Connect with us

Featured

Prima consultare cu sectorul ONG prahovean din acest an

Avatar

Publicat

pe

Bogdan Toader deputar PSD:
Încă o dată, se dovedește că dialogul reprezintă cea mai bună soluție pentru dezvoltarea unor proiecte de interes public. În final, ne dorim cu toții același lucru- binele comunității!
Le mulțumesc reprezentanților ONG că au venit în număr atât de mare!
Mă bucur că am putut să anunț că, anul acesta, Consiliul Județean Prahova va aloca fonduri substanțial mai mari pentru sectorul ONG decât în anii precedenți, și anume: 1.000.000 lei, față de 200.000 cât s-a putut anul trecut.
În urma dialogului avut astăzi cu reprezentanții #ONG, s-a căzut de comun acord cu privire la următoarele modificări ale ghidului solicitantului, menite să îmbunătățească procedura de accesare de fonduri nerambursabile:
– un spectru mai larg de aplicabilitate a domeniilor:
1. Cultură, Educație și Identitate Națională,
2. Sănătate,
3. Social,
4. Protecția Mediului,
5. Tineret
6. Sport: Sport pentru toți și Sport de performanță
– Acordarea de 30% avans către beneficiari, la semnarea contractelor de finanțare.
Urmează lansarea în dezbatere publică a ghidului solicitantului.
Așteptăm pe cât mai mulți dintre cei prezenți astăzi la discuție să aplice cu proiecte!
Vă vom ține la curent cu următoarele etape!

Featured

Despre lumea post-pandemică

Avatar

Publicat

pe

De

Despre lumea post-pandemicăPandemia a făcut să dispară mai mult de un milion de oameni, a afectat grav viața altor milioane și a provocat pagube imense – cele mai mari după Al Doilea Război Mondial. În mod firesc, ea a stârnit reflecții dincolo de pacienți, medici și decidenți – pe întreaga gamă a reflexivității.
Geostrategii americani au considerat imediat consecințe pentru structura lumii. Stephen Walt, actualul titular de la Harvard, scria că pandemia „covid-19 va crea o lume mai puțin deschisă, mai puțin prosperă și mai puțin liberă” („How the World Will Look After Coronavirus Pandemic”, Foreign Policy, March, 20, 2020). Robert D. Kaplan anticipa „o interacțiune a ideologiilor și a naturii înseși” („The Neomalthusian World of Coronavirus”, în The National Interest, February 28, 2020), care va scinda lumea. În Europa, intelectuali italieni și francezi l-au valorificat pe Michel Foucault (Surveiller et punir, 1975), cu teoria sa a „bioputerii”: „dominația” din societate se exercită tot mai mult nu pe calea reglementărilor de drept, ci pe cea a controlării corpului uman. Apelul Vigano a acuzat proclamarea de „stări excepționale” că folosește restrângerii de libertăți și drepturi fundamentale ale oamenilor.

Cel mai profilat filosof, Jürgen Habermas, a declarat: „Ceva se poate spune: nu a fost niciodată atâta cunoștință cu privire la necunoașterea noastră și la constrângerea de a trebui să acționăm și să trăim în nesiguranță” (în Kölner-Stadt Anzeiger, April 3, 2020). Am subsumat cu ani în urmă diagnozele modernității târzii – „societate a supunerii” (Max Weber), „a asimetriilor” (Colleman), „a riscurilor” (Beck), „a minciunii” (George Șerban-Reinhardt), „ a narcisisismului” (Maaz) și altele – diagnozei mai acoperitoare a „societății nesigure” (A. Marga, Societatea nesigură, Niculescu, București, 2016) și am anticipat nesiguranțe noi. Am luat în serios avertismente conform cărora violentarea continuă a naturii duce la răzbunarea acesteia.

Se poate spune că pandemia continuă, încât discutăm prematur ce urmează. Este adevărat, mai ales că în România actuală abuzurile și erorile decidenților sunt regula. Ar trebui testate două sute de mii de persoane pe zi ca să ai imaginea realei infectări, vaccinările ar fi trebuit lămurite, încât fiecare persoană să-i știe implicațiile, era nevoie de gestionare pricepută a domeniului sănătății. Lipsind acestea, zeci de mii de oameni au murit într-o țară necirculată și prost administrată. Reflecția nu stă, însă, în loc. Odată cu agravarea pandemiei, s-a trecut la explorarea lumii post-pandemice. Analiza lui Fareed Zakaria, Ten Lessons for a Post-Pandemic World (Alan Lane, 2020) ne invită de pe acum să observăm ce schimbări majore vor avea loc.

Observația de la care pleacă Fareed Zakaria este că, din 1990 încoace, lumea a fost lovită continuu de viruși. „Ei nu se produc printr-un design conștient, dar nici nu sunt în întregime accidentali. Avem nevoie să înțelegem acest sistem – în alte cuvinte, să înțelegem lumea în care trăim – pentru a înțelege emergenta lume post-pandemică” (p. 12). Este de reținut că, „și dacă este eradicată pandemia covid-19, izbucniri ale altor boli este aproape sigur că se vor petrece în viitor. Cu această cunoștiință și experiență, noi trăim într-o nouă eră: era postpandemică” (p. 3) și este cazul să ne pregătim.

Nu au lipsit, desigur, prevenirile. În fond, izbucnirile de SARS, MERS, „gripă aviară”, „gripă porcină”, Ebola au avertizat. În 2015, Bill Gates a atras atenția asupra eventualității unui „virus infecțios”, iar în 2017, la Conferința pentru Securitate de la München, același a declarat că există „eventualitatea rezonabilă” ca în următorii 10-15 ani să fie o „pandemie”. Chiar Fareed Zakaria a semnalat în iunie 2017, în emisiuni ale CNN, primejdia „unui virus făcut de om sau a unui virus natural” (p. 8), încât „biosecuritatea” devine o problemă a statelor. Fareed Zakaria identifică zece lecții ale pandemiei pentru lumea ce vine. Ele au natura unor orientări generale pentru societățile existente.

Raporturile oamenilor cu natura se cer regândite până la capăt, acum, când covid-19 lovește viața oamenilor în ceea ce are ea mai specific – interacțiunea fiecăruia cu ceilalți și cu lumea. Este astfel momentul să ne asumăm un adevăr simplu: „crize globale, incluzând pandemii, sunt inevitabile. Va trebui să ne pregătim mai temeinic și să rămânem pregătiți” (p. 14). În fapt, „felul în care noi trăim este practic o invitație pentru virușii animali să infecteze omul” (p. 17). Pe de o parte, mari aglomerări urbane, distrugerea naturii prin construcții, omorârea de animale pentru consum – 80 de milioane de animale sunt sacrificate organizat pe an, în afara peștilor – nu sunt fără virusări. Pe de altă parte, schimbarea climatului are contribuții la crearea de viruși. Iar la acestea se adaugă, desigur, producția de „bioarme”.

Într-o asemenea situație, crește importanța guvernării competente. Experiențele țărilor din timpul pandemiei atestă limpede că „avem nevoie de o guvernanță mai bună, nu de guvern mai mare”. Fapt este că Singapore, Coreea de Sus au totul sub control. În China s-a reușit cu viteză uimitoare aducerea epidemiei sub control. Acestea, ca și alte exemple, dovedesc că nu guvernul mare, puternic contează, ci guvernul de calitate, cum se spune, „guvernul inteligent”.

Este de mult clar că, fără piață, o economie nu devine competitivă, iar penuria este la ușă. Dar piața nu este suficientă. Este elocvent că la celebra televiziune conservatoare Fox News, nu altcineva decât Tucker Carlson a exclamat deja în 2019: „liderii republicani vor trebui să recunoască: capitalismul de piață nu este o religie… Noi nu trăim să servim piața. Contrarul este adevărat”. Pandemia a făcut și mai adevărată exclamația! Fareed Zakaria este de părere că se petrece acum o „pendulare a istoriei”, căci „singură, piața nu poate rezolva inegalitatea ce se lărgește și rampanta insecuritate a jobului, care au survenit ca urmare a neîncetatei schimbări tehnologice și a competiției externe” (p. 61-62). Suntem, oricum, dincoace de exclusivismul pieței, cu imperativul găsirii de mecanisme de complementare.

Prestația specialiștilor și respectarea lor ar trebui să preocupe societățile. Este interesant că și în pandemie, în țările asiatice menționate, oamenii au tratat „cu deferență autoritatea, în special autoritatea științifică” (p.76). Este nevoie să respectăm știința și să ascultăm experții, dar experții trebuie, la rândul lor, să dea seama de ceea ce fac sau nu fac.

În pandemie oamenii și-au dat seama că „telemunca”, în general „teleactivitatea”, sunt posibile. „Economia digitală” a devenit parte a „economiei reale”. Cam toate activitățile în format „echipă (team)” se schimbă (p. 104), căci este de acum posibilă colaborare fără proximitate fizică. Medicina se schimbă ca urmare a tehnologiilor digitalizate, încât prevenția capătă greutate mai mare (p. 106). Digitalizarea include, cum se știe, riscuri pentru intimitate și viața personală, dar și acestea au, până la urmă, soluții tehnice și juridice.

Coronavirusul-19 nu putea atinge răspândirea rapidă pe glob, și poate nici emergența, fără marile aglomerări urbane, de mult infectate. Nu vom avea o criză a urbanității, chiar dacă locuirea oamenilor tinde să fie în afara orașelor. Dar acestea, „orașele, vor capăta o nouă viață ca sectoare de servicii, de la finanțe, la consultare în chestiuni de sănătate” (p. 129). Doar că ele trebuie să asigure o viață mai sănătoasă oamenilor (p. 131). „Umanizarea orașelor” va fi deviza rezonabilă.

Inegalitățile din societate au bătut în retragere în era postbelică. După neoliberalism, pandemia inversează, însă, la rândul ei, tendința. Și ea sporește inegalitățile. „Diferențele între țări sărace și țări bogate se vor accentua probabil pe măsură ce lumea se împarte în două: locuri cu sisteme de sănătate bune și locuri fără astfel de sisteme” (p. 154). Oricum, va trebui găsită soluție la „accelerata și exacerbata inegalitate prilejuită de pandemie”.

În pandemie cam toate țările s-au repliat de la început în măsuri pe cont propriu. Cu toate acestea, globalizarea nu este la sfârșit. Pe de o parte, epidemiile – „gripa rusă” (1889-90), „gripa spaniolă” (1918-19), „gripa asiatică” (1957-58), „gripa Hong Kong” (1968-69), „MERS” (2012), acum coronavirus-19 – nu au rămas între granițe naționale. Ele au căpătat și pot căpăta nume ale locului în care s-au detectat primii îmbolnăviți, dar acest fapt nu spune nimic despre originea lor (p.168). Pe de altă parte, în economie acționează principiul – „avantajului comparativ”, care face să se caute valorificarea mereu mai bună a capitalului. Nici economiile puternice nu se pot reface acum fără globalizare. Concret, și firmele americane de prim plan au nevoie de piața chineză. „Problema mai largă este aceea că această țară, China, s-a specializat în manufacturarea de produse tehnice, precum computerele, în vreme ce Statele Unite nu au făcut-o” (p. 179). Faptul creează tensiuni.

De altfel, scena mondială va fi dominată în secolul al XXI-lea de relația SUA-China – o relație fără precedent. Pe de o parte, „politica SUA față de China nu a fost niciodată una de angajament pur; a fost totdeauna o combinație de angajament și descurajare” (p. 197). Pe de altă parte, China are deja „un record de neagresiune printre marile puteri ale lumii” (p.198), ce constă în aceea că nu a făcut de multă vreme vreo incursiune în afara propriului teritoriu (p.205). În orice caz, „tensiuni în relația SUA-China sunt inevitabile”. Numai că marea țară de la Răsărit este mai integrată în sistemul international decât era, de pildă, Uniunea Sovietică de odinioară. Spre exemplu, comerțul SUA-Uniunea Sovietică atingea două miliarde de dolari pe an. Acum, comerțul SUA-China atinge două miliarde de dolari pe zi. O cifră care spune totul!

Sistemul relațiilor internaționale va trebui revăzut. Din 1998 încoace, China este constant printre țările cele mai atractive pentru „investiții directe”. Fareed Zakaria afirmă categoric că, în pofida clișeelor, China de azi câștigă nu încălcând regulile comerțului internațional, ci prin mărimea populației și a pieței, și că, în zilele noastre „nu expansionismul chinez este problema, ci abdicarea Americii” (p.225). El este de părere că, în mijlocul pandemiei, SUA sunt prea concentrate pe rivalitate, în loc să dea soluții, de care sunt cu siguranță capabile, la chestiuni complicate. A devenit clar că doar un „sistem multilateral, dar unul funcțional” oferă șanse de a rezolva neajunsuri globale. Un „idealism al liberalității” a devenit actual.

Fareed Zakaria pune în lucru cunoscuta sa erudiție în materie de situații internaționale și pregătirea excelentă a echipei cu care lucrează pentru a profila cele „zece lecții” pentru lumea post-pandemică, pe care le-am rezumat. În opinia mea, pandemia oferă și alte „lecții”, de anvergură comparabilă, pentru lumea ce vine. Le-am rezumat în articolul „Schimbări ce se prefigurează” și în volumul A. Marga, Lecțiile pandemiei, Tribuna, Cluj-Napoca, 2020. Evoc strâns zece dintre acestea.

Deja în zilele noastre se impune nevoia unei schimbări de strategie. Cu alte cuvinte, strategia cursei în urma virusului, fără a putea curma răspândirea lui, va trebui înlocuită cu strategia întăririi tratamentelor spitalicești și ambulatorii. O nouă concepție economică asupra înfruntării unei distrugeri de resurse este necesară. Nu lipsesc experiențe ale refacerii țărilor și lumii după distrugeri, dar contextul este unul cu totul nou: nu au fost distrugeri datorate unei pandemii de asemenea amploare.

Nu se poate realiza astăzi ceva durabil fără „incluziune democratică” în interiorul țării și fără „cooperarea internațională” în exterior. Reluarea schemei primitive „amic-inamic”, din anii treizeci, cum se face în România actuală, este cea mai păguboasă politică. „Dezvoltarea locală” – în localități, regiuni, țări – revine în poziția cheie în viața oamenilor. Măsura în care nevoile de bază ale comunităților de diferite dimensiuni se pot satisface din mobilizarea de resurse proprii devine esențială.

„Statul național” nu poate rezolva crize economice sau crize ecologice globale – nu stă în capacitatea lui. Dar nu poate fi democrație, nici asistență socială, nici dezvoltare fără stat național funcțional. Nu poate fi nici apărare în fața amenințărilor naturii fără administrație națională competentă, în stare să fructifice experiențe internaționale.

„Des-densificarea” locurilor de viață și activitate devine obligatorie. O mișcare oarecum inversă celei de lichidare a „muncii la domiciliu”, începută la sfârșitul secolului al XIX-lea, va prinde viteză în mod benefic. Nu poți atinge însă „des-densificarea” fără a regândi sistematizarea și arhitectonica. Este din nou evident că totul trebuie regândit în educație – de la dimensiunile claselor și grupelor, trecând prin predare și seminarizare, la evaluarea învățării. O nouă pedagogie și o altă metodică trebuie elaborate.

Soluțiile doar „tehnice” – de natura asigurării asistenței medicale și aranjamentelor spațiale – nu vor fi de ajuns. O schimbare a modului de viață în direcția moderației va fi indispensabilă, dacă este ca oamenii – individual, comunități de viață, națiuni, umanitate – să-și păstreze libertățile și să le poată exercita rațional.

Mulți pretind că sunt titrați, „competenți”, dar necunoașterea, neputința și dezorientarea sunt mai mari ca niciodată. Trebuie făcute din nou, fără rețineri, distincții nete ale valorii pregătirii. Trebuie revizuite complet criteriile mobilităților pe verticală din societate. Distincția între „meritocrație”, „mediocrație”, „ochlocrație” și „prostocrație”, care nici nu mai are nevoie de lămuriri factuale și terminologice, trebuie făcută oriunde și la orice nivel. Evident că această distincție nu se suprapune cu distincția dintre „democrație”, „plutocrație”, „aristocrație”, „dictatură”, și nici cu distincții în vogă – precum cea a lui Karl Popper, dintre „societatea închisă” și „societatea deschisă”, sau cu cea a lui George Soros, dintre „democrație” și „autoritarism”. Distincțiile amintite interferează, dar nu se suprapun.

Vor fi de deschis noi câmpuri de investigație științifică. Odată cu pandemia, se infirmă din nou superficialitatea și „științele” aservite ideologiilor vehiculate de lideri și partide. Este și acum slabă capacitatea de a sesiza riscurile și de a anticipa pericolele. Iar științele, înainte de toate, dar și filosofia și teologia, au de tras învățăminte. (Din volumul Andrei Marga, Viitorul democrației, în curs de publicare)

PS: Deoarece mi se pune frecvent întrebarea privind trecerea la prostocrație, precizez că distincția „meritocrație, mediocrație, ochlocrație și prostocrație” nu înlocuiește alte distincții. Ea se referă, cum am spus de multe ori, la criteriile de selecție a decidenților în cadrul dat. Există, de exemplu, plutocrații sau aristocrații meritocratice și, de asemenea, democrații mediocratice sau de-a dreptul prostocratice. Cum este, de pildă, și România actuală. Aici s-a ajuns sub un autoritarism neosecuristic (ceea ce juriștii americani au numit „președinție africană”) și prostocratic – un autoritarism ridicol, dar mai ales dăunător. Încălcarea Constituției, recrutarea de sus în jos a inșilor mai slabi, nepregătirea și lipsa de civism a decidenților, statul polițienesc, înlăturarea competiției, deciziile aducătoare de pagube îi dau conținutul. România are Constituție de stat de drept democratic, dar statul a fost avariat. Din capul locului legitimarea a fost făcută praf – cu un „președinte” ales de o treime din electorat și „guvernul meu” susținut de sub o cincime a acestuia – iar prostocrația a virusat, la rândul ei, instituțiile țării.

Andrei Marga

Citeste in continuare

Exclusiv

Cine din conducerea actualula a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Avatar

Publicat

pe

De

Aflăm din ce în ce mai multe detalii (cu probe, documente si inregistrari audio/video)  despre ce   s-a întâmplat si se intampla sub aspect penal la S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti si ne ingrozeste cum autoritatile in drept raman „inerte”.

Ne intrebam, pe buna dreptate, cine din conducerea actuala a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera  deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Este vorba despre celebrul director Stoica Ion!

Asa cum am promis in articlolul din data de 10.04.2021, <<Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete>>, revenim cu documente si dezvaluiri senzationale.

Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete

Asa cum dezvaluiam inca din anul 2018, in iulie 2014, doi locotenenti ai mafiei siciliene Cosa Nostra au fost arestati la Bucuresti.

„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi

Ceea ce se vorbea pe la colturi inca de acum 15 ani, faptul ca mafia italiana a spalat sute de milioane de euro prin afaceri cu gunoaie in Romania, este dezvaluit public. Astfel, italianul Sergio Pileri si romanul Victor Dombrovschi au fost arestati in baza unui mandat emis de procuratura italiana pentru acuzatii de spalare de bani in favoarea mafiei italiene. Pileri si Dombrovschi erau administratorii gropii de gunoi de la Glina, de langa Bucuresti, cel mai mare depozit de deseuri din Europa, intins pe 150 de hectare. Povestea din spatele afacerii Glina este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood. In groapa de la Glina au fost depozitate de ani de zile gunoaiele aduse din intreaga Italie de mafia Siciliana, tot acolo a fost spalata averea marelui cap al Cosei Nostra, Don Vito Ciancimino. Ciancimino era colaboratorul numarul 1 al lui Bernardo Provenzano, ultimul sef absolut, il capo di tutii capi din Cosa Nostra.

Cum a ajuns mafia italiana sa spele bani tocmai in Romania? Evident, prin intermediul unor politicieni romani si a unor generali din serviciile de informatii. In anul 2002 la Ploiesti. Aici isi avea cartierul general italianul Sergio Pileri si cei doi frati ai sai, trimisi in Romania de mafie. Pileri isi desfasura linistit mai multe tipuri de afaceri, de la restaurante, pana la firme de salubritate. El a devenit in scurt timp unul dintre reprezentantii de vaza ai comunitatii italienilor din Romania. Initial, Sergio Pileri a intrat in atentia Serviciului Roman de Informatii – SRI pentru ca se afla in anturajul fostul sef al SRI Prahova Corneliu Paltanea, in prezent decedat.

Acest Pileri beneficia de protectia colonelului Paltanea, care era supravegheat pentru afaceri dubioase cu petrol. Pileri incepuse sa dezvolte in Romania un grup de companii in domeniul salubritatii, a ecologizarii si a rampelor de gunoi.

Numele sau a aparut public la conducerea companiei SALUB din Ploiesti. La randul ei, SALUB era detinuta de un SRL numit Agenda 21. In fine, in spatele acestei firmei se afla familia mafiota Ciancimino, condusa de Masimo Ciancimino, arestat si el in 2011, fiul lui Don Vito. Interesant este ca familia Ciancimino este originara din localitatea siciliana Corleone, exact ca si in celebrul film de Oscar, Nasul. Initial, mafiotii au finantat cu 9 milioane de euro activitatea firmei Agenda 21 din Romania. Agenda 21, condusa de unul dintre membrii familiei si era detinuta de SIRCO, pe care anchetatorii italieni pusesera sechestru. Printre cei anchetati era si avocatul Giorgio Ghiron, aparatorul nasului Vito Ciancimino. Un alt anchetat a fost si Gianni Lapis, care a incercat sa incheie un contract cu Gazprom pentru piata europeana, prin intermediul unui fost colonel KGB, Alexander Medvedev. Printre persoanele de incredere ale mezinului Ciancimino se numarau si fratii Sergio si Giorgio Pileri, care au in Romania multe afaceri in Bucuresti, Tulcea, Ploiesti, Targu-Mures. Firmele italienilor, pe langa Agenda 21, care se ocupa de reciclarea gunoaielor, sunt Ecorec, Salub si Ecologica SA. Fratii Pileri au mai investit si in Hipodromul de la Ploiesti, in „”Il Toscanino””, un bistro din Bucuresti. Ei au mai infiintat in Romania si societati financiare: General Consulting si Agentia Obiettivo Lavoro. Pe langa acestea se pot mandri si cu Agentia de Investigatii A&D. Repetam: legaturile dintre Sergio Pileri si fostul sef al SRI Prahova (decadat, in prezent), Corneliu Paltanea, sunt de notorietate.

Provenzano, prin intermediul romano-italianului Paul Brener, a deschis mai multe firme in tara noastra. Cu Brener au intrat in contact Gheorghe Fulga, seful Serviciului de Informatii Externe, dar si cativa pesedisti: Ion Moucha si Constantin Nita.

Bottom of Form

Apoi, au inceput sa traga sforile pentru a obtine autorizatii de deschidere a unor gropi de gunoi. Prima lovitura majora au dat-o in 2004, cand au cumparat firmele de salubritate ECOREC din Bucuresti si SALUB din Ploiesti. Din nefericire pentru mafioti, colonelul Paltanea, protectorul lor de la Prahova, a fost arestat in 2005 pentru coruptie de colonelul magistrate Vasile Doana, procuror militar in structura DNA Centrala. Sergio Pileri avea insa deja deschisa calea in politica din Romania si in zona serviciilor de informatii prin intermediul aceluiasi colonel Paltanea. Sergio Pileri a cumparat 80 la suta din firma ECOREC – care detinea groapa de gunoi de la Glina de la generalul Victor Dombrovschi, cel care a lucrat in Serviciul de Informatii Externe. Cand Paltanea a fost trecut in rezerva, a fost pus de Pilieri director la una din firmele sale, Salub. Asa cum va spuneam, acest Dombrovschi si mafiotul Pileri sunt acum arestati. Dombrovschi a devenit apoi paravanul si partenerul de afaceri al mafiei italiene.

Tranzactia prin care mafia a preluat groapa de gunoi ar fi fost evaluata la circa 100 de milioane de euro. Banii reprezentau averea ascunsa a marelui cap mafiot Don Vito Ciancimino. Banii insa nu au ajuns doar la generalul Dombrovschi, ci si in conturile fostului senator PDL Mircea Andrei, protejatul Elenei Udrea din guvernarea Boc. Acest Mircea Andrei, fost procuror, un personaj extrem de influent si bogat este cheia politica a afacerilor facute de Sergio Pileri in Romania. Despre Mircea Andrei nu ati auzit mare lucru, pentru ca ani de zile a fost protejat in mass media de mogulul Sorin Ovidiu Vantu, fostul patron de trust de presa, prietenul fostului director al SRI, Radu Alexandru Timofte.

Mircea Andrei a fost şi avocatul ofiţerilor SRI  Ovidiu Soare şi  Gheorghe Dumitrache, condamnaţi definitiv pentru  luare de mită.

Condamnatul Gheorghe Dumitrache nu este nici el un oarecare, fiind chiar cuscrul lui Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui SOV.

Insa in momentul in care fostul senator Mircea Andrei si Dombrovschi incasau banii mafiei italiene, procurorii italieni au prins firul tranzactiilor si in 2006 au deschis un mega dosar de spalare de bani. Masimo Ciancimino, fiul lui Don Vito, se saturase sa tina ascunsi banii tatalui sau si i-a trimis in Romania sa fie spalati in groapa de la Glina!

Sa speram ca de data aceasta nu-i vorba de colonei si generali SRI sau/si SIE, cu insertie de GRU, adica de un nou oamenii lui Paltanea de la SRI si alti frati italieni.

In articolul din 07.04.2021, ziarul nostru publica articolul <<„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi>>, prin care precizam ca, in timp ce au fost descoperite deșeuri medicale aruncate la întâmplare ca urmare a unei anchete derulate de Parchetul de pe lână Tribunalul Mureș, instituțiile statului rămân pasive la acțiunile administratorului parcului Brazi, societatea Brazi Industrial Parc S.A., de a sista utilitățile subscrisei în mod abuziv, fapt ce a împiedicat aceasta societate sa preia deșeurile de la spitalele și societățile pe care le deservea, pe piata aparand din neant un alt „jucator”.

Mai mult,  actualmente există spitale/comercianți ’’blocate/blocați’’ de deșeurile ce nu mai pot fi predate pentru incinerare-„jucatorul” aparut pe piata acaparand doar judetul Prahova, nereusind sa preia si contractele Eco Burn de la nivel national.

De asemenea, in data de 12.03.2021, ziarul nostru publica, asumat, articolul <<<„Macelul” de la varful M.A.I din razboiul chestorilor/Judetul Prahova și „Triunghiul Morții”/Faza pe bani si „mafia gunoaielor” din Prahova>>.

„Macelul” de la varful M.A.I din razboiul chestorilor/Judetul Prahova și „Triunghiul Morții”/Faza pe bani si „mafia gunoaielor” din Prahova (II)/PROMO-29.03.2021

Toate aceste articole au legatura intre ele si fac parte, ca un tot, din intregul „miezului” dezvaluirilor noastre, investigatii ce s-au derulat pe parcursul a minim 3 ani de zile, jucatorii noi si politicienii fiind din trecut pana in prezent aceeasi jucatori, chiar daca s-au mai schimbat ca denumire dar au „mostenit” parca „afacerea” in „familie”.

In acest articol va prezentam cum Directorul Parcului Industrial Brazi se considera mai presus de lege prin neaducerea la indeplinire a hotarârii deciziei Curții de Conturi Prahova cu nr 8/10.04.2019

Directorul Stoica Ion,   se pare, ca cu buna stiinta isi permite luxul să nu puna in aplicare decizia nr 8/10.04.2019 , chiar daca prin fiecare zi de intarziere aduce la prejudicii imense parcului industrial Brazi. Nu ne referim aici doar la banii pe care ii sifoneaza in interes personal si nici la prejudiciile aduse investitotilor din parc, precum nici nu aducem in dicutie modalitatea frauduloasa prin care a ocupat acest post – actiune demna de orice manual al unor parchete.

Mai exact din 14 masuri dispuse de curtea de conturi acesta nu a dus la infeplinire decat 3 .

Cu toate acestea este mentinut in continuare pe pozitie/functie, probabil făra ca acționarul unic al parcului sa aiba la cunostință de aceste lucruri si/sau doar pentru aceste „abilitati”. (Pe aceasta tema vom reveni!).

Masuri amanate si neaduse la indeplinire 2,3,4,6,7,8,10 si 11!

Toate acestea aduce grave prejudicii societatii Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti si folase necuvenite insemnate domnului director Stoica Ion.

Si revenim cu intrebarea: cine din actuala conducere a CJ Prahova isi perimite sa il mentina in functie? Pe un director care se considera deaspura legii? (Crsitina T.).

N.R. – Si pe aceasta tema vom reveni, ca aceasta actiune face parte din mafia gunoialelor.

Parc Industrial Brazi -Curtea de conturi . Masuri-20210411210644

 

 

 

 

Citeste in continuare

Featured

,,Sustinem pe Vlad Voiculescu”/VV a ascuns ca este baietel de turnator la Securitate pana cand s-a aflat/Vlad Voiculescu s-a catarat pe tragedia celor de la Colectiv, devenind starleta de Oscar

Avatar

Publicat

pe

De

,,Sustinem pe Vlad Voiculescu”. Vlad Voiculescu s-a catarat pe tragedia celor de la Colectiv, devenind starleta de Oscar (in film apare vorbind cu taica-sau, turnatorul securitatii cu verdict de politie politica). Nicio problema. Sustinem pe Vlad Voiculescu. VV a ascuns ca este baietel de turnator la Securitate pana cand s-a aflat. Nicio probelma, sustinem Vlad Voiculescu. VV a vrut a candidat la Bucuresti sa devina viceprimar in tandem cu abulicul Nicusor Dan, sperand sa devina responsabil pe bugetele spitalelor. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu infiera emisiunea de revelion a TVR1 pentru ca ar fi subminat ideea de purtat masca. Un pic mai tarziu, el arata ca nu da doi bani pe lege si statea fara masca, fiind si amendat cand s-a vazut. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu s-a inscaunat ministru la sanatate, la ceva timp dupa tragedia de la Piatra Neamt. Starleta din Colectiv a fost insa protagonist la carnagiu din propriul fotoliu ministerial, la Bals autoritatile reusind performanta de a nu gasi un pacient carbonizat in spital, timp de mai multe ore. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu a asistat in mandatul sau la vaccinarea pe pile, peste rand, pana cand nu a mai putut fi ascuns fenomentul. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu a incercat sa minta populatia, ca Japonia nu are acces la vaccinuri (in timp ce adevarul era ca Japonia era in proces de acreditare proprie, iar situatia nu suporta comparatie). Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu a mintit presa in legatura cu procedurile de inmormantare ale pacientilor decedati COVID. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu a contrasemnat ordinul lui Arafat, de evacuare intempestiva a spitalului Foisor, trimitand pacientii in strada. Nicio problema, sustinem VV. Vlad Voiculescu nu a miscat niciun muschi atunci cand autoritatile au mintit repetat ca sunt suficiente locuri la terapie intensiva (spre 4.000), dar cand pacientii au ajuns la sub 1500, nu mai sunt locuri. Nicio problema, sustinem Vlad Voiculescu. Eu cred ca este momentul ca toti adeptii neconditionat (si nu cei de buna credinta) al baietelului de turnator sa realizeze ca greseala este umana, dar perseverarea in greseala este diabolica, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

#ghinion. #aschianusaredepartedetrunchi.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Cine din conducerea actualula a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Aflăm din ce în ce mai multe detalii (cu probe, documente si inregistrari audio/video)  despre ce   s-a întâmplat si se...

Exclusiv3 zile ago

Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete

Una din monitorizari (in afara de SC Rosal) este cum Garda de Mediu a amendat Eco Burn, după incendiul care...

Aveti un Pont3 zile ago

Ceea ce se intampla in Bucuresti, respectiv evacuarea intempestiva a spitalului Foisor (multi pacienti operati sau care asteaptau operatia), scosi in strada, trimisi acasa sau transferati la alte spitale, subliniez, intempestiv, nu imi arata numai incompetenta autoritatilor

 Evacuarea Foisor este motivata de nevoia de cele 21 de paturi de la terapie intensiva. Dar mie imi mai sugereaza...

Actualitate4 zile ago

HUAWEI FreeBuds 4i a înregistrat vânzări peste așteptări în prima săptămână de precomandă

Căștile sunt în continuare disponibile împreună cu HUAWEI Band 4 București, 9 aprilie 2021 – În prima săptămână de la startul...

Exclusiv4 zile ago

Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti – sursa de sifonat bani publici si de actiuni cu relevenata in Codul Penal/Cine il tine in brate din CJ Prahova? (I)

Pentru a nu fi acuzati de partipriuri cu o formatiune politica sau alta, Incisiv de Prahova va prezinta modelul de...

Exclusiv6 zile ago

„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi

Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din satul Negoiești, comuna Brazi! Incendiul a izbucnit la societatea Eco Burn, din Parcul...

Exclusiv7 zile ago

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul/Camus spunea bine că prostia are talentul de a fi insistentă

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul  Camus spunea bine că prostia are talentul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Proffessore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcinta Americană? Nimic. Doar că apar în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.

Chiar așa. Ce au în comun un star din filme pentru adulți, Nicu Marcu de la ASF, Borat sau Stifler...

Exclusiv1 săptămână ago

La urechile șefului IPJ Prahova au ajuns anumite rapoarte ale unor structuri din MAI care devoaleaza aspecte cu conotații penale ale unor subordonati

Șeful IPJ Prahova, comisarul şef de poliţie Marian IORGA, nu-și dezminte competența profesională și caracterul integru. Adică, în haţisul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in aplicarea legii

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in...

Exclusiv2 săptămâni ago

E groasa cu Arafat care da restrictii mult mai mari decat prevede legea si HG!/Se incalca art.53 din Constitutie!

Constat ca sarabanda Ordinelor sefului DSU privind carantinarea zonala a localitatilor continua cu restrictii mult mai mari decat ceea ce...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare asa procedeaza organele investite cu exercitarea autoritatii publice in cazul interventiilor sau misiunilor stabilite?/Legea nr.192/2019… „7”, la articolul 31

Poate e de interes, precizeaza in acest context complicat, expertul SRI, col (R) Ion Dedu: Extras din Legea nr.192/2019… „7....

Exclusiv2 săptămâni ago

V-au păcălit că ei știu să gestioneze economia?/Bine ati venit și la 4,919 lei pentru un Euro

Pentru prima dată, și la oficial, cursul BNR a fost comunicat la peste 4,9 lei, respectiv 4,9156 lei. Maximul Euro...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vestele din blana naturala, vedetele sezonului: afla cum sa le asortezi in tinute chic

Vedetele sezonului, vestele din blana naturala, au un farmec atemporal. Aceste articole vestimentare se pot purta intr-o multime de combinatii,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cateva obiective strategice sunt vizate de formula Tudone Dumitru – Dorin Tudora/ Perpetuarea actiunilor oculte pe linia gropilor de gunoi

Exportul de cadre de la Calarasi, dauneaza grav mediului din Prahova Increngatura de personaje sosite cu “pasaport” de Calarasi isi...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!