Connect with us

Diverse

Costurile centralelor termice pe gaz in condensatie

Publicat

pe

Care sunt costurile de functionare ale gazului

Centralele termice pe gaz pot oferi economii semnificative. Unele estimari sugereaza pana la 250 GBP pe an in comparatie cu alti combustibili precum petrolul, carbunele sau GPL.

Centralele pe gaz cu condensare cu eficienta ridicata pot transforma pana la 90% din combustibilul pe care il consuma in caldura utila. Centralele cu condensare pe gaz produc, de asemenea, mult mai putin dioxid de carbon sau CO2 decat centralele obisnuite pe gaz, precum si reduc cantitatea de caldura care se pierde din fum.

Avantajele detinerii unui sistem de gaz

Gazul este un combustibil extrem de eficient, ceea ce inseamna ca obtineti un profit bun la fiecare unitate de energie. Spre deosebire de sistemele de petrol sau GPL, nu este nevoie sa depozitati combustibil cu incalzire pe gaz. De asemenea, este relativ simplu sa inlocuiti o centrala pe gaz standard cu o centrala modern cu condensare extrem de eficient.

Dezavantaje ale detinerii unui sistem de gaz

Preturile la gaz continua sa creasca si este probabil sa ramana ridicate. Ca combustibil fosil, gazul produce dioxid de carbon atunci cand este ars si, prin urmare, nu este considerat o sursa curata de energie. Centralele pe gaz au nevoie de service anual pentru a se asigura ca functioneaza eficient.

In plus, conectarea proprietatii dvs. la reteaua de gaze poate fi costisitoare daca nu sunteti deja conectat.

Sisteme electrice de incalzire centrala

O centrala electric poate inlocui o centrala pe gaz de dimensiuni mici si mijlocii si, pe masura ce tehnologia avanseaza, vedem centrale electrice capabile sa raspunda cerintelor caselor mult mai mari. Au tendinta de a avea nevoie de mai putine componente decat omologii lor de gaze, ceea ce le face extrem de usoare, mici si compacte, adesea complet silentioase si se mandresc cu principalul avantaj de a fi 100% eficiente. Electricitatea este inca relativ recenta pe piata incalzirii centrale si, de obicei, le-ati gasi in zonele rurale in care alimentarea cu petrol sau gaz nu este la fel de usor disponibila. Cu toate acestea, vedem acum cateva proiecte noi de locuinte sau apartamente care sunt echipate cu centrale electrice la alegere datorita beneficiilor sale pentru mediu. Daca luati in considerare trecerea de la gaz la electric, retineti ca costul transformarii sistemului dvs. de incalzire poate fi considerabil odata ce ati luat in calcul noile costuri de conducte, centrale si instalare.

Avantajele unui sistem electric de incalzire centrala

  1. Daca gazul de retea nu este disponibil in zona dvs., incalzirea centrala electrica este o alternativa accesibila la incalzitoarele de stocare, la ulei sau GPL

  2. Poate fi rulat cu un tarif electric ieftin

  3. Caldura disponibila la cerere acolo unde si cand aveti nevoie

  4. Cerinte de service mai mici decat in ​​cazul sistemelor alimentate cu gaz

  5. Sistemele electrice sunt 100% eficiente

Este mai ieftin sa-mi incalzesc casa cu gaz sau electric?

Un sistem de incalzire centrala alimentat cu gaz va fi mult mai probabil probabil mai ieftin pe termen lung. Centralele electrice sunt 100% eficiente, in timp ce un boiler modern pe gaz modern va avea o eficienta de aproximativ 95%. Dupa cum v-ati putea astepta, o parte din energia din centralele pe gaz se pierde prin caldura.

Diverse

Cu 30% mai multe împăcări între consumatori și bănci

Publicat

pe

De

24 iulie, București. De la începutul anului românii au trimis către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) peste 2.100 de cereri de negociere cu băncile și IFN-urile. Sunt cu 20% mai multe decât în perioada similară a anului 2023. Menținerea la un nivel ridicat a indicilor ROBOR și IRCC, în funcție de care se calculează ratele creditelor cu dobândă variabilă, reprezintă principala cauză invocată în cererile de renegociere a contractelor de credit.

Creșteri mai mari decât în cazul numărului de cereri s-au înregistrat în ceea ce privește negocierile propriu-zise (cererile acceptate de bănci) și împăcările (negocieri finalizate cu acceptarea de către consumator și bancă a soluției propuse de conciliator):

  • Numărul dosarelor de negociere formate de la începutul anului se apropie de 600, în creștere cu 25% față de perioada similară din 2023;
  • Creșterea este și mai mare în cazul negocierilor reușite (+31%). Au fost peste 500 de împăcări între consumatori și bănci de la începutul acestui an. Doar în 20 de cazuri părțile nu s-au înțeles;
  • Ponderea cererilor adresate băncilor a crescut față de anul trecut cu cinci puncte procentuale, până la 70% din totalul cererilor;
  • IFN-urile nu au acceptat spre negociere niciuna dintre cele 620 de cereri care le-au fost adresate. În mai puțin de 100 de cazuri IFN-urile au acceptat să rezolve direct cu consumatorii problemele sesizate de aceștia prin intermediul CSALB, fără aportul unui conciliator.

Popriri și executări silite, oprite în urma negocierilor cu banca

Marius D., 32 de ani, VâlceaBanca mi-a pus poprire pe salariu și sechestru pe autovehicul. Solicit băncii acceptarea unui angajament de plată.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Având în vedere situația financiară a consumatorului, banca a șters în integralitate creanța de 11.000 de lei a consumatorului și a încetat toate formele de executare silită.

Nicolae M., 56 de ani, BucureștiÎntâmpin mai multe probleme medicale și sunt în executare silită.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca propune ștergerea a 51.000 de euro (dobânzi și alte sume restante) și repunerea creditului pe graficul de rambursare.

George F., 36 de ani, București: Solicit băncii repunerea creditului pe graficul de rambursare.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Ștergerea parțială a datoriei în valoarea de 8.200 de lei,  reactivarea creditului, cu o rata lunara în valoare de 1.272 de lei, pe care clientul o poate plăti.

Teodora V., 45 de ani, Teleorman: Titularul creditului a decedat. În calitate de codebitor solicit băncii ajutor în vederea încetării executării silite.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALBBanca a acceptat ștergerea integrală a datoriilor restante în cuantum de 27.500 de lei.

Bogdana S., 52 de ani, BrașovAm rămas un singur salariat cu doi copii în întreținere. Solicit reducerea capitalului, astfel încât rata lunară să fie de 1.000 de lei.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca a diminuat cu 50% soldul creditului, de la 65.500 de lei, la 32.500 Lei.

Valoarea beneficiilor obținute din negociere se apropie de 13 milioane de euro

WhatsApp Image 2024-07-24 at 15.24.03

De la începutul activității CSALB consumatorii au obținut beneficii totale de 12,8 milioane de euro în urma negocierii cu băncile în cadrul CSALB. În medie, un consumator a obținut beneficii de aproximativ 5.000 de euro în 2023 și de 3.900 de euro în 2022. În prima jumătate a acestui an beneficiile sunt de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: „În prima jumătate a anului am observat că, odată cu creșterea numărului de cereri acceptate de bănci spre negociere, a scăzut numărul soluționărilor directe între bănci și consumatori (cu aproximativ 100 de cazuri față de prima jumătate a anului trecut). Acest lucru arată că băncile au preferat să rezolve mai multe probleme semnalate de propriii clienți în cadrul CSALB decât să-i cheme pe aceștia la bancă, pentru o rezolvare directă. Acest lucru demonstrează încrederea pe care au căpătat-o băncile în actul de conciliere. Atitudinea băncilor nu face decât să consolideze încrederea consumatorilor, prin faptul că problema semnalată de aceștia beneficiază de o a treia opinie: evaluarea conciliatorului.

În plus, observăm o deschidere tot mai mare a băncilor de a rezolva cazurile dificile, precum cele în care consumatorii au întârzieri de peste 90 în plata ratelor. Sunt cazuri limită, multe în procedură de executare silită, în care sumele restante au ajuns la zeci de mii de euro. Chiar și atunci, în al 12-lea ceas, se poate găsi o soluție dacă există disponibilitatea părților de a se așeza la masa dialogului. În aceeași categorie aș include și procesele din instanță care găsesc o rezolvare amiabilă în cadrul CSALB. În primele șase luni ale anului au fost închise aproximativ 70 de procese după ce părțile au reușit să găsească o soluție amiabilă în cadrul CSALB, numărul acestor cazuri ajungând la 570, din 2021 până în prezent.”

***

  Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 17 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Citeste in continuare

Diverse

Ce presupune o bucătărie modernă în 2024

Publicat

pe

Ce presupune o bucătărie modernă în 2024

Imagine de Roam In Color pe unsplash.com

 

În anul 2024, bucătăria modernă reprezintă mai mult decât un spațiu destinat doar pregătirii mâncării. Ea este inima casei, un loc unde tehnologia avansată se îmbină armonios cu designul estetic și funcționalitatea. 

Cum arată tehnologia în bucătăria modernă

1. Electrocasnice inteligente

Un aspect definitoriu al bucătăriei moderne este prezența electrocasnicelor inteligente. Frigiderele inteligente, de exemplu, sunt dotate cu ecrane tactile și conectivitate Wi-Fi, permițând utilizatorilor să își monitorizeze inventarul alimentar, să primească notificări atunci când produsele sunt pe cale să expire și să comande alimente online.

2. Cuptoare cu funcții multiple

Cuptoarele moderne sunt acum mult mai versatile, având funcții de gătit cu aburi, gătit sub presiune și chiar friteuze cu aer cald integrate. Aceste funcții permit prepararea alimentelor într-un mod sănătos și eficient, economisind timp și energie. Cuptoarele inteligente pot fi controlate de la distanță prin intermediul aplicațiilor mobile, oferind utilizatorilor flexibilitate și confort maxim.

3. Plite cu inducție și funcții de securitate

Plitele cu inducție sunt preferate în bucătăriile moderne datorită eficienței energetice și siguranței pe care le oferă. Ele se încălzesc rapid și răspund imediat la ajustările de temperatură, reducând timpul de gătit. 

4. Multicooker

Un multicooker este un gadget indispensabil în bucătăria modernă. Acest aparat multifuncțional poate găti sub presiune, fierbe lent, prăji, coace și chiar face produse lactate. Versatilitatea sa economisește spațiu și timp, oferind în același timp posibilitatea de a pregăti mese sănătoase și gustoase. Familiile ocupate pot opta dintr-o multitudine de multicookere de la altex.ro, astfel încât să pregătească rapid mese nutritive.

5. Purificatorul de apă

Calitatea apei este esențială pentru sănătate, iar un purificator de apă este un gadget esențial într-o bucătărie modernă. Aceste aparate elimină impuritățile și bacteriile din apa de la robinet, asigurându-se că apa pe care o consumi și o folosești la gătit este curată și sigură. Purificatoarele de apă moderne vin cu filtre avansate, fiind ușor de instalat și întreținut.

Designul bucătăriei moderne

Mobilierul și electrocasnicele ar trebui să fie plasate astfel încât să permită un flux de lucru optim. De exemplu, triunghiul de lucru (format din frigider, chiuvetă și aragaz) trebuie să fie bine definit pentru a facilita mișcările rapide și eficiente.

Materialele utilizate în bucătăriile moderne sunt alese pentru durabilitate și estetică. Blaturile din quartz, granit sau marmură sunt preferate pentru rezistența lor la zgârieturi și căldură, precum și pentru aspectul lor elegant. Dulapurile din lemn masiv sau MDF cu finisaje lucioase sau mate contribuie la un aspect sofisticat și modern.

Gestionarea deșeurilor este o altă componentă esențială a unei bucătării moderne. Coșurile de reciclare integrate și dispozitivele de compostare ajută la reducerea cantității de deșeuri care ajung la gropile de gunoi. Aceste soluții sustenabile nu doar că protejează mediul, dar și contribuie la menținerea unui spațiu de bucătărie curat și organizat.

În concluzie, bucătăria modernă din 2024 este un spațiu unde tehnologia avansată, designul ergonomic și sustenabilitatea se îmbină perfect pentru a crea un mediu de gătit eficient, confortabil și plăcut. Materialele de înaltă calitate și designul ergonomic asigură durabilitate și estetica necesară pentru a face din bucătărie inima casei. Astfel, bucătăria modernă din 2024 nu este doar un loc de gătit, ci și un spațiu de inovație și inspirație culinară.

Citeste in continuare

Diverse

Cum să îți pui bustul în evidență atunci când vrei să ajungi în pat cu bărbatul de care îți place

Publicat

pe

Cum să îți pui bustul în evidență atunci când vrei să ajungi în pat cu bărbatul de care îți place

Poză de Castorly Stock pe Pexels.com

 

Te-ai hotărât să ajungi în pat cu bărbatul de care îți place? Atunci trebuie să știi că există câteva trucuri prin care îți poți pune bustul în evidență. Dacă vrei să arăți senzațional și să îl faci să nu te mai uite niciodată, trebuie să fii sigură pe tine și să știi cum să îți pui în valoare atuurile.

Iată ce trebuie să faci pentru a arăta incendiar

În primul rând, trebuie să alegi o lenjerie intimă care să îți avantajeze sânii. Dacă ai sânii mici și vrei să îi faci să pară mai mari, alege un sutien cu burete sau push-up, care oferă un aspect mai plin și mai senzual. Aceste tipuri de sutiene nu doar că adaugă volum, dar și modelează frumos conturul sânilor, oferind un look atrăgător sub orice tip de haine. Dacă ai sânii mari și vrei să îi susții corect, alege un sutien cu cupe întărite sau cu bretele late, care să îți ofere un suport bun și să îți dea o senzație de confort. Te poți orienta chiar și spre lenjeria erotică de aici, de la Pasiune.ro – aceste sutiene sunt concepute pentru a oferi un look memorabil și sexy, indiferent dacă ai sânii mici sau mari.

În al doilea rând, trebuie să acorzi atenție și ținutei pe care o alegi. Dacă vrei să îți pui bustul în evidență, alege o bluză sau un top cu decolteu adânc, care să îți arate sânii fără să îi dezvăluie complet. Acest tip de decolteu poate adăuga un aer sofisticat și elegant ținutei tale. De asemenea, poți opta pentru o rochie cu decolteu sau un costum de baie cu push-up, care să îți scoată în evidență sânii și să îți ofere încredere în tine. Poți adăuga și accesorii precum un colier subțire, care să atragă atenția asupra decolteului, sau un blazer bine croit, care să îți sublinieze talia și să creeze un look armonios. Nu uita să alegi materiale de calitate, care să se așeze frumos pe corp și să îți ofere confort pe durata întregii zile.

În al treilea rând, este important să menții o postură corectă și să ai o atitudine încrezătoare. Stând dreaptă și cu umerii în spate, vei arăta mai înaltă și mai slim, ceea ce va atrage imediat atenția în jurul tău. De asemenea, o atitudine încrezătoare îți va da un aer de mister și senzualitate, care îl va face pe bărbatul de care îți place să fie atras de tine. Când te simți bine în pielea ta și proiectezi această încredere, totul devine mai ușor, iar oamenii din jurul tău vor fi mai înclinați să te observe și să te aprecieze.

În concluzie, dacă vrei să îți pui bustul în evidență atunci când vrei să ajungi în pat cu bărbatul de care îți place, trebuie să ai o lenjerie intimă care să îți avantajeze sânii, o ținută care să îți evidențieze decolteul, o postură corectă și o atitudine încrezătoare. Dacă urmezi aceste sfaturi, vei arăta senzațional și îl vei face pe bărbatul de care îți place să nu te mai uite niciodată.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Angajații Arhivelor Naționale primesc noi atribuții, dar fără soluții pentru inechitatea salarială.

Angajații din Arhivele Naționale au primit, peste noapte, noi atribuții, fără a fi consultate, conform Sindicatului Europol. O modificare puțin...

Gemevo Gemevo
Exclusivo zi ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv2 zile ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusiv3 zile ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv3 zile ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv3 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv4 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv4 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv4 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv4 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv4 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv4 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv5 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv5 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv