Connect with us

Featured

Planurile anumitor oameni ,,de bine”, printre care și Manole, au eșuat/Ratingul Romaniei nu a fost retrogradat/Florin Cîțu, bancher școlit cu guler alb la cămasă, acoperă drenajul generat de BNR cu fonduri ale copiilor și pensionarilor, bugetul SRI nefiind în discuție a fi ajustat

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Standard&Poor’s a îmbunatatit perspectiva de rating a Romaniei, de la negativ la stabil, păstrând Romania la categoria investment grade. La fel ca in iunie 2020, felicit din nou cea mai mare agentie de rating din lume, S&P, pentru că nu a achiesat la planurile anumitor ,,oameni de bine”, printre care si Manole, de a retrograda Romania la categoria junk (nu pentru că informal, costurile de împrumut ale României, cele mai mari din Uniunea Europeana, nu ar demonstra ca investitorii privesc Romania ca junk, respectiv – recomandare pentru investitii dar cu grad ridicat de risc – si cu dobanzi mari). La fel ca si in iunie 2020, perspectiva nu a fost retrogradata (si prin urmare nici rating-ul) in ciuda anuntului intempestiv si ciudat facut de Manole, ca BNR ca nu va mai reduce ratele de dobanda, in ciuda faptului ca se majoreaza din nou costurile de finantare ale statului roman, ale companiilor si populatiei. Presiunile legitime puse de mine si de altii pentru reducerea ratelor de dobanda inca de la debutul crizei au dat roade, in ciuda unor sicofanti. Mai mult, prin anuntul de ieri prin care spunea ca BNR nu va mai reduce dobanda cheie, Manole a dat un mesaj clar ca politica monetara va continua sa NU sprijine economia asa cum ar fi putut in pandemie (BNR a redus prea putin si prea tarziu ratele de dobanda), in esenta pentru a asigura bancile ca, pe spinarea statului roman, a companiilor si a populatiei, vor ramane cu profituri nestirbite, in timp ce inegalitatea (si diminuarea competitivitatii fata de partenerii externi) se accentueaza. Și, la fel ca si in iunie, S&P a luat azi o decizie rationala, in baza apartenentei Romaniei la UE, in baza faptului ca dobanzile in lume (datorita FED si Bancii Centrale Europene sunt la minime istorice in linie cu pandemia) și mai ales in ciuda politicilor economice interne (care ar fi vrut majorarea dobanzilor si sifonarea veniturilor bugetare prin dobanzi mentinute la cel mai inalt nivel in raport cu preturile platite de alte state, gratie BNR) si adancirea ca si consecinta intr-o maniera fara precedent a inegalitatilor. Motivele pentru care am felicitat in iunie 2020 S&P le gasiti mai jos si sunt valabile si astazi, dezvaluie analistul economic, Radu Teodor Soviani.

„Ratingul suvern al României a fost păstrat de cea mai importantă agenție de rating din lume, S&P, la un singur bobârnac de ,,junk”, fiind menținută și perspectiva negativă (o singură retrogradare).

Am spus, analizând la cald și imediat argumentele celor de la S&P, că decizia mă bucură enorm. Acum vă spun și de ce: decizia de menținere a ratingului României arată că planurile anumitor oameni ,,de bine”, printre care și Manole, au eșuat.

Ratingul nu a fost retrogradat în ciuda menținerii ratei de dobândă de către BNR la cote uriașe în raport cu măsurile luate de băncile centrale care țintesc populația în criză economică generată de pandemie. Reducerile operate de BNR sunt derizorii comparativ cu realitățile economice locale și globale.

Efortul lui Isărescu și ale ,,fraților” lui de politici în a menține dobânzile înalte nu au determinat cea mai importantă agenție de rating a lumii să achieseze la un nou atac asupra economiei Românești al lui Manole și al fraților lui, precum în 1997.

Creșterea sarcinii datoriei publice (și private a populației și companiilor) prin nereducerea reală și semnificativă a dobânzii cheie nu a intrat încă în atenția SRI, la ora actuală nicio întâlnire informală dintre Guvernator și consilierii unor acționari străini ai băncilor nefăcând obiectul îngrijorărilor cu privire la provocarea unui default pe datoria suverană.

Asta pentru că Florin Cîțu, bancher școlit cu guler alb la cămasă, acoperă drenajul generat de BNR cu fonduri ale copiilor și pensionarilor, bugetul SRI nefiind în discuție a fi ajustat.

Bugetul SRI am bănuiala că nu va fi ajustat nici într-un eventual default, deci îngrijorările despre un defaul rămân doar ale celor care ar putea fi afectați (companiile și populația) și nu ale celor care ar profita.

Cunoscând vineri, 5 iunie 2020, că planul oamenilor ,,de bine” în privința retrogradării ratingului a eșuat (agențiile de rating trimit raportul contrapărților lor cu minimum 24 de ore înainte de a fi publicat, pentru o eventuală contestare, cum este și normal), Isărescu a ieșit intempestiv cu planul B, pentru a contracara păstrarea ratingului. Anunțul într-un moment ciudat (și voi arăta într-un episod viitor și ce a determinat acest moment al anunțului) al accesării unei finanțări de 4,5 miliarde de Euro de la Banca Centrală Europeană.

De ce acesta reprezintă un plan ,,B” al lui Isărescu supărat de menținerea ratingului? Pentru că o retrogradare care nu s-a întâmplat( și care în sine nu reprezintă default ci doar o creștere a percepției de risc și majorare tehnică a dobânzilor la care ne împrumutăm) ar fi condus ar fi condus la o sifonare și mai mare a resurselor bugetare, printr-un spread – o diferență și mai mare a dobânzii la care se împrumută România în raport cu alte state.

La această oră, capitalurile în lume sunt extrem de ieftine, mai ieftine ca niciodată, urmare a măsurilor întreprinse de FED și de guvernul american (urmate într-o manieră mult mai târzie și de Banca Centrală Europeană – dovadă anticipațiile de scădere ale economiei zonei Euro mult mai abrupte și care se înrătuțesc constant, în timp ce situația pieței muncii din SUA arată că politica FED și a administrației americane chiar funcționează, țintită spre populație).

În esență, planul B al lui Isărescu, anunțat în buza eșecului fraților lui de a retrograda economia României este de oferi finanțare aproape gratis băncilor, pentru a finanța cel mai scump din Uniunea Europeană o economie care ar trebui să se împrumute la costuri printre cele mai mici din UE, având în vedere datoria publică încă mică (40% din PIB). România, cu această datorie se împrumută la 4,8% pe an în timp ce Grecia, cu a datorie publică de 196% din PIB și fiind deja la ,,junk” se împrumută la 2,05%.

Intempestivitatea anunțului lui Isărescu privind ceea ce ,,va face” (Planul B) – rețineți ghilimelele de la ,,va face” reprezintă în esență doar promisiunea acestuia către acționarii băncilor că își vor păstra marjele de profit ba poate chiar le vor și crește în dauna bugetului de stat și în ciuda deciziei S&P, urmare a eșecului creșterii acestor marje marcat de neretrogradarea la junk (marjele ar fi crescut tehnic, nu pentru că economia este mai bună sau mai era după raportul S&P).

În cea mai mare criză economică din ultima sută de ani (S&P vede căderea economiei cu 8% în 2020, față de 7% în 2009), în ciuda inundării cu lichiditate a piețelor la nivel global, BNR nu a scăzut în mod real și eficient dobânzile, pentru că presiunea care ar fi trebuit să existe, nu a existat în mod real.

Pentru că, Isărescu și frații lui știu că dobânzi mari înseamnă lațul scurt. Iar prin dobânzi mari BNR ajunge în situația în care controlează Guvernul, în favoarea celor care împrumută statul, companiile și populația la dobânzi mari.

Priviți aici cum se împrumută România, netrogradată, în comparație cu statele care au scăzut dobânzile deși datoria publică în România este de doar 40%. Lațul scurt.

Remarc doar două elemente suplimentar din comunicatul S&P (dobânzi și necesar de finanțare pe termen scurt), care arată că agenția nu a achiesat la eforturile interne de retrogradare a rating-ului României și că l-a păstrat, în ciuda acestora.

  • ,,creșterea costurilor de împrumut pune presiune suplimentară pe un buget deja foarte strâns”, spune S&P, în timp ce Cîțu se laudă cu cele mai scumpe împrumuturi din Uniunea Europeană;
  • ,,am putea reduce rating-ul dacă România înregistrează a factură mai mare a costurilor de împrumut față de ceea ce anticipăm deja”. Adică dobânzi mai mari. În condițiile în care crește deficitul iar BNR refuză să reducă semnificativ costurile de împrumut ale statului, companiilor și populației, menținând dobânda cheie la 1,75% (de 17 ori mai mare decât în Polinia, de 7 ori mai mult decât în Cechia, dublu față de Ungaria);
  • ,,cu un pachet de stimul fiscal de aproximativ 3% din PIB, România are unul dintre cele mai slabe pachete din regiune”, în timp ce guvernanții spun că este cel mai mare pachet de stimul fiscal în privința companiilor.
  • S&P nu face nicio referire în comunicat la ,,reducarea” ratei de dobândă de către BNR de la 2,5% la 1,75%, în esență, în opinia mea, pentru că vede o astfel de măsură ca nedecisivă, fără impact și care, prin amploarea redusă contribuie la scumpirea finanțării statului român în raport de condițiile de piață.
  • Ceea ce spune S&P este însă: ,,Având în vedere magnitudinea necesarului de finanțare pe termen scurt și riscul de deteriorare a încasărilor fiscale, ar putea însemna că BNR trebuie să acționeze într-o măsură mai mare decât și-a propus inițial”. În traducere, să reducă dobânzile!
  • ,,randamentele cerute la titlurile de stat românești au crescut în 2020 având în vedere instabilitatea politică și fiscală în contextul COVID-19. Și împreună cu creșterea necesarului de finanțare pe termen scurt, valoarea dobânzilor plătite va crește în continuare”.

Felicitări Standar&Poors pentru că nu ați achiesat la planurile anumitor oameni ,,de bine” – strategii de lungă durată ai tututror guvernelor, care ar fi vrut retrogradarea ratingului și care ar fi vrut exact ceea ce voi atrageți atenția că nu trebuie, dar ei fac asta:  majorarea dobânzilor și sifonarea veniturilor bugetare prin dobânzi menținute la cel mai mare nivel în raport cu prețurile plătite de alte state, grație BNR. Felicitări S&P pentru că nu ați achiesat la manevrele prin care tocmai cei care gestionează criza în România ar fi vrut deja să împingă economia la ,,junk””, preciza sursa citata. (Cerasela N.).

 

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Polițiștilor li se aprobă mutările între unități/DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De fiecare dată când se apropie repartiţia promoţiilor şcolilor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, solicităm conducerilor centrale din aceste unități ,dispunerea analizării și aprobării solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie aflate în subordinea acestora, precizeaza cei de la Sidepol.

Promoţiile din luna octombrie, ale celor 3 școli de agenți de poliție și poliție de frontieră însumează aproximativ 2000 elevi ce urmează să fie repartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 28.10.2022.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române și Poliției de Frontieră, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!