Connect with us

Administratie

Cum a ars tefelismul mioritic in incendiul de la Piatra Neamt

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Nu știm cît de mult va influența tragedia de la Piatra Neamț rezultatul alegerilor din 6 decembrie. Dar știm un lucru: în incendiu a ars categoric și definitiv tefelismul mioritic, acel civism exacerbat care a apărut aproape peste noapte, în regimul Iohannis, într-o Românie pasivă prin excelență și care chiar a reușit să convingă unii naivi că ar fi fost motorul unei revolte sincere și demne. O vreme, românii se vor întreba care au fost cauzele tragediei nemțene; poate vor primi un răspuns, poate, în buna noastră tradiție, nu. Sigur e însă că mai toți se vor întreba multă vreme ce a mișcat munții și apele după Colectiv, dar abia a susurat după Piatra Neamț.

De vină suntem toți, zice ministrul Sănătății.
Îmi pare rău și condoleanțe, zice președintele Klaus Iohannis.
Promit pedepsirea vinovaților, zice premierul Orban.
Au murit în flăcări 10 bolnavi grav de covid, e prea mult, nu se poate așa ceva, zice Mircea Cărtărescu.

Și cam atît.
The rest is silence, vorba lui Hamlet.

Să o spunem pe șleau, ce s-a întîmplat la Piatra Neamț e mai dramatic decît la Colectiv, din anumite puncte de vedere. La Colectiv au murit tineri care s-au înghesuit cu bună știință într-un spațiu impropriu, cu rock, alcool și fum de țigară în dotare, doritori de artificii în interiorul unui club improvizat într-o veche întreprindere comunistă dezafectată. Mare mirare să afle ulterior că aceasta nu avea diverse acte și autorizații, începînd cu cea de la ISU, pe care nu o au nici marile clădiri guvermentale. Au avut ghinion, s-a produs o tragedie, Dumnezeu să-i odihnească. La Piatra Neamț, însă, au murit oameni aduși de stat spre a fi vindecați. A fost o moarte de stat și nu în privat, dacă putem spune astfel. I-a ucis nu sistemul particular menit să-i distreze pe ritmuri de heavy metal, ci sistemul statal creat și întreținut spre a le salva viețile.
La Piatra Neamț nu a ucis indiferența ori neatenția, ci de-a dreptul incapacitatea autorităților de a gestiona o situație.

Ce să vezi, însă, nimic din toate astea nu pare a impresiona pe cineva.
S-a ajuns la situația absolut ridicolă ca ambasadorul SUA să lase fără să vrea autoritățile în ofsaid coborînd steagul american în bernă, cel românesc fîlfîind falnic, pe mai departe.
În România, nici doliul național nu se declară altfel decît pe bază de calcule strict politicianiste.

În 2015, la 27 de morți am avut trei zile de doliu național.
La 32 de morți a căzut guvernul.
Dincolo de 32 de morți s-a cerut Revoluție.
Acum, e liniște la (doar) 11 morți.

Să reamintim istoria primelor zile de după Colectiv. Nu e metodă mai bună de a face comparații.

31 octombrie

Prima dimineață după incendiu. Klaus Iohannis, în singurul său week-end din mandat în care nu plecase la Sibiu(?!!), merge la 9 dimineața la spitalul Floreasca, la răniți, apoi depune prompt flori la locul tragediei, unde muriseră deja 27 de oameni. Are și primele opinii: ”Este de neimaginat că în acel spațiu au putut să fie atâția oameni la un concert” și ”tragedia s-a produs pentru că au fost ignorate norme simple. Sunt îndurerat și cutremurat, dar și revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Atâția oameni tineri care au mers pur și simplu să se distreze au murit”.
Aproape imediat, guvernul Ponta declară trei zile de doliu național.
Toate balurile liceenilor sunt anulate de Inspectoratul Școlar, la competițiile sportive se țin momente de reculegere, diverși artiști își anulează concertele, avalanșă de condoleanțe exprimate pe toate căile de nume sonore din toate domeniile, de la Oana Pellea la Mircea Cărtărescu, cel care scrie pe Facebook: ”Ar trebui în următoarea perioadă să facem ceva împotriva nepăsării criminale a edililor noștri. Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectiv și pentru cele ce mai urmează”.

1 noiembrie

În toată țara se depun sute de mii de flori și se aprind lumînări în altare improvizate. Miid e oameni se adună pentru un marș al tăcerii, în Piața Universității

2 noiembrie

Încep mobilizările civice: bucureștenii sunt chemați, pe Facebook, la un miting pe 3 noiembrie pentru demisia primarului Piedone.

3 noiembrie

Trupa Taxi lansează o melodie în memoria victimelor tragediei din Colectiv. La locul tragediei e veritabil pelerinaj, mii de români vin cu flori, lumânări și mesaje. E criticat aspru Patriarhul Daniel pentru că nu și-a făcut apariția: „E Patriarhia la doi paşi, n-au tras un clopot în memoria copiilor. Să nu vină să le facă o slujbă nici în a treia zi!”.
Mircea Cărtărescu, mai activ ca oricînd spune că: „Noua societate civilă formată în ultimii ani pe rețelele de socializare a identificat corect vinovații adevărați ai tragediei de la clubul Colectiv. E vorba, sunt perfect de acord, de clasa politică în totalitatea ei. E cel mai falimentar organ al comunității românești, cel care-a distrus, de la revoluție-ncoace, tot ce e mai bun în țara asta.”
Piața Universității e blocată de manifestanți. Oamenii au venit cu steaguri naționale și cu pancarte pe care scrie „Corupția ucide”, „Corupția, indiferența și lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toți sunteți vinovați de masacrarea României”.
25.000 de oameni manifestă în stradă, cerînd demisia guvernului.

4 noiembrie

32 de morți. Victor Ponta își prezintă demisia din fruntea guvernului, la fel și primarul Piedone
Mircea Cărtărescu continuă lupta: „Omul care-a făcut cel mai mult rău României, Victor Ponta, a demisionat. Sistemul e însă în picioare. Urmează zile decisive. Parlamentul trebuie dizolvat şi trebuie să urmeze alegeri anticipate. Reset la sistem”.
Bucureştenii sunt chemaţi din nou în Piaţa Universităţii, după demisiile lui Ponta şi Piedone.
Tefeliștii cer guvern de tehnocrați și înființarea de partide noi, curate.
Iohannis lansează celebra butadă: ”A fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze”
PNL se întrunește în şedinţă, apoi cere organizarea alegerilor anticipate şi cheamă partidele la discuţii.
Boc, despre demisiile lui Ponta și Piedone: ”Mai bine mai târziu decât niciodată. Este un act de normalitate într-o societate democratică ceea ce s-a întâmplat astăzi şi mă refer la demisiile care au avut loc”.
În Piața Universității, blocată de manifestanți, este împărțit ”Ziarul Colectiv”.
Protestatarii scandează ”Rușine să vă fie”, „Peste tot corupție, nicăieri justiție”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „Colectiv”, „România, trezește-te”, „Corupția ucide” și „Jos sistemul mafiot”, cerând totodată alegeri anticipate.

5 noiembrie

Piața Universității: Peste 3.000 de oameni scandează ”Plecați, plecați și nu mai candidați!”
Mai multe ONG-uri îi trimit lui Iohannis revendicări, printr-o scrisoare deschisă, între care „un set de măsuri fezabile şi neutre politic”.
Reprezentanții societății civile îi cer președintelui „desemnarea unui premier credibil şi cu voinţă pentru a introduce schimbarea de profunzime cerută de români atât în noiembrie 2014 cât şi în noiembrie 2015”.
Scrisoarea deschisă include solicitări și pentru Parlament și premierul nou învestit.
Astfel, se cere „revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari. Termen: 10 decembrie”, și „anularea mandatelor celor 552 primari şi 4.791 consilieri migratori pe OUG 55/2014. (…) Termen: 1 decembrie”.
Totodată, ONG-urile solicită „dizolvarea actualelor Comisii SRI și SIE și desemnarea unor parlamentari credibili, care să efectueze anchete serioase și să ofere explicații publice pentru activitățile serviciilor secrete, plus un control bugetar eficient. Termen: 1 decembrie”, „întărirea DNA și a Parchetelor prin oferirea posibilității tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI”, „respingerea inițiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupție. Termen: 1 decembrie” și „aprobarea înființării Agenției Naționale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate. Termen: 10 decembrie”.

„Înlocuirea actualului Avocat al Poporului cu o persoană competentă, neutră politic şi aptă să-şi îndeplinească mandatul în interes public”, este o altă măsură cerută, cu termen la 1 decembrie.
În plus, ONG-urile solicită ca premierul învestit să procedeze urgent la demiterea şefilor de companii publice cu probleme legale, ca în cazul CE Oltenia.
Pe o altă listă, se cere „scăderea numarului de deputați și senatori din Parlamenul României”, „deblocarea tuturor anchetelor care îi vizează pe parlamentari, confiscarea averilor și simplificarea procedurii de ridicare a imunității acestora pentru a permite anchetarea lor”, „majorarea bugetului pentru sănătate și majorarea salariilor medicilor și cadrelor medicale”, „majorarea bugetului pentru educație și majorarea salariilor profesorilor”, „stoparea finanțării Bisericii Ortodoxe Române și impozitarea veniturilor Bisericii Ortodoxe Române” și „revizuirea și scăderea birocrației și simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea societățiilor comerciale”.
Noi manifestații de stradă au loc în întreaga țară.

6 noiembrie

Ambasadorul SUA vine la Guvern pentru discuții cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
La Timișoara se organizează „Partidul Colectiv”, din „nevoia oamenilor de a scăpa de corupție”
Cărtărescu continuă: ”Vrem să schimbăm sistemul mafiotic în politică, nu vom face nimic câtă vreme el e în noi”
Reprezentanţii societăţii civile vin la Palatul Cotroceni, și cer preşedintelui un guvern fără corupţi şi o nouă clasă politică, replica şefului statului fiind, potrivit unor participanţi, ca aceştia să se implice politic, eventual înfiinţând noi partide.

9 noiembrie

Cărtărescu cere control public asupra presei audo-vizuale: ”Televiziunile publice au fost, de-a lungul acestor lungi ani postdecembrişti, mijloace de minţire, manipulare, cretinizare şi învrăjbire a comunităţii românești. Această mocirlă în care s-au scufundat televiziunile nu mai poate continua. Nu sunt pentru cenzură, ci pentru o integrare a televiziunilor în planul unei societăţi mai bune”.

După cum se vede, tragedia de la Colectiv, petrecută sub guvernarea PSD, a zguduit toată România, a dărîmat un guvern, a fost aproape de dizolvarea parlamentului și a adus cu sine cereri tefeliste teribil de precise, mergînd pînă la dotarea DNA cu aparatură de interceptare, schimbarea legislației electorale, schimbări la CE Oltenia(?!), impozitarea Bisericii ori punerea presei sub un control strict.

2020. Cinci ani mai tîrziu.
Același accident banal, alți acrobați, alt salt mortal.
Nu sunt 27 de morți prin ardere, ci ”doar” 11.

Nu mai e guvernul pesedist corupt, ci unul democrat și bine intenționat, liberal. Și nu își dă demisia. Nici ministrul Sănătății nu și-o dă.
Președintele e același, ce-i drept, dar cu cinci ani de mandat în plus, în care a schimbat România, nu-i așa?, din temelii.
Așa cum i-au cerut-o tefeliștii, după tragedia de la Colectiv.
Și nu se mai duce nici la spital cu flori.
Nu mai dă declarații ca pentru cartea de istorie.
Ambasadorul SUA nu mai e oripilat de tragedie, ci e fericit că guvernul Orban s-a mișcat atît de performant.
Nimeni nu mai iese în stradă să protesteze și să revendice.
Cărtărescu a scîncit trei vorbe și apoi s-a calat pe alegerile din Moldova.
Mihai Șora se supără că a fost făcut parte a vinovaților, apoi se ocupă pe larg de Maia Sandu.
Oana Pellea & comp nu mai resimt revoltă sfîșîietoare în suflete.
”Taxi” nu mai dedică melodii.
Nu se mai declară doliul național.

Repetarea după doar cinci ani a unei tragedii ca cea de la Colectiv ar fi trebuit să fie picătura care să umple paharul românilor.
Ar fi trebuit să provoace un cutremur fără precedent, să reverse exasperarea din suflete, mai ales în condițiile vitrege ale pandemiei.
E liniște însă.
Pare că tefelismul, motorul resetării României din epoca Iohannis, s-a făcut scrum în incendiul de la Piatra Neamț.

 

Administratie

Raport privind activitatea Poliției de Frontieră Române în semestrul I al anului 2024

Publicat

pe

De

Analiza activității Poliției de Frontieră Române în semestrul I al anului 2024

Începând cu anul 2024, Poliția de Frontieră Română a continuat să își îndeplinească atribuțiile conform legislației naționale, concentrându-se atât pe optimizarea supravegherii și controlului la frontieră, cât și pe combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.

Implicarea activă a Poliției de Frontieră în implementarea unui control sistematic în toate punctele de trecere a frontierei și intensificarea supravegherii frontierei de stat au condus la o scădere considerabilă a fluxului de migranți către Europa occidentală prin România. Principalul obiectiv al Poliției de Frontieră rămâne integrarea României în Spațiul Schengen, cu accent pe finalizarea procesului de aderare.

Pentru a atinge acest obiectiv, sunt evaluate periodic performanțele structurii aeroportuare și se elaborează documente procedurale interne care vizează diverse activități, inclusiv escortarea aeriană, controalele la aerodromuri și heliporturi, precum și verificările în porturile maritime. Deși polițiștii de frontieră din aeroporturi și porturi maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru călătorii din spațiul Schengen, ei colaborează cu alte autorități pentru a verifica identitatea persoanelor și a preveni infracțiunile.

În cele trei luni de la implementarea aplicației eDAC, între 31 martie și 30 iunie 2024, polițiștii de frontieră au efectuat peste 427.000 de verificări, stabilind valabilitatea documentelor de călătorie.

Traficul de persoane și mijloace de transport

În prima jumătate a anului 2024, Poliția de Frontieră a înregistrat aproximativ 28.300.000 treceri de persoane, dintre care 13.700.000 pe sensul de intrare și 14.600.000 pe cel de ieșire. Situația traficului pe secțiuni de frontieră este următoarea:

 • Ungaria: 8.600.000
 • Ucraina: 2.270.000
 • Moldova: 4.430.000
 • Bulgaria: 4.470.000
 • Serbia: 1.500.000
 • Aeroportuară: 6.900.000
 • Maritimă: 120.000

Se observă creșteri ale traficului prin punctele de trecere la segmentele de frontieră cu Ungaria (+17%), Serbia (+11,7%) și Bulgaria (+10,2%). În ceea ce privește mijloacele de transport, aproximativ 8.800.000 au trecut prin punctele de trecere, înregistrând o creștere de 9,4% față de anul precedent.

Infracțiuni constatate de Poliția de Frontieră Română

În primele șase luni din 2024, au fost constatate 16.759 de fapte ilegale (6.489 infracțiuni și 10.270 contravenții). Dintre infracțiuni, cele mai frecvente au fost migrarea ilegală de persoane (3.657), fals și uz de fals (514), precum și infracțiuni la regimul circulației și traficului de droguri (322).

În aceeași perioadă, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de peste 8.000.000 lei, majoritatea la frontiera cu Republica Moldova.

Combaterea migrației ilegale

Fenomenul migrației ilegale a luat amploare, în special în contextul migrației forțate în Europa. În prima jumătate a anului 2024, polițiștii de frontieră au depistat 2.138 cetățeni străini încercând să treacă ilegal frontiera, reprezentând o scădere de 72% comparativ cu anul precedent.

Măsuri de combatere a infracționalității transfrontaliere

Poliția de Frontieră a continuat să acționeze împotriva traficului de bunuri și a contrabandei cu țigări, confiscând 1.334.000 pachete de țigări și bunuri în valoare de aproximativ 231,3 milioane lei. De asemenea, au fost înregistrate 297 de fapte de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală.

Concluzii

Poliția de Frontieră Română își reafirmă angajamentul de a întreprinde măsuri ferme pentru a depista și reține persoanele implicate în fapte ilegale, contribuind astfel la asigurarea securității naționale și a cetățenilor. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Recomandări pentru românii care participă la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat

pe

De

Pentru a asigura o experiență plăcută și sigură, jandarmii și polițiștii de frontieră români vor fi prezenți la Paris pentru a oferi sprijin cetățenilor români și autorităților franceze pe tot parcursul Jocurilor Olimpice.

