Connect with us

Anchete

Oricine a vorbit de rata enorma de achitari a DNA, incursiunea inimaginabila a Serviciilor in magistratura prin „protocoale”, vietile distruse de rationamente si constructii juridice hilare a fost atacat imediat de un mecanism intreg

Publicat

pe

Nimic, absolut nimic din ororile astea (pe care le-am cunoscut foarte bine ca martor direct) nu a fost intamplator.
Ele au fost posibile doar cu:
1. Sprijinul grotesc al unei mase de manevra cu ochii iesiti din orbite, atent manipulata de aceleasi surse de informare, bucurandu-se la orice condamnare ca la o realizare personala. Tin minte scene filmate cu mandrie de diversi corporatisti tineri care se imbratisau la vestile unei noi sentinte cu executare, fara sa cunoasca argumentele acuzarii ori apararii, fara sa stie de fapt pentru ce a fost judecat omul, bucurosi doar din ura, din nenorocirea altuia.
Ura, deci, ca motor de dezvoltare personala, buna de dat exemplu la alt training corporatist.
Am vazut in anii astia „oameni frumosi”, dati drept model de diverse articole, argumentand cu nonsalanta niste totalitarisme oribile, fanatice: taierea drepturilor fundamentale pentru cei care refuza sa voteze cum trebuie, legiferarea renuntarii la drepturile personale in favoarea securitatii pentru ca „nu e nimic de ascuns”, premierea delatiunii ca abilitate personala, incarcerarea ca solutie pentru absolut orice problema a tarii.
2. Tacerea aproape absoluta a celor din sistem care stiu bine ce se intampla, coroborata cu marginalizarea/ridicularizarea putinilor care au avut curaj sa vorbeasca.
Oricine a vorbit de rata enorma de achitari a DNA, incursiunea inimaginabila a Serviciilor in magistratura prin „protocoale”, vietile distruse de rationamente si constructii juridice hilare a fost atacat imediat de un mecanism intreg, care merge ca uns, de presa-influenceri-oameni dezinteresati, mereu la unison, mereu scriind la fel despre fix acelasi subiect, mereu promovati agresiv peste tot.
Cei care au vorbit au fost intotdeauna „pesedisti”, „antenisti”, „filorusi”, „penali”, i-am prins!, stati linistiti, Oamenilor Noi!, faceau si ei o diversiune!
Curentul a prins atat de mult suport pentru ca majoritatea oamenilor din sistem au fricile lor si biasurile lor cognitive – prin urmare, pentru a iti pastra si justifica propriul sens in profesie, singura varianta e sa te tii cu dintii de mitul Sistemului Bun, care e de fapt interesat sa faca dreptate , respectiv sa abandonezi orice forma de analiza critica.
Cunosc multi, prea multi profesionisti in drept tineri care fac aproape un fel de bullying pentru a nu auzi/vedea, cu orice pret, probele care arata ororile din jurul lor, care nu se pronunta niciodata cu privire la nimic, care au dezvoltat un limbaj de lemn mai rau decat ante-89 prin care nu spun vreodata ceva. Care, in fine, nu au avut niciodata vreo actiune in afara conformismului obedient si ii urasc pe cei care le-ar putea strica justificarea morala pentru asta.
Doar prin reuniunea categoriei 1 cu categoria 2 s-a putut ajunge la o nenorocire precum cea a lui Robert. Si cata vreme aceste tipologii vor continua sa isi duca existenta fara a fi supuse vreunei presiuni critice, nenorociri ca asta vor avea loc tot mai des, conchide Dan Cristea.
Ce spunea Dana Garbovan FIX acum 3 ani: „Este usor de observat cum, de fiecare data cand apar dezvaluiri publice despre practicile abuzive ale procurorilor, sunt voci care muta discutia de la continut, de la fond, la forma: de ce au iesit acum inregistrarile, sunt livrate cu rea credinta, protejeaza interese personale, sunt atacati procurorii DNA pentru ca „isi fac treaba” etc. Si, bineinteles, aceleasi voci ne asigura ca nu este cazul sa ne facem griji, deoarece acestea sunt livrate de „penali”.” (Irinel I.).

Anchete

Intervenția rapidă a polițiștilor din Giurgiu salvează viețile a cinci copii în pericol

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol transmite că „îngerii poartă uniformă albastră”! Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Ghimpați – IPJ Giurgiu au demonstrat, în timpul unei patrule pe raza de competență, curaj și promptitudine extraordinare. În localitatea Chiriacu, aceștia au observat mai multe flăcări provenind din zona unui imobil.

