Connect with us

CCR

Stat de drepți, nu glumă

Avatar

Publicat

pe

Observ că toată lumea bună, inclusiv Dogioiu, face o similitidune și susține că ceea ce au făcut cele două dudui angajate la Cancelaria premierului, seamănă izbitor cu duduile angajate la instigarea lui Dragnea, care ar fi lucrat la partid.
Politicienii fără corupți susțin că nu e vreo problemă penală, iar DNA este pe mucles… Don Bologa e ocupat cu CCR-ul și îl ”gelozește” pe Morar.
Există totuși două diferențe față de cazul ”dragniiia”:
– ”Dragnia” susținea că nu a instigat el la fapta respectivă, în sensul că nu ar fi existat probe în acest sens, nu că nu era faptă, dacă ar fi fost reală (la duduile actuale este deja probată fapta cu numele autorului din document)
– nu s-a probat, nici măcar nu s-a afirmat, că duduile ”di la Teleorman” s-ar fi implicat în vreo campanie electorală, nici măcar la nivel intern, de partid.
Stat de drepți, nu glumă, conchide Ingrid Mocanu. (Sava N.).

 

CCR

Câteva semnificații importante ale deciziei CCR de ieri/Așa funcționează democrația și Constituția

Avatar

Publicat

pe

De

CCR a demonstrat din nou că este garantul supremației Constituției iar Legea fundamentală a României, Constituția, este un mecanism cu adevărat funcțional, nu o hârtie de aruncat la gunoi. În speță, este pentru prima oară când CCR repune pe funcție un Ombusman al drepturilor și libertăților românilor, așa cum în urmă cu ceva timp a revocat din funcție un șef de instituție, în urma unui conflict juridic constituțional.
 Este de altfel și pentru prima oară, după mult timp, când CCR – unica instanță constituțională din România- constată că Legiuitorul principal – în speță Parlamentul – a încălcat nu numai legile, Constituția ci și statul de drept în România.
 S-a întâmplat asta pentru că – din nou – România este singurul!!! stat din UE care și-a revocat gardianul drepturilor și libertăților cetățenilor de 2 ori în mai puțin de 10 ani.
Și asta pentru că politicienii români, indiferent de culoarea politică, au demonstrat că nu înțeleg sub nicio formă că rolul Avocatului Poporului într-o democrație este să apere cetățenii de abuzul statului și nu să apere statul de cetățeni.
Tocmai de aceea, pusă în fața acestei situații de recidivă, CCR a produs în unanimitate un reviriment jurisprudențial, dând o decizie bornă – peste care oricum nu se mai poate trece, pentru că este definitivă și obligatorie pentru toate instituțiile și autoritățile statului român.
De acum înainte, practic Avocatul Poporului va avea un statut similar cu al judecătorilor constituționali, fiind numit de Parlament, dar revocat doar în situații clare, pe proceduri exacte și în urma unor motive precise, cu drept de recurs.
Potrivit legii în vigoare, dacă nu știți, Avocatul Poporului nu are nici mandat imperativ, nici reprezentativ, el neputând fi obligat să se supună niciunor instrucțiuni sau dispoziții, de la nimeni.
Așa funcționează democrația și Constituția, precizeaza Sorina Ruxandra Matei. (Cerasela N.).
https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-29-iunie-2021/?fbclid=IwAR0pipcQvrx3JV8k9pig-uxB1hnO7qzjpic9A5teSnBEJcO1wpTGOEPg27Q

 

Citeste in continuare

Administratie

Domnu Muniz, așa e că nu sunteți sincer când ziceți că vreți ca justiția românească să funcționeze pe baza adevărului faptelor și al dreptății?

Avatar

Publicat

pe

De

Domnu Muniz i-a pus gând rău lui Hunter Biden? Am niște întrebări!Preşedintele Biden a făcut din lupta anticorupţie o prioritate de securitate naţională. Corupţia nu este doar o problemă, deşi este o problemă gravă, pentru ţările în care există. Este o ameninţare la adresa securităţii, pentru că permite unora să exploateze slăbiciunile acelei ţări. Şi din acest motiv suntem foarte interesaţi să vedem progrese.(…)”
Aceste lucruri le-a declarat David Muniz, americanul ce conduce interimar ambasada SUA la București, după plecarea intempestivă a lui Zuckerman, ce-și coordonează acum afacerile din România din umbra aristocratică a cartierului Stejarii, ctitoria lui Țiriac. Dacă fraza sa ar fi dedicată situației din SUA, Muniz ar descrie corect problemele țării sale, am avut ocazia cu toții să le aflăm în groaznica lor campanie electorală din 2020, atunci când am văzut treburi concrete și dovedite despre corupția din jurul celor doi candidați, Trump și Biden. Din păcate am ajuns azi ca exact aceste probleme de corupție americane să devină acele slăbiciuni pe care rușii, chinezii, sau alții bine informați, le exploatează în detrimentul SUA, dar și al democrației mondiale.Numai că Muniz nu a devenit analist politic peste noapte, ca să îndrăznească să se refere la problemele de corupție ale țării sale și să ofere soluții, el emite din nefericire din postura de șef interimar peste România care, chiar dacă este condusă dezastruos, nu este condusă de români care să aibă probleme atât de flagrante de corupție ca și președintele Joe Biden. Când a fost ales ziceam că, pe lângă starea precară mentală dovedită, Biden va genera probleme mari Americii și din pricina dosarelor de corupție internațională în care este implicat el sau fiul său, Hunter Biden. Această treabă afectează România într-o măsură mai mare decât pe alte țări, deoarece martelarea și înțelenirea sistemului nostru de justiție, bolnav oricum încă înainte de integrarea euratlantică, s-a făcut prin coordonarea directă a americanilor tutelați exact de către vicepreședintele de atunci al SUA, Joe Biden, căruia Obama i-a trasat ca sarcină (devenită beneficiu direct, a se vedea doar scandalul Fondului Proprietatea) exact coordonarea în numele Americii a țărilor foste comuniste, îndeosebi România și Ucraina. Nu-i cazul să înșir aici toate treburile puturoase și ilegale ce i-au avut la coordonare pe mandatarii lui Biden, dintre care cei mai notorii sunt Mark Gitenstein și Victoria Nuland, dar am niște întrebări, mai mult retorice desigur:

