Connect with us

Barfoteca Zilei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Publicat

pe

Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la europeni. Deja în epoca bronzului (secolele 19-18 î.Hr.), populația masculină din Micene și Creta a început să poarte șorțuri ușor diferite de cele originale de astăzi. Șorțul era atașat de o centură largă de piele în așa fel încât, țesătura să se miște oblic de la coapsa unui picior până la genunchiul celuilalt. De asemenea, șorțurile europene au început să fie decorate cu diferite modele colorate. Se știe că grecii antici purtau și șorțuri, dar legau și o eșarfă mare de lână pe corpul lor, care se numea hlena. De-a lungul timpului, au început să poarte un șorț nu pe un corp gol, ci peste o tunică.

Etruscii antici au, de asemenea, o mențiune despre utilizarea șorțului în garderoba bărbaților. Nu s-a deosebit prea mult de versiunea cretană. Dar etruscii și-au pus șorțurile peste o cămașă cu mânecă lungă. În Imperiul Roman, șorțurile nu erau purtate atât de ușor. Acest tip de îmbrăcăminte era destinat preoților, precum și gladiatorilor și a unor soldați care erau departe de cea mai proeminentă poziție.

Apariția șorțului în Evul Mediu

Evul Mediu a permis șorțului să-și întărească ferm poziția în garderoba țăranilor și a meșterilor. Pentru a preveni ca hainele de zi cu zi să se murdărească prea mult în timpul lucrului, un șorț din piele era legat peste cămașă. Orice cizmar, brutar sau servitor avea acest articol vestimentar. A fost chiar considerat obligatoriu ca maiştrii din fabrici să poarte un șorț, deoarece le servea ca un fel de uniformă.

Tot mai des în garderoba femeilor

Dacă mai devreme șorțul era purtat exclusiv de bărbați, atunci până în secolul al XVI-lea, a început să apară tot mai des în garderoba unei femei. Exista tendința de a lega șorțul în față și în spate, formând astfel, un fel de fustă. Șorțurile erau considerate la modă de soțiile nobilimii orașului. De exemplu, soțiile burghezilor germani purtau o varietate de sorțuri: cu sau fără modele, albe și colorate, simple și duble.

Șorțurile au intrat treptat, dar destul de ferm, în viața înaltei societăți din Europa. Sub Ludovic al XIV-lea, a devenit la modă ca femeile franceze să lege un șorț atât când mergeau la plimbare, cât și acasă. Avea dimensiuni reduse și un aspect elegant în jurul marginii. Femeile țărance simple nu au rămas în urma doamnelor nobile. Au început, de asemenea, să coase și să decoreze pentru ele, șorțuri în moduri diferite.

Evoluția șorțului nu s-a oprit aici

Puțin mai târziu, a devenit foarte la modă să ai mai multe șorțuri speciale pentru situații diferite. De exemplu, tabelul, așa cum era numit în Franța, era un șorț  purtat înainte de a merge la masă. A început să înlocuiască șervețelul mare, care anterior era pus pe genunchi, pentru a nu pata îmbrăcămintea în timpul mesei.

De asemenea, un alt model de șorț era tablionul. Era cusut în față și în spate la o mantie, fiind purtat doar în zilele speciale, solemne. Modelul de șorț personalizat a împrumutat această tehnică din hainele ceremoniale imperiale și bizantine. Astfel de șorțuri erau confecționate din țesături scumpe, în culori bogate. Masa curtenilor era mai modestă, dar i-a ajutat totuși să urmeze moda.

Puțin mai târziu, rolul șorțului s-a schimbat

A devenit parte a costumului național purtat doar de sărbători. Pe teritoriul Germaniei, atât de multă importanță i s-a acordat șorțului, încât i s-a permis să fie purtat doar la cele mai importante și mari sărbători. Costumul popular moldovenesc s-a remarcat prin prezența a două șorțuri colorate, cu modele bogate, legate în față și în spate.

Barfoteca Zilei

”SĂ NU UITĂM ARMATA ROȘIE, CARE A ELIBERAT AUSCHWITZUL”

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

La 27 ianuarie, ziua în care Armata Roșie a eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz în 1945.

Și acesta e momentul ales pentru congresul de înființare a unui nou partid german, la Berlin, considerat de extremă stînga, Alianța Sahra Wagenknecht (după numele președintei) (BSW). Care congres s-a deschis cu un omagiu puternic adus Rusiei și Armatei Roșii.

„Armata Roșie a sacrificat 13 milioane de soldați pentru a-i elibera pe toți cei înrobiți de regimul național-socialist. Și-au dat viața și pentru asta le suntem recunoscători și veșnic datori, indiferent de modul în care se va schimba situația în lume. timp”, a spus scriitoarea Daniela Dahn, membră a noului partid, în discursul de deschidere. „Cea mai mare crimă din istoria omenirii a fost comisă de germani. Și cred că este important să subliniem că astăzi se creează un partid care caută să păstreze amintirea acestui lucru și să tragă concluzii din el.” a subliniat Dahn, citată de Ria Novosti.

La 27 ianuarie 1945, Armata Roșie a eliberat cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz. Între 1941 și 1945, aproximativ 1,4 milioane de oameni au murit acolo, dintre care aproximativ 1,1 milioane erau evrei.

Citeste in continuare

Actualitate

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Publicat

pe

De

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești câteva pagini în parc spre seară, vă propunem azi 5 idei de cadouri, din dragoste, de zi de naștere, de recunoaștere sau pur și simplu pentru că sunt utile: genți brodate și accesorii asortate, din piele naturală, fină și plină de eleganță.

Citește mai departe dacă: Ai de făcut un cadou, Ai o persoană specială în viață, Vrei idei noi pentru vechiul ritual de a dărui.

Cadouri din piele, să simtă iubirea pe pielea ei

De multe ori suntem în situația de a broda pe piele declarații, de la cuvinte care definesc o persoană, la numele pe care sunt chemate de cei dragi.

Și brodăm cu drag și atenție cadouri din piele, pentru că vor fi mult timp în mâinile celor care le primesc. Și de fiecare dată, ne dorim să aducă același gând: Cineva mi-a dat timp în minte și spațiu în inimă, iar acest cadou e grozav.

Așa că, pentru că februarie, și chiar dacă nu celebrăm cu mare fast, tot merită un cadou, din motivele de mai sus: că se simte primăvara, că putem citi în noapte, că poate deja merităm o excursie scurtă.

Tipuri de genți brodate, din piele MASIMA:

  1. Genți brodate de voiaj – Deși atât de rar făcute cadou de bărbați femeilor, gențile sunt printre cele mai simple elemente de dăruit. Cadouri din piele la care nimeni nu ar spune nu, pentru că au acel trio de calități ce o fac de nerefuzat: utilitate, frumusețe și … e o geantă din piele!!! Așa că poți arunca înăuntru un schimb de haine și puteți pleca spre un city break romantic de februarie.

E atât de simplu să faci acest cadou: Comanzi pe site, alegi personalizarea prin gravare, achiți și aștepți livrarea ca să vezi zâmbetul și mirarea. Simplu, așa-i?

  1. Genți brodate office – Pentru oricând simți nevoia să provoci noi subiecte de conversație. Așa cum vezi și mai sus, broderia sau gravarea pe piele transformă alegerea ta în ceva doar al tău. Iar de la un citat, la un oraș, la un cuvânt care definește succesul tău, fă-ți cadoul din piele care să te facă să te simți bine în pielea ta.          Genți unisex – cadouri din piele pentru cupluri moderne

    Imaginați-vă conversația:

    ”-Iau eu azi geanta!

    -Iar?

    -Hai că merge cu cizmele!

    -Bine, dar mâine îmi iau ghetele maro!

    -Mâine e a ta!”

    Și pe geantă scris, brodat sau gravat ”omnia vincit amor” adică Dragostea învinge totul.                               

    Accesorii utile, detaliate, ce atrag atenția și spun IUBESC

    Fie că sunt oferite cadou și spun Mulțumesc, sau spun Iubesc pentru că: Iubești o carte, Iubești noul gadget pe care citești sau care îți permite să lucrezi la o cafea, sau laptopul de care ai grijă pentru că are în el tot ce contează, e cazul să primești, sau să dăruiești un cadoul din piele care să marcheze o lună aproape de inima ta.

    Husele din piele, personalizate, sunt cadouri intime, care pot începe o tradiție, pot trece prin multe mâini și pot parcurge ușor anii, fără semne de oboseală.

     Alege doar culoarea și decide ce va sta scris pe ele. De acolo, ne ocupăm noi. Huse pentru laptop sau noi coperți din piele, ne ocupăm cu acest material, pielea, pentru că poate face ceva unic: poate deveni parte din cine ești. 

    Masima nu doar își spune Second skin, ci face o promisiune prin asta.

    Orice cadou din piele ai alege, va veni ca o mănușă celui drag. Mai ales cu acel plus de personalizare care stă în broderie sau gravare.

    Sărbătorește prezentul ca pe o promisiune pentru viitor, și lasă pielea să spună declarații pe care altfel îți vine greu să le compui.

    Pentru ea, pentru tine, pentru orice ocazie îți trece prin minte, marchează momentul cu your second skin, de la Masima.

    Te așteptăm iar pe Blog, cu informații și reducere la abonare, ca să ai de câștigat mai mult decât informație.

    Beneficiile cadourilor din piele de la MASIMA: 

    ✔️Garanția produsului 3 ani

    ✔️Posibilitatea plății în rate cu cardul de cumpărături

    ✔️Modele unice, din atelierele noastre

    ✔️Pielea se poate personaliza

    ✔️Fabricat în România

    SHOP pentru tine și Your second custom product by MASIMA

    www.masima.ro

Citeste in continuare

Barfoteca Zilei

Cum sa exciti o femeie doar din vorbe

Publicat

pe

sex shop excitare

Ideea noastra despre ”cum sa exciti o femeie” nu se incadreaza in celebrele replici de agatat, care, sinceri sa fim, sunt expirate de ani buni. Ideea de baza este una simpla, si anume faptul ca afrodisiacul numarul unu este mintea umana. Un schimb de cuvinte inteligent te poate duce mult mai departe decat aceste replici invatate pe de rost de pe internet sau alte surse.
Nu este o regula generala ceea ce am precizat noi, functionand in mare parte doar la femeile adevarate, ce poseda o inteligenta decenta. Alta remarca de tinut minte este ca nu trebuie sa citim zeci de carti sau sa invatam o multime de cuvinte noi pentru a excita o femeie prin cuvinte, ci trebuie doar sa identificam momentul perfect. In continuare o sa enumeram trei seturi de vorbe ce doreste fiecare parte feminina sa le auda:

”Sunt topit dupa mirosul tau..”
Partea feminina intotdeauna o sa fie mult mai atenta la cuvinte si simturi precum mirosul si mangaierea. Aceste simturi pot excita de cele mai multe ori mult mai puternic in comparatie cu atingeri bruste, puternice. Complimentul legat de mirosul natural este poate cel mai erotic din toate. Mirosul femeii sau parfumul acesteia este asociat in mod direct cu erotismul, senzualitatea. Daca iti raspunde pozitiv cu siguranta complimentul o sa aiba o urmare in dormitor.

”Ma gandesc non-stop doar la tine”
Comunica-i faptul ca este in permanenta in mintea ta, in gandurile tale. Doar astfel o sa stie faptul ca este de importanta maxima pentru tine. Dorinta cea mai mare a femeilor este sa le fie recunoscuta puterea sexualitatii.. in momentul in care se intampla acest lucru sunt mandre de ele si dornice de mai mult. De asemenea femeile au mai tot timpul nevoie de mici atentii, de tandrete, si ideea ca jumatatea lor e innebunita dupa ele este extrem de importanta.

”Ma vad traind tot restul vietii alaturi de tine”
Una dintre cele mai de efect propozitii, dar care trebuie folosita doar in cazul in care credem ceea ce spunem. De ce? Pentru ca nimanui nu ii place sa fie mintit.. am putea sa ne punem in locul ei si sa ne imaginam cum ar fi. De ce este functionala? Simplu! Pentru ca femeile, in marea lor majoritate, isi doresc un iubit pentru o durata indelungata, poate pentru toata viata, care sa ii ofere sentimentul de siguranta si de confort. Mai simplificat, vor o relatie serioasa si foarte trainica.

