Connect with us

Featured

Orban i-a dat tăcere lui Iohannis!

Avatar

Publicat

pe

 Președintele PNL îl înfruntă pe președintele României

(Preluare National – Catalin Tache):

Președintele țării este supus unui adevărat tratament de”șocuri” tocmai din ”partidul meu”. Iar lipsa totală de reacție a șefului statului și cel încă legendat ca și premier de facto al ”guvernului meu” nu face decât să întărească și mai mult varianta de lucru pe care am prezentat-o pe 9 februarie. Atunci când titram ”Iohannis, călcat pe cap de noul PNL”, dezvăluind că Iohannis va avea soarta lui Băsescu la cel de-al doilea și ultimul său mandat prezidențial. Mai ales că, după ce adevărații băieții deștepți ai sistemului s-au și lepădat de el, ”mirosind” că ”neamțul” va deconta în cele din urmă toate ”oalele sparte” ale pandemiei, și liberalii ”cu cap” s-au grăbit să îi urmeze.

Virgil Guran, mai puternic decât Michael Schmidt și Gheorghe Mușat în afacerea IVECO
Michael Schmidt

Astfel că, deși mai este mult timp până la organizarea Congresului Partidului Național Liberal, deja ”măcelul” fratricid a început. Iar Iohannis se dovedește pur și simplu inapt să mai țină frâiele liberale în mână, acesta fiind tot mai izolat între zidurile Palatului Cotroceni. Astfel că, așa după cum avertizam cu puțină vreme în urmă, cine crede că alegerea președintelui PNL va fi o simplă formalitate se înșeală amarnic.

Gheorghe Mușat

Pentru că lui Iohannis îi va fi tot mai greu să își impună ”omul meu” la conducerea ”partidului meu” și implicit a ”guvernului meu”. Iar scoaterea pe tușă a președintelui este cel mai bine reliefată de gestul fără precedent al taberei Orban de zilele trecute. Atunci când apropiații fostului premier nu numai că au declinat orice ofertă de negociere din partea celor care se erijează în oamenii președintelui, dar chiar și-ar fi permis o aroganță greu de imaginat în urmă cu doar câteva luni. Și pe care, dacă o ”înghite”, Iohannis este scos definitiv din jocurile de culise ale viitorului guvern. Pentru că ”orbaniștii” au intrat la rupere, transmițând că ei nu fac niciun pas înapoi. Și dacă Iohannis nu îi sună să își asume clar o poziție, atunci mai bine ar face să își țină cu totul gura! Iar spre stupefacția iohanniștilor din sistem, de atunci zilele trec una după alta, însă Iohannis încă nu a pus mâna pe ”telefonul roșu”…

Schmidt și Mușat, umiliți de Guran

Pe 19 ianuarie dezvăluiam dedesubturile ”afacerii IVECO”. Una care a șocat întreg sistemul și a produs o nouă scindare la vârful Partidului Național Liberal. Și inclusiv un nou dosar ”pe armament” instrumentat de procurorii anticorupție în urma licitației pentru achiziția primelor sute de camioane militare dintr-un lot total de câteva mii. Licitație la care s-au înfruntat nu doar doi coloși europeni specializați în construcția de autocamioane precum MAN și IVECO, dar și două puternice grupări autohtone de influență. Și cum ofertele strict tehnice au fost relativ echilibrate, cu atât mai mult surprinde înfrângerea rușinoasă a ”oamenilor președintelui”, miliardarul ”fugar” de frica DNA, Michael Schmidt și avocatul Gheorghe Mușat. Cei care au susținut mai mult sau mai puțin din umbră oferta germanilor de la MAN. Asta în timp ce ”cartea câștigătoare” IVECO a fost trasă de cuplul Ludovic Orban – Virgil Guran.

Ciucă, ”captivul” lui Muniz

Adică de cei care, după ce că au avut ”tupeul” de a face lobby împotriva ”vântului” de la Cotroceni, nu doar că nu s-au udat pe pantofi, dar chiar au trecut acum la ”next level” al afacerii. Totul după ce Ludovic Orban tocmai ce s-a întâlnit cu delegația oficială a IVECO, stabilind ca viitoarea fabrică de camioane să fie construită de suedezi în Dâmbovița. Adică exact în fief-ul lui Virgil Guran, acesta fiind președintele PNL Dâmbovița! Interesant fiind și că, la aceeași oră în care președintele Camerei Deputaților se întâlneau cu conducerea companiei IVECO pe un contract de armament, ministrul Apărării se întâlnea cu David Muniz, ”fake” ambasadorul SUA la București.

Congresul PNL nu va ieși așa cum vrea șeful statului!

Discuția axându-se tot pe domeniul înzestrării Armatei, obedientul general Ciucă neputând decât să dea noi asigurări că va respecta foaia de parcurs pe zece ani, semnată în octombrie anul trecut. Atunci când încă mai credea că va fi viitorul premier al României!

Ruptură Iulian Dumitrescu – Thuma Hubert!

Iată însă că în timp ce gruparea Vîlceanu zburdă nestingherită prin Palatul Victoria iar premierul Cîțu are și el propriile ambiții politice pe persoană fizică, o nouă ruptură spectaculoasă amenință unitatea partidului. Mai ales că este vorba despre doi dintre cei mai ambițioși ”lupi tineri” ai PNL-ului, Iulian Dumitrescu de la Prahova și Thuma Hubert. Cei care, atâta timp cât au stat spate în spate au format unul dintre cei mai pragmatici poli de Putere din cadrul partidului. Numai că, așa după cum susțin sursele noastre, liderul de la Prahova s-ar fi decis să se retragă discret din această alianță, alertat fiind de informațiile privind ”legăturile periculoase” dintre președintele CJ Ilfov atât cu patronul Oscar Downstream, Alin Niculae, dar mai ales cu clanul Vasiloi…

Ruptură între Iulian Dumitrescu și Thuma Hubert

Iar ”falia” se poate adânci oricând, mai ales ținând cont de faptul că atât Iulian Dumitrescu, cât și Thuma Hubert nu sunt chiar singuri pe ”strada sistemului”. Mai mult decât interesantă este însă și apatia cu care Klaus Iohannis asistă la apariția a tot mai multe noi aripi liberale, fenomen care se poate agrava, mai ales că mai este atâta vreme până la organizarea Congresului. Astfel că, la un anumit nivel al sistemului, deja se pariază că marea câștigătoare a Congresului va fi tocmai gruparea care va miza împotriva președintelui Klaus Iohannis!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Avatar

Publicat

pe

De

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele servicii de informații (D.I.P.I si S.R.I), iar printre acestea a fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI.

Din Rechizitoriul din 10 mai 2016, dosar nr 20/P/2016, reiese ca, actualul comandant/Rector al Academiei de Politie alaturi de alti ofiteri si sefi din D.I.P.I (printre care si actualul sef al DGIPI- general de brigadă Tiberiu – Silviu DUMITRACHE- care a fost numit la conducerea acestei structuri la data de 21 septembrie 2021) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I coordonata de secretarul de stat Nicolae Gheorghe.

De altfel, despre aceasta grupare de la varful M.A.I., Incisiv de Prahova a dezvaluit multe aspecte cu conotatii in domeniul penalului.

Dupa foarte multa vreme vedem si noi un rechizitoriu bine intocmit de catre D.N.A, respectiv de procuror sef serviciu, Florentina Mirica. (Ec Adrian Radu).

DNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

Avatar

Publicat

pe

De

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de alertă e de mai bine de 1 an și jumătate) TOATE drepturile și libertățile. (Ex: legea Franței condiționează specific și pe termen limitat: 15 Noiembrie, trecută prin filtrul constitutional. Franța pregătește acum noua lege cu prelungire a condiționării tot limitată pana în Iulie 2022, pentru ca statele UE sănătoase la cap se pregătesc deja de valul 5 si 6)
După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că respectivele CONDIȚII trebuie să fie în LEGE, nu HG sau ordine de ministru.
Analfabetism funcțional în Parlamentul României. Deși legea o au mai multe state europene, ai noștri nu știu s-o scrie ca sa fie si constituțională. Atât a putut Senatul României, acum legea e la deștepții de deputați.
Ce scrie în Constituție, dezvaluie Sorina Ruxandra Matei:
Art. 53 – Restrângerea exerciţiului UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi
(1) EXERCIȚIUL UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi poate fi restrâns NUMAI PRIN LEGE şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie PROPORȚIONALĂ cu SITUAȚIA care a determinat-o, să fie aplicată în mod NEDISCRIMINATORIU şi FĂRĂ A ADUCE ATINGERE EXISTENȚEI dreptului sau a libertăţii. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode

Avatar

Publicat

pe

De

„Lasati-ne sa vorbim!
În limite legale si de bun simt!
Fara sa aducem atingere justitiei și colegilor, fara sa comentam hotarari judecatoresti!
Nu o facem pentru ca vrem sa fim vedete!
Nu o facem pentru ca ne place sa ne bagam in seama!
Nu avem stapani sau papusari in spatele nostru!
Nu vrem functii sau onoruri!
Vrem ca adevarul sa fie spus si cunoscut.
Vrem sa aveti parte de justitie dreapta si magistrati independenti.
Vrem sa ne fie recunoscut dreptul la libera exprimare!
Muncim cu totii si vrem sa va respectam si sa fim respectati!
Si da, vrem ca cei care mint si dezinformeaza sa plateasca.
Vrem ca cei care fac politica pe fata sa plece in politica, sa nu se mai ascunda dupa roba de magistrat pentru a face prozeliti.
Iar CEDO va spune cam acelasi lucru.
Si da, trebuie sa ramanem decenti, sa ne respectam colegii, sa nu sarim calul si sa nu improscam cu noroi in stanga si in dreapta.
Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, s-au interesat de soarta mea, aratandu-mi ca le pasa”, precizeaza judecătoarea Adriana Stoicescu cu referire si la faptul ca CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode.
CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode
Autor:
Ionel Dancu, Reporter
Bulgaria a fost condamnată marţi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a declanşat urmăriri disciplinare împotriva unei judecătoare care critica guvernul şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru a o „sancţiona” şi „intimida”, informează AFP.
„Aleasă în 2009 preşedinte al Uniunii Judecătorilor din Bulgaria (UJB), principala asociaţie profesională de magistraţi, Miroslava Stefanova Todorova a criticat în mai multe rânduri acţiunile CSM, printre care unele numiri de preşedinţi de jurisdicţii, precum şi politica guvernamentală în materie de justiţie”, precizează CEDO într-un comunicat.
La scurt timp, CSM i-a reproşat Miroslavei Stefanova Todorova întârzieri în analizarea dosarelor juridice şi ea s-a pomenit cu salariul redus, apoi a fost retrogradată pentru o durată de doi ani, după ce a fost cât pe ce să fie revocată şi a fost privată de remunerare timp de un an.
„Scopul principal al urmăririlor disciplinare angajate împotriva reclamantei”, foarte mediatizată la acea vreme, şi al sancţiunilor impuse de CSM „nu era de a asigura respectarea termenelor pentru finalizarea dosarelor, ci cel de a o sancţiona şi intimida” pe Miroslava Stefanova Todorova, din cauza „luărilor sale de poziţie critice faţă de CSM şi puterea executivă”, a apreciat CEDO în decizia sa.
„Urmăririle disciplinare îndreptate împotriva ei şi sancţiunile care i-au fost impuse au constituit o ingerinţă în exercitarea dreptului său la libertate de exprimare, (ingerinţă) care nu era necesară într-o societate democratică”, a subliniat CEDO, cu sediul de la Strasbourg.
„CSM a dat dovadă de o severitate aparte la adresa celei vizate, ordonând iniţial revocarea ei”, în final anulată, a continuat CEDO, o sancţiune de o „severitate excepţională” şi „disproporţionată”, denunţată de „o mare parte a comunităţii judiciare şi juridice din Bulgaria, de ministrul justiţiei, de mass-media, de ONG-uri”, precum şi de „organizaţii internaţionale”.
„Dorinţa de a utiliza procedura disciplinară cu titlu de represalii pentru luările de poziţie ale reclamantei este cu precădere preocupantă”, au mai subliniat judecătorii paneuropeni, care au condamnat Sofia la plata sumei de 1340 de euro reclamantei cheltuieli de judecată se mai arata in postarea de pe facebook. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!