Connect with us

Anchete

Mult prea inocentul domn Rares si niste demisii de care a uitat

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, iese la atac împotriva lui Ludovic Orban și dă semnalul rebeliunii în partid. În opinia sa, liderul PNL trebuia să demisioneze imediat după eșecul din alegeri dar nu și din cea de premier. Și dă-i, și luptă, pe același ton, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, la Aleph News. Un singur lucru uită să precizeze Bogdan, pe parcursul rechizitoriului său: unde anume se plasează pe sine în eșecul în alegeri?

“Regret că a doua zi dimineaţa, după alegerile parlamentare, nu am ieşit cu Robert Sighiartău, cu Florin şi ceilalţi să cerem deimisia preşedintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziţia de prim-ministru, trebuia să-şi dea demisia din poziţia de preşedinte de partid. E primul preşedinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile şi care a rămas în funcţie, ceea ce este anormal. Şi puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm şi pe el. Nu am făcut asta, tot aşa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliţiei. Dar în momentul în care un premier şi un preşedinte de partid îţi obţine în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la Bucureşti, e o problemă şi ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut şi prezent”, spune europarlamentarul PNL în interviu.

Atacul lui Rareș Bogdan nu e nici întîmplător, nici solitar. Va fi secondat mai mult ca sigur de alte voci anti-Orban din PNL, semn al reluării rebeliunii din decembrie, stopate de Cotroceni în numele lansării la apă a noului guvern. Și are la fel de sigur acordul președintelui Klaus Iohannis.

După înșurubarea lui Florin Cîțu în guvern se reia meciul pentru șefia PNL, urgentat și pentru ca Ludovic Orban să nu apuce, la rîndul său, să se înșurubeze bine la șefia Camerei Deputaților, după începerea noii sesiuni, în februarie. Oferta e lansată de Bogdan explicit, în interviu: bun pentru șefia Camerei, dar nu și la partid.

”Cred că Ludovic Orban va fi un foarte bun președinte al Camerei Deputaților, dar nu cred că trebuie să fie și președinte al PNL. Cred că a eșuat în această calitate”.

Și mai spune el: „Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa” mai spune liderul PNL.

Mai pe scurt, lui Orban i se transmite să plece ACUM din fruntea PNL, lăsînd un interimar la șefie, dacă vrea să își păstreze postul în fruntea Camerei.

Acuzațiile lui Rareș Bogdan la adresa lui Orban sunt, în opinia noastră, deplin îndreptățite și explică foarte corect eșecul PNL.

Un singur lucru uită el: să se includă pe sine în conducerea care trebuie să plece în urma rezultatelor. Practic, Bogdan reeditează celebra pildă a boierului care explica țăranilor că unirea însemnă că un singur om nu poate ridica un bolovan greu, dar mai mulți, laolaltă, o pot face. Doar că Moș Ion Roată îi atrage atenția asupra micului amănunt: boierul se include pe sine între unioniști, dar nu și între cei care ar trebui să contribuie la ridicarea bolovanului.

Asta, pentru că Rareș Bogdan nu e ”decît” nr.2 în partid, iar în calitate de prim-vicepreședinte politic, responsabilitatea sa în acțiunile PNL din anul electoral era cea mai mare, după a președintelui.

Ori, Rareș Bogdan nu vorbește decît despre sancționarea lui Orban și a nimănui altcuiva.
Și spune că acesta a condus discreționar partidul. Păi cine alții decît secondanții săi ar fi trebuit să îl tragă de mînecă, avînd toate pîrghiile necesare în acest sens? De ce mai există prim-vicepreședinți – patru, nu doar unul – dacă ei singuri admit că sunt doar de decor?

Să-i împrospătăm puțin memoria lui Rareș Bogdan.

La alegerile europene din 25 mai 2014, PNL a suferit un eșec de proporții.
A doua zi, la orele 10,45, nr.2 în partid, prim-vicepreședintele Klaus Iohannis, își anunța într-o scurtă declarație de presă, demisia din funcții, chiar înaintea președintelui Crin Antonescu:

„Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic”.

Trei sferturi de oră mai tîrziu, venea, pe Facebook, și anunțul demisiei președintelui Crin Antonescu.
La 15,45 se producea demisia întregului Birou Permanent Național.

Nici în 2016 lucrurile nu au stat altfel, după eșecul PNL la parlamentare.
După demisia președintelui Alina Gorghiu, au demisionat și secretarul general al PNL Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, și alți lideri de filiale cu rezultate sub așteptări.

După eșecul din 2020, președintele Ludovic Orban nu a demisionat de la șefia PNL, cum ar fi fost firesc, dar măcar a renunțat la importanta funcție de premier, plătind un preț major.

Nici prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Mircea Hava ori Iulian Dumitrescu, nici secretarul general Robert Sighiartău nu au catadicsit să-și asume vreo răspundere pentru eșec.

“Eu, de exemplu, în iunie am solicitat împreună cu Robert Sighiartău primenirea Guvernului. Nu am făcut-o în spaţiul public (…) Am spus înaintea verii să schimbăm 4-5 miniştri. După aia am spus în septembrie. S-a refuzat, a spus nu, că asta înseamnă că nu avem încredere” mai spune acum Rareș Bogdan.

Încă din iunie, deci, el, Sighiartău & comp știau că situația guvernării – cu repercusiuni directe asupra partidului – nu e deloc bună. Dar au tăcut mîlc.

Am plusa noi, la faza asta: în iunie, Rareş Bogdan, în loc să dea anumite semnale publice, dacă văzuse că în interior nu are succes, era preocupat de osanale lui Orban: ”Din toamnă mergem cu varianta Ludovic Orban prim-ministru. Orban cunoaște România din multiple zone. A fost peste așteptările multora. Omul a muncit enorm”, spunea el, la „Marius Tucă Show”.

Și tot în iunie ne amintim că nr.2 în partid era foarte ocupat cu petrecerea monstru de ziua fiicei sale, cu peste o sută de invitați și cu disprețuirea oricăror norme, valabile doar pentru restul muritorilor.
Dincolo de asta, nici umbră de nemulțumire publică față de situația PNL.
Nu a crîcnit Rareș Bogdan nici cînd PNL a luat decizia deloc onorantă de a merge la capitală pe mîna candidatului altui partid, ba chiar s-a grăbit să salute demersul.

Omul are o ”iesplicație”, cum arătam mai sus, anume că el și ceilalți lideri nu au demisionat, după alegeri, ca să nu destabilizeze partidul înaintea negocierilor de formare a coaliţiei.

Luînd de bun argumentul lui Bogdan, ar trebui ca măcar acum, după încheierea negocierilor, el și ceilalți membri ai conducerii PNL să își prezinte urgent demisiile din funcții, dînd exemplul personal liderului Ludovic Orban.

O chestiune ”minoră”, pe care nr.2 din PNL a omis să o mai anunțe public.

Anchete

Calendarul de distribuire a noii uniforme  de serviciu pentru poliția de frontieră se va împărți în două etape

Publicat

pe

De

După o lungă perioadă de timp de aproape 2 ani de la debutul procedurii privind realizarea noii uniforme, în care instituția s-a confruntat cu o serie de contestații, procese in instanță care au blocat efectiv achiziția unor elemente de uniforma, în sfârșit, Poliția de Frontieră Română demarează procedura de distribuire a noii uniforme, dezvaluie cei de la sindicatul Europol..

Calendarul de distribuire a noii uniforme  de serviciu pentru poliția de frontieră se va împărți în două etape:

  1. Etapa 15.04.-15.07 2024 când va fi distribuite elementele de uniformă care se află în depozitul IGPF: pantaloni (cu mesadă detașabilă pentru iarnă),cămașă ,bluză, bluza tactică, jachetă (cu mesadă detașabilă pentru iarnă), centură tactică (dublă, atât pentru pantaloni, cât și pentru elementele din dotare), șapcă, fes, șosete și însemnele PFR)
  2. Etapa 15.07-30.12.2024 când vor fi distribuite celelalte elemente de uniformă rămase până la dotarea integrală a polițiștilor de frontieră;

Distribuirea la structurile teritoriale se va face prin grija responsabililor  pe această linie de muncă, urmând ca fiecare ITPF să asigure distribuirea la fiecare sector al poliției de frontieră in parte, nefiind nevoie ca polițiștii de frontieră să intre în posesia acesteia de la sediul inspectoratului. Pentru structurile aeroportuare din țară, distribuirea se va face prin grija responsabililor din cadrul IGPF care vor trimite la fiecare structură teritorială noua uniformă.

Promoția de elevi ai SPAPF ”Avram Iancu” Oradea, aprilie 2024, vor primi în perioada imediat următoare aceste elemente de uniformă  enumerate mai sus, plus bocancii tactici.

Materialele din care sunt confecționate elementele de uniformă ale Poliției de Frontieră Române sunt de o calitate  net superioară față de ceea ce am observat până acum la alte arme din MAI,  urmărind cu strictețe ca firmele care confecționează uniforma să respecte în tocmai toate caracteristicile tehnice, efectuând chiar verificări inopinate la fabricile de producție pentru a testa materialele în cadrul laboratoarelor de analiză a produselor textile.

E necesară acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește curățarea uniformei , fiecare element având instrucțiuni de curățare, fiind indicat ca temperatura de spălare să fie 30-40 grade.

Începând cu luna mai și până în luna august 2024, polițiștii de frontieră vor fi alocați la echipament în sistem mixt, bani+ uniformă,  scăzându-se din valoarea bănească  lunară în funcție de valoarea elementelor de uniformă primite de fiecare polițist.

Chiar dacă până acum Poliția de Frontieră Română nu a ieșit în față cu comunicate de presă sau alte recepții, putem spune că  noua uniformă e un real succes al echipei care s-a ocupat ca tot procesul de realizare să fie bine pus la punct și cu siguranță va fi pe măsura așteptărilor politistilor, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

 

 

Citeste in continuare

Anchete

“Poveste de demult (dar adevarata!)”

Publicat

pe

De

Judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti, in prezent aflat la pensie, a revenit cu o noua poveste savuroasa, dezvaluie Lumea Justitiei. Iar unul dinjtre personaje este actuala judecatoare ICCJ Lavinia Lefterache (foto 1).

Episodul relatat pe pagina sa de Facebook de judecatorul Andi Malaliu a avut loc cu zeci de ani in urma, pe vremea in care Lavinia Lefterache isi desfasura activitatea la Tribunalul Bucuresti. Totul s-a intamplat intr-un dosar in care jurnalistul Cristian Tudor Popescu fusese dat in judecata pentru insulta de fostul ministru de Interne Gavril Dejeu.

Dar mai bine va lasam sa cititi povestea lui Andi Malaliu:

“Poveste de demult (dar adevarata!). Era pe la inceputul carierei mele, cand CTP a scris in ‘Adevarul’ un articol in care-l facea pe fostul ministru de interne taranist Gavril Dejeu ‘idiot’ si ‘martafoi’. Omul l-a dat in judecata, fireste, pentru insulta, nu mai stiu daca si pentru calomnie. In fond, la Judecatoria sectorului 1, CTP e achitat, invocandu-se libertatea de exprimare si practica CEDO (cred ca aparuse cauza Dalban contra Romaniei). Dejeu face recurs si cauza ajunge la TB la un complet de ‘grei’: Tripadus Maria, Marin Circel si Lavinia Lefterache. Cateva cuvinte despre fiecare. D-na Tripadus venise din avocatura, pontoasa, spumoasa, plina de umor, a stat in magistratura dupa ce depasise 60 de ani. Marin Circel, desi securist (dar nefacand politie politica), a fost un om si un sef de treaba, ajutandu-si si protejandu-si oamenii. Genul ala de sef mai de moda veche, pe care-l iubesti, chiar daca mai vezi la el ca, uneori, acordul subiect-predicat nu e perfect. Lavinia Lefterache era cu cartea si a ajuns, pe merit, pana la ICCJ. Cu umorul caracteristic, d-na Tripadus ne-a povestit odata cum s-a ajuns la solutie. Lavinia Lefterache era pentru respingerea recursului, argumentand cu libertatea de exprimare si spunand ca, daca e cazul, va face opinie separata. Atunci, facandu-se ca nu-si da seama ce spune, d-na Tripadus o intreaba:

‘-Lavinia, de ce nu intelegi, esti idioata?

-De ce ma insultati, doamna Tripadus?

-Pai, eu, Lavinia, te insult? Liberul tau in exprimare o zice’.

La replica asta, Lefterache se ‘taie’: ‘Bine, faceti cum vreti’. Circel: ‘Ii dam amenda penala cu executare!’ Sezi bland, Circelica! Ii dam amenda penala cu suspendare, sa vada ca se poate si ca nu poate sa scrie chiar orice.

Si asta a fost solutia pana la urma: amenda penala cu suspendare pentru insulta. Cum a reactionat CTP? Urat, de genul: cum isi permite justitia sa-l condamne pe el, marele CTP? Si, desi oricum n-am vrut niciodata sa-i fac statuie lui CTP, reactia lui a spulberat si orice urma de pretuire pe care as fi avut-o pentru magistrul, cu un caracter urat, obisnuit inca de atunci sa creada ca are dreptul sa insulte pe oricine oricand”.

Citeste in continuare

Anchete

Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau

Publicat

pe

De

N-a fost sa fie: desi spera ca va obtine o achitare in procesul in care a fost inculpat pentru ultragierea unor politisti cu ocazia vizitei unor jurnalisti italieni la Bucuresti, Silvestru Sosoaca (foto dreapta) a devenit condamnat penal definitiv. A primit o amenda penala de 18.000 de lei – ceea ce inseamna cazier in toata regula. Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau, dezvaluie Lumea Justitiei.

Va fi bucurie mare pe Diana Sosoaca (foto stanga), despre care suntem convinsi ca va gasi momentul prielnic sa anunte ca justitia si-a facut datoria si ca Silvestru (care credea ca va scapa daca o ataca pe ea si partidul ei, SOS) n-a fost facut scapat. Credem ca daca Silviu Sosoaca nu facea tot circul din ultimele saptamani, ar fi fost privit cu alti ochi de catre justitie. Cand vrei sa arati ca n-ai facut scandal si ca nu i-ai luat de guler pe politisti, nu faci scandal de dimineata pana seara la televizor.

Pacat de Silvestru, fiindca parea simpatic dupa ce a scapat de bratara de la picior, pusa printr-un ordin de restrictie! Despartirea de Diana insa i-a fost fatala.

In fine: joi, 11 aprilie 2024, judecatorii Mihaela-Raluca Andras si Valentin Mihai de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv sentinta din 28 aprilie 2023, prin care magistrata Corina Dumitru de la Judecatoria Sectorului 1 il condamnase pe Silvestru Sosoaca la o amenda penala de 18.000 de lei.

Iata minuta deciziei CAB nr. 423/2024 din dosarul nr. 4313/299/2022:

In temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 1 BUCURESTI si de apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU impotriva sentintei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti – Sectia Penala, pronuntate in dosarul nr. 4313/299/2022.

In temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obliga pe apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in apel in cuantum de 1.000 lei.

Definitiva. Pronuntata prin punerea la dispozitia partilor si a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 11.04.2024”.

Redam minuta sentintei JS1 nr. 359/2023:

In temeiul art.396 alin.1 si 2 din C. proc. pen. rap. la 257 alin. 1 si 4 C. pen. rap. la art. 193 alin. 1 C. pen, cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b din C. pen. si art. 76 alin. 1 C. pen. condamna pe inculpatul Sosoaca Dumitru Silvestru la pedeapsa de 180 de zile-amenda inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj (fapta din 10.12.2021).

In temeiul art. 61 alin. 2 C. pen. stabileste cuantumul sumei corespunzatoare unei zile-amenda la valoarea de 100 lei, inculpatul urmand sa plateasca statului suma totala de 18.000 lei.

Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 C. pen., privind inlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa inchisorii in cazul neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte. Ia act ca persoana vatamata nu s-a constituit parte civila. Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparator ales. Conform art. 272 alin. 1 si art. 274, alin. 1 C. proc. pen. obliga inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel in zece zile de la comunicare. Pronuntata, astazi, 28.04.2023, prin punerea hotararii la dispozitia inculpatului, a partii civile, a persoanei vatamate si a procurorului prin mijlocirea grefei instantei”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo zi ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusivo zi ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusivo zi ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusivo zi ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusivo zi ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusivo zi ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv3 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv4 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv5 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv5 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv6 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusiv7 zile ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusivo săptămână ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!