Connect with us

Administratie

SCENARIUL DIN 2009 SE REPETA

Publicat

pe

Stiti vorba aia: istoria se repeta! Cam asta se intampla in Romania. Caci romanii se pot intoarce cu 11 ani in urma. Ce se petrece in prezent este tras la indigo cu ce s-a intamplat in timpul guvernarii Boc. Grav este ca si suferintele romanilor pot fi aceleasi.

SCENARIUL DIN 2009 SE REPETA – Strategia pentru taierile de salarii, aplicata pe modelul din timpul Guvernului Boc. Troica FMI-Banca Mondiala-Comisia Europeana pune mana pe Romania

Conform celor de la Lumea Banilor, scenariul din 2009 cand Guvernul Boc a taiat salariile romanilor se repeta si in 2020 sub Guvernul Orban. Este aplicata pe acelasi model folosit cu 11 ani in urma. Mai exact, la fel ca in 2009, si acum taierile de salarii au fost anuntate de un reprezentant al BNR.

Similitudinea dintre cele doua situatii a fost remarcata de senatorul PSD Daniel Zamfir. Acesta aminteste ca in 2009 tot un oficial al BNR – in speta Catalin Croitoru, consilier al lui Mugur Isarescu – a iesit sa anunte ca este nevoie de taieri de salarii, pentru ca apoi aceasta masura sa fie pusa in practica de Guvernul condus de Emil Boc (foto stanga, impreuna cu Ludovic Orban). La fel se intampla si acum, cand economistul sef al BNR Valentin Lazea a explicat ca o solutie pentru reducerea cheltuielilor ar fi taierea salariilor cu 20% (click aici pentru a citi).

Iata comentariul senatorului Daniel Zamfir:

Se repeta scenariul din 2009! Taierea salariilor si austeritate! Atunci a iesit consilierul Croitoru de la BNR sa spuna ca e nevoie sa se taie salarile cu 25% si guvernul Boc s-a executat. Acum, alt oficial de la BNR, economistul sef, Lazea, arunca buzduganul: taierea salariilor cu 20%. Acum, Orban va taia salariile bugetarilor cu 20%. Si nu va dubla nici alocatiile , nu va creste pensiile. Va ajuta doar sistemul financiar-bancar si marile corporatii. Atat stiu, atata pot! Opriti-i pe 6 decembrie ca ne vor nenoroci pe toti!

100 miliarde euro datorie guvernamentala

Pe de alta parte, pe langa taierile de salarii, romanii vor fi afectati din plin si de situatia economica dezastruoasa in care Romania a ajuns sub guvernarea PNL. Profesorul Cristian Socol, unul dintre cei mai cunoscuti analisti economici, atrage atentia ca Romania va atinge o datorie guvernamentala in 2020 egala cu datoria acumulata in primii 22 de ani de dupa Revolutie: “De Sarbatori Romania va atinge si depasi pragul de 100 miliarde euro la datorie guvernamentala. Datoria acumulata in perioada nov 2019 dec 2020 adica 177 miliarde lei va fi egala cu datoria acumulata in primii 22 de ani postRevolutie. Un an cat 22 de ani. Urmatorii ani vor fi dificili”.

Troica FMI-Banca Mondiala-Comisia Europeana

Iar pentru ca scenariul din 2009 sa fie complet, Romania va incheia un acord de imprumut si cu Fondul Monetar International (FMI). Vicepresedintele Pro Romania, deputatul Catalin Nechifor, anunta ca deja se vorbeste despre faptul ca Romania va fi preluata de troica FMI-Banca Mondiala-Comisia Europeana: “Se pregateste un draft de memorandum cu FMI. Aceste informatii le am direct de la Bruxelles, unde se discuta in zonele economice. Cifrele celor de la Bruxelles sunt mai proaste decat ce da Florin Citu. O discutie este despre abrogarea aplicarii procedurii de deficit excesiv in cazul Romaniei daca accepta sa fie pilotata de troica FMI – Banca Mondiala – Comisia Europeana”.

 

Administratie

Operațiunea Transfrontalieră Anti-Furturi Auto

Publicat

pe

De

În primele șase luni ale anului 2024, polițiștii de frontieră, în cadrul misiunilor lor în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență, au descoperit 167 de autovehicule suspectate că ar fi furate și aflate în atenția autorităților. Acestea includ 131 de autoturisme, 11 camioane, 17 microbuze, 5 remorci și 3 motociclete, înregistrând o creștere de aproximativ 60% față de perioada similară din anul anterior.

Cele mai multe vehicule au fost găsite la frontiera cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Petea (județul Satu Mare) și Borș (județul Bihor). Cazuri semnificative au fost înregistrate și la frontiera cu Bulgaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu și Calafat, precum și la granița cu Republica Moldova, unde Punctul de Trecere a Frontierei Albița (județul Vaslui) a raportat cele mai multe incidente similare.

Cetățenii implicați provin din diverse țări precum Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Polonia, România, Turcia, Ungaria și Ucraina.

Analiza a arătat că vehiculele suspectate provin în principal din țări cum ar fi România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Belgia, Elveția etc., cel mai des fiind vehicule de lux și din clasa de mijloc.

Conform legislației, dosare penale au fost deschise pe numele persoanelor implicate, iar autovehiculele au fost reținute la sediile autorităților de frontieră până la clarificarea situației.

În multe cazuri, șoferii au declarat că nu știau că mașinile se aflau pe lista autorităților, pretinzând că au fost „cumpărători de bună credință”. Unii au afirmat că li s-a plătit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România, fără să știe că aceasta era căutată de autorități.

Pentru identificarea și reținerea vehiculelor reclamate ca fiind furate în străinătate, polițiștii de frontieră au colaborat cu autoritățile similare din țările membre UE, facilitând un schimb eficient de informații prin intermediul Punctelor și Centrelor de Contact de la frontieră.

Unul dintre cazurile recente notabile a implicat un autoturism de marcă Porsche Cayenne, descoperit de polițiștii de frontieră români și bulgari la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Verificările au indicat că mașina era căutată pentru confiscare, conform unei alerte emise de autoritățile din Germania la data de 01.02.2024.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 250.000 lei, a fost reținut pentru investigații ulterioare, precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Operațiunea anti-contrabandă la Frontiera Calafat-Vidin

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au realizat o captură impresionantă de țigări, imobilizând o cantitate de 128.800 de țigarete, echivalentul a 6.440 de pachete, evaluate la aproximativ 148.000 lei.

Un cetățean bulgar în vârstă de 57 de ani, ce conducea un autocamion transportând piese auto de pe ruta Bulgaria-Marea Britanie, a fost interceptat la intrarea în țară. După un control amănunțit, echipa comună de control româno-bulgară a descoperit cantitatea semnificativă de tutun, marcată cu timbru fiscal bulgăresc, fără documente de proveniență.

Întreaga marfă de țigări, cu o valoare estimată la 148.000 lei, a fost confiscată de autorități pentru a permite anchetarea cazului. Șoferul bulgar a fost înregistrat într-un dosar penal pentru încălcarea regulilor de marcare și comercializare a produselor accizabile, urmând să fie luate măsuri legale conform concluziilor unității de parchet după finalizarea cercetărilor, transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Clarificări privind combaterea traficului de droguri și siguranța rutieră în România

Publicat

pe

De

În urma cererii publice de demisie adresată ministrului Afacerilor Interne de către doamna primar a municipiului Câmpulung Muscel, ca urmare a unor afirmații critice vizând activitatea și rezultatele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în ultimele 12 luni, dorim să prezentăm informații esențiale pentru o înțelegere corectă a situației, atât pentru opinia publică, cât și pentru doamna primar:

Cu referire la acuzația că „domnul Predoiu a eșuat, de un an de zile, să acționeze cu fermitate”, dorim să subliniem măsurile luate și rezultatele obținute de MAI, prin structurile antidrog din IGPR, pentru combaterea traficului și consumului de droguri, în ultimul an de mandat:

 • Au fost desfășurate 937 de acțiuni operative și 398 de acțiuni de amploare;
 • Au fost cercetate 4.171 de persoane;
 • S-au executat 3.260 de mandate de percheziție domiciliară;
 • Au fost reținute 1.674 de persoane;
 • Au fost arestate 1.506 de persoane;
 • 323 de persoane au fost plasate sub control judiciar;
 • Au fost destructurate 57 de grupuri cu 347 persoane;
 • Au fost capturate cantități importante de droguri, inclusiv 1.440 kg de droguri în total, din care 1.218 kg de droguri de mare risc și 222 kg de droguri de risc, bem ca 2.329.435 comprimate.

Față de sublinierile critice legate de „lupta dusă pe mai multe fronturi” și aluzia la combaterea consumului de droguri și alcool la volan, vrem să aducem la cunoștință măsurile și rezultatele concrete obținute în domeniul siguranței rutiere:

 • Peste 14.000 de șoferi au fost depistați sub influența alcoolului în primele 6 luni ale anului 2024;
 • 8.523 de persoane au fost amendate, iar 5.932 au fost puse sub acuzare penală pentru conducere sub influența alcoolului;
 • Au fost testate 40.949 de persoane cu dispozitive DrugTest, din care 2.040 de rezultate au fost pozitive.

Reafirmăm că MAI lucrează constant pentru echiparea și optimizarea structurilor sale, investind semnificativ în laboratoare mobile, laboratoare criminalistice, echipamente de testare și alte resurse necesare. Ministrul Carabinierilor a subliniat angajamentul său pentru consolidarea siguranței publice în diferite domenii și a introdus măsuri decisive pentru combaterea traficului de droguri și creșterea securității rutiere în țară.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv16 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv