Connect with us

Actualitate

Întocmește actul de vânzare – cumpărare a mașinii online prin docexpress

Avatar

Publicat

pe

Docexpress

Cu toții ne dorim să ne vindem mașina rapid, fără prea mari probleme. Pentru asta, ai nevoie de documente potrivite si de un preț corect.

Care sunt documentele de care ai nevoie pentru a vinde o mașină?

Dacă vrei să îți vinzi mașina rapid, prima etapă necesară este aceea de a strânge documentele necesare. Numeroși sunt cei care fac greșeala de a posta un anunț cu vânzarea mașinii și abia apoi se ocupă de acte. Știai că te poți ocupa de acte de vanzare-cumpărare auto online? O modalitate rapidă și ușoară. Cum? Cu ajutorul DocExpress, care te ajută să întocmești actele online de care ai nevoie în doar câteva minute. Vei primi un email cu documentele necesare.

Pentru a vinde o mașină ai întâi și întâi nevoie de certificatul de înmatriculare al mașinii. Certificatul de înmatriculare al mașinii este cel prin care dovedești că ai dreptul legal de a vinde mașina. Asigură-te că îl ai la îndemână pentru potențialii cumpărători.

Apoi vei completa contractul de vânzare-cumpărare care se poate descărca de pe Internet. Dacă ești interesat de vânzare auto online acest lucru îți va fi de mare ajutor. Cu ajutorul DocExpress această etapă este simplificată deoarece îți pune la dispoziție servicii care constau în facilitarea completării online a actelor de vânzare cumpărare-auto.

Acest serviciu este creat doar pentru persoanele care domiciliază în România și care vor să încheie un contract de vânzare-cumpărare având drept obiect un autovehicul înmatriculat în România. Aplicația nu este disponibilă în cazul mașinilor care nu sunt înmatriculate la noi în țară sau pentru persoanele juridice.

Urmează completarea unei fișe de înmatriculare cu datele existente în contractul de vânzare-cumpărare. Fișa de înmatriculare va fi vizată de Administrația Fiscală de care aparții. Tot la această instituție vei depune o declarație pe propria răspundere în vederea radierii din evidență a mașinii. După ce Fișa de Înmatriculare beneficiază de toate avizele, acestea se pot preda cheile și mașina celui care cumpără autovehiculul.

Ce ar trebui să cuprindă un act de vânzare-cumpărare?

Există în ziua de azi un formular online care a înlocuit vechiul contract de vânzare-cumpărare auto. În cazul în care folosesști aplicația DocExpress prima dată va trebui să te înregistrezi. Trebuie să știi următorul lucru: contractul de vânzare-cumpărare auto este valabil doar în data care a fost trecută în contract la rubrica Data și locul încheierii contractului.

După ce ai completat actul de vânzare cumpărare al mașinii și l-ai printat în cinci exemplare, trebuie să știi că o copie rămâne la tine, originalul va ajunge la cumpărătorul mașinii, unul la organul fiscal pe numele tău, cel care vinde mașina și unul ajunge la poliție pentru înmatricularea mașinii.

Pe lângă cele cinci exemplare de care vorbeam mai ai nevoie de declarația pentru scoaterea din evidență a mijlocului de transport, pe care o găsești pe DocExpress la Anexa 1 și de o cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală. Apoi vei mai avea nevoie de copia de pe cartea de identitate și cartea de identitate a mijlocului de transport (copie și original).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Prevederile H.G. nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr.2 și 3 la H.G. nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea

Avatar

Publicat

pe

De

Informare de presa
Prevederile H.G. nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr.2 și 3 la H.G. nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea.
În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19.
În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.
Consiliul Superior al Magistraturii respinge și pe această cale speculațiile publice în sensul împotrivirii față de măsurile restrictive luate prin H.G. nr.1130/2021, subliniind că aplicabilitatea acestui act normativ nu vizează activitățile specifice desfășurate de instanțe și parchetele de pe lângă acestea și recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.
Biroul de informare publică și relații cu mass-media

Citeste in continuare

Actualitate

Noul GLE Coupe: Top inovații în materie de experiență digitală

Avatar

Publicat

pe

De

Noul GLE Coupe: Top inovații în materie de experiență digitală

Orice dealer auto se bucură să aibă în portofoliu cele mai noi modele de la Mercedes-Benz. Cei care aleg noul Mercedes GLE Coupe caută tehnologii de vârf, eficacitate, o experiență digital unică.

