Exclusiv
Un baietel de turnator, un tehnocrat in chiloti si un colonel candid care nici macar nu roseste totusi referitor la minciunile de saptamana trecuta (150.000/zi versus 40.000 pe zi azi)?

Nu exista deserviciu mai mare care poate fi facut campaniei de vaccinare (nici macar al anti-vaccinistilor) in comparatie cu declaratiile pe care le fac cei ,,responsabili”. Dupa ce zilele trecute, baietelul de turnator Vlad Voiculescu sugera mituirea medicilor prin ,,onorarii” de succes pentru convingerea oamenilor sa se vaccineze (nascandu-se in mod natural intrebarea: cat din sfatul mediciul este stiinta si cat este onorariu de succes), astazi este randul tehnocratului in chiloti (Andrei Baciu – ajuns secretar de stat la ministerul sanatatii) si a colonelului Gheorghita. Tehnocratul in chiloti, Andrei Baciu raspunde obraznic presei si imprecis la intrebarea cat costa vaccinarea: ,,Este mai mic decat costul pandemiei” – Einstein! Pleaca acasa! Zi matale cat costa si la cat estimati costul pandemiei, nu declaratii de gâgă! Dar voi nu stiti cat costa vaccinarea, pentru ca nu stiti cat puteti sa vaccinati (saptamana trecuta 150.000 pe zi clamati, azi clamati 40.000 pe zi, cu tot cu rapel). Chiar nu puteti sa aveti un mesaj coerent, acolo unde comunicarea trebuie sa fie exacta, onesta, cinstita, si fara dubii? Apoi, după ce săptămâna trecuta chiar Florin, premierul, ne asigura ca se va ajunge la 150.000 de vaccinari pe zi, Gheorghita ne zice azi de 40.000 (adica aproape un sfert, cu tot cu rapel). Mai spune o prostie colonelul: ,,vaccinarea este gratuita”. Si pentru colonel, si pentru altii care ii scriu textele, nu exista lucru gratis. Costul vaccinurilor si al procesului de vaccinare sunt asigurate din bugetul public, deci nu exista gratuit. Mai e la conferinta de presa in direct un tip în uniforma de la DSU care ne asigura: ,,Noi suntem in Uniunea Europeana”… Zau? Si tu esti Einstein? Voi va ocupati de campania de vaccinare? Un baietel de turnator, un tehnocrat in chiloti si un colonel candid care nici macar nu roseste totusi referitor la minciunile de saptamana trecuta (150.000/zi versus 40.000 pe zi azi)?
Pentru toti cei care se autosugestionează ca pandemia isi pierde din vigoare (il auzeam ieri pe Vlad Voiculescu spunand chiar ca pandemia se termina in 6-9 luni, iar baietii din RO o tot dau cu reinceperea scolilor fizic, eventual din 8 februarie, in timp ce vor sa darame fizic gardul Parlamentului), le arat acest breaking news din New York Times, potrivit caruia, din 26 ianuarie 2021, toti pasagerii internationali care zboara spre SUA vor trebui sa aiba la imbarcarea spre SUA un test negativ COVID facut cu maximum 3 zile inainte de zbor) sau sa prezinte dovezi ca s-au recuperat in urma infectarii cu virusul. O decizie similară există încă din luna decembrie pentru pasagerii din Marea Britanie. Decizia vine in contextul in care in primele 9-10 zile din 2021, cifrele din SUA (ca si din UK) vorbesc de la sine: esecul in netezirea numarului de noi cazuri (cu alte cuvinte continuarea raspindirii virusului), numarul de spitalizari creste (in mod natural si decesele de la zi la zi), iar imunizarea prin vaccinare, nu prea merge (in ceea ce priveste numarul de persoane vaccinate fata de tintele propuse), dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. ( Cristina T.).
Exclusiv
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate pana si tirurilor stationate ilegal care mai efectueaza si manevre demne de Cartea Recordurilor, manevre care blocheaza circulatia cu orele.
Cativa „baieti” destepti, mari afaceristi si-au montat efectiv garaje ilegale in mijlocul drumului unde isi repara tirurile si/sau motoarele acestora blocand activitatea intregului parc.
Alaturi de masinile celor de la Kaufland care stationeaza ilegal si ingreuneaza activitatea tuturor investitorilor din acest parc industrial, baietii „destepti” stau cu nesimtire fix in mijlocul drumului de acces si isi repara motoarele, schimba filtre de ulei, etc ajungand sa puna o pata infecta pe imaginea acestui parc industrial.
„Orbul gainilor”.
Nu este pentru prima data cand dezvaluim ca, dupa decesul tragic al profesionistului Andrei Tudor – dezastrul si haosul a pus stapanire pe Parcul Industrial Ploieşti.
In fapt, acest parc nu poate fi condus si coordonat din „strainatate” si/sau prin lipsa repetata de la serviciu si/sau prin delegarea de sarcini.
Imaginile vorbesc de la sine despre incompetenta care a pus stapanire pe acest parc industrial:
Vom reveni cu amanunte „picante”. (Irinel I.).
Exclusiv
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc





Exclusiv
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

Modificările aduse Codului Fiscal începând cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului de odihnă, astfel că personalul MAI trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vor depune actele necesare în vederea punerii în plată a acestor drepturi, precizeaza cei de la sindicatul Europol.
- Decontarea serviciilor turistice:
a) în perioada concediului de odihnă – fără plata impozitului sau a contribuțiilor;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează integral.
b) în afara concediului de odihnă – se vor plăti impozit și contribuții sociale însumând 41,5 %;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează doar 848 lei ( până în anul 2022, pentru decontarea în afara concediului, se percepea doar impozit de 10%).
2. Decontarea transportului în concediu de odihnă – va fi de 637 lei, iar împreună cu decontarea serviciilor turistice de 1450lei va face parte din plafonul de 33% din salariu lunar, prevăzut de Codul Fiscal, care dacă va fi depășit în luna decontării, va fi supus impozitării și contribuțiilor sociale.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 4927 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 4927 lei = 1642 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -1642 lei= 445 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 445 = 260 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 1642+ 260= 1902 lei suma decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 1902= 185 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 4800 lei în cazul în care solicită în aceeași lună ambele deconturi.
Aceasta este valoarea brută a salariului unui agent de poliție cu 4 ani vechime, iar 33% din aceasta sumă care nu va fi supusă impozitului și contribuțiilor e de 1642 lei.
În cazul de față recomandăm politistilor ca:
- decontarea serviciilor turistice să nu se efectueze în aceeași lună cu decontarea transportului în concediu;
- decontarea serviciilor turistice să se efectueze în 2 tranșe, astfel încât, în cazul suprapunerii celor două decontări, să nu se depășească plafonul de 33% din salariu brut;
Odată cu creșterea cu 10% a salariului de funcție și actualizarea salariului de grad din luna februarie, unde valoarea brută va crește cu sume cuprinse între 700 și 1000 lei, salariul brut al unui agent de debutant va fi de aproximativ 5000 lei.
De asemenea e de menționat faptul că valoarea maximă de referință a plafonului de 33% este salariul mediu brut stabilit pentru anul 2023 care e de 6095 lei.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 6095 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 6095 lei = 2031 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -2031 lei= 56 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 56 = 33 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 2031+ 33= 2064 lei valoarea decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 2064= 23 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 6095 lei sau mai mare de atât, în cazul în care solicită în aceeași lună ambele decontări.
Având în vedere aceste modificări aduse Codului Fiscal, fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale în cazul în care solicită decontarea în aceeași lună a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
-
Administratieacum 4 zile
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici
-
Exclusivacum 4 zile
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc
-
Exclusivacum 4 zile
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 4 zile
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale
-
Featuredacum 4 zile
Altă năpastă pe capul polițiștilor/Băgați la înaintare în conflictele cu populația
-
Featuredacum 4 zile
„Dosarul de corupție al Laurei Kovesi nu ar trebui grăbit”
-
Ancheteacum 4 zile
Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras
-
Administratieacum 4 zile
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?