Connect with us

Anchete

Slugărnicia care l-a trădat pe Dan Barna și valul patru care va omorî românii!

Avatar

Publicat

pe

Vrând să dovedească stăpânilor săi, nu românilor, desigur, ci ălora cu care era de gât pe la demonstraţii în Piaţa Victoriei când nu se afla la putere, domnul Dan Barna a comis-o săptămâna trecută. Lucru care cu siguranţă îi va supăra, dacă nu cmva i-a şi supărat, pe foştii săi camarazi de manifestaţii.

Pornit să-şi dovedească abnegaţia în slujirea cauzei vaccinării cât mai multor români, vicepremierul României, pe lângă multe alte măsuri propuse să convingă oamenii să se vaccineze, în şedinţa de Guvern a spus una tare de tot: „De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”.

Din păcate pentru el, Dan Barna nu a ţinut seama de relitatea crudă din România. De care oricum habar nu are. În ţara noastră, sunt vaccinaţi mai puţin de 25 la sută dintre români. Asta înseamnă că la mall, în week-end, când e bătaia peştelui, numai ei au voie. Pe de altă parte, restul de 75 la sută nu prea au cum să meargă la mall în timpul săptămânii, pentru că sunt la servici, să facă să duiduie economia lui Câţu, sau copiii le sunt la şcoală. Rezultă de aici că, în zilele când este cel mai aglonerat la mall, adică în week-end, majoritatea românilor nu au voie. Adică, vor fi clienţi mai puţini. Adică, vor fi încasări mult mai mici. Din punctul meu de vedere, asta nu este deloc rău. Pentru că aşa s-ar putea dezvolta din nou prăvăliile de cartier, care dădeau leafă la cinci-şase-zece angajaţi, rase de prezenţa a mall-urilor, la noi împotriva legilor europene, în mijlocul oraşelor.

Sunt sigur că propunerea domnului Dan Barna, făcută într-un moment de obedienţă maximă, totuşi nu se va aplica niciodată. Pentru bunul motiv că patronii sau directorii mall-urilor nu vor să piardă nici un sfanţ din profit şi cu atât mai mult să li se împuţineze cu 75 la sută clienţii fix, cum se spune pe la noi, în zi de târg. Aşa că domnul Barna va încasa câteva castane zdravene şi-şi va retrage propunerea, cu temenele, explicând că el nu a vrut decât să fie de folos. Dacă mai este de folos aşa încă o dată, s-ar putea chiar să înceapă să fie cercetat de către Codruţa Koveşi, că dosarul cu manipularea fondurilor europene nu s-a încheiat deloc.

Să trecem acum la valul al patrulea. Nu, nu ne punem vesta de salvare, că nu este vorba de plecat la mare. Ci de valul patru al pandemiei. Deja toată lumea vorbeşte că va veni cu siguranţă. Deja şi la noi, au început să scoată capul de prin văgăunile unde dispăruseră, medici fără nicio performanţă profesională care anunţă apocalipsa: „Va fi mult mai rău!”; „Va fi groaznic!”; „Sistemul sanitar va intra sigur în colaps!”; „Vor muri foarte mulţi români!” De ce vom avea foarte multe decese? Pentru că suntem inconştienţi şi nu ne vaccinăm. Aproape trei sferturi din populaţia României nu este vaccinată.

În acelaşi timp, deşi se tot trâmbiţează valul al patrulea, aţi auzit dumneavoastră cumva să se facă îmbunărăţiri la vreun spital. Că s-a făcut un plan naţional, despre care sunt spitale Covid, şi care nu, iar în caz de mare urgenţă, cum se transformă un spital non-Covid în unul Covid, ca să nu ne mai trezim cu oameni operaţi dimineaţa şi azvârliţi de la reanimare în miez de noapte? Aţi auzit de îmbunărăţiri şi reparaţii la instalaţiile electrice, care să facă faţă consumului ridcat al aparatelor de respirat şi să nu se mai încingă şi să ia foc? Aţi auzit de un plan de creştere treptată a numărului paturilor la ATI? Aţi auzit de cursuri pentru specializarea medicilor şi a restului personalului în virusologie şi ATI? Aţi auzit că DSP a fost reorganiozat şi este capabil să facă o anchetă epidemiologică rapid sau măcar să rsăundă cineva la telefonul care sună zile întregi în gol? Aţi auzit că spitalele modulare care au costat bani grei, sunt funcţionale? Aţi mai auzit ceva de celebrele izolete? Aţi auzit măcar că o echipă de zugravi a dat cu o bidinea prin saloanele insalubre? Nu! Nimic din toate astea.

Bazându-mă pe toate aceste elemente, eu îndrăznesc să intuiesc un plan. Un plan nemernic, un plan ticălos, în urma căruia, din păcate, vor muri mulţi români. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate. Dar prea nu se întâmplă nimic în spitale pentru a fi întâmpinat valul 4. Nu cumva sistemul sanitar deliberat nu este deloc măcar cârpit, ca să intre repede în colaps la toamnă, ceea ce va însemna moartea multor cetăţeni nevinovaţi, doar ca să fie un ultim argument, ca să ne ducă cu turma la vaccinare? Să poată da legi cu vaccinarea obligatorie şi nimeni să nu crâcnească? Şi ca bonus, să aibă argumente să ne mai închidă încă o dată în case, ca pe arestaţii la domiciliu?

Şi mai este ceva ce nu înţeleg, dar poate îmi explică vreun medic dintre cei care prevestesc apocalipsa. În fiecare week-end, pe litoral, de când a început vara, sunt sute de mii de oameni. Stau unii lângă alţii pe plaje, în cafenele, în restaurante, în apa mării. Cum de după atâta vreme de aglomeraţie, nu a reizbucnit cu agresivitate pandemia? Cum de nu s-au infectat cei care nu au respectat nici un fel de măsură impusă de Arafat şi ai lui?

Sorin Ovidiu Bălan

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

Doi jurnalişti şi un activist de mediu au ajuns la spital, joi seară, după ce au fost bătuţi de un grup de 20 de indivizi în Suceava, care i-au atacat cu bâte şi topoare, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn

Avatar

Publicat

pe

De

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.
Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.
Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!
Din informațiile pe care le avem în acest moment, toți trei primesc îngrijiri medicale, iar condiția lor este stabilă”, informează Greenpeace România.

Vorbind pentru Digi24, Mihai Dragolea a declarat că au fost atacaţi chiar în timp ce filmau în pădure, iar printre atacatori se aflau inclusiv proprietarul pădurii şi inginerul silvic. „Vă omor”, ar fi spus atacatorii. „Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare şi bâte în mână, printre care se aflau proprietarul şi inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltaţi. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ţinut Dusterul la 20 de oameni, au deschis uşile, am fost aruncaţi din maşină, eu am fost lovit în faţă şi am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”. Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a povestit pentru newsbucovina.ro că fusese chemat de un localnic alături de cei doi jurnalişti şi că au decis să nu intre în fondul forestier fără proprietar şi silvicultor. „Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultor care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toţi aveau topoare şi răngi”, a spus Boşutar care a menţionat că aceştia au spart toate echipamentele.(Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Anchete

Suspecta vizita a Corinei Corbu

Avatar

Publicat

pe

De

Desi miercuri, 15 septembrie 2021, nu a fost programata la CSM nicio sedinta de Plen sau de Sectie pentru judecatori, auzim ca sefa ICCJ Corina Corbu si-a facut drum pe la Cotet. Cica presedinta instantei supreme a zabovit cam vreo ora, dupa care a plecat – semn ca la CSM a avut de rezolvat o problema punctuala. Acum: ca era in trecere si a vrut sa-si salute colegii sau ca era interesata de o problema anume nu stim cu exactitate, dar banuim ca a doua varianta este cea corecta. Iar problema poate fi concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu de alta, dar acum, zilele astea, trebuie sa se decida componenta comisiilor de concurs. Si poate ca are si Corina vreo preferinta, mai ales ca stiti deja ca unele dintre aceste concursuri sunt cu cantec, iar de multe ori candidatii care merita sa promoveze sunt picati, iar altii, la care nimeni nu se asteapta, produc surprize, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Stiti cati oameni au fost la UNTOLD?/Aproape 300.000.

Avatar

Publicat

pe

De

Mai exact, 265.000 – conform datelor oficiale! In ultima zi au fost aproape 65.000 de mii! Cu o luna mai devreme, la Electric Castle au fost aproape 200.000 de participanti in 10 zile de festival! Acum vedem efectele! Cluj-Napoca depaseste ieri rata de infectare de 2 la mie si se pregateste de restrictii! Sa va tineti peste inca o luna cand se vor vedea efectele UNTOLD! Dar, sigur ca da, festivalurile n-au nicio treaba cu pandemia ca acolo merg doar vaccinatii! Mai ales la cele de la CLUJ! Ah, din sutele alea de mii, cateva dintre ele au plecat in toate zarile sa duca mai departe… vorba despre festivaluri! O sa urmeze un mare festival!
Da, festivaluri au fost peste tot, inclusiv in Bucuresti! Am luat ca exemplu’ Clujul ca a fost in centrul dezbaterilor si se vad deja primele efecte care, repet, nu-s de la festivaluri ca la festival nu e virus, deci nu e pandemie, precizeaza jurnalistul Ionut Cristcahe! (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv4 zile ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv4 zile ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv5 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv5 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv7 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv1 săptămână ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv1 săptămână ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv2 săptămâni ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv3 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!