Spunandu-i ca o iubesti si vrei sa o vezi in fiecare zi pentru tot restul vietii, de cele mai multe ori inseamna mai mult decat un preludiu prelungit.

Imbunatateste-ti viata sexuala prin 7 sfaturi simple

Imbunatateste-ti viata sexuala chiar astazi! Daca intampini probleme legate de sex, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi sfaturile noastre, care chiar functioneaza. Nu sunt sfaturi sexuale date de oameni de stiinta sau experti, ci sfaturi venite din partea cuplurilor care au intampinat tot felul de probleme si le-au gasit rezolvare. In mare parte aceste sfaturi sunt postate pe site-ul 4passion – sex shop in sectiunea blog, si ne pot schimba viata fiecaruia dintre noi in bine.

Acestea sunt:

  • ”Uneori, iubitul meu si cu mine faceam anumite experimente in materie de sex. Ne legam la ochi, dar pe rand, si fiecare dintre noi, in momentul in care era legat primea tot felul de atingeri si placeri..surpriza!” Acest lucru poate sa starneasca o pasiune nemaintalnita in viata sexuala. Faptul ca nu ai idee exact la ce urmeaza sa ti se intample este foarte, foarte excitant. Poate sa fie doar un masaj erotic, thailandez, o simpla atingere..sau, de ce nu, chiar un sex oral.
  • ”Ne trimitem tot timpul, chiar si in timpul in care suntem la lucru, mesaje cu tente sexuale, poze sexy, emailuri si altele.” Aceasta atatare este foarte interesanta si intinde la maxim dorinta de a face dragoste cu partenera. O parte din aceste lucruri se regaseste in Sexting, despre care am discutat anterior ca fiind foarte benefic relatiilor.
  • ”Iubita mea poarta cateodata pantofi cu tocuri foarte inalte in pat si ma excita enorm.” Poate nu este foarte confortabil, dar cu siguranta merita incercat macar o data. Este foarte putin probabil sa nu aveti rezultate uimitor de bune. Fiecare barbat are fantezii legate de tocuri inalte, lenjerie intima, unii de ochelari de vedere si asa mai departe.
  • ”Ne sarutam mult, ne mangaiem, ne tinem in brate provocator… si.. vedem destul de des filme porno.” Filmele porno nu au numai rostul masturbarii, asa ca folositi-le si in viata sexuala de cuplu!buna pozitie care am folosit-o pana acum este cea in care stau deasupra iubitului, dar cu spatele, excitandu-l astfel la maxim.” Imaginatia oricarui barbat o ia razna in asemenea ipostaza, iar privelistea este una demna de filmele erotice. Nu ezitati sa o folositi!
  • ”Redenumiti pozitia voastra sexuala preferata!” Uneori este comic, dar de cele mai multe ori are efecte benefice sa ai astfel de secrete cu partenerul sau partenera.
  • ”Daca iti doresti un orgasm dar esti foarte grabita, poti sa faci exercitii Kegel – acestea se realizeaza prin contractarea si relaxarea muschilor vaginali in repetate randuri”. Acesta este un pont foarte bine venit femeilor care intampina problema timpului scurt de multe ori.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de minute ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusiv21 de minute ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusivo zi ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusivo zi ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete2 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv2 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv2 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv4 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv4 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Exclusiv6 zile ago

Amânarea acțiunii de protest anunțate în 25 martie 2024, de Ziua Poliției Române – pentru data de 9 mai 2024, de Ziua Europei

Orice acord, negociere, relație bilaterală trebuie să aibă la bază încrederea între parteneri, aceasta bazându-se pe consecvență în respectarea angajamentelor...

Exclusiv7 zile ago

Au inceput protestele/Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu știe și se dă luată prin surprindere in fața Ministerului Justiției

Așa cum am anunțat prin comunicatul de presă, despre care Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu-l știe și...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!