Connect with us

Administratie

Cât de mare este factura pe care o va plăti Klaus Iohannis?

Publicat

pe

Un savant recunoscut la nivel mondial, doctorul Rafila, care ne reprezintă la Organizația Mondială a Sănătății, ne comunică un lucru deosebit de grav. Și anume că președintele Klaus Iohannis ne-a dezinformat atunci când a afirmat că s-a consutat cu specialiștii din domeniu în legătură cu modul în care va fi organizată vaccinarea în masă a populației.

În plus, vaccinul încă nu există. La rândul său, Adrian Streinu-Cercel, o altă somitate în materie epidemiologică, avertizează asupra faptului că autoritățile vor trebui să răspundă pentru morții pe care îi înregistrăm. În fine, avem și o informație bombă venită din Statele Unite, conform căreia numai un procent nesemnificativ dintre copii se contaminează cu coronavirus. Să punem cele de mai sus într-o ecuație simplă.

Acum devine și mai clar faptul că președintele Klaus Iohannis, inițiind ședințe repetate la Cotroceni pe tema vaccinării în masă a populației, a pus la cale o diversiune. Ne-a jucat tuturor o farsă. Ne-a oferit o țintă falsă. Pentru a ne concentra asupra uui subiect care nu are nicio legătură cu realitățile României de azi.

Pandemia a scăpat totul de sub control de mai mult timp – am arătat de ce, au arătat și alții și nu mai are nicun rost să insistăm asupra acestei teme. Ca și pandemia, și economia a fost catastrofal gestionată de către autorități și niciuna dintre afirmațiile optimiste ale troicii alcătuite din președinte prim-ministru și ministru de Finanțe nu s-a confirmat. Am fost mințiți fără rușine și la acest capitol. La fel am fost mințiți și în legătură cu școala. Mai întâi, cum că deschiderea școlii ar fi fost pregătită în mod corespunzător, iar apoi că funcționarea acestora ar prezenta un pericol major pentru sănătatea populației. Planetele s-au aliniat foarte rău în cazul României. Iar cetățenii acestei țări vor plăti extrem de scump factura. Dar, simultan, ar trebui să plătească factura și cei responsabili.

Pe site-ul CorectNews, am postat astăzi un articol după opinia mea senzațional. El sintetizează rezultatele unui studiu efectuat de una dintre cele mai prestigioase instituții sanitare din Statele Unite asupra modului în care pandemia îi lovește pe copii. Este un studiu efectuat după toate rigorile științifice. Conform concluziilor sale, copiii, cu rare excepții, nu se infectează cu coronavirus. Dintre cei puțini care se infectează, și mai puțini sunt cei simptomatici și încă și mai puțini fac forme severe. Numărul celor care decedează este absolut infim și toți copiii pierduți au avut comorbidități extrem de severe. Prin urmare, statele care au încurajat funcționarea în continuare a școlilor nu au greșit. Iar statele, foarte puține de altfel la număr, care au închis școlile, au comis o gravă eroare.

Președintele Klaus Iohannis, tot pentru a ne aburi, ne-a comunicat în repetate rânduri că a lansat un amplu program, de fapt un proiect național, spune el, intitulat „România educată”. Despre ce Românie educată mai vorbim? Despre o Românie în care copiii nu au posibilitatea să învețe? Despre o Românie în care copiii sunt discriminați, pentru că cei mai muțil dintre ei, în condițiile în care școlile sunt închise, nu au nici cea mai mică posibilitate de a-și continua studiile pe internet? Despre o Românie în care copiii nici măcar nu mai au posibilitatea să socializeze? Despre o Românie în care, fiindcă școala nu funcționează, unul dintre părinți nu mai poate munci pentru a-și întreține familia și este obligat să stea acasă?

Ieri am tratat acest subiect, iar două dintre comentariile care mi-au fost trasmise mi-au reținut atenția. Foarte succint, în primul comentariu mi se atrage atenția, pe bună dreptate, asupra unui fenomen extrem de periculos. Sunt sute de mii de copii care au pierdut practic primii doi ani de școală. Riscul ca aceștia să rămână analfabeți este uriaș. Pentru că deprinderea de a învăța zi de zi este însușită la șase și șapte ani. Dacă lucrurile continuă așa, vom avea nu două, ci trei serii de analfabeți. Care mai târziu vor deveni paria societății. Iar începând de la 18 ani, vor vota. În duminici ale orbului. A doua observație este și ea interesantă și caracterizează și ea vremurile pe care le trăim în „România educată”. Unii dascăli, destul de mulți, s-au nărăvit. În sensul că le convine ca școlile să rămână închise. Mi se atrage atenția – și am avut posibilitatea să verific acest lucru – că sunt foarte mulți dascăli pentru care pandemia se transformă în El Dorado. Fiindcă ei câștigă și un salariu nemuncit de la școala unde sunt încadrați, și mai câștigă la greu și din meditații. Acest fenomen este mai accentuat în cazul profesorilor care redau la clasele mari. Și până la urmă efectul este tot o gravă discriminare a copiilor. Pentru că beneficiarii meditațiilor nu pot fi decât copiii unor familii cât de cât înstărite. Avocatul Poporului ce spune referitor la acest subiect?

Super grav este că, în septembrie, școlile au fost mai puțin pregătite decât oricând în trecut să-și redeschidă porțile. Nici măcar manualele nu au existat în totalitate. Ca să nu mai vorbim despre tablete și alte dispozitive electronice. Sau ca să nu mai vorbim și despre grupurile sanitare. Și asta în ciuda faptului că se știa că România se confruntă cu o pandemie. Fusese deja bulversat anul de învățământ anterior. Este normal că, în aceste condiții, Guvernul s-a confruntat cu critici severe, inclusiv din partea asociațiilor școlarilor. Și atunci pur și simplu Executivul a pus coada între picioare, a închis școlile și a întors spatele învățământului, mizând pe teleșcoală. Care s-a transformat practic într-un învățământ prin telepatie pentru o mare parte dintre copiii României. Iar acum, un studiu științific și nenumărate opinii cât se poate de avizate ale specialiștilor ne spun în ce eroare a căzut Guvernul României, depunând armele și închizând pur și simplu școlile. La o scală mai mare, este aceeași eroare ca cea vizând închiderea, rând pe rând, a localităților.

Sorin Rosca Stanescu

 

Administratie

Inchisoarea matrimoniala: O istorie neștiută din Biertan

Publicat

pe

De

În localitatea Biertan din județul Sibiu se află o biserică fortificată cu o istorie fascinantă. Aici, soții care nu mai reușeau să se înțeleagă și doreau să acorde o nouă șansă căsniciei erau trimiși într-o cameră specială, cunoscută drept „închisoarea matrimonială”, o istorie nestiuta si prezentata pe pagina de socializare a penitenciarelor .

Aceasta metodă inedită implica ca cei doi parteneri să fie închiși împreună într-o singură cameră pentru o perioadă de până la șase săptămâni. Camera era amenajată simplu, cu un mobilier modest, ce consta într-o masă, un scaun, un cufăr pentru haine și un pat tradițional săsesc.

Soții care încercau să își rezolve neînțelegerile erau obligați să împartă între ei totul: aveau la dispoziție o singură pernă, o pătură comună, precum și o lingură și o farfurie unică. Această abordare s-a dovedit extrem de eficientă, iar registrele bisericii arată că, în decurs de 300 de ani, în sat a existat un singur divorț. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Tabără la mare pentru elevii cu rezultate remarcabile

Publicat

pe

De

Un grup de 34 de elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2023 – 2024, se află în prezent într-o tabără la mare. Acești elevi sunt găzduiți de Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța și sunt recompensați astfel pentru eforturile și munca depusă pe parcursul anului școlar, precum și pentru seriozitatea și implicarea lor în obținerea performanțelor academice.

În cadrul taberei, liceenii beneficiază de un program variat, incluzând momente de relaxare pe plajă și în apa mării, vizite la portul militar Constanța, unde au avut ocazia să urce la bordul navelor militare, precum și la Muzeul Național al Marinei Române. De asemenea, aceștia au vizitat Centrul de Scafandri și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, având astfel ocazia să afle despre oportunitățile de carieră oferite de Forțele Navale Române.

Foto: Elev caporal Georgiana Bozga
Citeste in continuare

Administratie

Tentativă de migrație ilegală: zece cetățeni sirieni descoperiți în Nădlac II

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au identificat zece cetățeni sirieni ascunși într-un TIR condus de un șofer turc, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Șoferul camionului este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii descoperiți ascunși sunt anchetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean turc în vârstă de 41 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, având, conform documentelor, încărcătură de textile pe ruta Turcia – Austria.

După aplicarea unui profil de risc, s-a efectuat un control amănunțit al vehiculului, în cadrul căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă, zece persoane străine.

Acestea au fost duse la sediul sectorului poliției de frontieră pentru audieri, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

În urma constatărilor, polițiștii de frontieră au început investigații sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru cetățenii descoperiți în vehicul, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv4 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv9 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv