Connect with us

Exclusiv

Adevarata fata/imagine a IPJ Prahova este data de profesionisti/Felicitari COMISARULUI ŞEF DE POLIŢIE MARIAN IORGA pentru profesionistii adusi in institutie si numirile efectuate/Document

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 12.08.2020, Incisiv de Prahova publica articolul „Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova s-a intarit cu un profesionist/CV impresionant”.

Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova s-a intarit cu un profesionist/CV impresionant

Precizam ca, Lilian Tulpan este venit din județul Călărași, unde anterior a fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.
Totodata am specificat ca, nu pot decat sa salut, in nume personal si in numele redactiei Incisiv de Prahova – decizia Comisarului şef de poliţie Marian IORGA, decizie care survine in ansamblul deciziilor si schimbarilor ce aduc un plus de imagine institutiei (IPJ Prahova) si un mare plus de profesionalism, totul in folosul cetatenilor din judetul Prahova.

Iata ca, din nou, nu ne-am inselat!

Inca o dovada ca Incisiv de Prahova nu s-a inselat – va prezentam o actiune a sefului Serviciului pentru Actiuni Speciale-IJP Prahova, a comisarului de poliție Lilian Tulpan:

La data de 27.05.2021, politistii au fost solicitati sa intervina la o adresa situata pe raza de competenta a Sectiei de Politie nr 3 Ploiesti (condusa de comisarul-șef de poliție Adrian TĂTARU, un alt profesionist repus in functie de Comisarul şef de poliţie Marian IORGA), unde o persoana care se afla la etajul unui bloc de locuinte, ameninta ca se arunca de la geam.

In urma discutiilor purtate cu barbatul in cauza, Lilian Tulpan a reusit sa il determine sa renunte la gestul necugetat si sa coboare in siguranta.

Persoana a fost condusa ulterior la spital unde i s-a asigurat asistenta medicala de specialitate.

Prin modul rapid de interventie si prin tehnicile de negociere abordate de catre Lilian Tulpan, interventia a fost una de succes, apararea vietii si integritatii corporale ale cetatenilor constituind intodeauna o prioritate, se mentioneaza si in raspunsul celor de la IPJ Prahova.  

Felicitari! (Ec Adrian Radu).

Exclusiv

Plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin Constantin, nasul edilului), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri si uz de fals/Documente”, prin care dezvaluiam ca nasul edilului (Albu Catalin de la Politia Locala Ploiesti) isi promoveaza imaginea sa si a Politiei Locale Ploiesti prin falsuri si uz de fals.

Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri si uz de fals/Documente

Contactat de redactia Incisiv de Prahova, proprietarul de facto al actiunilor emise de catre ROSAL GRUP SA (40%), Progoana Honorius Adrian, ne-a specificat urmatoarele:

” Urmarim cu interes vadit dezvaluirile facute in ziarul Incisiv de Prahova, dezvaluiri care confirma si completeaza datele si informatiile detinute de noi si organele de cercetare penala, la aceasta ora…”…”Referitor la ultimele dezvaluiri privind falsul emis de Politia Locala Ploiesti prin adresa 2382 din 29 iulie 2022, precizam ca nu stiam cine sunt semnatarii acestei adrese, aceasta fiind publicata de catre dumneavoastra fara semnatari, pana azi. Dupa publicarea adresei in cauza cu semnatarii acesteia, in data de 16.08.2022, in articolul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)”, va putem preciza ca vom depune maine (n.r – azi, 17.08.2022), prin avocati, plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (N.R- Albu Catalin Constantin, nasul edilului Andrei Volosevici), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals deoarece sunt functionari publici care in exercitarea atributiilor de serviciu au intocmit un act defectuos care a cauzat o paguba societatii unde subsemnatul este actionar, prin deformarea adevarului si inducerea in eroare a opiniei publice”…Vom reveni. (Ec Adrian Radu).

Despre MANOLACHE ROXANA, consilier juridic in cadrul Politiei Locale Ploiesti puteti citi aici:

Politia Locala Ploiesti „decimata” de D.N.A. Structura Centrala in dosarul „pastrat” la sertar de procurorul Negulescu Mircea, zis si „Portocala”

Despre Dobrescu Valentina Irina, sef serviciu RUJCP  in cadrul Politiei Locale Ploiesti puteti citi aici:

Consiliul Local Ploiesti a fost notificat sa se impotriveasca tandemului fin-nas din La Piovra Ploiesti si sa respinga Organigrama Politiei Locale Ploiesti care acopera prejudicii, ilegalitati si razbunari

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 08.08.2022, Incisiv de Prahova a publicat primul episod din serialul „Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (I)”.

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (I)

Am precizat ca prin aceasta investigatie incercam sa deslusim itele ascunse din spatele unor afaceri oneroase, pe bani publici. Prima intrebare la care incercam sa raspundem este ce l-a determinat pe edilul Andrei Volosevici sa schimbe delegarea de gestiune a serviciului public de salubritate pentru activitatile de curatenie cai publice si dezapezire, de la firma Rosal coordonata de Bogdan Niculescu in favoarea firmei BLUE PLANET SERVICES S.R.L coordonata de acelasi Bogdan Niculescu. Ce i-au determinat pe cei doi sa denigreze firma Rosal, inclusiv prin falsuri, vezi aici:

Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri si uz de fals/Documente

La data de 20.09.2021 se semneaza primul contract intre edil si firma BLUE PLANET SERVICES S.R.L, ocazie cu care se „racordeaza” acesta societate la bugetul local.
Dupa racordarea la bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L achizitioneaza firma Solid Waste Operation care era deja „racordata” la buget, prin administrarea obiectivului Satia de tratare mecano biologica Poiesti, centura de est.
La ultimele aceste doua firme au fost angajati diversi interlopi, unii pentru recompense din timpul campaniei electorale, altii doar fictiv.
Am dezvaluit faptul ca, numele „Cainelui Rosu” de la Solid Waste Operation apare si in anturajul italianul Sergio Pileri in 2002, la Ploiesti, unde avea cartierul general italianul Sergio Pileri si cei doi frati ai sai, trimisi in Romania de mafie. Pileri isi desfasura linistit mai multe tipuri de afaceri, de la restaurante, pana la firme de salubritate. El a devenit in scurt timp unul dintre reprezentantii de vaza ai comunitatii italienilor din Romania. Initial, Sergio Pileri a intrat in atentia Serviciului Roman de Informatii – SRI pentru ca se afla in anturajul fostul sef al SRI Prahova Corneliu Paltanea. Acest Pileri beneficia de protectia colonelului Paltanea, care era supravegheat pentru afaceri dubioase cu petrol. Pileri incepuse sa dezvolte in Romania un grup de companii in domeniul salubritatii, a ecologizarii si a rampelor de gunoi.
Numele sau a aparut public la conducerea companiei SALUB din Ploiesti. La randul ei, SALUB era detinuta de un SRL numit Agenda 21. In fine, in spatele acestei firmei se afla familia mafiota Ciancimino, condusa de Masimo Ciancimino, arestat si el in 2011, fiul lui Don Vito. Interesant este ca familia Ciancimino este originara din localitatea siciliana Corleone, exact ca si in celebrul film de Oscar, Nasul. Initial, mafiotii au finantat cu 9 milioane de euro activitatea firmei Agenda 21 din Romania. Agenda 21, condusa de unul dintre membrii familiei si era detinuta de SIRCO, pe care anchetatorii italieni pusesera sechestru. Printre cei anchetati era si avocatul Giorgio Ghiron, aparatorul nasului Vito Ciancimino. Un alt anchetat a fost si Gianni Lapis, care a incercat sa incheie un contract cu Gazprom pentru piata europeana, prin intermediul unui fost colonel KGB, Alexander Medvedev. Printre persoanele de incredere ale mezinului Ciancimino se numarau si fratii Sergio si Giorgio Pileri, care au in Romania multe afaceri in Bucuresti, Tulcea, Ploiesti, Targu-Mures. Firmele italienilor, pe langa Agenda 21, care se ocupa de reciclarea gunoaielor, sunt Ecorec, Salub si Ecologica SA. Fratii Pileri au mai investit si in Hipodromul de la Ploiesti, in „”Il Toscanino””, un bistro din Bucuresti. Ei au mai infiintat in Romania si societati financiare: General Consulting si Agentia Obiettivo Lavoro. Pe langa acestea se pot mandri si cu Agentia de Investigatii A&D. Repetam: legaturile dintre Sergio Pileri si fostul sef al SRI Prahova, Corneliu Paltanea, sunt de notorietate. Provenzano, prin intermediul romano-italianului Paul Brener, a deschis mai multe firme in tara noastra. Cu Brener au intrat in contact Gheorghe Fulga, seful Serviciului de Informatii Externe, dar si cativa pesedisti: Ion Moucha si Constantin Nita.
De asemenea, numele lui Bogdan Niculescu apare și in afacerea autorizarii ilegale a gropii de gunoi de la Glina, deținută de Mafia italiană. De altfel, compania Solid Waste Operation, deținută de partenerul de afaceri al lui Bogdan Niculescu, apare și în dosarul DNA de la Ploiești privind legăturile dintre familia mafiotă Ciancinimo, deșeurile din Sectorul 1 și groapa Glina. Aceeasi familie mafioata unde apare si numele Cainelui Rosu” de mai sus!
In fapt, firma Rosal a fost supusa la denigrari si angajatii acestei societati la fel de fel de manipulari, unii cointeresati, de catre chiar seful lor, Bogdan Niculescu in tandem cu primarul Andrei Volosevici si cu „trolii” acestuia.
Astfel, prin blocarea unor plati s-a trecut la manipularea angajatilor si la declansarea unor greve „spontane”, totul cu scopul de a elimina de pe piata firma Rosal.
Mai mult, sub „patronajul” Primariei Ploiesti s-a pus bazele ca angajatii Rosal sa fie preluati de firma BLUE PLANET SERVICES S.R.L si s-a semnat si un fel de proces-verbal in acest sens, dovada ca se pregatea de mult timp aceasta operatiune:


Interesant este faptul ca, desi firma Rosal era blamata ca nu isi face datoria, aceeasi angajati trecuti in barca societatii coordonate de Bogdan Niculescu, respectiv BLUE PLANET SERVICES SRL, in delegarea de gestiune a serviciului public de salubritate pentru activitatile de curatenie cai publice si dezapezire obtinuta de la edil, sunt niste angajati „model” care NU au primit nicio sanctiune.
Intre timp, dupa publicarea primului episod, partenerul edilului, Bogdan Niculescu, a fost trimis in judecata de DNA pentru două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și societatea Rosal pe care inca o conduce, datorita actiunilor sale manageriale.
Astfel, gasca coordonata de tandemul Andrei Volosevici si Bogdan Niculescu au trecut iar la „combinatii” de proasta calitate pentru denigrarea firmei Rosal, cu scopul ca acesteia sa ii fie reziliat contractul de catre ADI Deșeuri Prahova ca sa fie inlocuita cu firma coordonata de Bogdan Niculescu, respectiv BLUE PLANET SERVICES S.R.L.
In fapt, angajați ai operatorului de salubritate Rosal au fost filmați vineri dimineață în timp ce descarcă și abandonează gunoaie pe o stradă din Ploiești. Incidentul a fost surprins la intersectia str Constantin Brezeanu cu strada Predeal din municipiu, la platformade colectare a deșeurilor nr. 307.
Dubios, acesti angajati au facut aceasta boacana chiar sub camerele de supraveghere montate de Primaria Ploiesti, camere ce sunt administrate de trei institutii aflate in coordonarea edilului: Primaria Ploiesti, Politia Locala Ploiesti si RASP.
Dubios zicem noi ca se repeta un scenariu cand alti angajati cointeresati au aruncat in Dambu materiale, exact tot sub camerele de supraveghere si a inceput blamarea firmei Rosal. Asa si acum.
Reteta a fost simpla. Filmarea a fost data chiar de la Andrei Volosevici, pe „mana scurta”, catre presa de casa doar ca edilul sa reactioneze cu ce ii interesa pe tandemul Volosevici – Bogdan Niculescu:
„Deși de mai bine de un an și jumătate, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a solicitat întrunirea AGA a ADI Deșeuri Prahova, fiind mandatat de Consiliul Local al Municipiului Ploiești să voteze rezilierea contractului cu operatorul sus amintit, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent”.
Conducerea Rosal Ploiesti care este paralela si aeriana nici macar nu stie ce i se intampla si de unde i se trage, mai ales ca este legata ombilical de Bogdan Niculescu care le este inca sef la Rosal, nu poate decat sa balbaie un comunicat ca ii va introduce in comisia de disciplina pe cei care, voit si cointeresat, au stat la filmat. (Chiar daca ii da afara, acestia vor ajunge cu magna cum laude la BLUE PLANET SERVICES S.R.L.).
Dar toate aceste manipulari si actiuni, care au afectat si prejudiciat grav actionarii de facto ai Rosal, vor face obiectul dezvaluirilor din episodul IX.
Daca in Comitetul de Coordonare la Apa Nova si Veolia, din partea UAT Ploiesti, este reprezentant Simona Albu, nasa primarului Andrei Volosevici, de ce nu ar tine Andrei Volosevici legatura cu firma Solid Waste Operation anchetata de DNA de la Ploiești privind legăturile dintre familia mafiotă Ciancinimo prin nasul sau, Albu Catalin, directorul Politiei Locale Ploiesti?

Acesta este vazut mereu, atat cu masina personala, cat si cu masina de serviciu la firma Solid Waste Operation anchetata de DNA privind legaturile cu familia mafioata Ciancinimo, firma preluata de BLUE PLANET SERVICES S.R.L , ambele coordonate de Bogdan Niculescu partenerul edilului.
Deci, directorul general al Politiei Locale Ploiesti care a efectuat un fals ordinar pentru denigrarea firmei Rosal (impreuna cu Manolache Roxana si sefa juridicului- Dobrescu Valentia de la Politia Locala Ploiesti) „viziteaza” firma „rivala”?

Noi credem ca, Albu Catalin, face astfel de „vizite” doar pentru a isi pune la dispozitie vasta sa „cultura” juridica, nicidecum nu putem sa credem ca ar fi vorba de „parandarat”. Vom reveni, cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Increngatura primarului Andrei Volosevic ( fara comentarii, deocamdata), in legatura cu fostul director general si al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Mihai Savin.
In Comitetul de Coordonare la Apa Nova si Veolia, din partea UAT Ploiesti, este reprezentant Simona Albu, nasa primarului Andrei Volosevici…In fapt, Simona Albu a fost si in anul 2015, dansa negociaza si pune presiune pe secretar, juridic, etc. La Juridic NU are voie nimeni sa nu semneze si sa avizeze favorabil, oare de ce?

ALBU SIMONA 2

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte in CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda!

DA_Savin Mihai

Ploieștiul nu are apă caldă de mai bine de 13 zile, timp în care Andrei Volosevici impreuna cu omul Veoliei si firmei Apa Nova isi bate joc, pe fata, de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda. Manevre tot cu Veolia si in sprijinul Veoliei, exact cum am dezvaluit pana in prezent!

La data de 02.09.2018, BZI.ro publica articolul „Bilantul unui jaf rasunator! Pierderi de zeci de milioane de euro si oameni morti la Veolia Energie Iasi! Oras subjugat de gasca coruptilor”

https://arhiva.bzi.ro/bilantul-unui-jaf-rasunator-pierderi-de-zeci-de-milioane-de-euro-si-oameni-morti-la-veolia-energie-iasi-oras-subjugat-de-gasca-coruptilor-664732

„De la preluarea sistemului de termoficare iesean de catre compania franceza Veolia, sistemul se afla intr-un colaps continuu care duce la prejudicierea banului public cu zeci de milioane de euro
Autoritatile din Primaria Iasi au acceptat in conditii scandaloase sa cedeze sistemul corporatiei franceze care este controlata de personaje controversate, cercetate de DNA pentru fapte de coruptie si evaziune fiscala

Si asa fara clienti, in consiliul de administratie al operatorului iesean au fost numiti indivizi certati cu legea, tocmai pentru a urmari derularea contractelor cu „dedicatie”
Milioane de euro sunt scursi din Iasi anual de Veolia prin diverse filiere, iar banii ajung in firme capusa controlate prin intermediari Specialistii din domeniu si angajatii care pun intrebari sunt inlaturati imediat din sistem
O schimbare neinteleasa in ceea ce priveste forma de conducere a firmei ce deserveste serviciul public de termoficare ne-a obligat sa investigam ceea ce nu se vede, dar care are un impact financiar deosebit asupra si asa vitregitului buget local iesean. De ce o firma care a agreat cu Primaria Iasi o forma de organizare compusa din Consiliul de Supraveghere si Consiliul Director isi schimba forma de conducere fara a avea o minima transparenta fata de consumatorii pe care ii deserveste? Sume aiurite de ordinul a sute de mii de euro cheltuite pe avocati, consultanti si care nu pot justifica aceste cheltuieli inutile.
Atunci cand la conducerea firmei ce deserveste sistemul centralizat iesean se afla un profesionist si un om cu experienta in sistemul de termoficare, il creditezi cu buna credinta si ii acorzi o perioada in care el poate arata ce stie si mai ales ce poate sa faca. Greu de explicat si de inteles de ce actionarul majoritar isi schimba directorii generali cu atata usurinta. Sa fi facut ei o alegere gresita sau nu au acceptat unele jocuri ale conducerii centrale.
Eroare umana de 2 milioane de lei. Ce a facut KPMG?
In episoadele noastre anterioare am aratat cum fostul director general Alexandru Teleru a uitat sa redirectioneze importante sume de bani primite in mod gresit in baza subventiilor pentru care Veolia Energie Iasi nu avea calitatea de operator, o fapta cu iz penal si care nu poate avea explicatia de eroare umana, deoarece firma Veolia Energie Iasi are cenzor cu un foarte bun renume international: KPMG. Cum au explicat managerii cenzorului aceasta suma de bani care nu are justificare, ramane ca organele abilitate sa afle acest lucru.
Si cum schimbarea ce a fost facuta la inceputul anului de catre actionarul majoritar Veolia Romania prin dizolvarea consiliului director si cel de supraveghere si infiintarea unui consiliu de administratie prin care am regasit un cunoscator si un profesionist al sistemului de termoficare in persoana lui Noel Aime (care ocupa si pozitia de presedinte CA al Veolia Energie Iasi), urmata de inlaturarea acestuia fara nicio explicatie la scurt timp, a ridicat mari semne de intrebare in ceea ce priveste viitorul sistemului de termoficare centralizat iesean.
Mii de euro se cheltuie lunar cu consiliul de administratie
Si uite asa, chinuitul sistem centralizat de termoficare este intr-o cadere accentuata in ceea ce priveste numarul de clienti, cat si lipsa adevaratelor investitii care trebuiau facute conform contractului de delegare. In tot acest timp, in componenta consiliului de administratie apar persoane care nu au legatura cu domeniul termoficarii, ba chiar mai mult le gasim in tot felul de dosare DNA cu prejudicii ametitoare.
Cum se poate justifica inlocuirea lui Noel Aime (un profesionist cu un CV impresionant) cu Mihai Savin, cel care se regaseste in dosarul DNA cu Apa Nova? Potrivit rechizitorului intocmit de procurorii anticoruptie, el a fost adus in grupul Apa Nova la insistentele lui Berevoianu Costin si care impreuna cu actualul CEO Veolia Romania, Madalin Jorj Mihailovici, incercau sa vada cum rezolva contractele pe care procurorii le aveau in vedere ca facand obiectul unor infractiuni grave.
„Berevoianu Costin a determinat angajarea în cadrul S.C. APA NOVA S.A. a numitilor CHIRU EPSICA la Compartimentul Productie, respectiv MIHAI SAVIN la Compartimentul Achizitii. Prin intermediul acestor doua persoane, Berevoianu Costin a avut tot timpul controlul asupra relatiei dintre APA NOVA si o parte din furnizori de produse si servicii. Pe fondul realizarii perchezitiilor de catre DNA la sediul firmei TEAM INTERNATIONAL CONSULT SRL în 18.06.2015, SEMENESCU OVIDIU-TRAIAN i-a solicitat lui MIHAILOVICI JORJ-MADALIN sa identifice contractele respective si sa le analizeze împreuna cu SAVIN MIHAI, director executiv al APA NOVA BUCURESTI SA, care îndeplineste atributii pe linia achizitiilor publice în cadrul operatorului”, se arata in comunicatul DNA Ploiesti.
Personaje controversate numite pe functii cheie
Si coincidentele nu se opresc doar la presedintele consiliului de administratie Veolia Energie Iasi, Mihai Savin. Andrei Hostiuc, director securitate Apa Nova, membru in CA Veolia Energie Iasi, fara nicio legatura profesionala cu sistemul de termoficare, martor in dosarul DNA, avand ca obiect monitorizarea angajatilor Apa Nova si apropiat al lui Madalin Mihailovici, Cristian Puscas – director general la o reprezentanta auto care ocupa pozitia de director general Veolia Energie Iasi (angajat la Veolia Romania si delegat la Veolia Iasi ), la randul sau avand si calitatea de denuntator intr-un dosar DNA, alaturi de reprezentantul primariei Iasi, Dumitru Tomorug, completeaza lista celor care administreaza si care trebuie sa raspunda de declinul acestei societati. Mii de euro se cheltuie lunar cu indemnizatia consiliului de administratie.
Transparenta? Pierderi de peste 55 de milioane de lei pentru ieseni
Atunci cand furnizezi servicii publice trebuie sa ai in vedere transparenta totala in ceea ce priveste cheltuielile. Orice cheltuiala inutila se reflecta in situatia financiara a firmei si implicit in pretul si calitatea serviciului pe care il furnizezi. Intr-o secretomanie desavarsita, actionarul majoritar al Veolia Energie Iasi, in speta Veolia Romania, incheie contracte cu dedicatie, refacturand ulterior filialei iesene sume ametitoare. Aceasta este reteta perfecta astfel incat sa nu atraga atentia asupra acestor cheltuieli aiurite. Astazi vom devoala intentia actionarului majoritar de a reduce numarul de angajati ai uzinei de termoficare, in dorinta de a diminua cheltuielile si de a scapa de angajatii incomozi.
Contracte atribuite dupa bunul plac sau interese
ADVANCED THINKING SRL, sub motivul unui contract de reenginering cu firme din grupul Veolia Romania, este firma care trebuie sa alinieze toate procedurile operationale din filiala ieseana. Ciudat este ca aceasta firma, la momentul incheierii contractului cu firmele din grup, avea doar 2 angajati si o cifra de afaceri de doar 40.000 de euro. In doi ani de zile, a crescut de peste 15 ori ajungand sa deruleze contracte de consultanta de peste 600.000 de euro cu firmele din grupul Veolia.
De ce se fac aceste cheltuieli inutile avand in vedere ca sistemul de termoficare centralizat iesean este unul special pentru grupul francez din Romania, tinand cont de principala sursa de alimentare cu combustibil si totodata o nisa pe care o exploateaza in detrimentul iesenilor?
Explicatia este simpla – se indeplineste cadrul legal pentru a mai disponibiliza angajatii incomozi prin justificarea unor economii importante sau de structura organizatorica, chiar daca compania Veolia Energie Iasi este trimisa in judecata pentru un accident de munca soldat cu deces. Surpriza din acest dosar o constituie si includerea in proces a Primariei Iasi si poate chiar raspunderea civila a acesteia pentru deciziile si organizarea activitatii termocentralei iesene.
Cum a fost atribuit acest contract ramane un mister, asa cum contractele speciale sunt atribuite dupa bunul plac sau interese.
Bani luati de la Iasi pentru promovarea Bucurestiului
Peste 400.000 de euro a platit compania ieseana Veolia Energie Romania pentru promovarea valorilor romanesti sub egida „Visit Romania, Visit Bucharest”. Cum a fost posibila incheierea acestui contract in defavoarea iesenilor? Cert este faptul ca face obiectul unui dosar investigat de DNA Ploiesti, iar prejudicul total este unul halucinant: peste 60 de milioane de lei.
Urmand aceeasi reteta de secretomanie, Veolia Romania a incheiat in ianuarie 2018 un contract de promovare cu firma the Group, urmand a refactura catre filiala ieseana serviciile de promovare. De ce aceasta lipsa de transparenta si in privinta acestui contract? Ce interese sunt?
Un sediu nou de relatii cu clientii, alti bani cheltuiti inutil
Chiar daca firma inregistreaza pierderi, noua conducere nu se sfieste in a cheltui bani avand in vedere ca detine spatiu arhisuficient la sediul central si ca orice cheltuiala se rasfrange asupra bugetului iesean. Sa nu uitam ca Primaria Iasi subventioneaza fiecare gicacalorie produsa, si mai mult, este clientul cu ponderea cea mai mare din portofoliul Veolia Energie Iasi. Peste 50.000 de euro se vor plati anual pentru chiria unui sediu nou care aparent trebuie sa deserveasca un numar de clienti care este si asa din ce in ce mai mic si extrem de nemultumit.
Realitatea este ca doar cei care nu au avut disponibilitatea financiara de a monta o centrala termica astfel incat sa-si optimizeze costurile au mai ramas in portofoliul Veolia Energie Iasi. Este greu sa supravietuiesti cand dintr-o pensie de 700 de lei mai mult de jumatate trebuie sa achiti serviciile termice.
Bineinteles ca si amenajarea acestui sediu s-a facut cu dedicatie catre o firma ieseana, fara a avea o procedura de atribuire. De ce? Cine este societatea si ce posibil conflict de interes, vom detalia in editiile urmatoare.
Toate aceste contracte dedicate, cheltuieli nejustificate, duc catre o singura concluzie: Cresterea pretului la gigacalorie si asa extrem de apasator pentru ieseni pentru a acoperi incapacitatea manageriala a firmei de a se dezvolta.
In editiile urmatoare vom arata cum se sifoneaza banii din Veolia Energie Iasi, ce contracte de sute de mii de euro si zeci de milioane de euro sunt incheiate preferential si cum, de fapt, pretul la serviciile de termoficare este umflat artificial in detrimentul iesenilor si totul intr-o tacere absoluta”. Vom reveni cu dezvaluiri senzatioanale. La IAsi a fost exact aceeasi situatie, cu umflarea gigacaloriei, cu oprirea apei calde, etc. Este exact cum anticipam si cum am dezvaluit: Andrei Volosevici are interese absconse cu firma sa de suflet, Veolia, ca doar il apara statul francez si SRI. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin Constantin, nasul edilului), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri...

Exclusiv2 zile ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 08.08.2022, Incisiv de Prahova a publicat primul episod din serialul „Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE...

Exclusiv5 zile ago

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncrengatura primarului Andrei Volosevic ( fara comentarii, deocamdata), in legatura cu fostul director general si al Administraţiei Spitalelor şi...

Exclusiv5 zile ago

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLiderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului...

Exclusiv6 zile ago

Recrutarea Minervei vine dupa ce anul trecut Isarescu i-a angajat pe Dancila si pe Tudilica a lui Zavoranca

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinManole, e scris in STELE! La modul in care a ratat toate prognozee de inflatie, desigur ca Isarescu a...

Exclusiv6 zile ago

Secretomania a ramas însă adânc înrădăcinată în vintrele Ministerului Afacerilor Interne/FANTOMELE DIN DULAPUL M.A.I.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAceastă imagine din 1970, cu distinșii membri ai Armatei Poporului păzind o ”gaură strategică” este o ilustrare demnă de...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziua când patru polițiști și-au încălcat jurământul de credință și au scuipat în obrazul statului de drept!/O faptă, trei sancțiuni

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În urmă cu vreo două săptămâni, am fost la Comisia de Jurisdicție a Imputațiilor din MAI, pentru a...

Exclusiv1 săptămână ago

Vor fi propusi spre retinere si trimisi in judecata doi patroni „smecheri” de la doua societati care au participat la „Catastrofa ecologica din Prahova”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinRomânia, în infringement pentru poluarea aerului și neînchiderea gropilor ilegale de gunoi Comisia a decis  să trimită României o...

Exclusiv1 săptămână ago

Pozitia 6 din lista turnatorilor, cocotat post-decembrist pana la varful BNR, platit cu sute de mii de Euro anual…

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCum? Nu stiati? Cei care erau turnatori ai Securitatii si cantau in struna regimului comunist, punand la baza muncii...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova va publica, saptamana viitoare, al doila episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local,...

Exclusiv1 săptămână ago

Polițiștii ies în stradă/Protest pentru normalitate

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSuntem deja la jumătatea anului, iar guvernanții încă se joacă de-a ”baba oarba” cu drepturile angajaților din sectorul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova publica, azi, primul episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES...

Exclusiv2 săptămâni ago

BATAIE DE JOC/130 de mii de ploieșteni au rămas fără apă caldă datorita primarului Andrei Volosevici care nu a achitat si refuza sa achite facturile emise pentru serviciul prestat deja de catre Termoficare Prahova S.A.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinciuna are picioare scurte, asa se spune din batrani si invatam zicala asta inca din copilarie. Insa, de multe...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițiștii trebuie să se mulțumească cu încă o rundă de promisiuni, despre o nouă serie de „firimituri” salariale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPentru că participarea la formele de protest anunțate la finalul anului 2021 a fost sub nivelul pe care organizațiile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Domnul primar o joaca doar politic si se opune/Soluţia apei calde e în ograda lui Volosevici!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDisperare! Ce nu vede nimeni si nu vrea sa vada este finalul adresei RASP! Unde se specifica, in clar,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!