Connect with us

Featured

DGIA opereaza clandestin un cont secret din perioada comunista

Avatar

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Postul american Europa liberă aruncă o bombă de proporții în scandalul devalizării fondurilor DGIA, dezvăluind din ancheta procurorilor militari că serviciul secret al armatei controla în afara normelor legale un cont secret cu fonduri de război vechi din 1983 și de a cărui existență știau doar numerele 1 și 2 din serviciu.

Nici CSAT nu știa de contul secret

”„Pușculița” conținea 1.267.000 de dolari din fondul de război, bani de care nu știa nici Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT). Generalul Gherghe, fostul nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, acuzat că a pus mâna pe o parte din acești bani, stă în arest încă o lună.” relatează Europa liberă

”Din documentele de la dosarul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) rezultă că de existența acelui cont bancar știau doar Marian Hapău, comandantul Direcției Generală de Informații a Apărării (DGIA) și adjunctul său, Iulian Gherghe, cel acuzat de delapidare.

„În urma clarificărilor de la Direcția Generală Juridică, în afară de inculpat și comandantul DGIA nu știa nimeni de cont, nici măcar CSAT. Există indicii că ne regăsim în fața unui cont vechi din 1983, rezultat în urma derulării unor activități de comerț exterior purtătoare de comisioane legale, reprezentând o sursă de venit pentru Direcția de Informații Militare, cont care nu are origine bugetară și nu poate fi asimilat fondurilor formate, angajate și utilizate conform clasificației bugetare indiferent dacă sunt cele publice sau cele operative aprobate de CSAT. În aceste condiții, apare absolut neclară amploarea presupusei activități infracționale a inculpatului, fiind necesară verificarea acestui cont din 1983 pînă în prezent, dar și dacă CSAT sau măcar ministrul apărării cunoștea despre existența sa”, se arată în documentele depuse la dosar, referitor la acel cont din care Iulian Gherghe ar fi sustras o parte din bani.

Magistrații mai susțin că „în mod cert, acest cont nu era gestionat de serviciul financiar contabil și implicit nu era supus controlului financiar contabil regulat” mai relatează E.L

Administratie

Ziua Imnului Național al României

Avatar

Publicat

pe

De

Din 1989, Imnul Național al României este „Deșteaptă-te, române!”. Versurile aparțin lui Andrei Mureșanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluția de la 1848. Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet și etnograf, om de mare cultură, cântăreț și autor de manuale de muzică.

Poemul „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu, redactat și publicat în timpul Revoluției de la 1848, a fost pus pe note în câteva zile, deoarece îl aflăm cântat pentru prima oară pe data de 29 iunie 1848 la Râmnicu Vâlcea (în Țara Românească revoluția a izbucnit pe 11 iunie). Poemul va deveni imn sub titlul „Deșteaptă-te române!”, câștigându-și instantaneu gloria recunoscută, datorită mesajului energic și mobilizator pe care-l conține. De atunci, acest imn a fost cântat cu ocazia fiecărui moment eroic din istoria României, datorită mesajului patriotic și de libertate pe care îl poartă în el. Așa s-a întâmplat și în timpul revoluției anticomuniste din 1989, când a fost decretat imn național, înlocuind imnul comunist „Trei culori”. Timp de câțiva ani a fost și Imnul Național al Republicii Moldova, dar a fost înlocuit în 1994 cu „Limba Noastră”.

Istoria imnului

Începând din 1848, „Deșteaptă-te, române!” a fost un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curajul în timpul momentelor cruciale, în timpul Războiului de Independență (1877-1878), în Primul și al Doilea Război Mondial. Mai ales în zilele imediat următoare actului de la 23 august 1944, când România s-a desprins din alianța cu Germania lui Hitler, alăturându-se Aliaților, acest imn a fost cântat în mod spontan și emis la stațiile radio.

Imediat după instaurarea deplinei dictaturi comuniste, la 30 decembrie 1947, când regele Mihai I a abdicat, „Deșteaptă-te, române!”, precum și alte marșuri și cântece patriotice au fost interzise, intonarea sau fredonarea lor fiind pedepsită cu ani grei de închisoare. Din anii ’70, melodia a putut fi din nou cântată, dar cu versurile originale modificate.

Pe 22 decembrie 1989, în timpul revoluției anticomuniste, imnul a izbucnit pe străzi, însoțind uriașele mase de oameni, risipind frica de moarte și unind întregul popor în sentimentele nobile ale momentului. Astfel, instituirea sa ca imn național a venit de la sine, sub formidabila presiune a manifestanților.

Citeste in continuare

Administratie

Die Welt, despre planul Romaniei de accesare a fondurilor europene

Avatar

Publicat

pe

De

„Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind în acest caz, al României, cu mult mai delicată decat la celelalte țări.

Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări pentru autoritățile de la Bruxelles. România a solicitat 15 miliarde de euro în împrumuturi soft și 14,3 miliarde de euro în transferuri nerambursabile. La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informațiilor privind costurile și cheltuielile. Atât de mari erau lacunele, atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informații concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei UE prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie.

Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul dacă nu primește informații suplimentare“, explică Die Welt. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Un fost procuror aprecia ca judecatorii ar fi impartiti in trei categorii: acoperiti ai SRI, santajati de DNA si o categorie foarte mica a celor cu adevarat independenti, care dau solutii in acord cu constiinta lor si cu normele de drept incidente/Teoria privind compensatia de chirie

Avatar

Publicat

pe

De

Despre esecurile mele ( pana in prezent) cu teoria mea privind compensatia de chirie!
Un fost procuror aprecia ca judecatorii ar fi impartiti in trei categorii. Acoperiti ai SRI, santajati de DNA si o categorie foarte mica a celor cu adevarat independenti, care dau solutii in acord cu constiinta lor si cu normele de drept incidente.
Nu cunosc, dar banuiesc ratiunile care au stat la baza acestei clasificari.
Eu as adauga aici si categoria celor obiectiv incompetenti, care au intrat in sistem- nu se stie cum – fara sa ii duca capul si fara sa aiba chemare pentru profesie.
Daca analfabetii functionali au ajuns sa domine toate segmentele societatii, multumita fabricilor particulare de diplome universitare si de doctorate plagiate, de ce ar trebui sa credem ca tagma judecatorilor este ferita de ei?
Ce stiu sigur este ca, in practica, ma izbesc repetat de situatii aparent inexplicabile, carora, dupa 15 ani de practica in litigii de contencios administrativ, eu nu reusesc sa le gasesc o explicatie logica. Si ma intreb de fiecare data, in astfel de situatii, daca eu sunt cel care nu stapaneste suficient, stiinta dreptului, sau daca am beneficiat de judecatori „acoperiti”, santajati, tampiti sau, pur si simplu indivizi care, fara sa fie influentati sau tampiti, nu vor ei sa aplice legea.
De exemplu, am introdus cateva procese test in care am urmarit sa conving judecatorii ca modul in care se calculeaza cuantumul compensatiei de chirie, prin raportare la „salariul de baza’ din 2009, este gresit si nu respecta succesiunea normelor care au reglementat in materie.
In opinia mea, de la 1 iulie 2017, in baza art. 44 din lege 153 din 2017 si in baza art. 87(2) din anexa VI la Lege, compensatia de chirie trebuia calculata prin raportare la salariul de functie, inghetat la valoarea din decembrie 2017, in baza art.10 din OUG 90/2017 si art.37 din OUG 114 din 2018.
Desi toate argumentele mele curgeau logic, fluid si urmareau perfect succesiunea normelor in timp, am pierdut toate cele trei procese test. Surpriza care nu e surpriza.
In toate trei procesele, judecatorii au refuzat sa valorifice art. 44 din lege 153 din 2017 si art. 87(2) din anexa VI la Lege, deci exact textele cheie pe care se baza teoria mea.
Cand scriu „au refuzat sa le valorifice’, trebuie sa intelegeti ca le-au ignorat cu desavarsire. Nu le-au combatut, ci efectiv s-au prefacut ca nu aud si nu vad trimiterile facute la ele.
Deci pentru a respinge actiunile au avut nevoie sa ignore exact existenta textelor de lege pe care se baza esential teoria mea si fara de care aceasta nu avea fundament.
Nu puteam sa castig decat daca judecatorul le lua in considerare. Si ei nu le-au luat. Pentru ca daca le luau in considerare, erau obligati sa lea dea reclamantilor politisti si membri de sindicat, castig de cauza.
Pot sa inteleg si m-am impacat oarecum cu ideea ca avem niste consilieri juridici in MAI spalati bine pe creier si indoctrinati ca misiunea lor e sa castige prin minciuna ( cu privire la imprejurari de fapt) si interpretari denaturate ale dreptului.
Insa nu am facut pace cu ideea ca ne confruntam , in procesele politistilor pe drepturi banesti, cu judecatori corupti( influentati) fie de altii, sau de propria lor incompetenta si indiferenta.
De altfel, ce incredere sa ai ca vei beneficia de un proces corect, cand acesta este judecat de judecatori care nu au avut nicio retinere sa incalce legea care le interzicea dreptul la greva, facand greva, luni de zile, cand le-au fost puse in pericol pensiile? De ce ar respecta ei, in procesul oricui, legea pe care au aratat public ca o incalca fara jena, cand un drept al lor este in pericol sa fie eliminat?
O sa reiau mai jos, teoria mea privind compensatia de chirie.
Astfel,
La data nasterii dreptului la compensatie de chirie, in anul 2002, potrivit art. 31 din legea 360/2002 privind statutul politistului”
:
” (1) Polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul și care nu deține locuință proprietate personală în acea localitate, nici el și nici soția/soțul acestuia, în situația în care nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază.”
La 01.01.2010, elementul salarial cu denumirea „salariul de baza” a fost eliminat prin legea 330/2009, dintre elementele de salarizare ale politistilor iar toate drepturile banesti recunoscute politistilor prin alte acte normative, in raport de salariul de baza, au fost raportate legiuitor la un element nou infiintat pentru politisti si anume „salariul de baza de incadrare. „
In acest sens, art.40 (2) din anexa IV-Sectiunea IV din lege 330/2009 : Pentru polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, drepturile acordate până la data intrării în vigoare a prezentei legi în raport cu salariul funcției îndeplinite, respectiv salariul de bază, se stabilesc pe baza salariului funcției de bază, respectiv a salariului de bază de încadrare.
Deci, ca efect al art. 40 (2) din anexa anexa IV-Sectiunea IV, de la 1.01.2010, nivelul cuantumului compensatiei de chirie, urma sa fie stabilit in raport de „salariul de baza de incadrare” care a preluat functia „salariului de baza”, element care nu mai exista in salarizarea politistilor.
In continuare, de la 1.01.2011, salariul de baza de incadrare a fost eliminat si el prin legea 284 din 2010 si tot de la aceasta data a intrat in vigoare art. 93 (2) din anexa VII la lege 284 din 2010 care a stabilit ca drepturile banesti recunoscute pentru politisti in raport de „salariul de baza” – inclusiv compensatia de chirie – urmeaza sa fie achitate in raport de „salariul functiei de baza” aflat in plata.
La data intrarii in vigoare a art. 93 (2) din anexa VII la lege 284 din 2010, „Salariul funcției de bază” era un element compus din salariul de funcție, salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, salariul de comandă.
Potrivit art.4 din anexa VII la lege 284 din 2010:
(1) Polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare au dreptul la salariu lunar.
(2) Salariul lunar se compune din salariul funcției de bază, indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale.
(3) Salariul funcției de bază este compus din salariul de funcție, salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, salariul de comandă. Pentru realizarea diferențierii salariilor funcțiilor de bază, se stabilesc clase de salarizare și coeficienți de ierarhizare pentru salariile de funcție.
In continuare, trebuie retinut ca de la 1 iulie 2017, Legea 153 din 2017, prin art.4 din anexa VII, a eliminat si „salariul functiei de baza” dintre elementele salariale ale politistilor.
In continuare, Art.87 (2) din lege 153 din 2017 a reglementat ca „Drepturile bănești stabilite a fi acordate polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, prin alte acte normative, în raport cu salariul de bază se vor calcula față de salariul de funcție aflat în plată.”
Tot in legea 153 din 2017 prezinta importanta si art.44 din lege 153 din 2017 care a abrogat expres indirect orice norma contrara prevederilor art.87 (2) din anexa VI la lege, ceea ce inseamna ca art.44 a suprimat pentru viitor, nu doar raportarea dreptului la compensatie de chirie, la elementul disparut „salariul functiei de baza” ca baza de calcul, ci a incetat, pentru viitor si efectele art.7 (1) din OUG 99/2017, text care initial a reglementat ca se mentine pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2017, cuantumul compensatiei de chirie pentru politisti, inghetat la nivelul din luna iulie 2016).
In baza art. 44 din lege 153 din 2017 si in baza art.87 (2) din anexa VI, de la 1 iulie 2017, cuantumul compensatiei de chirie urma sa fie calculat in raport de salariul de functie aflat in plata.
In continuare, art.10 din OUG 90/2017 si art.37 din OUG 114 din 2018 au preluat ca baza de calcul, salariul de functie aflat in plata pentru luna decembrie 2017.
Retinand tot ce am scris, inclusiv textele care au eliminat salariul de baza pentru politisti, inchei cu o fraza cu care ne da dispretuitor peste bot, in ultima decizie primita ( reclamant C.E) , Curtea de Apel Bucuresti, complet condus de judecator Ovidiu Spinu:
„Așadar, cuantumul compensațiilor s-a menținut în fiecare an la nivelul anului precedent, acest aspect datând din anul 2009, trimiterile recurentului la prevederile Legii nr. 153/2017 sau la o abrogare implicită a noțiunii de salariu de bază fiind fără relevanță în raport de obiectul cauzei”
Deci, ba baieti, potolez vous ca n-are nicio relevanta ca legea s-a schimbat si ca nu mai reglementeaza „salariul de baza! Si nici legea 153 din 2017 nu are relevanta, ca nu vrea muschii mei! Ne zice asta, domnu” care din nefericire, a prins un post smecher de judecator la Curtea de Apel Bucuresti.
Emil Pascut – sindicatul Diamantul

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Prin această scrisoare, se cere public președintelui României, părintele proiectului „România educată”, să își spună punctul de vedere cu privire la consecințele pe care le va avea asupra funcționării CNATDCU inițiativa ministrului Cîmpeanu, dacă se va transforma în lege

De nici nu mai știu câți ani, Emilia Sercan ne tot prezintă cazuri de plagiate răsunătoare. Le citim, ne minunăm,...

Exclusiv1 zi ago

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu: ca să vă trimită să verificați dacă OZN-urile au RCA, așa cum rezultă de pe pagina de Facebook ASF

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu, fost contabil...

Exclusiv2 zile ago

Bezna mintii: Politia Locala Ploiesti isi face datoria sub directorul general „plantat” – Albu Catalin

“În data de 25.07.2021, în jurul orei 01.00, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, a observat în timp ce...

Exclusiv2 zile ago

„Se utilizeaza si functii de politie abrogate!/Pentru analfabetii functionali din aparatul central nu e nicio problema”

Dupa doi ani de judecata am obtinut de la IGPR, raspunsul de mai jos. E relevant intrucat demonstreza ca functiile...

Exclusiv2 zile ago

Blat cu juriștii de la CNAIR si lucrări ilegale, albite prin OUG de Cioloș

Politicienii fac lucruri trăsnite: de la inaugurări de autostrăzi parțiale la legalizat lucrări neautorizate. Conform celor de la Newsweek Romania,...

Exclusiv3 zile ago

Vremuri ,,frumoase neamule!’’/ Interfața lui Eugen Tomac

De ce un oraș pitoresc precum București, trebuie să găzduiască pramatii ținute în brațe de alți golani îmbogățiți din politică?...

Exclusiv5 zile ago

Discursul dublu al primarului Andrei Volosevici/Pe de o parte, ataca nefondat Garda de Mediu ca nu isi face datoria, pe de alta parte, se pozeaza, la intimidare, spunem noi, cu directorul celui mai mare poluator din Ploiesti/Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Cand este consecvent Andrei Volosevici? Probabil cand primarul Andrei Volosevici nu il va contrazice pe primarul Andrei Volosevici si cand...

Exclusiv5 zile ago

„Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința ilegală a Serviciilor secrete în Justiție?”

Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința...

Exclusiv5 zile ago

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici/Reactii pe banda video

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici. Precizam ca aceleasi reactii pertinente le...

Exclusiv6 zile ago

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor hoti.

Comisia le-a dat in cap cu cioaca de jumatate de miliard de Euro pentru GSP-Gabriel Comanescu, asa cum arata bratul...

Exclusiv1 săptămână ago

Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului

Ne-a atras atentia un articol din Incisiv National  -„BOMBA. Cristian Diaconescu a aflat cum se faceau alegerile la PMP: „liderii...

Exclusiv1 săptămână ago

Raportul Comisiei Europene pe statul de drept nu numai zici că e scris de bucătăreasa USR dar conține și falsuri grosiere.

 Comisia Europeană scrie că DNA a avut rezultate mai bune în condițiile în care chiar DNA în scrie în bilanțuri...

Exclusiv1 săptămână ago

Cu PNRR-ul esuat si cu cele mai mari dobanzi din UE, premierul Romaniei ne zice: “va vand…”

Iar a incurcat indicatorii! ,,Va vand un mic secret, urmează alte estimari, care vor duce creşterea economica aproape de două...

Exclusiv1 săptămână ago

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici, lucreaza de zor pentru alegerea sa la sefia PNL, adica intr-o chestiune absolut privata!

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici,...

Exclusiv1 săptămână ago

Deci, PNRR-ul de cioace al lui Ghinea/Barna/Citu va fi aprobat la 1900 toamna/Iulian Bulai este un tantalau/Tantalaul zice ca Bula si cu Drula au obtinut (deja) 5.1 miiiarde pentru autostrazi

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!