Connect with us

Investigatii

Risul curcilor – a facut interpelare pe coruptie in ziua trimiterii in judecata de catre DNA

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a reușit o performanță rarisimă: el a făcut marți o interpelare în parlament pe adresa ministrului Justiției, cerînd informații despre reforma în domeniu fix în ziua în care DNA anunța trimiterea sa în judecată într-un dosar de corupție.

 

În interpelare, Cozmanciuc furnizează o informație interesantă, despre o întîlnire pe 15 februarie cu Roelof Van Ees, ambasadorul Olandei în România, pe tema modificării legilor Justiției, a Codului Penal și a desființării SIIJ.

Cu acest prilej, Cozmaniciuc a punctat ineficiența SIIJ, care nu ar fi întocmit niciun rechizitoriu pentru fapte de corupție.
Tocmai de aceea, Cozmanciuc i-a cerut ministrului Stelian Ion să-l informeze despre proiectele de reformă ale sistemului judiciar și despre pașii ulterior desființării SIIJ.
Exact cînd deputatul liberal depunea interpelarea în Parlament, se anunța oficial trimiterea sa în judecată pentru corupție, de către procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Întrucît el este judecat în stare de libertate, are posibilitatea, curînd, să primească și răspunsul la interpelarea sa rivind necesitatea întăririi luptei contra corupției.

Featured

Ce coadă va fi la DNA…

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Se zdrucină din temelii ”Șandramaua” EximBank, din moment ce, fapt fără precedent, mult prea ”legendatul” bancher Traian Sorin Halalai nu a călcat pe la birou! Panica ”Omului Roz” al sistemului fiind cu atât mai mare, cu cât deja până la vârful serviciilor secrete se știe de acum că adevăratul ”creier” al băncii de stat EximBank și totodată omul pe a cărui pretinsă influență se bazează mare parte din puterea lui Halalai chiar NU ESTE nepotul cui se dă! Pentru că, ei bine, tatăl lui ”Claudiu al nostru” chiar nu este fratele generalului…

(Preluare National – Catalin Tache):

Halalai îl caută pe Câciu prin Dubai!
 Astfel că, puțintică răbdare, se va trece și la faza de ”asta este declarația pe care o dau, susțin și semnez” pentru acest halucinant furt de identitate! Până atunci însă, este ”șoc și groază” la EximBank! Acolo unde fuziunea cu Banca Românească NU SE MAI POATE FACE până la termenul legal de 31 decembrie 2022!

Unde este avizul?

Zilele trec una câte una până la termenul fatidic de 31 decembrie 2022 și deja statutul până acum infailibil de om al sistemului ”greu de ucis” pe care și-l legendase Traian Sorin Halalai se va întoarce ca un bumerang împotriva acestuia.

BNR nu a avizat fuziunea de 320 milioane euro dintre EximBank și Banca Românească!

Pentru că, în lipsa AVIZULUI OBLIGATORIU al Băncii Naționale a României pentru fuziunea EximBank cu Banca Românească, conducerea unității bancare de stat nici măcar nu poate înainta în instanță dosarul!Iar cum decizia definitivă a  instanței de judecată privind anularea licenței pentru Banca Românească și posibilitatea declanșării astfel a procedurilor privind preluarea de facto a tuturor operațiunilor bancare aferente de către EximBank trebuie să poarte cel târziu data de 31 decembrie 2022 este clar că nu mai este timp pentru întrunirea condițiilor legale! Nici măcar dacă guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu ar semna ”ieri” avizul obligatoriu al BNR! Numai că, ghinion, nu doar că șefii Băncii Naționale nu au eliberat acest aviz fără de care juristul lui Halalai nu poate depune barem dosarul de fuziune în instanță, dar departamentele de specialitate ale BNR tocmai ce efectuează o amplă operațiune de control la EximBank.

Dosarul nici măcar nu a fost trimis în instanță!

”Banca lui Halalai” fiind acum ”blocată” de obligativitatea trimiterii pe căi oficiale a nenumăratelor documente solicitate zilele trecute de către ”autoritatea supremă” bancară a statului român. Așa că, la această oră, EximBank nu are încă avizul Băncii Naționale a României! O repetăm până îi va intra în cap și lui Traian Sorin Halalai că, fără acest aviz, nu poate ”îngropa mortul” Banca Românească până la sfârșitul anului, așa cum și-a asumat obligația legală. Sau o poate face doar cu inevitabile ”victime colaterale” care vor înfunda pușcăria, la propriu, dacă își vor pune semnăturile pe ”planul nebun” de rezervă al ”rezerviștilor” de la EximBank. Plan despre care iată că am aflat nu doar noi, dar, prin intermediul structurilor contrainformative, și ”beneficiarii legali”!

Nu încercați FUZIUNEA ÎN URMĂ!

Și pentru a înțelege mai bine cât de neatins în fața oricum mult prea timoratelor instituții ale statului român se simte cuplul de la butoanele operative ale EximBank, cei doi forțează o ”fuziune în urmă”! Retroactivă! Pe ideea pur și simplu halucinantă că, atunci când o fi să le dea Banca Națională a României  – dacă le dă! – avizul obligatoriu și apoi o instanță judecătorească va pronunța sentința definitivă de retragere a licenței pentru ”defuncta” Bancă Românească, ”se va face și fuziunea în urmă”!!! Adică se va ”merge pe burtă” în toată această perioadă care, în cel mai fericit caz pentru ”Lotul Halalai” poate dura doar trei – patru luni, dacă totul merge ca pe roate. După care se va semna și ”Procesul verbal” de încheiere a fuziunii. Cu ce dată? Antedatată?

Așa că ne facem datoria ”creștinească” de a îi avertiza pe cei asupra cărora se exercită presiuni de a gira această ”fuziune în urmă”, fără avizul BNR și o decizie a instanței de judecată, că a își pune semnătura pe un astfel de document este ca și cum și-ar semna singuri condamnarea!

Teodorovici, ce ai făcut cu milionul?

Acum, normal că la ce nume grele ale politicii și sistemului cuprinde lista celor 900 de demnitari ”atârnători” care s-au perindat prin CIFGA de la EximBank, cu ”lefuri” lunare de 5.000 de euro, Halalai nu are de ce să își facă griji din partea acestora. Mai ales că a avut grijă să se ”acopere” și prin strania inițiativă a fostului ministru de Finanțe ”dăncist” Eugen Orlando Teodorovici de a trece ”fuziunea” prin CSAT.

Teodorovici a luat credit subvenționat de la banca pe care o controla

Numai că, atunci când s-a zbătut ca un leu pentru ”fuziunea lui Halalai”, același Eugen Orlando Teodorovici a uitat să informeze beneficiarii legali și de micul ”amănunt” că el însuși este beneficiarul personal al unui credit de un milion de lei cu dobândă subvenționată de la EximBank! ”În numele și pe contul statului”! Și asta chiar pe când era secretar de stat la Ministerul de Finanțe și președintele unui organism ce superviza toate operațiunile de finanțare ale EximBank din partea statului român.

Ce coadă va fi la DNA…

Și tocmai atunci, pe persoană fizică, secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor s-a găsit să solicite și să primească de la EximBank pe care o controla un credit de peste un milion de lei, pentru dezvoltarea restaurantului familiei sale, prin firma SC CASA MARIEAAN SRL.

Câciu, nu schimba data!

După ”lovitura” din 5 decembrie, în care dezvăluiam ”schema finaciară” premeditată prin care Sorin Traian Halalai vrea să ”îngroape mortul” Banca Românească, după ce a ”pompat” 320 milioane de euro din banii statului în această fuziune care nu are încă avizul Băncii Naționale a României și girul unei instanțe de judecată, ”planul” a fost ”paralizat”. Astfel că ”fuga în Dubai” poate fi decodată și ca o încercare deja disperată de a găsi ”sprijinul logistic” necesar convingerii ministrului Adrian Câciu de a modifica termenul de 31 decembrie 2022. Singura ”portiță” cât de cât legală prin care acesta mai poate trage de timp în atât de păguboasa pentru statul român, Afacerea Banca Românească. Numai că, în această eventualitate, cum Ministerul Finanțelor deține 95% din EximBank, Adrian Câciu nu ar face decât să îi ia locul lui Halalai în rechizitoriul procurorilor…

Citeste in continuare

Featured

Stăm și ne întrebăm dacă există limite ale abuzurilor îndreptate împotriva polițiștilor?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Se pare că nu!
Managerii au mințile odihnite și găsesc orice vină, numai sancțiune să iasă!
Șeful IPJ Neamț a dispus ca polițistul Cănărău Ioan să fie cercetat disciplinar, nu pentru încălcarea vreunei atribuții de serviciu, ci pentru o postare făcută de sindicat pe această pagină!
Ce s-a gândit comisarul șef de poliție Cocea Mihai Cătălin, cel desemnat cu cercetarea?
Să concluzioneze că agentul de poliție Cănărău Ioan trebuie sancționat disciplinar pentru că postarea sindicală a înregistrat 18 comentarii, 36 de distribuiri și a fost vâzută de mai multe persoane, 149 dintre acestea reacționând cu 122 like-uri, 13 emoticoane „trist”, 9 emoticoane „nervos”, 3 emoticoane „uimit”, 1 emoticon „grija”, 1 emoticon „ras” iar știrea de pe site-ul TV Neamț, postată pe această pagină, a înregistrat 286 de reacții, 236 like uri, 38 emoticoane „trist”, 6 emoticoane „uimit”, 4 emoticoane „ras”, 1 emoticon „grija” si 1 emoticon „ras”, 40 de comentarii și 83 de distribuiri.
Bine că n-au ținut cont de numărul de respirații, numărul de pași, pozițiile din timpul somnului, gândurile rele despre ei, programele tv schimbate, mâncărimile scărpinate, lenjeria purtată, flegmele scuipate, mucii trași sau suflați pe nas, visele colorate, frunzele călcate, pastilele luate, bârfele rostite, metri cubi de gaz și apă consumați, proștii înjurați, ș.a.m.d că era vai ș-amar de polițistul abuzat, pardon, cercetat disciplinar! (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Featured

Seful Jandarmeriei Române nu s-a ”lecuit” după ”siropoasa” aventură cu jandarmerița Alexandra

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Trebuie să o recunoaștem cu toată franchețea, nici măcar structurile abilitate cu documentarea activității șefului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nu mai fac față ”ritmului nebun” impus de generalul Alin Mastan. Cel care, deși s-a dat lovit de fiecare dată atunci când a fost să își asume vreo decizie oficială pe un subiect mai sensibil cu deja legendarul său certificat medical cu ”ruptura inghinală”, se dovedește mai ”Inimă Zburdalnică” decât toți ”libidinoșii” Ministerului Afacerilor Interne la un loc, EVER!

(Preluare National – Catalin Tache):

Ioana Sabina, a devenit psiholoaga mascaților direct de pe pagina ”incognito”
 Astfel că, pur și simplu, cel puțin dacă ar fi să ne luăm după ”împăunatul țanțoș” al celui care este sigur că, atâta vreme cât consăteanul Bode este ministru de Interne, poate face absolut orice, că procurorii nu ”se supără pe el”, ”Haremul” de la IGJR crește mai ceva decât cel al adevăraților șeici. Acum, ce este drept, va rămâne ca, mai ales după ce nu va mai fi inspector general al Jandarmeriei Române, Mastan să le explice și Alexandrei, Roxanei și, mai nou, Ioanei, de ce le-a ”bifat” pe ”agenda” sa de cuceriri cu care se laudă în fața subalternilor. Inclusiv a celor asupra cărora se exercită presiuni deja cu un pestilențial miros penal ca să ”unidirecționeze” tot felul de concursuri! Pentru că, ei bine, după ce de-abia se reușise identificarea, cu nume și prenume – Roxana Plic – pentru noua flebețe a generalului Mastan, iată că acesta a reușit să mai promoveze o altă tânără speranță a sistemului, consăteanca pisholoagă Ioana Sabina…

”Și a sosit ziua…”

Roxy, perversa Doi ș’un sfert” titram ”lovitura” din 27 noiembrie. Atunci când dezvăluiam că poate doar generalul Mastan să mai fi văzut copil cuminte, babă frumoasă și ”latino lover” cu ruptură inghinală. Deci, în urmă cu doar atât de puține zile avertizam că șeful Jandarmeriei Române nu s-a ”lecuit” după ”siropoasa” aventură cu jandarmerița Alexandra. Cea de care a scăpat făcând-o ”frontieristă” și a trimis-o tocmai ”pe felie” la Oradea. Totul pentru ca să se poată dedica pasiunii recente pentru o altă subalternă, cea identificată în cele din urmă ca fiind Roxy. Roxana Plic.

După Alexandra a fost Roxana…

Iată însă că, în timp ce DGPI și DGA dorm în bocanci, generalul Alin Mastan este de neoprit. Astfel că, stranie coincidență, imediat după dezvăluirea noii ”cuceriri” cu care se lăuda, șeful Jandarmeriei Române a mai făcut o ”victimă”. El punând deja palinca la rece – că șampania e scumpă, dacă nu o bea moca LA CAVALERIE ! – pentru a sărbători succesul unei alte consătence, Ioana Sabina Bota. Psiholog privat din Zalău care a câștigat concursul din sursă externă organizat pentru un post de psiholog la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Colonelul ”Giurea – Jidvei”, șeful BSIJ

Pe chiar pagina sa ”socială”, noua psiholoagă de acum cu grade militare postând filosofic că ” Și a sosit ziua în care era mai dureros riscul de a rămâne strâns în boboc decât riscul de a înflori”. Exact pe pagina ”Ioana Bota – Psiholog/psihoterapeut la Cabinet Individual de Psihologie Bota Ioana Sabina. – A învățat la Liceul Pedagogic Gheorghe Șincai, Zalău – A studiat Psychology la Universitatea Babeș – Bolyai – Trăiește în Zalău”.

Psiholoaga mascaților!

Și uite cum, Ioana Sabina Bota și-a abandonat Cabinetul particular din Zalăul natal al șefului Jandarmeriei Române pentru a da examen ”din sursă externă” chiar la structura condusă de consăteanul general Alin Mastan. Examen pe care l-a luat, ajungând psiholog la… Brigada Specială de Intervenții a Jandarmeriei.

Enescu barem și-a asumat-o pe ”Iubi” lui…

Structura cea mai dură din tot Ministerul de Interne, dar condusă de cel mai loial om al lui Mastan, ”colonelul ”Giurea – Jidvei”. Acum, ce este drept, luptătorii Brigăzii s-au amuzat copios de experiența noii lor psiholoage, dar cel puțin au zis că trece și asta. Mai ales că ”Sultanul” Mastan scoate ”flăcări pe nări” pentru a o transfera cât mai urgent pe noua sa protejată chiar sub ochii săi, la Inspectoratul General. Probabil pentru a putea ”înflori bobocul” chiar sub ochii săi…

Nițoi sau Liță, care îl face primul?

Numai că, ghinion, iată că nu toți șefii de structuri subordonate stau ”ghiocei” ca ”Giurea – Jidvei” de la BSIJ! Așa că generalul Mastan riscă să i se agraveze și mai mult ”ruptura inghinală” că nu o poate transfera pe psiholoaga din Zalău de la BSIJ direct la IGJR. Pentru că nu vrea Liță! Colonelul Ștefan Liță!

Cât mai râde Bode de jandarmi…?

Șeful Biroului Psihologic din IGJR făcându-i ”Sultanului” ditamai ”aroganța” nu doar de a bloca transferul Ioanei la Cabinetul său, dar și de a o deturna către … BAD! Iar dacă Liță ”strănută” cum s-a desfășurat concursul din sursă externă pentru ocuparea postului de psiholog, atunci nici Bode nu îl mai scapă pe Mastan! Mai ales că psihologul șef nu uită și nu iartă ce a zis ”Sultanul” de ”doamna Liță”, când aceasta era pusă la dispoziție fiind trimisă în judecată cu ”Lotul Bărăscu”. Dar cum soția a scăpat acum de condamnare prin prescripție și activează în Poliție, la nivelul IPJ Prahova, chiar că i se ”rupe” colonelului Liță de amenințările generalului Mastan!

Motociclistul Mastan poartă mai mult uniforma de ”chiloțar”, decât pe cea de general

Mai ales că nu doar Liță, dar și colonelul Nițoi poate trece oricând la ”next level” al declarațiilor cu privire la ”capetele” cerute și ”executate” pentru ”conducerea superioară”. Liță Ștefan din postura de psiholog șef al IGJR… Iar Nițoi Gabriel din cea de șef al Corpului de control al IGJR.

Așa că, generale Mastan, mai ușor cu coloneii Liță și Nițoi ”pe scările” IGJR! Sau barem asumă-ți o ”Iubi”, ca predecesorul tău Enescu…

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Administratia Andrei Volosevici distruge documentele cu privire la mafia imobiliara

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn urma articolului nostru de ieri („De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat...

Exclusiv16 ore ago

„Bomba ecologica de la Pleasa” si „serviciile secrete”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv16 ore ago

Iesitul la pensie anticipata partiala, pentru cei cu afectiuni, beneficiari de certificat apt limitat si avand totodata conditia de vechime indeplinita, este, sa fim cinstiti, o oportunitate ( legala)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin De care profita atat cei mici cat si cei cu functii mari de conducere, din zona centrala. Prost...

Exclusiv2 zile ago

De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat locul procurorului “Portocala” pentru apararea mafiei si fabricarea de dosare penale?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAfacerea cu iz penal a unor afaceriști, notari publici și funcționari din Primăria Ploiești este protejata de IGPR. Mai...

Exclusiv2 zile ago

Albu Simona, nasa edilului si city manager al municipiului Ploiesti, în vizorul Agenției Naționale de Integritate (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPloieștiul este raiul familiilor bine instalate în administrația publică. Soți, unchi, nepoate, veri, nasi, fini si fine, dacă studiezi...

Exclusiv3 zile ago

Actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu ocazia acțiunilor de protest pe care le-am organizat am solicitat aplicarea în integralitate a prevederilor Legii salarizării, precum...

Exclusiv3 zile ago

Norma de hrana s-a actualizat, dar ramane nepusa in plata

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL rămâne în mod constant preocupat de punerea efectiv în plată a prevederilor ordinului ministrului...

Exclusiv4 zile ago

Adevaratele probleme pentru fostul procuror Negulescu Mircea si pentru Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti/ Falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinParchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti nu a raspuns niciodata cum s-a putut ca documente si bunuri confiscate intr-un...

Exclusiv5 zile ago

Dezastrul ecologic de la Constanta versus “Bomba ecologica de la Pleasa”/Garda de Mediu Constanta versus Garda de Mediu Prahova (1-0)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrimăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli grave în ceea ce...

Exclusiv1 săptămână ago

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNatura şi succesul acţiunilor ilicite ale reţelei de crimă organizată este condiţionat de aptitudinile şi performanţele individuale ale celor...

Exclusiv1 săptămână ago

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Acolo e Tara lui Papura Voda si ordinele ministrului sunt facultative

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin OMAI S/108/2011 prevede ca functiile de executie efectueaza serviciul de permanenta, in unitate. Ordinul este obligatoriu si executoriu,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinOrganele de cercetare penala din cadrul IPJ Prahova au confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la “Bomba...

Exclusiv2 săptămâni ago

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În cursul lunii octombrie 2022, Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul, a solicitat IGPR, să comunice aspecte legate de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!