Fără ezitare, polițiștii au pătruns în locuința afectată pentru a verifica dacă se află vreo persoană în interior. Aceștia au identificat cinci copii cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, care erau nesupravegheați. Polițiștii au evacuat de urgență copiii din imobil, intervenind inclusiv pentru a scoate o butelie de aragaz, care reprezenta un real pericol de explozie. După evacuare, au solicitat prezența pompierilor, care au procedat la stingerea incendiului.

În prezent, copiii sunt în afara oricărui pericol, iar Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului a fost informată pentru a dispune măsurile necesare în astfel de situații. Intervenția promptă și curajoasă a polițiștilor Dan Alexe și Paul Iordache a fost crucială, evitând astfel o posibilă tragedie.

Sindicatul Europol îi felicită pe acești distinși polițiști și își exprimă încrederea că persoanele aflate la conducerea IPJ Giurgiu vor lua măsurile necesare pentru a-i recompensa pe cei care au acționat cu atâta profesionalism și dedicare. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

Modificări importante în managementul resurselor umane al Ministerului Afacerilor Interne

Publicat

pe

De

Sindicatul Sidepol anunță modificări importante privind mutarea polițiștilor. La data de 25.10.2024, a fost postat în secțiunea de transparență decizională proiectul ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, care reglementează aspectele procedurale pentru accesarea serviciilor de management al resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul platformei „Hub de servicii la nivelul MAI”, precum și modificarea și completarea unor acte normative din acest domeniu.

Obiectivul proiectului

Principalul obiectiv al acestui act normativ este stabilirea procedurilor necesare pentru accesarea serviciilor din domeniul managementului resurselor umane, care implică și modificări corelative în actele normative interne. Proiectul include intervenții care adaptează cadrul normativ la soluțiile legislative din Legea nr. 360/2002 privind statutul polițistului, după modificările aduse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2024.

Aspecte procedurale

Proiectul stabilește norme de referință pentru accesarea serviciilor prin platforma „Hub de servicii la nivelul MAI”, inclusiv:

  • Domeniul de aplicare și funcționalitățile platformei.
  • Modalitățile de accesare a serviciilor pentru utilizatori validați.
  • Proceduri speciale în situații neprevăzute.

Modificări la acte normative interne

Modificările vizează O.M.A.I. nr. 140/2016, incluzând măsuri precum:

  • Documentarea activităților de concurs cu procese-verbale clare.
  • Acces electronic la dosarele candidaților și publicarea rezultatelor online.
  • Introducerea depunerii electronice a dosarelor și asigurarea identificării unice pentru candidați.
  • Clarificări terminologice în evaluarea rezultatelor și stabilirea criteriilor pentru gradele profesionale.

Propuneri și amendamente

Sindicatul a formulat mai multe propuneri pentru transparentizarea procesului de mutare a personalului, printre care:

  • Publicarea posturilor vacante pe site-ul oficial.
  • Estabilirea unui sistem de mutare trimestrial, cu excepții bine definite pentru anumite circumstanțe.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne s-au angajat să analizeze aceste sugestii după șase luni de la implementarea modificărilor, pentru a evalua necesitatea introducerii amendamentelor în actul normativ.

Apel la colaborare

Sindicatul îndeamnă toți polițiștii să raporteze neregulile privind drepturile lor prin contactarea reprezentanților sindicatului sau accesând site-ul oficial www.sindicatulpolitistilor.ro.

Aceste modificări au un impact major asupra carierei polițiștilor și sunt esențiale pentru o mai bună gestionare a resurselor umane în cadrul MAI. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

CSM desemnează procurorii pentru interviul prim-adjunctului PICCJ

Publicat

pe

De

Procurorii pentru interviul prim-adjunctului PICCJ au fost dezvăluiți de publicația Lumea Justiției. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), condusă de vicepreședinta Consiliului, Emilia Ion, a desemnat, joi, 31 octombrie 2024, procurorii care vor face parte din comisia de interviu organizată în cadrul procedurii de selecție a prim-adjunctului Parchetului General. Această procedură are un singur candidat: Ionuț-Ciprian Spiridon de la DIICOT Craiova, care ocupă în prezent, cu delegare, funcția de prim-adjunct al PICCJ.

Cei doi procurori desemnați în comisia de interviu sunt: Isaia-Daniel Ciumarnean, șeful Parchetului Curții de Apel Cluj, și Elena Angelica Moldovan, șefa Parchetului Curții de Apel Alba.

