect SRL, pentru proiectul din Zambia – un număr de 76.350 de măști la care s-au adăugat cele 30.000 de măști achitate în numerar la fața locului, conform chitanței 013026/05.11.2020), însă din documentul atașat în justificarea vizibilității proiectului rezultă că au fost donate doar 74.000 măști.

Astfel, plățile din cadrul proiectelor, în sumă totală de 285.458, 79 lei efectuate pentru dotarea cu materiale necesare gestionării pandemiei cu noul Corona virus au fost efectuate din fonduri publice fără a avea angajamente legal întocmite și o justificare reală. În concluzie, suma de 56.713,85 lei, reprezentând achiziția pe plan local a măștilor aferente proiectului din Zambia, a fost achitată în mod nejustificat.

–    Pentru dotarea cu infrastructură IT&C necesară implementării proiectului și asigurării monitorizării și sustenabilității, Beneficiarul grantului a achiziționat echipamente IT pentru care au efectuat plăți în sumă totală de 164.911,07 lei doar în baza facturilor și a ofertelor și nu pe bază de contract, respectiv angajament legal, conform legislației care reglementează regimul fondurilor publice. Pentru punerea în funcțiune pe plan local a echipamentelor achiziționate în cadrul proiectelor s-a achitat suma totală de 116. 599 lei pentru ambele proiecte (Zambia și Tanzania) în baza facturilor emise de operatorul economic ( SC Revitech Global Solutions SRL). Echipa de audit a constatat că recepția acestor servicii s-a efectuat pe baza unor procese verbale( ambele întocmite în data de 28.10.2020, încheiate între beneficiarul grantului și furnizorul echipamentelor IT), din care nu rezultă tipurile de cheltuieli aferente serviciilor de cablare, instalare și punere în funcțiune (de exemplu : nu există un proiect tehnic de instalare, nu se pot identifica persoanele care au prestat munca, numărul de ore prestate, metri cablu uitilizați,etc)”.

NU RATA! AVEM RAPORTUL! HARNAGEA PLĂTEȘTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA DOAR FIRME RUSEȘTI!

Exclusiv

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Publicat

pe

De

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara a tăiat anvelopa unei mașini de poliție, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
De ce se pot întâmpla astfel de fapte?
Este simplu, autorii morali ai infracționalității stradale de acest gen ar putea fi considerați parlamentarii României care au modificat legislația, dezincriminând portul de arme albe în spațiile publice.
Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuțit sau macetǎ asupra sa fără ca polițiștii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia.
În prezent, portul cuțitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confecționate pentru înțepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice(restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun).
Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prevazută de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive.
Dacă bărbatul în cauză ar fi distrus, spre exemplu, 10 mașini de poliție sau alte 10 autoturisme aparținând cetățenilor de bună-credință, consecințele faptelor acestuia ar fi fost aceleași – cercetare în stare de libertate, continuând astfel să reprezinte un pericol public, mai precizeaza cei de la Europol. (Sava N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Publicat

pe

De

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de prostiile scrise de DOP in fisa cadru a sefilor de post, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Si au trecut deja sa modifice fisele de post pentru orice functie de sef, acolo unde s-a omis in trecut.
E clar pentru oricine cu doi neuroni functionali ca ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP.
DOP, in piramida structurii ministerului, sunt niste nimeni (comparativ cu ministrul MAI), a cinspea roata la caruta IGPR, nici macar a aparatului central.
Ei sunt deja in culpa si trebuie sanctionati disciplinar. E problema celor care le sunt sefi (Despescu, Benone, Miritescu) sa ii invete pe cei de la DOP, respectul pentru ordinele ministrului si pentru carte.
Pe langa destepti, tot la ipjuri, sunt altii inca grei de cap, care proceseaza mai greu, care socotesc pe degete, cu abacul, care refuza sa inteleaga un lucru simplu.
Ordinul MAI 62/2018 reglementeaza atributii, ordinul S/7/2018 reglementeaza altele ( drepturi salariale).
Voi, sefii de ipjuri, inclusiv sefii de personal, trebuie sa va asigurati ca art.26 din OMAI 62/2018, este pus in executare perfect. Ca altfel sunteti in abatere.
Discutia pe dreptul la majorarea anticoruptie este una separata, care nu va priveste pe voi si nici nu reprezinta obiectul ordinului 62/2018.
Pe acordarea majorarii de 12,5%, vor aparea procese si acolo se va transa aspectul litigios al dreptului la majorare. E o alta treaba.
Deci acolo, pe patratica voastra, aveti obligatia sa bagati inclusiv in fisele de post ale agentilor sefi de post, atributii anti-coruptie. De buna voie. Ca asa zice ordinul ministrului pe care aveti obligatie sa il executati inca din 2018.
Va spun cinstit, e nevoie sa faceti asta ( sa nu uitam totusi ca sunteti obligati legal sa o faceti) ca sa mearga mai usor, la instanta, procesele reclamantilor. Deci macar asa puteti sa va reparati o parte din vina, mai precizeaza Emil Pascut. (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

