Administratie
Incet, incet ministrii USR scapa de oamenii care nu le convin/Desigur, pentru a-si pune sagetile lor

Conform celor de la Infrapress, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu (foto), a solicitat vineri, 26 februarie, Consiliului de Administratie incetarea contractului de mandat. Seful companiei de stat a admis ca demisia sa are legatura cu „razboiul” declarat de ministrul Transporturilor salariilor mari din Metrorex, precizand ca „in momentul in care este criticata echipa, antrenorul trebuie sa stie sa facaun pas in lateral”.
In ultima perioada, ministrul Catalin Drula a criticat in repetate randuri salariile mari din Metrorex si faptul ca la finele anului 2020 s-a aprobat cresterea salariilor cu 18%. La inceputul lunii februarie, el a trimis Corpul de Control ca sa investigheze renegocierea contractului colectiv de munca al salariatilor din compania de stat, din septembrie 2020,
„Suntem in cadrul Consiliului de Administratie si am solicitat Consiliului de Administratie ca de comun acord sa inceteze contractul de mandat. Aceasta este solicitarea, in conformitate cu prevederile specifice ale acestui contract de mandat”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Gabriel Mocanu.
Intrebat daca demisia sa are legatura cu „razboiul” izbucnit intre ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, pe de o parte, si sindicatul de la Metrou si conducerea Metrorex, pe de alta parte, Mocanu a admis ca decizia sa este legata de acest aspect.
„Eu, in general, am incercat sa fiu fair-play si sportiv in viata si asta am invatat: in momentul in care este criticata echipa, antrenorul trebuie sa stie sa faca un pas in lateral”, a spus Mocanu.
Gabriel Mocanu a fost numit in data de 2 iulie 2020 in functia de director general interimar al Metrorex, dupa ce Consiliul de Administratie al companiei a luat act de demisia Marianei Miclaus, care a ocupat aceasta pozitie din noiembrie 2019. Mocanu a indeplinit, pana la momentul numirii sale, functia de director al Directiei Infrastructura si Sisteme Informatice, avand o experienta de peste 25 de ani la Metrorex.
Mariana Miclaus va prelua pentru o scurta perioada atributiile de director general al Metrorex, pana la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu, a anuntat vineri Ministerul Transporturilor.
Consiliul de Administratie al Metrorex a luat act de renuntarea la mandat inaintata de Gabriel Mocanu.
Ministrul Catalin Drula a trimis Corpul de Control la Metrorex la inceputul lunii februarie
Lumea Infrastructurii a relatat, pe 2 februarie 2021, ca ministrul Transporturilor a anuntat ca trimite Corpul de Control la Metrorex, ca sa investigheze renegocierea contractului colectiv de munca din septembrie 2020, care ar fi dus la o crestere a salariilor cu 18%, in conditiile in care numarul de calatori a scazut datorita lockdown-ului, iar compania a cerut o subventie de la bugetul de stat de peste un miliard de lei.
Intr-o postare pe Facebook din 2 februarie 2021, Catalin Drula a criticat Metrorex si pe liderul de sindicat al societatii Ion Radoi, dupa ce acesta din urma l-ar fi acuzat ca “arunca bombe” si ca nu e “bine informat”, in legatura cu valoarea salariului mediu de la Metrorex (care ar fi de 10.000 lei/luna).
Drula a argumentat in postarea sa de pe Facebook ca in 2020, cand numarul de calatori a avut o scadere importanta din cauza restrictiilor impuse de Guvern, salariatii metroului au primit o crestere medie a salariilor cu 18% in urma renegocierii contractului colectiv de munca, iar pentru acest an compania – ale carei venituri din transportul calatorilor au scazut in continuu din 2016 pana in 2020 inclusiv – cere o subventie de la guvern de 1,04 miliarde de lei, adica circa 17% din bugetul Ministerului Transporturilor.
Drula l-a avertizat pe Radoi ca bugetul de stat nu poate acoperi o asemenea suma, deoarece nu este “sac fara fund”.
Drula a lansat un avertisment catre seful de sindicat Ion Radoi, acuzandu-l ca se comporta ca un “sef de cartel”
„Razboiul” dintre Drula si sindicatele din Metrorex nu s-a oprit aici, iar ministrul a anuntat, pe 8 februarie 2021, pe pagina sa de socializare, ca verificarile facute pana in acest moment de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor au relevat ca in urma negocierilor salariul mediu brut lunar al unui angajat Metrorex a fost majorat de la 9.901 lei (in 2020) la 12.739 lei in 2021. Aceasta in conditiile in care numarul calatorilor si incasarile Metrorex au scazut din cauza lockdown-ului generat de pandemia de covid-19.
Ministrul l-a acuzat totodata pe seful de sindicat Ion Radoi ca se comporta ca un “sef de cartel”, si ca le-a “vandut iluzii” “angajatilor onesti (…) care isi fac treaba cu cinste”. In acelasi timp, ministrul Transporturilor a anuntat ca “a semnat mandatul Corpului de Control pentru a investiga aceasta renegociere a contractului colectiv de munca”.
Metrorex a primit in 2020 o subventie de 687 milioane de lei de la bugetul de stat
De asemenea, la finele lui ianuarie, ministrul declara ca Metrorex se afla intr-o situatie financiara si structurala de cheltuieli foarte dificila, anul trecut subventia de la bugetul de stat ajungand la 687 milioane de lei.
„Metrorex, din pacate, este intr-o situatie financiara si structurala de cheltuieli foarte dificila. A ajuns subventia de la bugetul de stat pentru aceasta companie, cred ca acum 5-6 luni, undeva la 250 de milioane de lei. Anul trecut s-au platit 687 de milioane de lei. Ca sa faceti o comparatie de marime, bugetul Ministerului Transporturilor, pe bani europeni, este undeva in zona a 6-7 miliarde, iar bugetul per ansamblu este de 14 miliarde. Deci, 10% sau mai mult din banii intregii tari, care sunt pentru toata reteaua, se duc catre subventionarea metroului din Bucuresti, iar nevoile pentru anul 2021 sunt mai mari. S-au cerut chiar 1,1 miliarde de lei”, a spus Drula, la Digi 24, pe 31 ianuarie.
De cealalta parte, precizeaza Agerpres, USLM (sindicatul de la Metrou), arata ca salariul mediu la Metrorex este de 5.700 lei net si include toate sporurile pentru lucrul in subteran, sambata si duminica, noapte de noapte, precum si sporul de vechime. In acelasi timp, sindicalistii sustin ca in urma controalelor efectuate de ISU, care au consemnat lipsa de personal pentru mentenanta si interventii, au fost angajati 354 de salariati in cursul anului 2019. Mai mult decat atat, cu tot cu personalul prevazut pentru Magistrala 5 de metrou, numarul total de posturi prevazute este de 5.861 de persoane, din care peste 150 de posturi, sustin sindicatele din Metrorex.
Administratie
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici

De la faraon cu f mic, la Nero!
De la Nero la Sultanul Volosevici, prietenii stiu de ce (despre Sultan, cumparaturile din Turcia si tepele imobiliare alaturi de fosti puscariasi, vom reveni)! (Redactia Incisiv de Prahova)
Primarul Andrei Volosevici nu reuseste să treacă de statutul de pusti răzgâiat nici acum, când a trecut binisor de 40 de ani si te astepţi să acţioneze ca un bărbat matur.
Derapajele sale la adresa angajaţilor din Primăria Ploiesti au loc zilnic, de cele mai multe ori fiind făcute in spatele usilor inchise. De această dată, Volosevici a lansat niste săgeţi la adresa lui Carmen Bucur, directorul Direcţiei Patrimoniu, din Primăria Ploiesti. Volosevici a acuzat-o pe directoarea de la Patrimoniu că a demarat procedurile de transfer al Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean Prahova fără a discuta cu Simona Albu, city-managerul Ploiestiului, cea care ar avea in atribuţii administrarea parcului.
Dar să ataci un director pentru faptul că are legături de rudenie cu un alt director din Primăria Ploiesti este o dovadă de mitocănie si lipsă de educaţie. Pentru că directorul de la Patrimoniu, Carmen Bucur, era nepoata lui Zoia Staicu, actualul director de la RASP, si in urma cu vreo 15 ani când a fost angajată in Primărie. Si tot nepoata lui Zoia era si când a câstigat concursul de director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Ploiesti.
„Ar fi jenant sa vorbesc despre doamna director de la patrimoniu pentru ca ati afla lucruri pe care nu le doriţi. Fără a fi discuţii la nivel de primarie, primarul delegă atribuţiile. Dna city manager se ocupa de Parcul Municipal. Eu inteleg că ne-am grăbit că la un moment dat o altă doamna director (să ii fie mătusă) a avut discuţii in acest sens. Niste lucruri trebuie să funcţioneze in mod legal. Primarul a decis cine se ocupă de parcul municipal. Singura obligaţie un executiv este de a pune in aplicare hotărârea de consiliu, nu cine pune in aplicare.”, a afirmat Andrei Volosevici intr-o declaraţie de presă.
Cu alte cuvinte, primarul a recunoscut că a mutat-o disciplinar pe sefa de la Patrimoniu in primul rând pentru că a dorit să pună in aplicare o hotărâre de consiliu local si in al doilea rând din cauza legăturii de rudenie cu Zoia Staicu, directorul RASP Ploiesti.
Curat murdar, coane Volosevici! Oare aveti suficiente servicii pentru a muta toti directorii si sefii de servicii din Primăria Ploiesti care refuză să vă facă pe plac si incearcă să respecte legile?
