Connect with us

Administratie

Suntem colonie sau nu mai suntem?/Nici măcar colonie nu suntem/Suntem subcolonie

Avatar

Publicat

pe

Dar dacă suntem, a cui suntem?
Iar autoritățile competente ce păzesc de nu apără suveranitatea și independența statului român?
Desființarea SIIJ face parte din ordinele primite de colonie?
Potrivit art. 1 alin. (1) din Constituția României, România este stat suveran și independent.
În ultimii ani, în mod constant, ba s-au perindat ambasadorii pe la Guvern, Ministere, autorități publice, ba s-au dus ai noștii cu căciula în mână pe la ei.
După care au ieșit ambasadele cu comunicate de presă să ne spună nouă cum susțin ele sau resping, ne sugerează sau ne impun ce decizii să luăm la nivel intern.
Nu o fi asta cumva o ingerință în suveranitatea și independența României?
Zice Convenția de la Viena că un ambasador al unei țări într-un alt stat trebuie să fie acreditat de statul care îl trimite, cât și de statul care îl primește.
La noi ambasadorii altor state sunt acreditați de MAE.
Ambasadorul unei alte țări în România are privilegii și imunități, dar are și o obligație: să nu își bage nasul în treburile interne ale României (art. 41 pct. 1 din Convenția de la Viena).
La noi nu numai că și-au băgat nasul, și-au băgat și picioarele în treburile interne ale României.
Ce a făcut statul român și MAE?
Nimic.
Cum să îndrăznească și să retragă acreditarea ambasadorului care nu își respectă singura obligație pe care o are în România? Doamne ferește!
Ultima temă de actualitate, desființarea SIIJ-ului, ia să vedem faptele, cronologic:
18.02.2021 – Comunicat de presă al DNA – ambasada SUA a fost în vizită la DNA.
” Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), domnul Crin Nicu Bologa, a avut marți 16 februarie 2021, o întâlnire, la sediul instituției, cu o delegație a Ambasadei SUA la București din care au făcut parte domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri ad interim al SUA, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru România și Bulgaria al SUA pe tema anticorupție și doamna Bianca Menendez, consilier politic al Ambasadei SUA.
În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții privind lupta împotriva corupției și rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.
A fost subliniată importanța activităților de training și schimb de experiență cu procurorii și investigatorii americani la care personalul operativ al DNA a participat în cadrul programului condus de doamna Jessica Kim și a altor programe derulate cu sprijinul experților americani. De asemenea, s-a prevăzut continuarea acestor forme de cooperare bilaterală în următoarea perioadă, având ca scop consolidarea pe mai departe a capacității instituționale a DNA de a-și îndeplini rolul prevăzut de lege.”
19.02.2021 – Comunicatul Ambasadei SUA la București pe pagina sa de Facebook (ca să înțeleagă tot prostul cum stă treaba)
” In cursul acestei săptămâni, Chargé d’Affaires David Muniz şi Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada il acordă promovării
statului de drept în România, INCLUSIV DESFIINTARII SIIJ.
Săptămâna a debutat cu o întrevedere cu ministrul Justiţiei Stelian lon, pentru a evidenția Parteneriatul Strategic şi pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independentei sistemului judiciar.
David Muniz si Jessica Kim au mai participat la o intalnire la Directia Natională Anticoruptie (DNA), evidenţiind parteneriatul solid dintre Ambasadă şi DNA şi declarând că sprijină activitatea importantă a DNA in lupta continua împotriva corupției din România.
Alte întâlniri importante au avut loc la Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casatie şi Justiție, la Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, la Consiliul Superior al Magistraturii şi la Agentia Națională de Integritate in cadrul întâlnirilor s-a subliniat implicarea comună a ţărilor noastre in consolidarea eforturilor de combatere a corupției din Romania. ”
Parcă dacă se desființează SIIJ-ul, competența pentru cercetarea penală a magistraților revine la DNA și DIICOT.
Pe unde au fost cei de la ambasada SUA?
Taman pe la DNA și DIICOT, să le vorbească despre desființarea SIIJ. Că asta e treaba reprezentanților unei ambasade, nu?
18.02.2021 – Guvernul aprobă proiectul de lege privind desființarea SIIJ și îl depune în Parlament.
Ce să înțeleg eu ca cetățean din asta?
Că a așteptat Guvernul binecuvântarea ambasadei SUA?
Doar ambasada SUA zice că la începutul săptămânii s-a întâlnit cu Ministrul Justiției Stelian Ion ca să discute ” Parteneriatul Strategic şi pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independentei sistemului judiciar.”
Sistem judiciar independent de cine? Probabil de poporul român.
Pe la cine se duseră ambasadorii SUA?
Taman pe la cei cărora urmează să le revină competența de cercetare a judecătorilor: DNA și DIICOT, unde au subliniat ”implicarea comună a ţărilor noastre in consolidarea eforturilor de combatere a corupției din Romania”.
Ce treabă are implicarea ambasadei SUA prin România? Adică prin treburile interne ale României?
Ce făcură ambasadorii după ce se duseră în vizită?
Deteră declarații că susțin desființarea SIIJ. Bingo!
Ce zise CSM -ul de proiectul de desființare a SIIJ?
Că încalcă independența judecătorilor și afectează dreptul la un proces echitabil (ăla care trebuie garantat de statul român conform art. 21 alin. 3 din Constituție).
Nu prea se pupă asta cu declarațiile ambasadei SUA că susține desființarea SIIJ pentru promovarea statului de drept și independența sistemului judiciar.
23.02.2021 – Comunicat de presă al Ministrului Justiției. Triumfător acesta ne spune că și ambasadorul Germaniei în România susține demersurile pentru desființarea SIIJ și corectarea legilor justiției.
Ce treabă are ambasadorul Germaniei cu SIIJ-ul din România și legile justiției?
Parcă nici nemții sau companiile cu capital nemțesc nu au probleme cu justiția prin România.
Care va să zică, noi colonia cui suntem? A SUA? A Germaniei? A SUA și Germaniei?
Ce să înțeleg eu ca cetățean?
Că se duseră străinii (americanii) să vadă cam cum stau apele înainte pe la cei care urmează să aibă competența să îi cerceteze pe magistrați, dacă sunt copii cuminți și ascultători, după care ieșiră mândrii să spună: Da, domnule, sunt buni ăștia, îi susținem!
Eh, bine, nu spuseră chiar așa pe față. O ziseră pe ocolite: susținem desființarea SIIJ.
Dacă mai iau în calcul și că nu a îndrăznit nimeni să se aproprie până acum de companiile străine sau cu capital străin, pe când cele cu capital românesc au fost îngropate cu patroni, locuri de muncă și producție cu tot, constat că nu e deloc bine.
Pot eu ca cetățean să cred, în condițiile astea, că justiția e subjugată și e în mâna străinilor?
Și ce să vezi?
Cu toate că își încălcară ambasadorii obligațiile, MAE nu zice pâs.
Autoritățile și instituțiile care au în atribuții apărarea siguranței naționale (știu ele care sunt) nu fac nimic, ca întotdeauna. Aaa, ba da, se ocupă de ascultarea cetățenilor, că doar poporul român este pericol la securitatea națională.
Ca să se înțeleagă, conform art. 1 din Legea nr. 51/1991, siguranța națională este definită astfel ”Prin siguranţa naţionala a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politica necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român, ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi climatului de exercitare neingradita a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie.”
În concluzie, să urmărim cu interes care și cum va vota fiecare parlamentar și partid politic cu privire la proiectul de desființare SIIJ.
Cu această ocazie vom putea vedea direct care sunt niște trompete ale străinilor și care nu.
Iar după aia, să facă bine și să stea în banca lor și să nu ne mai trâmbițeze nouă pe la TV că nu mai pot ei de grija poporului român.
După ce se deconspiră, cât tupeu să mai aibă?
Să mai urmărim și ce fac serviciile secrete și MAE. Că se pare că nu fac nimic din ce intră în atribuțiile lor stabilite prin lege.
LATER EDIT: Nici măcar colonie nu suntem. Suntem subcolonie, că nici nu se mai deranjează ambasadorul să se deplaseze.
Am dat un search după: Chargé d’Affaires David Muniz, membru al delegației ambasadei USA care s-a perindat pe la toată lumea.
În ce țări credeți că a mai fost? Tirana, din Albania; Podgoriţa, din Muntenegru; Priştina, din Kosovo; Kirkuk, din Irak; Kuala Lumpur, Malaysia și Ekaterinburg, Rusia. De ce mi se pare mie că nu e a bună, se intreaba Elena Radu pe pagina sa de socializare? (Paul D.).

Administratie

„Citu le stie pe toate!/NU SE SFATUIESTE CU NIMENI, EL STIE MAI BINE”

Avatar

Publicat

pe

De

Ca sa ne intelegem, stiu ca e la moda sa dai vina pe Voiculescu pentru orice! Cea mai recenta “boacana”… presupusa sabotare a premierului, iesind in acelasi timp cu el la declaratii! Nu e vorba de a apara pe cineva, dar ca sa ne fie clar, CITU NU ARE OM PE COMUNICARE! NICI MACAR UNUL! Nu se sfatuieste cu NIMENI! Toti cei din echipa lui ORBAN, PE COMUNICARE, AU FUGIT CARE-INCOTRO! Citu le stie pe toate! NU SE SFATUIESTE CU NIMENI, EL STIE MAI BINE! Deci, nu l-a sabotat nimeni! Pur si simplu nu exista comunicare cu echipa nimanui,in cazul de fata cu cea a lui Voiculescu! S-a vazut asta foarte clar dupa conf. lui Voiculescu cand au ramas camerele deschise si cineva din echipa il anunta uimit ca a vbit si Citu, dezvaluie jurnalistul Ionut Cristcahe. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI

Avatar

Publicat

pe

De

Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.
În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali, precozeaza parlamentaru USR, Ionuț Moșteanu. (Sava N.).

 

.

Citeste in continuare

Administratie

Raed Arafat este pe funcții publice de 17 ani/Normal că se crede stăpân/Este o harababură în Guvernul României pe comunicare

Avatar

Publicat

pe

De

Managerul de la Foișor, spital public, este pe funcție de 24 de ani. Normal că se crede Dzeu, sacru și sfânt.
Raed Arafat este pe funcții publice de 17 ani. Normal că se crede stăpân.
Vă dați seama că ăștia cu salarii publice se cred de neînlocuit, veșnici, intangibili și cred că instituțiile pe banii publici sunt feudele lor.
Este o harababură în Guvernul României pe comunicare. Nu se poate ca premierul României și ministrul Sănătății să vorbească în același timp despre subiectul momentului. Nicio televiziune nu a putut transmite live ceva logic de la cei doi pentru că au vorbit în același timp, televiziunile au mutat de pe unul pe altul ca la nebuni, difuzând fragmente. Publicul spectator nu a înțeles nimic, precozeaza Sorina Ruxandra Matei.
N.R – Noi, intrebam doar: Nu asistam oare la o provocare din parte USR-PLUS la PNL? Cu toate efectle ce decurge din asta? Vom vedea dar- „mirosim” ceva urme de servicii. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Cine din conducerea actualula a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Aflăm din ce în ce mai multe detalii (cu probe, documente si inregistrari audio/video)  despre ce   s-a întâmplat si se...

Exclusiv3 zile ago

Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete

Una din monitorizari (in afara de SC Rosal) este cum Garda de Mediu a amendat Eco Burn, după incendiul care...

Aveti un Pont3 zile ago

Ceea ce se intampla in Bucuresti, respectiv evacuarea intempestiva a spitalului Foisor (multi pacienti operati sau care asteaptau operatia), scosi in strada, trimisi acasa sau transferati la alte spitale, subliniez, intempestiv, nu imi arata numai incompetenta autoritatilor

 Evacuarea Foisor este motivata de nevoia de cele 21 de paturi de la terapie intensiva. Dar mie imi mai sugereaza...

Actualitate4 zile ago

HUAWEI FreeBuds 4i a înregistrat vânzări peste așteptări în prima săptămână de precomandă

Căștile sunt în continuare disponibile împreună cu HUAWEI Band 4 București, 9 aprilie 2021 – În prima săptămână de la startul...

Exclusiv4 zile ago

Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti – sursa de sifonat bani publici si de actiuni cu relevenata in Codul Penal/Cine il tine in brate din CJ Prahova? (I)

Pentru a nu fi acuzati de partipriuri cu o formatiune politica sau alta, Incisiv de Prahova va prezinta modelul de...

Exclusiv6 zile ago

„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi

Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din satul Negoiești, comuna Brazi! Incendiul a izbucnit la societatea Eco Burn, din Parcul...

Exclusiv6 zile ago

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul/Camus spunea bine că prostia are talentul de a fi insistentă

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul  Camus spunea bine că prostia are talentul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Proffessore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcinta Americană? Nimic. Doar că apar în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.

Chiar așa. Ce au în comun un star din filme pentru adulți, Nicu Marcu de la ASF, Borat sau Stifler...

Exclusiv1 săptămână ago

La urechile șefului IPJ Prahova au ajuns anumite rapoarte ale unor structuri din MAI care devoaleaza aspecte cu conotații penale ale unor subordonati

Șeful IPJ Prahova, comisarul şef de poliţie Marian IORGA, nu-și dezminte competența profesională și caracterul integru. Adică, în haţisul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in aplicarea legii

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in...

Exclusiv2 săptămâni ago

E groasa cu Arafat care da restrictii mult mai mari decat prevede legea si HG!/Se incalca art.53 din Constitutie!

Constat ca sarabanda Ordinelor sefului DSU privind carantinarea zonala a localitatilor continua cu restrictii mult mai mari decat ceea ce...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare asa procedeaza organele investite cu exercitarea autoritatii publice in cazul interventiilor sau misiunilor stabilite?/Legea nr.192/2019… „7”, la articolul 31

Poate e de interes, precizeaza in acest context complicat, expertul SRI, col (R) Ion Dedu: Extras din Legea nr.192/2019… „7....

Exclusiv2 săptămâni ago

V-au păcălit că ei știu să gestioneze economia?/Bine ati venit și la 4,919 lei pentru un Euro

Pentru prima dată, și la oficial, cursul BNR a fost comunicat la peste 4,9 lei, respectiv 4,9156 lei. Maximul Euro...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vestele din blana naturala, vedetele sezonului: afla cum sa le asortezi in tinute chic

Vedetele sezonului, vestele din blana naturala, au un farmec atemporal. Aceste articole vestimentare se pot purta intr-o multime de combinatii,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cateva obiective strategice sunt vizate de formula Tudone Dumitru – Dorin Tudora/ Perpetuarea actiunilor oculte pe linia gropilor de gunoi

Exportul de cadre de la Calarasi, dauneaza grav mediului din Prahova Increngatura de personaje sosite cu “pasaport” de Calarasi isi...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!