În condițiile în care România a rămas singurul aliat sigur al SUA în zonă, oare n-ar fi mai potrivit pentru consolidarea statului nostru ca Muniz sau alți americani oficiali să sprijine asanarea și reconsolidarea justiției românești? Iar acest lucru, domnu Muniz, se poate face doar prin întărirea autorității SIIJ, organism independent politic care trebuie să elimine din sistem exact acei magistrați/cozi de topor, care au fost obligați prin șantajul exercitat de către Statul Paralel să judece și să condamne strâmb, nenorocind astfel mare parte din capitalul românesc, economico-politic. Mai mult chiar, acest SIIJ este menit să protejeze chiar magistrații independenți și corecți ce ne-au mai rămas și care, la limită, pot scăpa de eventualele șantaje tocmai invocând posibilele repercursiuni din partea SIIJ.

N-ar fi mai eficient domnu Muniz să vă sprijiniți aliatul România pentru întărirea autorității statului tocmai recunoscând, public sau nepublic, excesele contra democrației pe care colegi de-ai dumneavoastră le-au inițiat și implementat la noi în țară? În acest fel, destul de rapid, prin eliminarea din sistem a acelor români și americani vinovați, ne-ați putea ajuta să devenim un aliat mai puternic al statului pe care-l reprezentați.

Domnu Muniz, așa e că nu sunteți sincer când ziceți că vreți ca justiția românească să funcționeze pe baza adevărului faptelor și al dreptății? Pentru că, dac-ați fi, ar trebui să vă asumați că una dintre potențialele victime ale sale ar fi chiar fiul președintelui SUA, Hunter Biden, despre ale cărui matrapazlâcuri nu știe doar Puiu Popoviciu, prietenul său român refugiat prin Londra, aceste fapte sunt bine documentate inclusiv prin instituțiile statului român. Unde mai pui că, cele care s-au săvârșit pe linia Ro-Ukr, sunt documentate pe filiera Est-Vest, deci foarte greu de escamotat. Iar legat de Ucraina și Hunter Biden, eu știu că familia președintelui SUA ar trebui să fie recunoascătoare serviciilor secrete românești, ce l-au salvat în urmă cu mai mulți ani pe Hunter dintr-o situație la limită care în spațiul postsovietic nu se tranșează nici legal și nici diplomatic.

Domnu Muniz, filiera românească a posibilelor scandaluri ce-ar afecta actuala administrație SUA nu este nesemnificativă, deci ar trebui manageriată cu mult mai multă înțelepciune, acest hei-rupism al dumitale nu poate decât să amplifice un scandal de care nimeni nu are nevoie azi. Și eu sunt sigur că dacă ai adresa întrebările necesare despre speță la Washington DC, dar și la București, ai căpăta răspunsurile potrivite acestei situații.

Cozmin Gușă

Citeste in continuare

Administratie

Legea care desfiinteaza fisele de post, atacata de Avocatul Poporului la CCR

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Controversata OUG 37/2021, care a modificat Codul Muncii, în sensul că pentru microintreprinderile cu până la 9 angajați nu mai este obligatorie Fișa postului, este atacată de Avocatul Poporului la CCR după identificarea mai multor încălcări ale Constituției.

Despre recenta OUG a guvernului Câțu s-a spus că deschide drum abuzurilor patronatului în raport cu angajații.

Conform actului normativ, în conținutul contractului individual de muncă nu mai trebuie să se regăsească informații cu privire la Fișa postului pentru salariații microintreprinderilor care au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală neta sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei. Specificarea atribuțiilor postului se poate face verbal.

În adresa către CCR, Renate Weber atrage atenția că OUG încalcă dreptul la măsuri de protecție socială a muncii, obligatorii din perspectiva statului în vederea apărării persoanei aflate într-o poziție de inferioritate economică în cadrul raportului de muncă.

”Informarea și consultarea angajaților sunt elemente componente ale dreptului la protecție socială a muncii având valențe constituționale. Modul în care legiuitorul delegat a înțeles să înlăture din lege obligația de informare în scris a angajatului unei microintreprinderi asupra atribuțiilor sale din fișa postului neagă insuși dreptul la informarea și consultarea angajaților într-o manieră nejustificată ceea ce echivalează cu nesocotirea dispozițiilor art. 41 alin. (2) din Constituție” se mai arată în adresă.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv4 zile ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv4 zile ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv5 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv5 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv7 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv1 săptămână ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv1 săptămână ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv2 săptămâni ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv3 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!