Connect with us

Anchete

Cosmarul lui Zdreanta, pus pe hold

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Il mai tineti minte pe procurorul Catalin Lefter, cel care in 2017 i-a deschis dosar penal de cercetare abuziva si influentare a declaratiilor celebrului paraditor Mircea Negulescu (poreclit „Portocala” si „Zdreanta”) pentru felul in care acesta i-a fabricat o cauza fostului deputat PSD Vlad Cosma? Ei bine, in toamna anului 2019, Lefter a intrat cu brio in Directia Nationala Anticoruptie, pe un post de executie, obtinand cel mai mare punctaj dintre competitorii acelui moment. In februarie si august, tot el a obtinut din partea Sectiei pentru procurori din CSM delegarea la conducerea DNA Ploiesti (da, stim: e culmea ironiei), respectiv prelungirea delegarii.

Ei bine, acum acelasi Catalin Lefter solicita din partea Consiliului Superior al Magistraturii numirea la conducerea DNA Ploiesti, dezvaluie Lumea Justitiei. Totusi, ce sa vedeti: marti, 24 noiembrie 2020, „Sindicatul” a amanat discutarea acestei cereri. Ca un facut, a fost singura amanare dispusa de Sectia pentru procurori. Sa-l fi luat la ochi „Brigada Nufarul” pe Catalin Lefter pentru ca este un procuror la locul lui, in total contrast cu inaintasul Lucian Onea? In fine – stati cu ochii pe urmatoarea sedinta a procurorilor CSM! (Irinel I.).

 

Anchete

Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tragedia acestor zile, cu o femeie ucisa de caini in Bucuresti, readuce pe tapet o problema pe care actualul primar general Nicusor Dan (foto) promitea s-o rezolve inca din 2012, anul in care a candidat prima oara la Primaria Capitalei. Este vorba, bineinteles, de problema cainilor vagabonzi, dezvaluie Lumea Justitiei.

Dupa cum vedeti in inregistrarea video a unei emisiuni de pe Gandul.ro (click aici), Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras (vezi facsimil). Intre timp, vedem cu toti ce s-a intamplat. Concluziile va apartin. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Cum de au furat mașina de poliție de sub nasul agenților?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Păi e destul de simplu. Atunci când faci compromisuri pentru instituție, atunci când îți asumi să te expui doar pentru că „șeful” așa a dispus, ajungi să fii singurul „vinovat” de ceva ce era foarte predictibil să se întâmple.
Sâmbătă seara, patrula de poliție din zona Lehliu, IPJ Călărași, a fost trimisă la un conflict între mai multe persoane care se amenințau cu acte de violență. Imediat ce au ajuns în zonă, au observat aproximativ 15 persoane, multe dintre ele în stare de ebrietate, care erau la un pas de o încăierare.
S-au dat jos din „autospeciala” de poliție pentru a documenta cauza conflictului iscat. Doar că, profitând de faptul că polițiștii erau în spatele mașinii de poliție, înconjurați de mai multe persoane, unul dintre protagoniști s-a urcat la volan și a plecat cu „autospeciala” de poliție aproximativ 300 de metri până când a fost oprit tot de polițiști. În acest sens, s-a întocmit dosar penal pentru „furt calificat” și „conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice”, pentru că, evident, temerarul avea la bord mai multe pahare de băuturi bahice.
Acum, pentru toți cei care au întrebat: „cum de este posibil așa ceva?!”, le spunem un detaliu foarte relevant, despre care instituția nu pomenește nimic. „Autospeciala” de poliție avea de aproximativ 3 luni probleme cu bateria, care nu se încărca în mers și polițiștii au ajuns de mai multe ori să ceară curent de la alți șoferi pentru a o porni. Mai mult, a fost sesizată și în scris instituția despre această defecțiune, însă fără să rezolve într-un fel problema. Iar polițiștii care foloseau în patrulare această mașină de poliție, de frică să nu rămână în câmp, pe teren și în alte locuri unde aveau spețe, lăsau motorul pornit, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Oare cum era dacă polițistul ar fi oprit motorul „autospecialei” și conflictul cu cele 15 persoane ar fi degenerat și trebuiau să se retragă până primeau sprijin de la alte patrule? Oare cine răspundea în cazul în care am fi avut din nou polițiști vătămați sau chiar deposedați de armament, așa cum s-a mai întâmplat, doar pentru că nu puteau să părăsească incinta pentru că…nu pornea motorul „autospecialei”? Vă spunem noi singura variantă de răspuns, tot polițiștii din teren pentru că nu s-au „orientat” corespunzător.
Chiar și după ce l-au oprit pe cel ce urcase la volanul „autospecialei”, când au intenționat să plece de la fața locului și să-l conducă la sediu pe autor, ghiciți ce…au pornit mașina cu ajutorul cablurilor „împrumutând” curent de la un cetățean din zonă, mai dezvaluie sursa citata! (Cristina T.).
Citeste in continuare

Anchete

4.471 de „autospeciale” vor fi achiziționate de M.A.I.

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 18.01.2023, Direcția Asigurare Logistică Integrată din cadrul D.G.L. a M.A.I. a postat pe S.E.A.P. – Sistemul Electronic de Achiziții Publice(fostul SICAP) un anunț de participare prin care intenționează să achiziționeze mii de autovehicule pentru structurile M.A.I., dezvaluie cei de la sindatul Sidepol.

Mai exact D.A.L.I. va achiziționa în cadrul unui acord cadru un număr de autovehicule începând de la minimul de 446 până la maximul de 4471 în funcție de contractele subsecvente ce vor fi semnate de către beneficiarii finali, în speță:

 • Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.);
 • Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.);
 • Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.);
 • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.);
 • Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. (I.G.Av.);
 • Inspectoratul General pentru Imigrări (I.G.I.);
 • Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.);
 • Direcția Generală de Protecție Internă (D.G.P.I.);
 • Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (D.G.P.C.Î.);
 • Instituțiile Prefectului (I.P.).

Cele câteva mii de autovehicule se vor achiziționa sub forma a 17 loturi în funcție de tipul lor și beneficiarul care le-a solicitat în cadrul acordului cadru, D.A.L.I. având calitatea de lider a achiziției în asociație cu celelalte arme, structuri și instituție menționate anterior.

 

Din analizarea caietului de sarcini reiese că Poliției Române îi revin expres 4 loturi din cele 17, mai exact:

 • Autoturism 4×2 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 11.300 EURO/buc. – cel mai probabil Logan, min. 87 C.P., cat. M1, caroserie AA, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”;
 • Autoturism 4×4 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 18.700 EURO/buc. – cel mai probabil Duster, min. 147 C.P., cat. M1G, caroserie AC/AF(break), 4×4, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului(?!);
 • Autoturism 4×4 motorină neinscripționat la un preț de ≈ 18.300 EURO/buc. – cel mai probabil Duster, min. 107 C.P:, cat. M1G, caroserie AC/AF(break) 4×4, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului;
 • Autoturism benzină 4+1 locuri neinscripționat la un preț de ≈ 22.500 EURO/buc. – min. 124 C.P., cat. M1, caroserie AF sau AC(SUV), cutie manuală/automata 6+1, sistem stroboscoape + acustic;

Toate cele 4 loturi vor fi achiziționate fără alte mijloace sau dotări specifice cum ar fi cele de telecomunicații în standard TETRA, caroserie specială, motorizare specială, tabletă, radar mobil, kit specific, ș.a.m.d…

Desigur așa cum era de așteptat, e vorba doar de simple autovehicule destinate pieței civile la care vor fi atașate stroboscoape și sirene. Cam acesta este nivelul de standardizare al M.A.I. când vine vorba de autovehicule destinate muncii operative, orice altă dotare precum o stație, o tabletă, un kit specific în funcție de structura beneficiară fiind echipamente de vis pentru angajatul instituției în anul 2023.

De altfel, nu putem să nu remarcăm că Poliția Română este în continuare privată de autospeciale sau autovehicule și altele decât Logan sau Duster, mijloacele de mobilitate pentru transport câini fiind destinate doar Poliției de Frontieră și Jandarmeriei, iar VAN-urile aproape tuturor structurilor mai puțin I.G.P.R.

Vom continua să milităm pentru tehnică modernă și condiții eficiente de muncă, chiar dacă zecile de solicitări și adrese pe care le-am înaintat până în prezent au fost tratate, în majoritatea cazurilor, cu superficialitate și indiferență, mai precizeaza cei de la sindicatul Sidepol.

Așa trebuie să arate interiorul unei autospeciale de poliție. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 zile ago

Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSoferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde...

Exclusiv4 zile ago

Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Cum e să stai peste 2 ani la conducerea unui inspectorat de poliție fără să știi denumirea exactă...

Exclusiv4 zile ago

Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinModificările  aduse Codului Fiscal începând  cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare...

Exclusiv6 zile ago

„La noi, nea Nero ăsta nu poate sa dea foc nici la CAF 2!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, liderul PNL Ploiești, Roberta Anastase, a criticat activitatea primarului Volosevici pe care l-a acuzat că ”a generat doar...

Exclusiv6 zile ago

La IPJ Brașov cerul a tunat și a adunat camarila atotputernicului și atotștiutorului pentru a decide soarta oamenilor din subordine

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ridicol sau dispreț? Nu de puține ori mi-a fost dat să văd oameni mici cocoțați în funcții mari....

Exclusiv1 săptămână ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat...

Exclusiv2 săptămâni ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Probabil i se trage de la prea multa omletă

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEchipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să...

Exclusiv2 săptămâni ago

Căprării ieftine specifice stagiului militar din anii comunismului sunt validate efectiv prin dispozițiile de sancționare disciplinară emise de către șeful IPJ Caraș-Severin

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDacă ești polițist și ajungi să lucrezi la IPJ Caraș-Severin și dorești să-ți faci datoria prin aplicarea legii față...

Exclusiv2 săptămâni ago

O neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti, poate costa statul roman

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinO neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Structura de acțiuni speciale din cadrul DGPMB ar trebui să reprezinte un etalon pentru restul țării

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 12 ianuarie 2023, începând cu ora 12:00 Sindicatul Europol a participat la ședința privind analiza activităților...

Exclusiv2 săptămâni ago

Merge inginer de orice fel, teatru, pictor, popa, orice!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pentru curiosi, in foto aveti o fisa de post pentru sef IPJ! Observati ca sunt bune orice fel...

Exclusiv2 săptămâni ago

A transmis o petiție ministrului Lucian Bode cu aspectele pe care le-a perceput

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDe-a lungul timpului, Sindicatul Europol a prezentat condițiile inumane în care colegii lor sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea, a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Interlopul „Maradin”/CRIMINAL feroce sau victima a sistemului?/Interviu eveniment

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinTrăim o perioadă în care frica sau cel puţin neliniştea sunt la ordinea zilei. Nu cred că e vorba de...

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”: un personaj de la DIICOT, tatal personajului cu firma de deratizare si contracte cu administratia Volosevici/Contracte de „parandarat”?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”? Investigatia noastra a identificat un personaj de la DIICOT....

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine blocheaza plata permanentei de la domiciliu?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ce structura din aparatul central solicita, in 2018, ministrului Carmen Dan, sa nu fie promovat niciun proiect de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!