Connect with us

Anchete

„Cine nu sare, ia condamnare!”/Cum l-au contrazis liberalii pe Constantin Rădulescu-Motru

Publicat

pe

Oare vă mai amintiți această „întâmplare”, când Ludovic Orban s-a prezentat, luni 4 decembrie 2017, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc un nou termen în cadrul apelului declarat de DNA împotriva sentinţei de achitare dispusă la fond în cauză în care liderul liberal este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Nu se poate să fi uitat scena în care Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost surprins, într-o ipostază pe cât de incredibilă, pe atât de rușinoasă, dând mâna și aplecându-se în semn de respect în fața denunțătorului său din dosarul de corupție, Tiberiu Urdăreanu. Aceasta a fost atitudinea față de cel care l-a înregistrat ambiental şi l-a denunţat la DNA, înaintea începerii campaniei pentru alegerile de al Primăria Capitalei, motiv pentru care Orban a fost nevoit să se retragă din cursă.Dar o scenă, mai mult decât grotescă, s-a petrecut atunci când liderul PNL participa, la Grupul de Dialog Social, la o dezbatere pentru retragerea legilor justiției din Parlament, la care era prezentă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul DNA Marius Bulancea, dar și judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, virulenți oponenți ai modificărilor aduse acestor legi.Presa vremii a comparat dezbaterea organizată de Grupul pentru Dialog Social cu o scenă din Coreea de Nord, iar pe liderul PNL, Ludovic Orban, cu un personaj din bancurile comuniste, „după ce acesta şi-a cerut iertare în faţa procurorului general pentru vina de a fi militat vreodată pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Am încercat să-mi explic de ce, după ultima „vînzare” a propriului partid neomarxiștilor, pe o amărâtă de funcție decorativă, – președinte al Camerei Deputaților -, și după gestul laș de a nu demisiona, așa cum au făcut înaintașii săi, după pierderea alegerilor, nimeni în afara lui Rareș Bogdan, n-a îndrăznit să-i ceara acestuia demisia public.

Nici acum, nici atunci, cînd tot Rareș Bogdan, împreună cu alți câțiva nemulțumiți, au vrut să organizeze un Birou politic, în care să-i ceară socoteală președintelui Orban pentru așa-zisa negociere, în care și a vîndut propriul partid, cadorisind USR cu cele mai importante ministere. Și, ce a spus atît de neadevărat primvicepreședintele Bogdan, în momentul în care toată lumea vede cum PNL se află orientat pe linie dreaptă spre finalul amar al PNȚ-cd?

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”. Era ceva nou?

E cineva care să nu fi știut toate aceste „amănunte” ale vieții de partid din PNL? Am citit, pînă acum, tot felul de scenarii în legătură cu gestul sincer al lui Rareș Bogdan. Și cred că el a fost onest. Mi s-a confirmat asta, cînd am văzut, amuzat, „îngrijorarea” exprimată de „prietenii” lui din presă, analizele lor în care, voalat îl susțineau pe Orban, și, ca „prieteni”, oameni care „îl cunosc bine pe Rareș Bogdan” nu-și explicau gestul lui, … „Tocmai acum, cînd toată lumea așteaptă ca PNL să guverneze…”

Mă rog, eu nu-l cunosc atât de bine ca ei, pe primvicepreședintele liberal, așa că atribui eșecul acestei dorințe și acțiuni publice de asanare a PNL, (susținută tot public și cu curaj doar de președintele CJ Cluj, Alin Tișe!), doar lașității, trădării și fricii de a pierde, în cazul unei asumări publice, a privilegiilor, obținute fără merit.

Vă mai amintiți în școală, cînd plănuiam să plecăm, (să chiulim, adică!), de la ultimele două ore? Vă mai amintiți că dispăream cu toții din clasă, dar mulți dintre noi se întorceau pe furiș la ore ca să arate dirigintei/profesorului, că ei au fost corecți?

Eu, cel puțin, nu pot sa trec peste ideea ca partidele românești pe care le avem acum pe scena politică sunt, cu excepții notabile, niște grupări de lasi, tradatori si profitori. Unii sunt inteligenți. O inteligența dezvoltată în spiritul șmecheresc, de a juca bine rolul de „indispensabil”. Căci, fără asta, dispare privilegiul, funcția, consiliul de administrație, dispare trabucul, St.Tropez-ul, mașina, funcția publică, amanta, vila…

Ceea ce este mai înspăimîntător e faptul că cei cîțiva din așa-zisul grup al lui Rareș Bogdan, au tăcut, pur și simplu, lăsîndu-l pe acesta absolut singur în demersul său. „Prietenii” lui Rareș Bogdan din politică (precum și cîțiva din presă, mai ales cei care au profitat de poziția lui, atît în presă, cît și în politică), l-au abandonat, ba chiar l-au și „certat” pentru că a avut curaj să spună că regele e gol.

Până acum știam altceva despre români. Anume, că: „Nu este ţară cu oameni mai curajoşi ca ţara noastră românească. Românii sunt eroi, dar cu deosebire când sunt în grup. În front, la război; în ceată, la revoltă; în cârd, la vânătoare, curajul românului nu are pereche. Iureşurile de la asaltul Griviţei au rămas legendare; şi tot aşa, tind să devină legendare atacurile îndrăzneţe din primăvara anului 1907″, scrie în studiul publicat de academicianul Constantin Rădulescu-Motru – „Psihologia poporului român”.

Iată că liberalii au reușit să-l contrazică pe marele filosof. „Ceata” , grupul, care se pregătea să-l descăuneze, pe bună dreptate, pe președintele PNL, Lundovic Orban, care striga în piața publică, nu de mult „Cine nu sare, ia condamnare!”, a tăcut, pur și simplu, lăsându-l pe Rareș Bogdan „descoperit”. Cum ar spune unii, „băgându-l la înaintare”, adică lăsându-l în off side. Motru a greșit, carevasăzică… Românul (liberal) nu mai e curajos, nici măcar în grup!

Slugărnicia față de puternicul momentului a învins. Vașnicii „liberali”, tineri și vârstnici, în majoritatea lor amorfă, au ales cea mai lucidă opțiiune. Nu-i vorbă, și în PSD-ul lui Dragnea, sau în tabăra neomarxistului Barna, lucrurile stau și au stat la fel…

Alegerea modelului servituții puturoase este quasi-universal. Instinctual, majoritatea celor pripășiți în politică, oameni fără vreo realizare notabilă în viață, aleg să fie slugarnici celui de care depinde accesul lor la resurse și trai bun, scăpând astfel de obsesia viitorului incert, de năpârstoc cocoțat pe un loc nemeritat, bieți escroci de doi lei, într-o nirvana politică.

Octavian Hoandră

Anchete

„Cea mai mare greseala a CSM ar fi sa o suspende pe doamna judecator ca sa aiba vulgul satisfactie!”

Publicat

pe

De

E revolta printre magistrati dupa actiunea Inspectiei Judiciare privind suspendarea din functie a judecatoarei Ioana Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia, cea care solutioneaza dosarul soferului drogat Vlad Pascu, cel care anul trecut a omorat doi tineri intr-un accident rutier, pana la solutionarea cauzei disciplinare impotriva acesteia, dezvaluie Lumea Justitiei. Demersul Inspectiei Judiciare este vazut, pe buna dreptate credem noi, ca o consecinta a presiunilor publice si a linsajului la adresa judecatoarei, dupa ce aceasta a facut o gafa, intreband daca victimele sunt in sala. Este doar o greseala, care se poate intampla oricarui judecator, deci nu ceva pentru care trebuie sa i se ia capul.

Totusi, din ce am auzit noi, dosarul disciplinar al judecatoarei Popoviciu vizeaza si alte fapte, nu doar gafa comisa in sala de judecata. Sunt presupuse fapte care ar viza insa tot dosarul Vlad Pascu, ceea ce face ca situatia sa nu se schimbe prea mult. Practic, actiunea Inspectiei prin care cere CSM sa o suspende din functie pe judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu ramane in continuare una exagerata, considerata ca fiind facuta pentru a calma opinia publica.  Si un precedent periculos, caci oricand un judecator va putea fi scos dintr-o cauza prin suspendarea din functie intr-un dosar disciplinar.

 Poate ca judecatorii din CSM ar trebui sa asculte opinia unei judecatoare cu foarte mare experienta, extrem de apreciata si recunoscuta ca fiind o profesionista. Este vorba despre judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, recent plecata la pensie. Iata opinia Adinei Lupea pe cazul Pascu, dezvaluita intr-o postare pe Facebook:

Hai ca deja m-am saturat de acest linsaj mediatic. Nu toata lumea se uita la teve, nu toti judecatorii judeca dupa vocea strazii, mai sunt si erori posibil datorate supraincarcarii, nu s-a intamplat nimic din cauza acelei nefericite erori, dar mai au un pic unii si spun ca judecatoarea i-a omorat. Cea mai mare greseala a CSM ar fi sa o suspende pe doamna judecator ca sa aiba vulgul satisfactie! Cum au mai facut cu o judecatoare de la Braila anii trecuti. Deja sunt peste masura de satula de toti cei care stiu ce inseamna zeci de dosare si o viata de judecator in penal! Pana la urma procesul se va termina la CA Constanta! Fiti rationali totusi!”. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Anchete

Sectia de contencios administrativ si fiscal va ramane fara inca un magistrat

Publicat

pe

De

La CSM a fost inregistrata cererea de eliberare din functie prin pensionare formulata de judecatorul Constantin Decebal Vlad, aflat de opt ani la instanta suprema, unde a ajuns de la Curtea de Apel Bucuresti, dezvaluie Lumea Justitiei. Solicitarea urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare. In ceea ce priveste Sectia de contencios administrativ si fiscal de la ICCJ, dupa cum se stie niciunul dintre candidatii inscrisi la ultimul concurs nu a promovat, chiar daca erau sase posturi disponibile. Ceea ce a determinat-o pe sefa ICCJ Corina Corbu sa mute judecatori de la sectiile civile la contencios. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Nevasta vestitului procuror Jean Uncheselu, mare ratangiu la DNA, intentioneaza sa schimbe instanta.

Publicat

pe

De

Cu sotul luat de Laura Kovesi la Parchetul European, judecatoarea Alina Uncheselu vrea sa faca la randul ei o schimbare. In acest sens, judecatoarea Alina Uncheselu a facut cerere de transfer de la Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel Craiova. O fi semn ca nu ii mai prieste viata din Capitala, dezvaluie Lumea Justitiei. Dar poate fi si semnul ca dupa incetarea activitatii la Parchetul European procurorul Jean Uncheselu nu va mai ramane in Bucuresti, ci se va intoarce si el acasa, in Craiova. (Irinel I.).

Altfel, pentru a vedea toate cererile de transfer dati click aici.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv37 de minute ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu...

Exclusiv4 zile ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv4 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv4 zile ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv5 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv5 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv6 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusivo săptămână ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusivo săptămână ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusivo săptămână ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusivo săptămână ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!