Iată minuta hotărârii Secției pentru procurori a CSM:

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât desemnarea domnului CIUMARNEAN ISAIA-DANIEL, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, și a doamnei MOLDOVAN ELENA ANGELICA, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în comisia de interviu organizată în cadrul procedurii de selecție a procurorilor în vederea formularii către Președintele României a propunerilor de numire pentru ocuparea funcției de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. (unanimitate)”

Această desemnare marchează un pas important în procesul de selecție a conducerii Parchetului General și reflectă angajamentul CSM de a asigura transparența și integritatea în numirile din sistemul judiciar. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Oligopolul farmaceutic și nepotismul: Mizele ascunse în afacerea Ciolacu

Contextul politic și afacerea familială Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea I Recent intr-o emisiune televizata candidatul la campania prezidentiala, premierul Marcel...

Exclusiv17 ore ago

Demersul de modificare a Legii 223/2015 ajunge în etapa finală

Demersul de modificare a Legii 223/2015 se apropie cu pași repezi de final, dezvăluie Emil Păscuț de la Sindicatul Diamantul....

Exclusiv17 ore ago

Aroganța lui Dan Halchin și gesturile de forță în Sistemul Penitenciar

Aroganța directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin, îi poate costa funcția. Acesta a început să amenințe...

Exclusiv3 zile ago

Adevăruri nespuse: Strategiile grupării de criminalitate economico-financiară organizata

Ultima zi de mandat a lui Andrei Volosevici Așa cum ziarul de investigații Incisiv de Prahova a promis, ultima zi...

Exclusiv3 zile ago

FSANP solicită măsuri urgente împotriva corupției în Administrația Națională a Penitenciarelor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) cere ministrului Justiției, Alina Gorghiu, să intervină pentru a stopa corupția și...

Exclusiv3 zile ago

Modificări importante pentru polițiști, anunțate în sedința Comisiei de Dialog Social

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, care a abordat modificarea și completarea unor...

Exclusiv4 zile ago

Povestea intunecată a legăturilor dintre Eduard Mirițescu, Volosevici și jurnalismul de santaj

Chestorul Eduard Mirițescu: Ascensiunea unei mafii din interiorul Poliției Române Chestorul Eduard Mirițescu este un adevarat Florian Coldea al SRI-ului...

Exclusiv4 zile ago

Emil Păscuț despre riscurile interpretării greșite a permanenței la domiciliu pentru polițiști

Emil Păscuț de la Sindicatul Diamantul abordează o problemă controversială legată de interpretarea legală a muncii suplimentare pentru polițiști, în...

Exclusiv5 zile ago

Inculpații Stavri și Belu așteaptă decizia de azi: vor fi arestați pentru 29 de zile?

Jurnalismul sub umbra corupției: Cazul Cătălin Stavri Cătălin Stavri: Luptător împotriva Corupției sau pseudo-jurnalist compromis, spagar si santajist? Cătălin Stavri,...

Exclusiv5 zile ago

AUDIO/Bomba de pe coliva în anchetele din curs/Revelații de corupție/Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală”

Revelații de corupție: fostii directori ai CSM Ploiești și mărturii despre ‘Mafia’ Volosevici si a pseudo-jurnalistului narcoman, santajist si spagar...

Exclusiv5 zile ago

Pensii pentru Polițiști: Diferențe mari între sumele minime și maximale

Un polițist trăiește, în medie, 70 de ani. Cea mai mică pensie netă pentru un astfel de cadru este de...

Exclusiv5 zile ago

Proiectul de actualizare a pensiilor militare aprobate în Camera Deputaților, acum in drum spre Senat

Ieri, raportul comisiilor juridice, de buget și apărare ale Camerei Deputaților a fost aprobat și transmis Senatului pentru proiectul de...

Exclusiv5 zile ago

Senzațional: Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul deranjat de justiție, și legăturile sale cu Andrada Ioana Volosevici

Filajul păcatului: Cătălin Stavri și extragerile ilegale de fonduri – spalarea de bani După publicarea articolului nostru „Închisoarea este mai...

Exclusiv6 zile ago

Închisoarea este mai aproape: Pseudo-jurnalistul șpăgar și șantajist Cătălin Stavri, alături de interlopul Belu Claudiu, se confruntă cu noi dosare penale

Investigații revelatoare                                     ...

Exclusiv6 zile ago

Războiul Ciolacu – magistrați: Impactul OUG 62/2024 asupra dreptului la spor de anticorupție

În războiul Ciolacu-magistrați, primele victime cad polițiștii și cadrele militare! ICCJ dă o soluție de interpretare care face ca dreptul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv