Connect with us

Featured

Am pregătit, împreună cu ceilalți colegi din grupul de parlamentari ai PSD Prahova, 36 de amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat.

Publicat

pe

Bogdan Toader deputar PSD Prahova:
 Sunt propuneri importante pentru comunitatea prahoveană, multe dintre acestea venite chiar din partea autorităților locale.
Vă prezint mai jos cinci dintre cele mai importante amendamente:
 Suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu suma de 1.000.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Varianta de ocolire a Municipiului Câmpina.
 Suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu suma de 17.000.000 de lei pentru obiectivul Varianta ocolitoare orașul Comarnic.
 Suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu suma de 1.000.000 de lei pentru cheltuieli de proiectare Varianta Ocolitoare orașul Vălenii de Munte.
 Suplimentarea cu suma de 15.000.000 de lei – credit bugetar și 35.000.000 de lei – credite de angajament pentru finalizare obiectiv ”Stație tratare ape uzate Ploiești”.
 Suplimentarea cu suma de 16.000.000 de lei pentru obiectiv ”Achiziție tramvaie” , Municipiul Ploiești.
Alături de cele menționate, sunt alte zeci de amendamente propuse de autoritățile publice locale din județul nostru.
Și, dacă într-adevăr le pasă, toți parlamentarii de Prahova ar trebui să susțină aceste amendamente, pentru binele alegătorilor care i-au trimis în Parlamentul României! Pentru ca România Dezvoltată să nu rămână doar un proiect de campanie electorală!

 

Actualitate

”America e singura care ne poate scoate din relația aceasta toxică germano-rusă în care am încăput”

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

De regulă, interviu electoral interesant e o contradicție în termeni, dar uneori apar și excepții. Cazul interviului acordat de un candidat AUR la europarlamentare ziaristei Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus, l-am numit pe prof.univ.dr. Radu Baltasiu, unui dintre cei mai apreciați sociologi ai momentului, colaborator al Academiei române. Un interviu din care prezentăm cîteva fragmente, despre legătura dintre suveranism și Dumnezeu, despre dezastrul din educația tinerilor de azi, ori despre motivele pentru care ei îmbrățișează tot mai mult tezele comuniste.

”America e singura care ne poate scoate din relația aceasta toxică germano-rusă în care am încăput”

– A.A. Dle profesor, de ce AUR?

– R.B. Pentru că în momentul de față nu există, prin momentul de față înțelegând deja de acum 4 ani, o alternativă politică care să își asume dimensiunea suveranistă. Acum, mie mi s-a propus să candidez, nu eu m-am cerut, ca să zic așa, în virtutea faptului că am fost cu sufletul și cu fapta alături de Asociația 2012, condusă de George Simion și de gruparea pro-unionistă din jurul său. Este o relație veche între mine și el, între mine și mișcarea unionistă din România și din Basarabia.

– Am văzut, să vă mărturisesc, în weekend, o manifestare care mi-a arătat că AUR parcă e mai apropiat de americani decât toate celelalte partide la un loc.

– A fi suveranist nu înseamnă a nu fi apropiat de americani. O politică inteligentă nu înseamnă să fii cu capul sub nisip. Dimpotrivă, America este superputerea, sau singura superputere, care ne poate scoate din relația aceasta toxică germano-rusă în care am încăput de multă vreme.

– Ce ați făcut dumneavoastră până acum?

– Cred că am scris suficient de multe lucruri pe dimensiunea națională. Cred că ofer o educație „particulară” studenților mei. Chiar superiorii mei ierarhici din facultate au recunoscut acest lucru și nu o dată. Nu mi-a fost cel mai bine, în sensul că mi s-au limitat din cursuri din acest motiv. Că am o atitudine incorectă politic la cursuri.

– Ce n-ați respectat? Ce i-a deranjat?

– În momentul în care vorbești despre masculinitate și feminitate, vorbind despre suprapunerea masculinității cu bărbăția și a feminității cu femeia deja începi să deranjezi. În momentul în care vorbești despre moștenirea culturală interbelică, și mă refer la sociologia românească, deja nu e un subiect foarte confortabil pentru că… Prefer să fiu mai puțin la modă, știți? Și atunci sunt tolerat. Nu am nicio jenă să spun asta colegilor mei din facultate care mă aud. Suntem de prea mulți ani, ne știm deja de prea mulți ani, de 30 de ani în facultate, dar e cazul să știe că eu știu că sunt nu chiar marginalizat, dar nici foarte departe.

Am rugat un student să-mi facă portretul lui Iorga și s-a apucat să mi-l deseneze

– Aveți succes cu acest discurs la studenți? Pentru că se spune că noua generație este mai degrabă înclinată către celălalt tip de abordare.

– Nu foarte mult. Conform cercetărilor pe care eu însumi le-am făcut acum un an, cam 10% dintre studenți mai au o capacitate de a judeca suficient de abstract și de național în același timp. Pentru că odată cu pierderea capacității de a gândi abstract, pierzi și capacitatea de a ”gândi” statul, societatea și în momentul acela nu mai e loc să gândești în termeni naționali. Nu pentru că n-ai fi patriot, ci pentru că nu mai poți să gândești la nivel categorial aceste lucruri. Iar facultatea în ziua de azi nu mai este cea de acum 5 ani, 10 ani, nemaivorbind de cea de acum 30 de ani.

– Cum vin studenții pregătiți din liceu? Pentru că am auzit tot felul de povești.

– Catastrofal. Acum 3 ani l-am rugat pe un student să-mi facă portretul lui Iorga, ca să ia o notă de trecere și omul a început să deseneze. Să-l deseneze pe Iorga. Și acum, nu demult, tot vorbeam despre Înalta Poartă, s-a nimerit să vorbesc despre Imperiul Otoman într-un curs de istorie socială, și o studență foarte ingenuă – nici nu te puteai supăra pe ea – m-a întrerupt și m-a întrebat, domnule profesor, dar ce tot spuneți, ce e poarta aceea? Deci, ăsta este nivelul a peste 80% dintre ei. Asta este România educată.

– Mi-ați spus că nu sunteți politician. Dar ce sunteți?

– Sociolog, un om de știință, sunt și manager. Am decis să-i ajut pe tinerii din această mișcare (AUR n.n.), pentru că eu le-am spus că trebuie să aibă în vedere că nu sunt atât un partid, cât o mișcare. Încă este o diferență majoră între partid și mișcare. Partidul este o grupare de interese și interesele până la urmă pot să deturneze obiectivele inițiale, în timp ce mișcarea reprezintă un crez.

– La înființarea partidului AUR, George Simion a spus că nici o persoană de la partidele aflate la guvernare nu va fi primită în AUR. Ce s-a întâmplat acum de găsim o grămadă de oameni veniți totuși la AUR?

– Sunt două părți ale acestui răspuns. Probabil că a căutat să recruteze pe cei mai competenți. Eu însumi am observat că vechile partide, PSD și PNL, au o masă de profesioniști care se simte insuficient utilizată în interesul național sau deloc. PSD-ul e cel mai bine cotat din acest punct de vedere. Și în al doilea rând lumea se mai răzgândește, mai și greșește. Probabil că dacă ar recunoaște treaba asta, inclusiv George Simion, lucrurile ar fi mai ușoare.

Eminescu ar fi dat cu noi azi de toți pereții. Trăim în ”O scrisoare pierdută”

– Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, s-ar fi aventurat în politică și dacă da, cu ce partid credeți că ar fi rezonat și de ce?

– Cred că ar fi dat cu noi de toți pereții, în primul rând. Și ne-ar fi fost greu să suportăm criticile lui, acei dintre noi care mai avem capacitatea sau dorința de a ne mai și privi în oglindă. Nu doar pentru cum arătăm, ci și ca să vedem concordanța dintre cuvinte și fapte. Și probabil ne-am mai putea îndrepta ținând cont de scrierile lui; și trebuie să ținem cont de scrierile lui. Noi suntem într-o Scrisoare pierdută acum, ar trebui pusă eticheta „Agamița Dandanache” pe cine trebuie.

– Cum vi se pare că a evoluat relația dintre români și maghiarii din Ardeal în ultimele două decenii? Se apropie sau se îndepărtează unii de alții?

– Este foarte complicată această chestiune, pentru că Viktor Orban a avut grijă să inventeze o comunitate maghiară acolo, sub umbrela unei mitologii a Ungariei Mari. Și discriminarea dintre români și maghiari, în sensul că românii sunt discriminați, dacă nu cunosc limba maghiară, nu au dreptul de facto, deși de iure au, să ocupe funcții. Oamenii se înțeleg în continuare între ei, dar formal sunt probleme majore în Transilvania în această chestiune.

Cancel culture e o prostie, ideile nu pot fi arestate

– Cum vi se pare ideea de cancel culture în cazul unor intelectuali care au susținut cauza legionară, fascistă, sovietică sau, mai nou, rusă? Merită ca opera lor să fie marginalizată din cauza viziunilor politice?

– În general, cultura nu poate fi arestată. Sigur, poți să arestezi oameni, dar ideile n-ai cum să le arestezi. Deci, negru pe alb, v-aș spune că este o prostie, o inutilitate. Până la urmă, ideea va ieși mai puternică la suprafață.

Pandemia, un experiment pentru guvernare prin frică

– A fost pandemia o apocalipsă planificată?

– După toate datele pe care le avem în ultima vreme, nu știu dacă cineva chiar a vrut să facă o apocalipsă, dar e clar că s-a „jucat”, s-a dat cu bățul prin gard, s-au jucat de-a Dumnezeu…

– A fost un experiment?

– Este clar că a fost un experiment. Chiar cu câteva luni înainte de COVID-19 s-au întâlnit, au făcut în SUA, într-un oraș, o simulare, unde virusul chiar venea din China. Toate lucrurile au fost pregătite dinainte.

– Există și o parte sociologică a acestui experiment?

– Da, este cea mai mare…

– Au vrut să testeze ceva?

– Au vrut să testeze cum pot guvernele să controleze prin intermediul unei frici la scară globală.

= Și poate cum să ne facă să renunțăm foarte ușor la drepturile noastre?

– Da, inclusiv asta. Libertatea este sub asediu, de altfel generația Z este generația care crede cel mai puțin în libertate dintre toate generațiile de până acum.

Dacă tinerii nu mai au credință, nu mai știu ce este libertatea

– Asta simțiți la studenții dumneavoastră?

– Nu, dar sunt cifre. Arată că o bună parte dintre ei, deși n-au trecut prin comunism, regretă comunismul. În Statele Unite aproape jumătate dintre ei ar fi dispuși să renunțe la libertățile lor individuale pentru un mai bun control, nu e clar al ce. Deci ne îndreptăm benevol către o situație de control social.

– De ce tezele comuniste încep să prindă tot mai mult la tinerii occidentali?

– Pentru că nu mai au credință. Și dacă nu mai au credință, nu mai știu ce este libertatea și pentru că nu mai vor să știe ce e libertatea, sunt inculți. În general cu cât gradul de incultură este mai mare, pe fond de lipsă de credință, cu atat esti mai aproape de stanga. Desi tu poti sa te crezi de dreapta, cum sunt unii pe la noi care își spun de dreapta. Ei sunt, de fapt, neomarxiști, dar spun că sunt de dreapta. Credința în neam, în Dumnezeu e direct proporțională cu capacitatea de a gîndi în abstract, metafizic, pentru că Dumnezeu nu este un Moș Crăciun pe care să-l pui într-o vitrină.

Citeste in continuare

Administratie

Primarul PSD din localitate și prefectul PSD de Prahova au întreaga responsabilitate pentru gestionarea situației create de dezastrul natural de la Slănic/PeSeDiștii stau cu mâinile în sân și așteptă să se prăbușească toate lucrurile în jurul lor

Publicat

pe

De

PSD incearca sa impiedice finalizarea alimentarii cu gaze a localitatilor de pe Valea Prahovei
Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu:
În timp ce noi ne-am străduit să alimentăm cu gaze Valea Slănicului, PSD-iștii nu știu ce motive să inventeze pentru a împiedica acest lucru.
Clanul Cosma, care vrea să se întoarcă la conducerea Prahovei, încearcă să acrediteze ideea absurdă că surpările de teren din Slănic sunt rezultatul lucrărilor la extinderea reţelei de gaze naturale pe Valea Slănicului.
Îmi asum două lucruri:
1.  În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Prahova, s-a construit reţeaua de gaze naturale pe Valea Slănicului – ce nu au fost în stare să facă PeSeDiştii timp de 30 de ani înaintea mea. Urmează conectarea acesteia la magistrala de gaze.
2.  Toate lucrările care au fost efectuate au avizele legale (inclusiv de la primăriile din zonă – chiar și de la Slănic – primărie condusă de PeSeDistul Daneluş Costea).
Faptul că nu există nicio legătură între lucrări şi surpări este evident din aceea că, la Slănic, au loc surpări de teren de mai bine de 10 ani. Mai mult, oricine înțelege că, săpând la 70 de cm, nu poți produci o surpare a pământului la adâncime de 10 m.
Trebuie să spun încă un lucru: în decembrie 2023, PeSeDistul Virgiliu Nanu, în calitate de preşedinte al Comitetului pentru situaţii de urgenţă din Prahova, pe când era prefect, s-a angajat să facă un raport de expertiză cu surpările din Slănic, document care nu a fost elaborat nici până acum. În ianuarie 2024, tot ca prefect, i-a mințit pe oamenii din Slănic că sunt în siguranță.
Primarul PSD din localitate și prefectul PSD de Prahova au întreaga responsabilitate pentru gestionarea situației create de dezastrul natural de la Slănic. Niciodată nu am văzut atâta incompetență și rea-credință la un loc. În loc să identifice cauza reală a surpărilor, să ia imediat măsuri de punere în siguranță a vieții oamenilor, caselor, instituțiilor, rețelelor de utilități, PeSeDiștii stau cu mâinile în sân și așteptă să se prăbușească toate lucrurile în jurul lor.”
Citeste in continuare

Actualitate

Incompetență, minciuni și dezinformare marca PSD cu privire la situația din Slănic.…

Publicat

pe

De

Adevărul despre situația de la Slănic:

Dumitru Tudone, vicepreședinte CJ Prahova: „Este inadmisibil ca PSD sa arunce minciuni in spatiul public profitand de un dezastru natural care ii afecteaza pe locuitorii Slanicului”
 Am vorbit ieri, în ședința Consiliului Județean Prahova, despre campania de dezinformare a PSD Prahova și a lui Virgiliu Nanu cu privire la situatia de la Slanic.
Am arătat că  lucrurile la reteaua de gaze de pe Valea Slanicului s-au desfasurat in conformitate cu legea și că, la baza aprobărilor emise pentru aceste lucrări, au stat doua studii geotehnice”.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusiv2 zile ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusiv2 zile ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusiv2 zile ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv3 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv3 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv5 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv5 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate5 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv6 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv6 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv6 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv7 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv7 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!