ANRE s-a săturat de atâtea plângeri împotriva furnizorilor de energie și gaze

Publicat

pe

De

Plângerile consumatorilor casnici, dar și non-casnici, față de abuzurile furnizorilor de energie și gaze se vor face către ”abuzatori”, se arată într-un proiect de ordin al ANRE. Depunerea sesizării la ANRE va mai fi posibilă doar cu dovada răspunsului primit de la furnizori, fără să se instituie vreun termen în acest sens. Autoritatea a simțit nevoia să modifice reglementările, din cauza creșterii numărului de reclamații înregistrate la această instituție.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Criza facturilor uriașe la energie și gaze. ANRE a dat amenzi pentru neaplicarea schemei de sprijin/Ce societăți au fost sancționateLuând exemplul ANPC, care a tăiat total legătura și contactul cu victimele din rândul consumatorilor, ANRE s-a gândit să emită un proiect de ordin prin care să-i trimită pe reclamagii în curtea celor la adresa cărora sunt făcute plângerile. Numai după obținerea unui răspuns scris oficial, dacă va fi obținut, pentru că nu se instituie niciun termen, consumatorul abuzat poate depune o sesizare la ANRE.

”Prin prezentul proiect de ordin s-a avut în vedere modificarea unor prevederi din Procedura privind soluționarea reclamațiilor părților interesate în sectorul energiei, generate de creșterea numărului de reclamaţii înregistrat la ANRE de la data aprobării actului normativ, a propunerilor primite din partea auditorilor interni, a modificărilor de natură informatică intervenite în organizarea instituției, care au generat si schimbări în stocarea si arhivarea dosarelor reclamaţiilor, şi mai ales a situaţiilor din practică ca urmare a aplicării prevederilor actului normativ”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin al ANRE.

Potrivit acestuia, petiţia, sesizarea sau reclamaţia adresată ANRE, care nu conţine anexat răspunsul formulat de participantul la piaţa de energie/titularul de licenţă/titularul de atestat/titularul de autorizaţie sau de dovada transmiterii solicitării către acesta, se redirecţionează către reclamat în vederea soluționării și emiterii unui răspuns către petent, cu informarea ANRE.

Clasări rapide

Reclamația adresată ANRE trebuie să cuprindă cel puţin elementele de identificare ale solicitantului, ale persoanei reclamate și descrierea speţei. În situaţia în care ANRE solicită completări sau clarificări a documentaţiei, se consideră data de începere a analizei atunci când solicitantul completează documentaţia. În situaţia în care reclamaţia nu cuprinde toate aceste elemente sau solicitantul nu transmite clarificările necesare analizei, aceasta nu va fi considerată completă şi nu va fi supusă analizei ANRE, fapt care conduce la clasarea acesteia prin emiterea unui răspuns în acest sens.

Totodată, sesizările și reclamaţiile în care se utilizează un limbaj neadecvat, trivial, injurios la adresa persoanelor reclamate sau a reprezentanţilor ANRE, și cele în care nu se specifică situaţia reclamată, nu necesită răspuns şi se clasează. Tot la coșul de gunoi vor ajunge și sesizările anonime sau cele în care nu sunt menţionate datele de identificare a solicitantului sau a locului de consum, precum și adresele care conţin corespondență între petiționar și reclamat şi prin care nu se adresează o solicitare ANRE.

Termen de prescripție

Potrivit reglementărilor în vigoare, plângerile ale căror fapte depăşesc 36 de luni de la data săvârşirii nu vor mai fi soluționate de ANRE. De asemenea, plângerile trimise spre soluţionare instanţelor judecătoreşti sau unor entităţi juridice pe cale extrajudiciară nu mai pot fi adresate spre soluţionare şi ANRE.

”Pe perioada soluţionării plângerilor de către ANRE, efectele acţiunilor titularilor de licenţe/autorizaţii/atestate în domeniul energiei împotriva reclamanţilor pot fi suspendate de către autoritate, cu excepţia celor care, prin neaplicarea lor, ar conduce la producerea unui prejudiciu iremediabil”, mai arată ANRE.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv23 de ore ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv6 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv7 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv7 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!