Ministerul Afacerilor Interne le recomandă spectatorilor români următoarele:

 • Păstrați un act de identitate: Asigurați-vă că aveți asupra dumneavoastră un act de identitate, deoarece acesta poate fi solicitat pentru accesul în locațiile evenimentului.
 • Prezentarea timpurie: Veniti din timp, începând cu ora de deschidere a porților, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare.
 • Respectați forțele de ordine: Urmați indicațiile forțelor de ordine și evitați implicarea în conflicte de orice natură.
 • Informați-vă despre locațiile competițiilor: Familiarizați-vă cu locul unde se va desfășura evenimentul, competițiile având loc în diverse locații.
 • Raportați faptele antisociale: Dacă observați fapte de natură antisocială, solicitați sprijinul forțelor de ordine din zonă.
 • Semnalați bagajele abandonate: Avertizați imediat despre prezența unor bagaje sau colete ce par abandonate.
 • Răbdare la controalele de securitate: Manifestați răbdare în timpul controlului preventiv al bagajelor, având în vedere că accesul cu bagaje voluminoase sau obiecte periculoase este interzis, inclusiv materiale pirotehnice sau băuturi alcoolice.

De asemenea, menționăm că organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob sunt interzise, la fel ca incitarea la ură națională, rasială sau religioasă. Este interzisă și promovarea cultului persoanelor vinovate de infracțiuni contra păcii și omenirii.

Dacă doriți să susțineți pe cei 107 sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, îi puteți încuraja în următoarele locații: Stade de France, Hôtel de Ville, Trocadéro, Esplanade des Invalides, Arena Paris Nord, Roland Garros, Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, Colline d’Élancourt, Bercy Arena, Porte de la Chapelle Arena, Arena Paris Sud 6, Champ de Mars Arena, La Défense Arena, Aquatics Centre, Grand Palais, Arena Paris Sud 4 și Pont Alexandre III.

Vă recomandăm să consultați harta disponibilă pe site-ul organizatorilor: anticiperlesjeux.gouv.fr, pentru a vă planifica deplasările în Paris și în Île-de-France.

În caz de urgență care necesită intervenția autorităților franceze, sunați la numărul de urgență 112, mai transmite sursa citata.

Ministerul Afacerilor Interne se angajează să protejeze drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să apere proprietatea publică și privată, să gestioneze situațiile de urgență, să mențină ordinea publică și să prevină și combată faptele antisociale, conform competențelor legale. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

România, progrese semnificative în justiție, conform raportului Comisiei Europene

Publicat

pe

De

„Comisia Europeană a publicat raportul referitor la statul de drept, iar acesta este cel mai bun raport de până acum în domeniul justiției. După închiderea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), acest raport pozitiv reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale Ministerului Justiției în ultimul an,” a declarat Alina Gorghiu, ministra Justiției.

Progresele semnificative realizate în îndeplinirea recomandărilor din 2023 referitoare la sistemul judiciar includ: demararea consultărilor instituționale pe evaluarea Panelului de experți în raport cu opinia Comisiei de la Veneția, stabilizarea reformei judiciare și implementarea Legilor Justiției, îmbunătățiri în eficiența controlului jurisdicțional efectuat de Înalta Curte de Casație și Justiție, progrese în ceea ce privește resursa umană din sistemul judiciar, eforturi notabile pentru digitalizarea acestuia și reformarea sistemului de acordare a ajutoarelor publice judiciare pentru cetățeni.

Raportul include, de asemenea, progrese și în cadrul anticorupție, conținând elemente precum implementarea la termen a Strategiei Naționale Anticorupție, stabilitatea numărului de procurori DNA conform angajamentului din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un bilanț pozitiv în combaterea corupției, inclusiv în cazurile de corupție la nivel înalt, și progrese în funcționarea sistemului post-SIIJ, reflectate în modificarea Legii 49/2022 prin Legea 213/2024.

„Acest rezultat remarcabil este rezultatul muncii constante și efortului colectiv al multor instituții. Vreau să le mulțumesc colegilor din Ministerul Justiției, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Public și întregului sistem judiciar pentru buna colaborare. În această perioadă, dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene a fost constant și de substanță și le mulțumesc și lor pentru sprijin,” a adăugat Gorghiu.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Angajații Arhivelor Naționale primesc noi atribuții, dar fără soluții pentru inechitatea salarială.

Angajații din Arhivele Naționale au primit, peste noapte, noi atribuții, fără a fi consultate, conform Sindicatului Europol. O modificare puțin...

Gemevo Gemevo
Exclusivo zi ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv2 zile ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusiv3 zile ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv3 zile ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv3 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv4 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv4 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv4 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv4 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv4 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv4 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv5 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv5 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv