Connect with us

Exclusiv

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

Publicat

pe

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România trece prin perioada Renașterii sale, pe măsură ce se îndreaptă inevitabil pe calea de a-și revendica locul de lider european, care îi revine de drept. Tigrul de la Marea Neagră s-a pus în mișcare…”, ministrul finanțelor publice din România vine și confirmă! TIGRUL S-A PUS ÎN MIȘCARE! Ca lider european și tigru de la Marea Neagră, prognoza de cădere economică a fost înrăutățită ieri pentru a treia oară consecutiv și tot în mod mincinos (la doar -4,2% de la -1,9% în mai), deși pe primele 9 luni ale anului căderea economică a României a fost de -5,1%, trimestrul IV 2020 va fi ÎN MOD CERT mai prost decât trimestrul IV 2019, chiar dacă Cîțu ne asigura în martie că ,,România nu va fi afectată de criză”. România este într-adevăr lider european, inevitabil! Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană (de trei ori mai mult decât Grecia sau Polonia, de 16 ori mai scump decât Bulgaria). Apoi, România, ca lider european are a doua cea mai mare cădere din Uniunea Europeană (după Spania) în trimestrul III al acestui an față de trimestrul III al anului trecut. Ca tigru de la Marea Neagră, România are totodată și a patra cea mai mare inflație din Uniunea Europeană. Ca tigru european, Cîțu tocmai crește din nou deficitul bugetar prognozat pentru acest an (de la -8,6% la -9,1%), deși în 11 luni de când el și Orban își bat joc de finanțele publice au majorat datoria publică a României cu mai mult decât a crescut datoria publică în primii 19 ani de la Revoluție. Ca semn al Renașterii, România este singura țară din lume în care pacienții de la terapie intensivă sunt omorâți de vii, în incendiul de la Piatra Neamț, în care un #jegcocoțat ne asigură că TOȚI suntem vinovați pentru asta, în care utilajele chinezești pentru fabricat măști și importate la supra-preț de Romarm se strică după o zi, în care tirurile de terapie intensivă funcționează după rețeta: o zi, service o lună, iar o zi, în care testul pozitiv al medicului-victimă de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, este infirmat la Bruxelles. #Tigrulsapusînmișcare. Doar că merge în sens invers…

Comisia Europeana cere analizarea ,,atenta” a situatiei economice din 12 tari din Uniunea European. Avertismentul, pe baza prognozei de saptamana trecuta a Comisiei Europene (deci disponibila) arata ca anul acesta deficitul bugetar al Romaniei va fi de -10,3% din PIB, iar la anul va crește la -11,3% din PIB.

Florin tocmai a facut un buget pe deficit de -9,1%, pe scadere economica mincinoasa de numai -4,2%, sustinand mincinos ca la anul deficitul bugetar va fi de numai -7% din PIB. #minicinosiinstitutionali. Cat de mult sa fraudeze datele publice autoritatile de la Bucuresti din moment ce Comisia Europeana a simtit nevoia sa transmita EXPLICIT acest avertisment? Cat de mult sa se teama Comisia Europeana, pe baza datelor din 2020, ca eventuale fonduri pentru rezilienta si recuperare destinate statelor europene afectate de criza, risca sa fie efectiv paradite de autoritatile de la Bucuresti? Si cu ce consecinte?, se intreaba analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Exclusiv

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Publicat

pe

De

Gemevo

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat dentar sau au lucrări dentare complexe. Aparatele ortodontice și lucrările dentare pot crea zone greu accesibile pentru periuța de dinți obișnuită, favorizând acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare, care pot duce la carii, boli ale gingiilor și alte probleme de sănătate orală.

Irigatorul bucal este un dispozitiv care utilizează un jet de apă pulsatoriu pentru a curăța dinții și spațiile interdentare, oferind o modalitate eficientă de a completa periajul obișnuit și de a îmbunătăți semnificativ igiena orală.

Beneficiile irigatorului bucal pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare complexe

 • Eliminarea eficientă a resturilor alimentare și a plăcii bacteriene: Irigatorul bucal poate ajunge în zonele greu accesibile pentru periuța de dinți, cum ar fi sub brackeții aparatului ortodontic, în jurul implanturilor dentare și între punțile dentare, îndepărtând eficient resturile alimentare și placa bacteriană care se pot acumula în aceste spații.
 • Reducerea riscului de apariție a cariilor și a gingivitei: Acumularea plăcii bacteriene în jurul aparatului ortodontic sau a lucrărilor dentare poate duce la apariția cariilor și a bolilor gingiilor. Irigatorul bucal ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, reducând semnificativ riscul apariției acestor probleme.
 • Îmbunătățirea stării generale a sănătății orale: O igienă orală adecvată este esențială pentru menținerea sănătății gingiilor și a dinților pe parcursul tratamentului ortodontic sau al lucrărilor dentare. Irigatorul bucal contribuie la menținerea unei igiene orale optime, prevenind apariția problemelor și menținând un zâmbet sănătos.

Cum să alegi cel mai potrivit irigator bucal pentru nevoile tale

Atunci când alegeți un irigator bucal (consultă gama de irigatoare bucale Gemevo pentru detalii suplimentare), este important să luați în considerare următoarele caracteristici:

 • Reglarea puterii de curățare: Există modele care permit ajustarea presiunii apei, ideal pentru adaptarea igienei orale după nevoile individuale. Optați pentru un irigator bucal care oferă opțiuni de reglare a puterii de curățare pentru a asigura confortul și eficiența maximă în utilizare.
 • Rezervorul de apă: Alegeți un irigator cu un rezervor de apă suficient de mare pentru a vă permite să îl utilizați timp de cel puțin un minut fără a fi nevoie să îl reumpleți.
 • Dimensiunea și designul: Unele modele sunt mai compacte și mai ușor de manevrat, ceea ce poate fi util pentru călătorii sau pentru spații de depozitare limitate în baie.
 • Durata de viață a bateriei sau autonomia: Dacă irigatorul bucal funcționează pe baterii, este important să verificați cât timp poate fi folosit înainte de a fi nevoie să îl reîncărcați sau să înlocuiți bateriile.
 • Accesoriile incluse: Unele irigatoare bucale vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi diferite tipuri de duze de curățare pentru diverse nevoi sau un suport de perete pentru a facilita depozitarea și accesibilitatea dispozitivului.

Recomandări și sfaturi practice

Consultați-vă cu medicul dentist sau ortodontul pentru a primi recomandări specifice cu privire la cel mai potrivit irigator bucal pentru nevoile dumneavoastră.

 • Citiți recenziile online ale diferitelor modele de irigatoare bucale pentru a vă face o idee despre performanța și satisfacția utilizatorilor.
 • Alegeți un irigator bucal de la o marcă de renume pentru a vă asigura că obțineți un produs de calitate.

Cum să folosești corect un irigator bucal pentru rezultate optime

 1. Umpleți rezervorul de apă cu apă caldă.
 2. Alegeți un jet potrivit pentru nevoile dumneavoastră.
 3. Înclinați-vă deasupra chiuvetei și așezați capătul irigatorului la un unghi de 45 de grade față de linia gingiilor și porniți irigatorul.
 4. Direcționați jetul de apă spre marginea gingiei și deplasați lent capătul irigatorului pe tot conturul dinților și al aparatului dentar/lucrărilor dentare, asigurându-vă că curățați toate suprafețele.
 5. Acordați o atenție deosebită zonelor greu accesibile, cum ar fi sub brațele aparatului ortodontic, în jurul implanturilor și punților dentare.
 6. Continuați timp de cel puțin un minut, asigurându-vă că ați curățat toate zonele cavității bucale.
 7. Goliți rezervorul după utilizare și clătiți bine capătul irigatorului.

Tehnici de utilizare pentru a maximiza beneficiile și pentru a evita eventualele disconforturi sau complicații

 • Începeți cu o presiune scăzută a apei și creșteți-o treptat pe măsură ce vă obișnuiți cu utilizarea irigatorului bucal.
 • Nu îndreptați jetul de apă direct spre gingii, deoarece acest lucru poate provoca iritații.
 • Nu vă așteptați ca irigatorul bucal să înlocuiască periajul pe dinți. Continuați să vă periați dinții de două ori pe zi timp de cel puțin două minute.
 • Dacă aveți gingii sensibile sau folosiți anticoagulante, discutați cu medicul dentist înainte de a utiliza un irigator bucal.

În concluzie, utilizarea unui irigator bucal poate fi o soluție ideală pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare complexe, ajutând la menținerea unei igiene orale optime și la prevenirea problemelor dentare. Discutați cu medicul dentist pentru a afla dacă irigatorul bucal este potrivit pentru dumneavoastră și alegeți un model care să corespundă nevoilor dumneavoastră individuale. Prin integrarea irigatorului bucal în rutina zilnică de igienă orală, puteți contribui la menținerea unui zâmbet sănătos și frumos pe parcursul tratamentului ortodontic sau al lucrărilor dentare.

Citeste in continuare

Exclusiv

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

Publicat

pe

De

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii locali sau a obține aprobarea hotărârii de consiliu local necesare pentru acest demers. După patru ani în care Andrei Volosevici a transformat CSM Ploiești într-un fel de „cimitir” pentru consilierii săi personali, acesta pare să fie mulțumit de activitatea unuia dintre protejații săi, militianul Dănuț Burghelea, și a decis să-l recompenseze prin lansarea acestui concurs pentru o funcție cu contract pe perioadă nedeterminată.

În cei patru ani de mandat, Volosevici a schimbat șapte directori la conducerea CSM, iar cel din urmă, considerat potrivit de primar, ar trebui să fie numit în funcție. Burghelea a demonstrat un impact negativ asupra sportului ploieștean, având în vedere că a distrus secția de gimnastică ritmică, una dintre cele mai prestigioase din cadrul instituției. Stabilirea salariilor pentru antrenori în funcție de relațiile personale și nu de performanță a fost o practică tot mai evidentă.

Condițiile de organizare a concursului par a fi personalizate pentru militianul Burghelea, astfel încât acesta să nu fie lăsat pe tușă după plecarea lui Volosevici. Anunțul publicat de Primăria Ploiești specifică faptul că este necesară o persoană cu studii superioare, plus un master în administrație publică, management sau în domeniul relevant, cu vechime de doar cinci ani și cunoștințe medii de operare pe calculator. Niciun cuvânt nu este menționat despre experiența în domeniul sportului sau despre roluri de fost sportiv de performanță, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la selecția unei astfel de persoane pentru o funcție atât de importantă.

Organizarea acestui concurs la doar două luni înainte de preluarea mandatului de către noul primar al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, este o acțiune considerată de mulți drept o bătaie de joc la adresa autorității care va conduce orașul în următorii patru ani. Aceasta reflectă stilul clasic al lui Andrei Volosevici și demonstrează neglijarea opiniei publice și a consilierilor locali. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Publicat

pe

De

Când Șoarecele se Crede Leu

Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar – un eveniment neașteptat pentru mulți, iar acesta s-a implicat profund în conducerea IPJ Neamț. Agitația sa nu este determinată nici de compasiunea față de victime, având în vedere că au avut loc și alte decese pe drumuri, fie când era prefect fie când era șef al ATOP, nici de starea drumurilor. De fapt, problema este legată de „lezmajestate!”

Printr-un schimb de mesaje pe Facebook în miez de noapte cu socru-său, s-a evidențiat o frustrare profundă: deși deține funcția de prefect de câteva luni, singurul loc unde este recunoscut ca prefect al județului Neamț este propria sa pagină de Facebook. Parcă nimeni nu îi simte prezența sau lipsa, la fel ca atunci când era președinte al ATOP.

De ce era necesar să fie informat de către Poliție când deja avea raportul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență? Nu cumva situația arată orgoliul unui șoarece care a fost lăsat să preia rolul unui leu și acum așteaptă să fie tratat conform propriilor sale dorințe? Este posibil să fie supărat că gestul său de apreciere către Ministerul Afacerilor Interne, făcut pe pagina sa de Facebook, nu a fost răsplătit cu recunoștință din partea conducerii IPJ Neamț?

Sursa captura: tvneamt.ro

Domnul Bourceanu, cu toată experiența sa ca șef ATOP, ar putea trece cu vederea această „scăpare” a conducerii IPJ Neamț, implicate activ în menținerea liniștii și ordinii publice în județ, cu resurse umane limitate și suprasolicitate din cauza factorului politic.

Frustrarea sa pare să fie amplificată de amenințarea de a demite colegi din motive discutabile. Chiar dacă unul dintre ei poate pleca oricând având pensia asigurată, funcția actuală reprezintă singurul motiv care îl ține în sistem. Celălalt coleg amenințat este titular, iar o demitere abuzivă ar fi greu de justificat din punct de vedere profesional.

Reacția domnului Bourceanu pe Facebook poate fi văzută ca un răspuns la provocarea socrului său, iar Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” intervine menționând că doar el poate înțelege cu adevărat sensul expresiei „zen puturos”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv5 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv10 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv