Connect with us

Featured

Isărescu îi lasă locul lui Cîțu în septembrie!

Avatar

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Școala lui Cîțu la Grinnell College, SUA, plătită de Isărescu” titram ”lovitura” din 29 martie. Atunci când dezvăluiam că una dintre cele mai legendate rivalități din viața publică a României ultimilor ani, cea dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu și actualul premier liberal Florin Cîțu a fost recent documentată a fi doar un scenariu al serviciilor secrete. Unul extrem de reușit, ce-i drept, din moment ce chiar unii dintre cei mai apropiați oameni ai ”indestructibilului” Mugur Isărescu ar fi băgat mâna în foc că ”Manole” i-a dat interzis lui Cîțu în sediul Băncii Naționale, încă de când acesta era ministru de Finanțe. Și că prioritatea absolută a lui Isărescu, în afară de cea din fișa postului, de echilibrare a monedei naționale, nu ar fi decât să ”îl calce pe cap” pe Cîțu, pe oriunde l-ar prinde. Și că Isărescu nu se va lăsa până ce Cîțu nu va pleca din Palatul Victoria.

Cîțu pleacă singur de la Palatul Victoria

Tot la fel cum liderii Partidului Național Liberal erau la rândul lor siguri că, mai ales sub presiunea constantă a vechiului camarad Lucian Isar, premierul Florin Cîțu nu se va lăsa până nu îl va debarca din fruntea Băncii Naționale a României pe Isărescu. Și iată că, după cum indică informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, nu mai este mult și se vor petrece ambele minuni! Iar guvernatorul Mugur Isărescu va părăsi ”de bună voie și nesilit de nimeni” conducerea Băncii Naționale a României. La fel cum și Florin Cîțu va pleca din fruntea ”guvernului meu”. Dar doar pentru a prelua postul de guvernator al BNR. Cel pe care Isărescu i-l oferă astfel drept premiu de consolare pentru pierderea șefiei Guvernului! Și să mai zică vreun operativ de azi că fosta DIE chiar a murit!

Sângele apă nu se face!

Iată că unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale lui Mugur Isărescu – mai bine protejat chiar decât cel al notelor informative semnate pentru Securitatea ceaușistă cu numele de cod ”Manole” – a ieșit totuși la iveală. Dar cum niciodată nu este prea târziu, dezvăluirea noastră privind posibilitatea ca tocmai Mugur Isărescu să fi fost cel care a asigurat ”școlarizarea” lui Florin Cîțu la costisitorul Grinnell College din Iowa, SUA, în perioada 1992-1996 a deschis o adevărată ”Cutie a Pandorei”.

O înțelegere în trei…

Astfel că se verifică intens acum inclusiv sentimentele aproape paterne pe care Mugur Isărescu le dovedește, fie și în cel mai mare secret, față de ”fiul rătăcitor” Florin Cîțu. Iar dacă dubla mișcare prevăzută pentru luna septembrie se va face, atunci chiar că se va dovedi că, fie și după atâtea decenii, ”sângele apă nu se face”! Și s-ar explica totodată și de ce ”foaia matricolă” a lui Florin Cîțu a devenit brusc secret de stat. Pentru că, să nu uităm, Florin Cîțu a intrat la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea în anul 1986. Iar după terminarea acestuia, timp de doi ani nu a intrat la facultate. După care, brusc, la doar 20 de ani, banalul absolvent de liceu energetic ajungea direct student al prestigiosului și totodată costisitorului Grinnell College din statul american Iowa.

160.000 de dolari a costat școlarizarea la Grinnell College

Acolo unde s-a înscris fără a fi beneficiarul vreunei burse de studii. Astfel că Florin Cîțu a  trebuit să plătească taxele de școlarizare. În perioada 1992 – 1996, taxa minimă pentru un singur an la Grinnell College fiind de 40.000 de dolari. Drept urmare, cineva tot a  trebuit să plătească pentru Florin Cîțu cel puțin 160.000 de dolari. Iar după cum dezvăluiam recent, ”binefăcătorul” tânărului Cîțu ar putea fi nimeni altul decât chiar Mugur Isărescu. Mai ales că în 1992, fosta DIE, fie ea și cu o literă schimbată, tot dispunea de fonduri operative practic ”fără număr”. Și excela în ”plantări” peste hotare. Dintre care unele s-au dovedit pe deplin reușite. Altele, doar investiții fără nicio finalizare. Dar prea multe dintre ele au făcut mai mult rău, decât bine, față de statul român. Cel în fața căruia au depus la un moment dat jurământul de credință. Și mai ales în cazul celor care nu au rezistat ”cântecelor de sirenă” ale structurilor străine similare, fie ele ”ostile” sau ”partenere”…

De ce în septembrie…

Desigur că, dacă tot s-a bătut palma pe acest scenariu, rămâne marea întrebare de ce a fost aleasă tocmai luna septembrie pentru transpunerea sa în practică… Răspunsul fiind însă unul cât se poate de simplu, cel puțin pentru inițiații sistemului. Cei care știu foarte bine că actualul premier mai poate ”trage” după el nemulțumirile inerente ale pandemiei. Iar cum pe Florin Cîțu nu îl mai așteaptă o carieră politică în față, atunci acesta poate deconta pe persoană fizică încă alte câteva luni de restricții. În plus, dinamica operativă a întregului plan impune luna septembrie drept termenul optim pentru retragerea lui Mugur Isărescu și aducerea în fruntea BNR a actualului premier.

”Să fie bine, ca să nu fie rău” la Congresul PNL

Tocmai pentru ca acesta să nu îi treacă prin cap cumva să o ia pe urmele pesedistului ”de catifea” Sorin Grindeanu. Astfel că, având promisiunea fermă a încredințării postului de guvernator al BNR, Florin Cîțu nu va mai risca să se baricadeze în Palatul Victoria, ca Grindeanu. Și chiar ar sprijini din interior ”implozia” actualei coaliții, pentru a se face mult mai lesne loc guvernului minoritar… Dar mai ales astfel Cîțu nu va mai candida la președinția Partidului Național Liberal, al cărui Congres este prevăzut în această toamnă. Ceea ce ar simplifica determinant actualele calcule politice…

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia acum fac percheziții la City Insurance?

Avatar

Publicat

pe

De

Procurorii români care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance abia ieri, 23 septembrie!

 Au ,,descins” ei ca să ridice documente sau ca să ascundă documente apte să fie folosite pentru a devoala natura ilicită a unor fonduri din alte jurisdicții (ca la Rompetrol?) Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia ieri, 23 sepetmbrie 2021, abia acum fac percheziții la City Insurance? De ce nu încep cu perchezițiile la ASF, care i-a lăsat din februarie 2021 până în prezent să mărească gaura cu 1,2 miliarde de lei? În total, chiar Nicu Marcu și ASF au închis ochii la majorarea găurii de la City Insurance cu 1,2 miliarde de lei (din februarie 2021 până în prezent), neridicând de îndată ce au pretins că au aflat de extrasul de cont falsificat de la City Insurance, dreptul City de a emite polițe RCA (și de garanții, care se adaugă), precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

În orașul Strehaia puteam avea un al doilea caz „Caracal” oricând în ultimele 14 luni

Avatar

Publicat

pe

De

Și asta pentru că singurul candidat la postul de șef al Poliției Orașului Strehaia, cms. MARGHITOIU CRISTIAN, care a fost împuternicit/desemnat pe acest post încă din iulie 2020, nu a știut nici măcar “Componența punctului de comanda constituit la locul producerii unui caz de dispariție”. Ce să mai avem pretenții în privința activităților ce sr trebuie întreprinse pentru a găsi persoana dispărută.
Acest ofițer a luat nota 5.79 la un concurs unde a primit subiecte de nivelul unui agent de poliție, precum cazurile care înlătură răspundere penală, ce se înțelege prin „membru de familie” sau modul de gestionare a unei petiții.
Având în vedere că astăzi ne-a demonstrat cât de valabilă este expresia „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul”, sperăm ca desemnarea ilegală pe funcția de Șef Poliție Oraș Strehaia să înceteze în cel mai scurt timp, înainte să ne confruntăm cu situații de genul „Caracal” sau „Onești”, când șefii nu au știut cum să acționeze sau căutau procedurile pe intrapol, iar polițiștii din stradă au fost cei care au avut de suferit din cauza incompetenților împuterniciți/desemnați politic, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Judecătoarea timişoreană, Adriana Stoicescu: „Cum am permis noi, judecatorii, acest cataclism rusinos, acest derapaj total al puterii care distruge si corupe umanitatea, normalitatea si cele mai elementare drepturi?”

Avatar

Publicat

pe

De

Judecătoarea timişoreană, Adriana Stoicescu:
„Imi reprim cu greu cuvintele de ocara, stiind ca ma expun, din nou, “sansei” de a fi declarata dusman al independentei diversilor eroi.
Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost JUDECATOR, nu ma pot opri sa nu urlu:
Cum a fost posibil asa ceva?
Cum am permis noi, judecatorii, acest cataclism rusinos, acest derapaj total al puterii care distruge si corupe umanitatea, normalitatea si cele mai elementare drepturi?
Cum a fost posibil ca intr-o tara europeana, aparent democrata, sa asistam nepasatori la un fenomen Pitesti, de rit nou, in care, in numele unei minciuni, au fost sacrificati, cu senintate si placere perversa, oameni absolut NEVINOVATI?
Cum am putut sa tacem? Sa intoarcem capul? Sa preluam pur si simplu, minciunile, doar pentru a fi noi insine la adapost?
Pentru a fi pe placul multimii in delir, care striga “la puscarie”, fara sa intereseze pe cineva, pe oricine, daca oamenii aceia erau vinovati?
Am fost amenintata, somata, sfatuita sa tac.
M-am gandit de nenumarate ori sa plec, pentru ca pot, linistita, sa pun roba in cui.
Am trecut pe langa iad si am fost salvata de un infractor, da, recunosc, ce nu a vrut sa minta pentru a-si salva pielea. Altfel, acum asteptam, probabil inutil, liberarea conditionata.
Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, cum va puteti privi in oglinda, autori si complici, artizani ai acestor minciuni care au omorat oameni?
Cum puteti dormi? Cum puteti manca? Va duceti linistiti copiii la scoala, stiind ca oameni nevinovati au murit din cauza insailarilor voastre?
Din cauza dorintei de a va vedea numele pe prima pagina a ziarelor? De a fi laudati? De a vedea oamenii cum tremura in fata voastra, cersind mila, stiind ca aveti drept absolut de viata si de moarte asupra lor?
Au fost condamnati oameni in numele unei iluzii bine ticluite, transformata in arma politica.
Au puterzit la propriu in celule mizere, pline de gandaci, in mijlocul carora trona cate un WC turcesc, in tip ce asteptau, inutil, dreptatea.
Dreptatea noastra era stramba, pentru ea contau doar urletele televiziunilor, satisfactia unor personaje care nu aveau ce cauta in magistratura, dornice de preamarire si manate de satisfactia meschina a omului mic care doboara un om, poate, mult mai mare. Doar pentru ca poate.
Am asistat neputinciosi la pervertirea ideii de justitie penala, devenita slogan de campanie, in timp ce marii si adevaratii hoti erau bine mersi la adapost de bratul lung al legii, furand linistiti in continuare.
Da, stiu, cu o floare nu se face primavara.
Da, stiu, vocea mea nu conteaza.
Nu am in spate pe nimeni si nici nu “am spate”.
Da, stiu, nu voi putea schimba nimic, iar absenta mea nu va conta.
Dar, nu am dreptul sa tac, pentru ca am fost la un milimetru de dezastrul care a ucis oameni si a aruncat dreptatea la gunoi.
Mi-e rusine ca nu am vazut totul, ca nu am urlat mai devreme si ca nu pot sa indrept nimic.
Dar pot inca sa vorbesc.
Si sa spun:
Iertati-ne… daca puteti….”. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia acum fac percheziții la City Insurance?

Procurorii români care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance abia ieri, 23 septembrie!...

D.N.A.2 zile ago

GRAV/Au innebunit B.C.C.O si D.I.I.C.O.T Prahova continuand „metehnele” procurorului Negulescu Mircea si/sau sunt pe „mana” cu un infractor pitit in haine de avocat ce tocmai a fost numit Presedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate al unui partid neparlamentar, de centru – dreapta, din Prahova/Inregistrari audio si DOCUMENTE/ Asteptam reactiile oficiale ale organelor de cercetare penala (I)

Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție că ar fi constituit un...

Exclusiv2 zile ago

Ministerul Muncii a confirmat/Vaccinarea nu poate fi obligatorie/Impunerea vaccinării împotriva COVID-19 de către angajator nu este într un cadru legal

Niciun angajat nu poate fi obligat de către angajator sa se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinarea este un act medical preventiv,...

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații (II)

Revenim la reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv3 zile ago

Din prima zi în care Nicu Marcu a fost numit Preşedinte ASF (28 iunie 2020), el a acţionat în scopul acoperirii fraudei de la City Insurance prin mângâierea pe creştet a City Insurance şi neobligarea în mod real de a aduce capital

Nicu Marcu a oferit mai mult de un an societăţii City Insurance, timp în care societatea, cu o cotă de...

Exclusiv4 zile ago

„V-am spus vreodata ca Misu Negritoiu, un alt lucrator in comertul exterior la Securitatii ne-exclusiviste, se ducea la sportul ne-exclusivist Golf, cu elicopterul?”

,,Incurajez pe cat mai multi sa descopere jocul de Golf. Acest frumos sport deloc exclusivist. Se poate practica la orce...

Exclusiv1 săptămână ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv1 săptămână ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv1 săptămână ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!