Connect with us

Administratie

Clanurile de imputerniciti la conducerea unitatilor centrale si teritoriale sunt de fapt extensii ale clanurilor politicienilor

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Politicienii, fosti si actuali, sunt, in genere, de tipul “ Imi dai si mie juma de statie la Izvor?”, genul care poarta “ ciasuri”, afaceristi care au intrat in parlament doar pentru a-si proteja afacerile sau habauci tineri, bagati fortat in politica pentru a-si inlocui parintele care, dupa o viata de combinatii de succes, a decis sa se retraga, dar sa lase in urma un mostenitor.
Daca cunoasteti unul singur care este impecabil ( intelectual, moral, financiar), fara bube, fara pete, fara prietenii cu mafioti sau afaceristi dubiosi, sa mi-l spuneti si mie.
Esential este ca niciun politician “in veata” nu convinge ca pune interesul tarii, mai presus de interesul personal.
Fiecare politician are in spate cate un clan de indivizi care il sprijina si care au inteles din frageda pruncie ca daca vrei sa ai succes in viata, trebuie sa fii conectat la tzatzele statului. Fie cu afaceri, fie cu o slujba. Si pentru asta ai nevoie de un politician ca sa-ti intermedieze.
Inclusiv avem exemple de politisti care au inteles ca asta e calea pentru a avansa in cariera. De la adjunct de sef de inspectorat in sus, nu te lipesti de scaun sau nu ramai pe scaun decat daca ai suport politic.
Magistratii lacomi ai CCR, condusi de fostul procuror comunist Dorneanu ( cel care a indraznit acum ceva vreme sa interzica publicarea opiniilor judecatorilor CCR minoritari) resping consecvent orice exceptie cu miza mare ridicata referitor la salariile sau pensiile politistilor si militarilor, pentru a-si proteja ei, privilegiile absurde banesti cu care i-au blagostovit PNL si PSD incepand cu anul 1997.
In timp ce pensia lor speciala a devenit o garantie a “ independentei” ( pentru cine are rabdare sa caute si sa afle singur, niciun organism oficial european nu a statuat vreodata ca magistratii au drept la pensie speciala, ci doar la una care sa reflecte importanta functiei avute ), junta ccr-ista propavaduieste consecvent ca legiuitorul poate jongla in orice fel atat cu salariile cat si cu pensiile politistilor militarilor, ca nu e nicio problema de neconstitutionalitate.
Pentru clica constitutionala a lui Dorneanu nu conteaza ca politistii si militarii sunt salarizati prin norme de trimitere la norme abrogate de 10 ani sau ca de 10 ani ajung la salariul minim garantat doar cu ajutorul sumelor compensatorii tranzitorii ( care pentru noi, devin vesnice).
Pentru ei nu este nicio discriminare daca politistii sunt salarizati prin raportare la VRS 197, 33 lei in timp ce politicienii si salariatii primariilor, prin raportare la salariul minim pe tara garantat.
Magistratii din sectiile de contencios administrativ sunt cel mult mediocri, slugarnici fata de stat cand e vorba de drepturile banesti ale altora ( nu la fel se poarta si cand isi judeca drepturile lor) si dau cu nesimtire “copy-paste” din baza de date cu hotarari judecatoresti, desi misiunea lor e sa judece, sa faca dreptate raportat la particularitatile fiecarui litigiu. Nu avem magistrati, la contencios, ci cel mult niste xeroxuri umane si care ne costa foarte scump.
Desi avem din 2011, definitii legale care includ explicit pe politisti in sfera “ angajatilor” si care includ raporturile litigioase de serviciu care privesc drepturi banesti, in sfera conflictelor de munca, nu am vazut niciun magistrat de contencios care sa vrea sa ‘vada” definitiile in cauza.
Toti abereaza gaunos ca raportul de serviciu al politistului nu ar fi raport de munca, ca nu trebuie sa fim judecati la sectiile specializate in conflicte de munca si ca nu ni se aplica regula (centrala in conflicte de munca ) ca sarcina probei este la angajator. Ce pretentii sa ai, pana la urma, de la niste xeroxuri pe doua picioare?
La MAI avem, de 30 ani, niste politicieni pusi ministri doar ca sa isi serveasca clanul. Ca manageri, ca profesionisti, niste nulitati. Daca nulitatile astea ar fi condus niste companii private, neconectate la contracte cu statul, le puneau pe butuci in cel mult trei luni.
Mai avem structuri de suport centrale ai caror sefi conduc netulburati ministerul, atat timp cat ii satisfac pe ministru si pe Despescu.
Daca ii scoatem pe cei doi din ecuatie, zonele de putere se impart intre DGMRU si DGF. Minoiu si Grecu. Greu de spus care e mai parsiv dintre cei doi.
Directia generala Juridica este, de cel putin 10 ani, doar o ceata de sclavi, doar un instrument folosit pentru a obstructiona progresul juridic in MAI. Pentru a incuraja si proteja practicile nelegale ale managerilor. Toti ar trebui dati afara. Va dau doar trei motive dintr-o mie. Accepta complice existenta ordinelor nepublicate cu caracter normativ. Nu le-au explicat celor de la resurse ca actele juridice unilaterale prin care se modifica raportul de serviciu se comunica beneficiarului mai inainte de a fi puse in circuitul juridic, in vederea producerii de efecte jurifice. Nu cunosc o lectie de baza si anume ca, in instanta, in litigiile cu salariatii MAI, au datoria sa apere cu demnitate, doar interesele “ legitime” ale institutiei. Cand legea e incalcata, nu vii si minti, ca reprezentant al institutiei, ca negrul e alb si albul e negru, citind din copiutele facute de DGF .
De la sef IPJ in sus, toti sunt membri din clanurile politicienilor. Cu relatii mai la vedere sau mai ascunse, insa toti sunt conectati la cel putin un politician fortos. Baietii destepti isi fac conexiuni in toate partidele importante, ca nu se stie care cum vine la putere.
Clanurile de imputerniciti la conducerea unitatilor centrale si teritoriale sunt de fapt extensii ale clanurilor politicienilor. Fiecare imputernicit a fost pus de unul de deasupra lui si daca mergi pe fir in sus, ajungi la zona politica. De asta nu vedem de ani de zile, nicio miscare decisiva pentru eliminarea imputernicitilor. Sunt buni, sunt supusi, unii sunt chiar prosti de-a binelea. Nu conteaza sa fie profesionisti. Conteaza sa fie „de incredere”, dependenti de cel care i-a imputernicit. Cum este la capitala, Berechet. Dupa doua imputerniciri consecutive, acum cica ar fi “ desemnat”. Ce conteaza legea, cand avem un baiet de familie buna, cuminte, respectuos si ascultator?
Avand marele noroc sa fim contemporani cu personaje ca cei zugraviti mai sus, reforma in societate si, in particular, in politie ramane cel putin pentru viitorul apropiat, doar o “Fata Morgana’.
Emil Pascut – Sindicatul Diamantul
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

A 17 zi fără apă caldă la Ploiești si primarul Volosevici nu si-a dat demisia

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte in CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda! (Sava N.).

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii continuă protestele

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ne aflăm în a doua săptămână de proteste având în vedere nepăsarea continuă a guvernanților față de revendicările polițiștilor cu privire problemele cu care se confruntă, cea mai recentă fiind cea a salarizării, precizeaza cei de la sindicatul SIDEPOL.

Încă din 2017 polițiștii așteaptă să fie plătiți conform unei legi elaborate și promovate de cei care astăzi ne conduc prin frâiele politice. De doi ani de zile protestăm, culmea, pentru respectarea legii de către cei care au făcut-o. Din păcate aceasta este România anului 2022, un stat în care instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională au ajuns ofranda de sacrificiu pe altarul demagogiei și al populismului.

Vom continua protestul, protest care se va concretiza și sub alte forme decât mitingul. Mâine vom fi prezenți în fața guvernului alături de celelalte organizații sindicale ale polițiștilor și polițiștilor de penitenciare, SNPPC si FSANP, mai precizeaza acestia.

Revendicările sunt clare:

-aplicarea în integralitate a Legii 153/2017;

-achitarea normei de hrană actualizate, mai ales în contextul în care pentru a doua oară în acest an, norma de hrană a fost majorată la 43 lei/zi, dar este în continuarea pusă în plată la valoarea de 34 lei/zi;

-majorarea sporului de solicitarea neuropsihică;

-abrogarea OUG 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Desigur, pe lângă aceste revendicări „ne rezervăm dreptul de a cere o reformă reală și concretă a Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că ultimele ”tentative” de reorganizare nu au fost altceva decât o glumă la adresa unui sistem aflat în declin sigur. Legislația, dotarea, pregătirea, protecția și drepturile polițiștilor rămân în continuare probleme grave pentru care nu se caută rezolvări ceea ce va conduce inevitabil la blocarea sistemului”.

Dar până la blocarea sistemului, polițiștii vor recurge la blocarea activității, ca o formă de protest mai amplă, prin:

-aplicarea de AVERTISMENTE în loc de AMENZI;

-refuzul de efectuare a orelor suplimentare;

-întreruperea comunicării ”neoficiale” prin intermediul unor aplicații;

-aplicarea unor forme de control, intervenție și executare a serviciului prin exces de zel.

În cazul în care guvernanții nu vor înțelege nevoia de a respecta polițiștii și militarii, vom trebui să ne facem auziți și simțită prezența, în deplină respectare a legii, dar în așa fel încât rezultatele să fie concrete, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Pirlog o umileste pe Scutea

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ce rusine… Sefa PICJ Gabriela Scutea este umilita de un fost coleg de proteste, procurorul militar Bogdan Pirlog (foto), dezvaluie Lumea Justitiei. De fapt de ONG-ul acestuia, denumit Asociatia pentru Justitie.

Asociatia lui Pirlog, din care a facut parte si procurorul Sorin Lia candidat la alegerile pentru CSM, ii cere Procurorului General al Romaniei sa isi in serios rolul de reprezentant al Ministerului Public, si ii reproseaza modul in care a actionat in scandalul provocat de organizarea unui tur II la alegerile pentru CSM. Cica ce a facut Scutea “nu poate fi considerat un demers satisfacator”Dar nu doar atat, caci aceeasi asociatie a lui Pirlog o ironizeaza pe Gabriela Scutea, despre care afirma ca este mai preocupata sa afle adevarul despre razboiul din Ucraina, decat sa afle adevarul despre alegerile pentru CSM. Urat… Suntem convinsi insa ca Gabriela Scutea nu va ramane datoare.

Iata comunicatul Asociatiei Initiativa pentru Justitie a lui Bogdan Pirlog, publicat de juridice.ro:

“Asociatia Initiativa pentru Justitie, asociatie profesionala a procurorilor, solicita procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Gabriela Scutea, sa isi exercite cu seriozitate rolul de reprezentant al Ministerului Public, aparand in contencios administrativ interesul general al societatii si ordinea de drept fata de modul in care prin Hotararea nr. 114/2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii s-a decis declararea ca alesi a unora dintre candidatii la Consiliul Superior al Magistraturii, precum si efectuarea demersurilor ulterioare prevazute de dispozitiile legale si regulamentare, inainte de finalizarea procedurii alegerilor si fara ca aceasta solutie sa figureze pe buletinele de vot.

Promovarea de catre Ministerul Public a unei cai de atac inadmisibile, rezervate exclusiv candidatilor (contestatie la Sectia 1 Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie), anuntata printr-un comunicat de presa pe site-ul PICCJ la data de 26 iulie 2022 si respinsa intre timp de instanta, nu poate fi considerata un demers satisfacator in ceea ce priveste indeplinirea rolului constitutional al Ministerului Public.

Articolul 126 alin. 6 din Constitutie garanteaza controlul judecatoresc al actelor administrative ale autoritatilor publice, cu exceptia celor care privesc raporturile cu Parlamentul si a actelor de comandament militar.

Avand in vedere ca hotararile CSM sunt acte administrative neexceptate de Constitutie de la controlul judecatoresc si ca deja Ministerul Public s-a exprimat public, printr-un comunicat de presa, in sensul ca prin Hotararea nr. 114 din 19 iulie 2022 a Plenului CSM s-a vatamat un interes legitim public (conditia prevazuta de art. 1 alin. 5 din Legea nr. 554/2004 pentru sesizarea de catre Ministerul Public a instantei de contencios administrativ competente de la sediul autoritatii emitente, in cazul actelor administrative normative), consideram ca este cazul ca procurorul general al PICCJ sa exercite si demersul legal corespunzator.

Apreciem ca este inadecvat si contrar prevederilor art. 131 din Constitutie, privind rolul Ministerului Public, ca procurorul general al PiCCJ, in calitate de reprezentant al Ministerului Public, sa se ocupe de atacarea in contencios administrativ a organizarii in acest an a concursului de promovare a procurorilor in functii de executie, in conditiile in care prin stabilirea organizarii acestui concurs nu s-a incalcat nicio lege, dar, in acelasi timp, sa lase neatacata in contencios administrativ o hotarare a CSM cu privire la care mai multi membri CSM au semnalat nelegalitatea adoptarii, iar PICCJ s-a exprimat public ca este nula absolut.

In conditiile in care nu pare a fi o preocupare a PICCJ aflarea adevarului in ceea ce priveste cum de s-a ajuns ca o solutie care nu a figurat pe buletinele de vot sa ajunga in dispozitivul unei hotarari a CSM ce va afecta magistratii timp de sase ani si ce functionari se fac vinovati de producerea acestui rezultat (spre deosebire de interesul manifestat in legatura aflarea adevarului in legatura cu evenimentele din Ucraina), consideram ca exercitarea actiunii in contencios administrativ, care ar permite unei instante sa restabileasca legalitatea, ar reprezenta o dovada minima de responsabilitate din partea procurorului general al PiCCJ in ceea ce priveste chestiunea alegerilor pentru viitorul CSM”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin Constantin, nasul edilului), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri...

Exclusiv2 zile ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 08.08.2022, Incisiv de Prahova a publicat primul episod din serialul „Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE...

Exclusiv5 zile ago

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncrengatura primarului Andrei Volosevic ( fara comentarii, deocamdata), in legatura cu fostul director general si al Administraţiei Spitalelor şi...

Exclusiv5 zile ago

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLiderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului...

Exclusiv6 zile ago

Recrutarea Minervei vine dupa ce anul trecut Isarescu i-a angajat pe Dancila si pe Tudilica a lui Zavoranca

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinManole, e scris in STELE! La modul in care a ratat toate prognozee de inflatie, desigur ca Isarescu a...

Exclusiv6 zile ago

Secretomania a ramas însă adânc înrădăcinată în vintrele Ministerului Afacerilor Interne/FANTOMELE DIN DULAPUL M.A.I.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAceastă imagine din 1970, cu distinșii membri ai Armatei Poporului păzind o ”gaură strategică” este o ilustrare demnă de...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziua când patru polițiști și-au încălcat jurământul de credință și au scuipat în obrazul statului de drept!/O faptă, trei sancțiuni

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În urmă cu vreo două săptămâni, am fost la Comisia de Jurisdicție a Imputațiilor din MAI, pentru a...

Exclusiv1 săptămână ago

Vor fi propusi spre retinere si trimisi in judecata doi patroni „smecheri” de la doua societati care au participat la „Catastrofa ecologica din Prahova”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinRomânia, în infringement pentru poluarea aerului și neînchiderea gropilor ilegale de gunoi Comisia a decis  să trimită României o...

Exclusiv1 săptămână ago

Pozitia 6 din lista turnatorilor, cocotat post-decembrist pana la varful BNR, platit cu sute de mii de Euro anual…

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCum? Nu stiati? Cei care erau turnatori ai Securitatii si cantau in struna regimului comunist, punand la baza muncii...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova va publica, saptamana viitoare, al doila episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local,...

Exclusiv1 săptămână ago

Polițiștii ies în stradă/Protest pentru normalitate

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSuntem deja la jumătatea anului, iar guvernanții încă se joacă de-a ”baba oarba” cu drepturile angajaților din sectorul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova publica, azi, primul episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES...

Exclusiv2 săptămâni ago

BATAIE DE JOC/130 de mii de ploieșteni au rămas fără apă caldă datorita primarului Andrei Volosevici care nu a achitat si refuza sa achite facturile emise pentru serviciul prestat deja de catre Termoficare Prahova S.A.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinciuna are picioare scurte, asa se spune din batrani si invatam zicala asta inca din copilarie. Insa, de multe...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițiștii trebuie să se mulțumească cu încă o rundă de promisiuni, despre o nouă serie de „firimituri” salariale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPentru că participarea la formele de protest anunțate la finalul anului 2021 a fost sub nivelul pe care organizațiile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Domnul primar o joaca doar politic si se opune/Soluţia apei calde e în ograda lui Volosevici!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDisperare! Ce nu vede nimeni si nu vrea sa vada este finalul adresei RASP! Unde se specifica, in clar,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!