Lumea modernă este azi oglinda unei societăți orientate spre viteză, calitate, autonomie. Auto Schunn, partener autorizat Mercedes –Benz, propune clienților autovehicule deosebite, remarcabile prin gradul de confort, siguranță și dotări tehnologice. 

Reprezentanțele din Sibiu, Suceava, Deva, Arad sau Timișoara ale Auto Schunn Romania își întâmpină clienții cu cele mai dorite modele Mercedes Benz.

Noul model Mercedes GLE Coupe oferă o experiență digitală de excepție: un sistem care recunoaște comenzile vocale, operarea prin atingere- touch, sisteme cu tehnică de vârf pentru recunoașterea și interpretarea gestuală.

Sistemul de realitate augmentată MBUX este strâns legat de conexiunea la tehnologie, pentru a te ține la curent cu informații utile, indicații de rulare și navigație, prin comenzi intuitive. Ecranul amplu de la bord impresionează prin design, afișajul operabil prin atingere, confort vizual și tactil. Decorul de la bord se adaptează tematicii dorite, atmosfera este controlată prin setarea luminozității, a sistemului de sonorizare și a programelor de climatizare. Călătoriile sunt mai plăcute atunci când tehnologia de ultimă generație preia comanda. Sistemul infotainment Mercedes te ajută să fii informat, fără să părăsești concentrarea atenției la drum.

MBUX aduce două noutăți de top în ce privește tehnologia, pentru a se distinge în cadrul sistemelor multimedia obișnuite. Interfața deosebit de rapidă reacționează cu viteza unui dispozitiv mobil, de exemplu o tableta. Asisteța vocală este perfect integrată cu celelalte funcții tehnologice ale autovehicului.

Linguatronic este cel mai cunoscut sistem de la Mercedes, de asistență vocală, care reacționează la comenzi și mesaje vocale, datorită tehnologiei digitale deosebite. 

Celebrul Hey Mercedes – formula magică a asistenței la bord, deschide o lume complex a digitalizării, prin comandă vocală intuitivă. Sistemul învață pur și simplu, reține preferințe și este adaptat la dorințele șoferului. Disponibil în  numeroase limbi, Linguatronic este unul din cele mai admirate inovații digitale, create de Mercedes.

Serviciile și aplicațiile Mercedes me oferă un grad sporit de confort,  de siguranță. Asistența digital este concepută pentru a oferi cele mai importante informații pentru a transforma total experiența șofatului. Legătura dintre dispozitivele mobile, autoturism și șofer se realizează în mod natural, facil, iar conexiunea cu tehnologia avansată este o realitate concretă, la volanul noului Mercedes GLE.

Oricare din serviciile Mercedes me sunt la dispoziția șoferului iar selecția acestora înseamnă o utilizare zilnică customizată și practică. Toate informațiile legate de trafic, detaliile de navigație, știri, muzică, sunt la îndemână, setate conform preferințelor proprii.

Comenzile intuitive, legate la sistemul de navigație, fac orice călătorie mult mai plăcută. Un smartphone conectat la automobilul GLE Coupe deschide o lume digital complexă. E suficientă conectarea fără fir iar aplicațiile telefonului apar pe display-ul autovehiculului. Încărcarea dispozitivelor mobile este facilă, chiar fără cablu.

Integrarea tehnologică a smartphone-ului cu sistemul de la bord de infotainement este facilă datorită aplicațiilor mobile  de tip Apple CarPlay sau Android Auto. Muzica, știrile, agenda telefonică, hărțile utile – toate sunt mai aproape și mai ușor de folosit cu noile inovații de conexiune digitală. 

Ecranele tactile sunt ușor de folosit iar comenzile vocale aduc mai mult confort la îndemâna șoferului. Printr- o simplă atingere, tabloul de bord este la dispoziția ta, cu tot ceea ce ai nevoie să știi pe parcursul călătoriei.

Datorită tehnologiei de ultimă generație, noul GLE Coupe atrage prin inovație și modernitate. Sistemele adaptative sunt gândite special pentru a servi unei apropieri unice dintre șofer și mașină, iar modul de a interacționa este schimbat pentru totdeauna. Mercedes apropie dotările și facilitățile la bord de șofer prin experiențe digitale unice. 

 

Citeste in continuare

Actualitate

Smart ID obține statutul de Partener SOTI GOLD Altitude

Avatar

Publicat

pe

Un portofoliu echilibrat, echipe specializate și atenția pentru client poziționează compania Smart ID în topul partenerilor SOTI din România

 

București, 20 Octombrie 2021. Smart ID, cel mai important provider și integrator de tehnologii de ultimă generație pentru medii intensive de lucru, a obținut astăzi statutul SOTI Gold Altitude în Parteneriatul cu SOTI. Compania este în acest moment singurul Partener SOTI cu experiență și implementări complexe de soluții pentru managementul dispozitivelor mobile (EMM) în multiple industrii din România.

“Ne bucurăm să ne anunțăm partenerii că am fost onorați cu distincția de partener Gold SOTI Altitude. Includerea Smart ID în Programul SOTI Gold Altitude ne confirmă încă o dată că strategia noastră de dezvoltare centrată pe vocea clientului, disponibilitatea unui portofoliu echilibrat de soluții destinate mediilor intensive de lucru, flexibilitatea implementărilor și atragerea celor mai buni specialiști din piață, ne oferă rezultatele așteptate.” declară Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID.

În ciuda crizei medicale, România intră într-o perioadă de început a unei noi revoluții mobile. Companiile au conștientizat tot mai mult în această perioadă că avantajele digitalizării integrate, care aliniază toate procesele, resursele, tehnologia și cultura organizațională este o abordare mult mai structurată decât prioritizarea și optimizarea modulară a anumitor procese organizaționale, în funcție de priorități.

Companiile investesc pentru că au nevoie de soluții digitalizate integrate care să le ajute să treacă peste provocările momentului, dar și pentru a-și crește abilitatea și agilitatea de a se adapta noilor scenarii din piață. În plus, nevoia tot mai urgentă de a dota angajații cu instrumente de lucru flexibile, care să asigure continuitatea operațiunilor și productivitatea în condiții de lucru remote, accelerează deciziile de achiziție.

“Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ne așteptăm ca, în acest an, creșterea pentru soluțiile de management al dispozitivelor mobile enterprise să ajungă undeva la + 50% față de 2020, va continua cu o ușoară creștere în 2022 și o accelerare reîncepând cu anul 2023.

Creșterea numărului de echipamente mobile enterprise a amplificat complexitatea activităților echipelor de suport tehnic. Managerii acestor departamente au nevoie de o suită de soluții complete, care oferă control și vizibilitate asupra tuturor dispozitivelor mobile din teren: telefoane mobile, tablete, computere, dispozitive robuste, printere industriale etc.

În plus față de vizibilitate, managerii companiilor menționează identificarea rapidă și rezolvarea problemelor care determină nefuncționarea echipamentelor și o mai bună analiză a acestora (69%), aplicații inteligente care să îi ajute să identifice trenduri (68%), dignoză preventivă (67%), securitate și autentificare unică (67%) și aplicații care să coordoneze (să integreze) toate brand-urile de dispozitive mobile enterprise din companie, atunci cand aleg o soluție EMM (Studiu SOTI 2021).“Acești indicatori sunt confirmați și de liderii IT din România”, declară Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID România.

În prezent, Smart ID a implementat și oferă suport tehnic post implementare pentru aplicații SOTI, care gestionează mii de echipamente și echipe mobile ce lucrează în operațiuni mobile critice pe teren sau în spații industriale. Cele mai mari proiecte sunt implementate în acest moment în curierat, retail, logistică, transporturi, financiar și producție, unde Smart ID are una dintre cele mai puternice echipe specializate în medii critice de business. Compania poate acoperi în egală măsură și companiile cu activități mobile critice, unde esențial este timpul de intervenție: poliție, SMURD, protecție și pază, energie și gaze naturale. „Nu în ultimul rand, cel mai important driver vine din relația pe care am reușit întotdeauna să o construim împreună cu clienții noștri.

 

În cadrul parteneriatului cu DPD, pentru una dintre cele mai complexe implementări SOTI din România declarația Valentinei Ionescu – IT, Business Development & Project Manager DPD România, ne onorează:

Punctul forte al companiei Smart ID este și au fost întotdeauna oamenii. Am numai cuvinte de laudă pentru echipa cu care am lucrat în Proiect. Nu am fost implicată în achiziţie, dar la nivel de suport clienţi cred cu tărie că Smart ID deţine una dintre cele mai complexe și mai bine pregătite echipe în medii intensive din piaţă. Acest lucru se vede cel mai bine din evoluţia lor din ultimii ani.

Lucrăm cu oameni și echipe pregătite întotdeauna să livreze dincolo de cerinţe, care sunt permanent la curent cu evoluţia pieţei de automatizări și mobilitate, care sunt dornici să ajute și care vin cu soluţii pe fiecare problemă în parte“, a mai precizat Valentina Ionescu – IT, Business Development & Project Manager DPD România.

 

Pentru informații suplimentare referitoare la funcționalitățile soluției SOTI puteți accesa www.smartid.ro/solutii

—————————-

Despre Altitude

SOTI Altitude pune accent pe dezvoltarea competențelor tehnice, pe diversificarea cerințelor de training, atât pentru inginerii comerciali, cât și pentru arhitecții de soluții software ai partenerilor.

Smart ID beneficiază în acest an de multiple programe de training online, accesibile pentru un număr nelimitat de angajați, acces instant la resurse de vânzări și training, licențe demo și suport extins de pre-vânzare și post-vânzare de clasă mondială.

 

Considerăm că programul SOTI Altitude vine în ajutorul partenerilor prin simplificarea și clarificarea procesului de implementare. Principalii noștri clienți care au ales să implementeze această soluție EMM își desfășoară activitatea în domenii variate, precum logistică, retail, producție lactate, țigarete, industria farmaceutică, transporturi și curierat.

Despre Smart ID

Smart ID este liderul recunoscut al domeniului IT în România. Ne-am creat renumele de cel mai important furnizor şi integrator de tehnologii de vârf care transformă mediile intensive de lucru, la un nivel neatins până acum. Oferim aplicaţii conectate, în timp real, cu ajutorul cărora clienţii noştri se pot mişca natural în mediul hibrid fizico-digital.

Pentru a reduce costurile proceselor cuprinse între plasarea comenzii şi livrarea către client, Smart ID pune la dispoziţia clienţilor săi know-how şi experienţă în implementări complexe, simplificarea proceselor, soluţii şi echipamente mobile, automatizare şi robotizare, în contextul unei înţelegeri profunde a transformării digitale.

Despre SOTI
Înființată în 1995, SOTI este lider mondial în managementul mobilității și IoT. Cu un portofoliu de peste 17.000 de clienți de afaceri din întreaga lume, o platformă inovatoare care demonstrează o înțelegere profundă a importanței gestionării și securizării dispozitivelor, aplicațiilor, conținutului și datelor corporative, SOTI oferă instrumentele necesare care permit optimizarea și securizare investițiilor în mobilitate. Soluțiile de tip multi-plataformă SOTI și suportul de clasă mondială permit întreprinderilor să-și eficientizeze și să își maximizeze operațiunile, adaugând valoare investițiilor în mobilitate și IoT.

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv8 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv6 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!