Connect with us

Featured

A apărut de curând ca ghid şcolar în Marea Britanie, un mic preludiu pentru varianta modernă a poveştii educative despre Sodoma şi Gomora.

Avatar

Publicat

pe

Pentru societatea românească, ceea ce a apărut de curând ca ghid şcolar în Marea Britanie a Graţioasei Sale Majestăţi, mai precis sub egida oficială a Guvernului scoţian poate să pară drept o blasfemie severă, de neiertat, semn (încă unul, dar foarte explicit) că se apropie timpul Apocalipsei. Poate chiar un mic preludiu pentru varianta modernă a poveştii educative despre Sodoma şi Gomora.

De ce nu, e o interpretare ca oricare alta, respectabilă şi perfect în linie cu nenumărate mesaje de protest ale bisericilor creştine din Europa centrală şi de est, catolice şi ortodoxe, aflate ferm şi neabătut pe linia ideologiei de refuz a Bisericii Ruse. A doua interpretare ar fi că este într-adevăr vorba despre un semn care indică o posibilă schimbare majoră, într-un viitor din ce în ce mai previzibil, a sistemului de valori pe care se clădeşte civilizaţia occidentală.

Iarăşi, de ce nu? Din UK a plecat revoluţia industrială care a schimbat sensul dezvoltării civilizaţiei umane, tot de aici s-ar putea să plece Revoluţia Mentalităţilor aşa cum se prefigurează foarte clar în ce scrie în documentul respectiv, prefaţat chiar de persoana care răspunde de problemele educaţiei în givernul scoţian Ghidul se intitulează Supporting transgender young people – Guidance for schools in Scotland (Sprijin pentru tinerii transgen – Ghid pentru şcolile din Scoţia).

Apare în contextul în care problematica legată de existenţa, drepturile şi condiţiile de viaţă, muncă, protecţie socială ale comunităţii LGBTQ+ este acum, în foarte multe ţări ale lumii, subiectul unor din ce în ce mai numeroase pachete legislative care tind să formeze un trend major în ceea ce denumim, dar fără să ne pese prea tare de ce conţine, „ansamblul valorilor specifice ale civilizaţiei şi spiritualităţii occidentale”. Iată de ce documentul acesta este, după părerea mea, cel mai clar formulat mesaj complex care încearcă să definească noi condiţii de acceptabilitate socială pentru transgeni, mai precis pentru o categorie socială despre care s-a discutat destul de puţin: copiii trangeni de vârstă şcolară şi problemele lor specifice.

În condiţiile în care americanii, principalii noştri aliaţi strategici au de ani de zile nu numai unele dintre cele mai permisive şi complete legislaţii federale şi statele în domeniul protecţiei, aş spune aproape absolute, acordate acestei comunităţi şi care mobilizează un lobby internaţional deosebit de intens, Europa a început să se mişte exact pe acete tipare, UE adoptând în serie pachetele legislative care ne pun chiar în situaţia de a fi, în unele domenii ale protecţiei LGBTQ+, mai avansaţi decât mentorii noştri din SUA.

De ce vă spun că acest ghid este ceva cum n-aţi mai citit? Pentru că grupează, într-o sinteză deosebit de profesionistă, extrem de clară şi posibil de înţeles şi invocat de orice elev din această categorie specială, drepturile de care dispune sau trebuie să dispună în şcoala care este obligată să răspundă unor cerinţe ultimative şi dintre cele mai variate, de la accesul la toalete sau vestiare, până la modalităţi de adresare şi acceptare a noilor identităţi ale copiilor respectivi, din momentul în care vin le educatoare sau profesori spunând că sunt (se simt) a fi altceva decât identitatea sexuală înscrisă la naştere.

Poate cea mai şocantă recomandare oficială este că elevii începând de la vârsta de 4 ani pot spune, la şcoală, că au alt sex decât cel înscris la naştere şi asta fără să aibă nevoie de consimţământul părinţilor, acesta fiind obligatoriu doar începând cu vârsta de 16 ani când se poate face o schimbare de nume şi de sex recunoscută în actele oficiale. De data asta vorbim despre spaţiul şcolar, acolo unde, cum informează documentul guvernului scoţian, elevii începând de la vârsta de 4-5 ani care doresc să facă o schimbare de gen „trebuie să fie sprijiniţi şi ascultaţi” deoarece „recunoaşterea şi dezvoltarea identităţii de gen se pot produce la o vârstă tânără” – după cum scria Shirley-Anne Sommervile, secretara Cabinetului de la Edinburgh pentru educaţie şi competenţe, cea care prefaţează Raportul: „Unii tineri îşi explorează identitatea de gen în perioada şcolii primare… Şcolile primare trebuie să fie în măsură să răspundă nevoilor acestor tineri pentru a fi siguri că dispun de un mediu sigur, inclusiv şi respectuos în care să înveţe”.

Asta înseamnă neaşteptat de multe lucruri. Incredibil şi neaşteptat de multe lucruri cu care, poate, va trebui să ne obişnuim deoarece, cine ştie, chiar această generaţie va intra în contact sub forma modificărilor de reglementări pe care va urma să le adopte Uniunea Europeană.

Printre acestea, prevederea privind necesitatea ca şcolile să dispună de toalete destinate atât celor cu dizabilităţi, cât şi celorlalţi cu nevoi speciale şi pentru care sunt deja create, la adulţi, semnele de rigoare speciale pe care le vor învăţa şi copiii transgen. Iată semnul pentru „toaletele incluzive”:

Mai mult, copii care simt că au Identitate fluidă sau pur şi simplu vor să opteze pentru schimbarea de sex, sunt autorizaţi ca, în cadrul şcolii, să spună că doresc să fie apelaţi sub alt nume decât cel dat la naştere şi că profesorii nu-i pot contrazice şi nici măcar nu sunt obligaţi să anunţe părinţii. Dimpotrivă, profesorilor li se atrage atenţia că trebuie să-i întrebe pe elevii respectivi „ce nume şi ce prenume trebuie să folosească pentru a i se adresa”.

Desigur că este un ghid de practici sugerate, nu este încă o lege care să impună şcolilor aceste lucruri, dar discuţia avansează rapid în acest sens, vedeţi dezbaterile (incluse şi în acest ghid) despre uniformele obligatorii sau despre noile standarde care ar trebui să existe pentru costumele purtate la orele de sport, protejând transgenii.

Prea mult? Prea departe? Foarte posibil. Întrebarea este dacă nu cumva asemenea dezbateri chiar sunt semnul că, în fundal, schimbarea majoră la nivel de civilizaţie deja s-a produs pe fondul slăbirii sau chiar dispariţiei aproape totale a valorilor spirituale în cazul tinerei generaţii, mult mai preocupată de propriile sale trăiri şi în căutarea unei identităţi individuale decât de mesajele bisericii.

Acest tip de mesaje va fi oficializat, ca în SUA, de legi cu mult mai comprehensive şi severe în UE care, aşa cum cere de mult timp lobby-ul LGBTQ+ care are propriii susţinători în Parlamentul European, să echivaleze drepturile acestei comunităţi cu obligaţia absolută a Statelor Membre de a respecta statul de drept şi valorile fundamentale europene? Asta este miza unor mişcări pe care, dacă am auzit bine, unii vor a fi demarate urgent în UE. Şi, în contextul disputei din ce în ce mai dure cu Polonia şi pe tema „zonelor libere de LGBTQ+”, se spune, ar fi foarte important ca europarlamentari dintr-o ţară ortodoxă, eventual din România, să intre în grupul de susţinere a pentru noile reglementări. Oricum, pentru a fi bine pregătiţi pentru ceea ce vi se va părea poate un şoc, citiţi manualul publicat în UK.

Cristian Unteanu

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Avatar

Publicat

pe

De

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele servicii de informații (D.I.P.I si S.R.I), iar printre acestea a fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI.

Din Rechizitoriul din 10 mai 2016, dosar nr 20/P/2016, reiese ca, actualul comandant/Rector al Academiei de Politie alaturi de alti ofiteri si sefi din D.I.P.I (printre care si actualul sef al DGIPI- general de brigadă Tiberiu – Silviu DUMITRACHE- care a fost numit la conducerea acestei structuri la data de 21 septembrie 2021) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I coordonata de secretarul de stat Nicolae Gheorghe.

De altfel, despre aceasta grupare de la varful M.A.I., Incisiv de Prahova a dezvaluit multe aspecte cu conotatii in domeniul penalului.

Dupa foarte multa vreme vedem si noi un rechizitoriu bine intocmit de catre D.N.A, respectiv de procuror sef serviciu, Florentina Mirica. (Ec Adrian Radu).

DNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

Avatar

Publicat

pe

De

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de alertă e de mai bine de 1 an și jumătate) TOATE drepturile și libertățile. (Ex: legea Franței condiționează specific și pe termen limitat: 15 Noiembrie, trecută prin filtrul constitutional. Franța pregătește acum noua lege cu prelungire a condiționării tot limitată pana în Iulie 2022, pentru ca statele UE sănătoase la cap se pregătesc deja de valul 5 si 6)
După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că respectivele CONDIȚII trebuie să fie în LEGE, nu HG sau ordine de ministru.
Analfabetism funcțional în Parlamentul României. Deși legea o au mai multe state europene, ai noștri nu știu s-o scrie ca sa fie si constituțională. Atât a putut Senatul României, acum legea e la deștepții de deputați.
Ce scrie în Constituție, dezvaluie Sorina Ruxandra Matei:
Art. 53 – Restrângerea exerciţiului UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi
(1) EXERCIȚIUL UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi poate fi restrâns NUMAI PRIN LEGE şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie PROPORȚIONALĂ cu SITUAȚIA care a determinat-o, să fie aplicată în mod NEDISCRIMINATORIU şi FĂRĂ A ADUCE ATINGERE EXISTENȚEI dreptului sau a libertăţii. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode

Avatar

Publicat

pe

De

„Lasati-ne sa vorbim!
În limite legale si de bun simt!
Fara sa aducem atingere justitiei și colegilor, fara sa comentam hotarari judecatoresti!
Nu o facem pentru ca vrem sa fim vedete!
Nu o facem pentru ca ne place sa ne bagam in seama!
Nu avem stapani sau papusari in spatele nostru!
Nu vrem functii sau onoruri!
Vrem ca adevarul sa fie spus si cunoscut.
Vrem sa aveti parte de justitie dreapta si magistrati independenti.
Vrem sa ne fie recunoscut dreptul la libera exprimare!
Muncim cu totii si vrem sa va respectam si sa fim respectati!
Si da, vrem ca cei care mint si dezinformeaza sa plateasca.
Vrem ca cei care fac politica pe fata sa plece in politica, sa nu se mai ascunda dupa roba de magistrat pentru a face prozeliti.
Iar CEDO va spune cam acelasi lucru.
Si da, trebuie sa ramanem decenti, sa ne respectam colegii, sa nu sarim calul si sa nu improscam cu noroi in stanga si in dreapta.
Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, s-au interesat de soarta mea, aratandu-mi ca le pasa”, precizeaza judecătoarea Adriana Stoicescu cu referire si la faptul ca CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode.
CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode
Autor:
Ionel Dancu, Reporter
Bulgaria a fost condamnată marţi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a declanşat urmăriri disciplinare împotriva unei judecătoare care critica guvernul şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru a o „sancţiona” şi „intimida”, informează AFP.
„Aleasă în 2009 preşedinte al Uniunii Judecătorilor din Bulgaria (UJB), principala asociaţie profesională de magistraţi, Miroslava Stefanova Todorova a criticat în mai multe rânduri acţiunile CSM, printre care unele numiri de preşedinţi de jurisdicţii, precum şi politica guvernamentală în materie de justiţie”, precizează CEDO într-un comunicat.
La scurt timp, CSM i-a reproşat Miroslavei Stefanova Todorova întârzieri în analizarea dosarelor juridice şi ea s-a pomenit cu salariul redus, apoi a fost retrogradată pentru o durată de doi ani, după ce a fost cât pe ce să fie revocată şi a fost privată de remunerare timp de un an.
„Scopul principal al urmăririlor disciplinare angajate împotriva reclamantei”, foarte mediatizată la acea vreme, şi al sancţiunilor impuse de CSM „nu era de a asigura respectarea termenelor pentru finalizarea dosarelor, ci cel de a o sancţiona şi intimida” pe Miroslava Stefanova Todorova, din cauza „luărilor sale de poziţie critice faţă de CSM şi puterea executivă”, a apreciat CEDO în decizia sa.
„Urmăririle disciplinare îndreptate împotriva ei şi sancţiunile care i-au fost impuse au constituit o ingerinţă în exercitarea dreptului său la libertate de exprimare, (ingerinţă) care nu era necesară într-o societate democratică”, a subliniat CEDO, cu sediul de la Strasbourg.
„CSM a dat dovadă de o severitate aparte la adresa celei vizate, ordonând iniţial revocarea ei”, în final anulată, a continuat CEDO, o sancţiune de o „severitate excepţională” şi „disproporţionată”, denunţată de „o mare parte a comunităţii judiciare şi juridice din Bulgaria, de ministrul justiţiei, de mass-media, de ONG-uri”, precum şi de „organizaţii internaţionale”.
„Dorinţa de a utiliza procedura disciplinară cu titlu de represalii pentru luările de poziţie ale reclamantei este cu precădere preocupantă”, au mai subliniat judecătorii paneuropeni, care au condamnat Sofia la plata sumei de 1340 de euro reclamantei cheltuieli de judecată se mai arata in postarea de pe facebook. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv4 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv3 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!