Sursa: Stiri Actuale
Administratie
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?

Unele lucruri încă îmi par curioase în armată, chiar după 18 ani de activitate. De pildă aprecierile de serviciu. Cred că suntem o armată de Foarte Bun(i), asta dacă nu cumva cel care-ți face notarea are un dinte împotriva ta, caz în care poți să ajungi mult mai jos cu calificativul.
Doar într-o misiune europeană am văzut un comandant neamț – al unei mini-structuri care funcționa doar pentru că subordonații săi își dădeau toată silința și aveau know-how-ul de a face lucrurile să meargă – luând notarea de serviciu mult prea în serios. Acolo unde toată lumea primea Excepțional, el se gândise să dea și niște Bun-uri.
Aprecierea este subiectivă, mai ales când rezultatul este mai greu cuantificabil și mai ales dacă analiza activității necesită cunoștințe dintr-un domeniu care-ți cam scapă.
Adică nu dai note picturilor, dacă nu te pricepi foarte bine la artă. Întrebare la care nu avea răspuns era Cum poate mini-structura pe care el o conducea să fie excepțională – așa cum el susținea – în condițiile în care mare parte din personal lucrează doar de Bun?
Înțeleg că influența comandantului este imensă; înțeleg și că harnicii mai compensează pentru leneși, dar nu chiar în așa mare măsură încât rezultatul final să fie genial!
S-a ajuns la Rommel și la cum nu ar fi avut, poate, o campanie de succes, dacă oamenii pe care-i avea în subordine nu și-ar fi îndeplinit sarcinile excepțional, fără ca ei înșiși să fie excepționali precum Rommel.
Și oricum, de la felul în care-și îndeplinește cineva sarcinile până la felul în care-i sunt percepute eforturile poate să fie o cale foarte lungă, cu mult bruiaj intermediar.
Dar nu subiectivitatea notărilor de serviciu este ceea ce mi se pare curios, ci nota de care ai nevoie pentru a primi calificativul Excepțional în armata noastră: 9. Într-o societate care se bazează pe utilizarea sistemului zecimal și unde notele de la clasa a V-a în sus sunt între 1 și 10, de exemplu, armata a decis că pentru noi ajunge 9!
Nu știi foarte sigur ce înseamnă asta. Suntem atât de exigenți cu noi încât, nefiind niciodată mulțumiți de nivelul la care ne aflăm cu pregătirea, cunoștințele etc. și dorindu-ne mereu să fim mai buni, simțim că 10-le trebuie să rămână un țel, o motivație?! Sau ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?
Știm că 9 este nota maximă și că indiferent cât de mult am trage și ce eforturi am face, un 10 cinstit nu luăm niciodată așa că renunțăm chiar și la ideea de a-l primi, scoțându-l din listă… Sau poate că suntem atât de buni încât acolo unde alții trebuie să fie de 10 pentru a fi excepționali, în armată ajunge să fii de 9?
Nici nu pot să mă gândesc ce ar putea face, în aceste condiții, cineva de 10! Cum ar arăta totul în cazul în care am ajunge vreodată să fim în prezența – nici măcar nu zic conduși! – unui militar căruia sistemul decide să-i dea un 10? Nu zic și că ar putea să fie varianta în care 9 părea o notă greu de atins pentru cel care a decis sistemul de notare.
Tot ce zic e că până la urmă și 9 este o notă onorabilă. Dacă o meriți și, mai ales, dacă cel care te evaluează are competențe reale pentru a face acest lucru. Așa chiar simți că ai făcut ceva deosebit. Dar și dacă faci, la ce-ți ajută? Am colegi care au avut calificativul Excepțional mai mulți ani la rând.
Dar n-au câștigat nici la Oscaruri, nici alte avantaje nu au avut. E sau FB nu sunt decât niște semne-n vânt care nu te motivează să fii de top, câtă vreme a fi cel mai bun nu aduce cu sine nici un fel de recunoaștere.
Pentru că nu suntem toți stoici să vrem să fim cea mai bună variantă a noastră, indiferent de feedback-ul societății. Și atunci, să ajungi la 9 poate fi greu, dar să rămâi acolo, cu adevărat, pare și mai complicat. (Bogdan Oproiu).
Administratie
La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională

-
Administratieacum 4 zile
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici
-
Exclusivacum 4 zile
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc
-
Exclusivacum 4 zile
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 4 zile
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale
-
Featuredacum 4 zile
Altă năpastă pe capul polițiștilor/Băgați la înaintare în conflictele cu populația
-
Featuredacum 4 zile
„Dosarul de corupție al Laurei Kovesi nu ar trebui grăbit”
-
Administratieacum 4 zile
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?
-
Ancheteacum 4 zile
Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras