Connect with us

Anchete

Trei situații de la alegeri care ne zic clar că România nu prea mai e o democrație

Publicat

pe

Cei doi copii ai mei, deși studiază în străinătate, doresc să se întoarcă în România să lucreze. Așadar, la fel ca mulți dintre voi, am datoria nu doar să mă implic să fie mai bine-n țară, dar trebuie să și explic ce se-ntâmplă cu adevărat aici și cum arată viitorul. Azi arăt 3 situații de la alegeri care demonstrează afirmația dură din titlu:

  1. Iohannis a încălcat legea ca să-și impună candidatul la București, iar instituțiile statului i-au cântat în strună.

Episodul chemării la Cotroceni a lui Nicușor-Plicușor în scopul de a-i bloca prăbușirea electorală sub povara acuzelor dovedite de corupție, a fost și-un semnal dat de Iohannis instituțiilor statului să se alinieze voinței sale, respectiv presei miluite și instituțiilor de sondare că dacă se opun le va „merge rău”. Evenimentul paralel, cu deschiderea dosarului Nicușor-Câine la DNA, a fost doar de fațadă, așa cum am menționat chiar atunci, și va avea doar rolul să mai „scurteze lanțul” lui Nicușor-Plicușor, în caz de indisciplină în fața președintelui în funcție.

Presa n-a comentat, ba chiar și institutele de sondare s-au conformat prudent, dând un rezultat al exit-pollului mult exagerat, care să-i ferească de belele și să dea un somn bun locatarului de la Cotroceni. Iohannis a dovedit că nu uită și nu iartă, Gabi Firea a plătit acum pentru campania din 2014 când a fost purtătoarea de cuvânt a lui Pontache în războiul electoral cu Iohannis (care KWI, în timpul campaniei, a trasat sarcina de „depandelizare” a bucureștiului). În aceeași notă, „scalpurile” celor doi dușmani vechi ai lui KWI, marii perdanți ai acestor alegeri, Tăriceanu și Pontache, stau și ele atârnate de cureaua neamțului în urma acestor alegeri.

  1. Mulți români au votat corupți, defecți, ba chiar și-un mort.

Lista corupților dovediți votați de către români ieri este lungă și transpartinică, dar asta nu mai e o știre. Cetățenii noștri i-au votat cu entuziasm și pe primarul care a făcut sex cu minore în primărie, dar și pe cel care și-a abuzat fiica psihic și fizic. La Deveselu, locul de „nebunii” al soldaților americani, oltenii de-acolo ne-au demonstrat că într-adevăr trăim într-un ospiciu numit românia, votându-l cu 70% pe primarul care-a murit acum aproape 2 săptămâni. Nimic de comentat în plus, românii normali au rămas muți.

  1. Mangalia, caz tipic pentru un stat eșuat: poliția și presa au colaborat fructuos pentru fraudarea alegerilor.

Mangalia, locul devenit celebru în campanie prin candidatura independentului Murad, dar și prin acuzele dovedite despre corupția primarului în funcție, favoritul Lu’COVID, a fost ieri ca un teatru de război de gherilă urbană. Cu polițiști în civil dar cu pistoalele la vedere (!), care defilau demonstrativ pe străzi, dar și cu un episod ca-n filme, pe care vi-l relatez:

Unul dintre responsabilii campaniei lui Murad, a fost oprit în trafic de șapte mașini de Poliție pentru faptul că avea geamurile mașinii acoperite cu folie; fără mandat din partea vreunui procuror, polițiștii-milițieni l-au încătușat și l-au dus la secție, unde au început să-l amenințe dur, neaceptând prezența vreunui avocat; după vreo 2 ore omului i s-a făcut rău, fiind cardiac și cu un atac de cord la activ petrecut acum câțiva ani; abia atunci polițiștii au cedat și l-au dus rapid la spital unde l-au și abandonat fără explicații.

Episodul absurd a fost suficient însă pentru ca „presa miluită” de Lucovid să inventeze un fake-news, care a rulat începînd cu 16.30 pe vreo 14 site-uri de știri naționale și locale, plus Facebook, prin care ni se spunea că chiar Murad, candidatul independent, ar fi fost arestat! Primarul și viceprimarul Mangaliei au postat pe conturile oficiale cum că Murad ar fi fost dus la secție, să le dea de înțeles mangalioților ce vroiau să-l voteze pe acesta, că nu mai are rost să se ducă la vot, că nu mai au pe cine vota.

Așadar procesul de vot a fost fraudat pentru patru ore și jumătate, exact intervalul în care votanții tineri și mai educați ai lui Murad s-ar fi dus la vot. Dacă vă mai zic că cca 10% din voturile exprimate au fost anulate (!), majoritatea dintre ele prin aplicarea unei a doua ștampile pe buletinele unde a fost votat Murad, aveți imaginea reală a monstruozității de la Mangalia (alte dedesubturi puturoase cu trădări din partea unor viitori consilieri locali în favoarea primarului, devin deja detalii).

La Mangalia încă se numără voturile (la ora la care scriu acest text), mai e o secție unde s-au găsit multe buletine de vot în plus, cu ștampila „votat” aplicată în căsuța primarului, iar oamenii lui Murad sunt amenințați să se conformeze fraudei. În mod normal și legal alegerile din Mangalia ar trebui repetate, dacă s-ar dori măcar păstrarea aparenței de democrație, dar nu pariez nici pe asta.

Ăsta e tabloul real al alegerilor de ieri, și-n aceste condiții ne pregătim de Parlamentare cu „cântec înainte marș, și cu stângul pe tobă”! În rest, vorba băbuțelor de la țară: ferească Dumnezeu și să ne scuipăm în sân…

Cozmin Gușă

 

Anchete

Consiliul Superior al Magistraturii a fixat primul termen in trei dosare disciplinare

Publicat

pe

De

Lot nou de judecatori la disciplinar, dezvaluie Lumea Justitiei.

Este vorba despre cauzele:

– 15/J/2023judecatorii Emilia-Maria Prahanca, Raluca-Meda Szilagyi si Nicolae Liposchi de la Judecatoria Beius, acuzati de abaterea de la art. 271 lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul si judecatorilor („exercitarea functiei cu grava neglijenta”);

– 9/J/2023judecatorul Catalin-Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti, acuzat de abaterea de la litera g) teza I: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”;

– 12/J/2023judecatorul Florin Lupascu de la Tribunalul Specializat Mures, acuzat de abaterea de la litera q) teza I: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Procurorul Sorin Marian Lia – fost sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia – fuge de Curtea de Apel Craiova

Publicat

pe

De

Lia a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie cerere de stramutare a dosarului nr. 994/54/2023, in care Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova l-a trimis in judecata pentru un intreg pomelnic de fapte (abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului, folosirea de informatii nepublice, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals), dezvaluie Lumea Justitiei.

ICCJ ar fi trebuit sa se pronunte miercuri, 20 septembrie 2023, in cauza nr. 2077/1/2023 (privind solicitarea de stramutare), insa pana la momentul scrierii acestor vorbe de fumoar nu a aparut nicio minuta pe site-ul instantei supreme. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Tineti minte dosarul Aviasan, in care fostul deputat PDL Mihail Boldea a primit condamnare in calea extraordinara de atac (recurs in casatie), dupa ce in apel fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare?

Publicat

pe

De

Rechizitoriul a fost semnat de catre procurorii Gheorghe Ivan si Nicolae Pircalabescu (foto) de la DNA Galati, primind confirmarea din partea lui Gheorghe Popovici, seful din acel moment al Sectiei I din DNA Central, dezvaluie Lumea Justitiei. Ei bine, acum Pircalabescu vrea sa primeasca delegare in functia de sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, unde activeaza ca adjunct. Totusi, Consiliul Superior al Magistraturii l-a amanat. A fost singura solutie de amanare, ceilalti cinci procurori primind delegarile cerute.

Iata minuta CSM:

1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj a doamnei MANE LOREDANA LACRAMIOARA, procuror sef Sectie judiciara in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 01.10.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a domnului BALINEANU ADRIAN, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 01.10.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat amanarea analizarii propunerii de delegare in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea a domnului PIRCALABESCU NICOLAE, prim procuror adjunct in cadrul acestei unitati de parchet. (unanimitate)

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Bujor a domnului CUZI NICOLAE VALERIAN, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Liesti, incepand cu data de 01.10.2023, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

5. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea in functia de procuror sef Sectie judiciara la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea a domnului GHICA EDUARD, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 14.10.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

6. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat delegarea in functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Racari a domnului ANDREI CRISTIAN ION, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, incepand cu data de 20.09.2023, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P

Sindicatele reprezentative și-au dat mâna și atacă pe toate fronturile. Sistemul penitenciar zguduit din temelii!  Polițiștii din penitenciarele Târgșor...

Exclusiv2 zile ago

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

Ce tupeu are celebrul Pescobar! Taverna Racilor, închisă după ce a ”plouat” cu amenzi. Pe toate le-a ignorat, iar acum...

Exclusiv2 zile ago

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman...

Exclusiv3 zile ago

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale?

Va este cunoscut subiectul ascunderii HG 1086/2004 ( emisa de guvernul Nastase, nesecreta, nepublicata), de catre MAI, politistilor si jandarmilor...

Exclusiv4 zile ago

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Exclusiv4 zile ago

Imediat după moartea Sharei, polițiștii din Dumbrava Roșie, intenționat sau nu, au compromis grav ancheta

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat duminică seară, că a trimis Corpul de Control la IPJ Neamț. Corpul de...

Exclusiv4 zile ago

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor?

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Exclusiv4 zile ago

A patra federație din sistemul penitenciar intră in joc și toate cele 4 federații din sistemul penitenciar sunt de azi in actiune/proteste

Oamenii simpli ,care nu respectă legile, sunt trași la răspundere și plătesc pentru asta, guvernanții care nu iși respectă propriile...

Exclusiv6 zile ago

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala

La IPJ Prahova lucrurile s-au cam imputit si politistii corupti care au sustinut o grupare de criminalitate economico-financiara organizata ar fi trebuit s-o...

Exclusiv6 zile ago

Directorul medical din cadrul Penitenciarului Spital Rahova a schimbat halatul medical cu cel de abuzator

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Exclusivo săptămână ago

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusivo săptămână ago

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare”

Ploieștiul sub mandatul PSD-istului Andrei Volosevici a devenit un oras problema ce figurează la multe capitole pe ultimele locuri în...

Exclusivo săptămână ago

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)!

Termen nou, 21.09.2023. Amanarea asta nesfarsita a judecatii exceptiei OUG 59/2017 este o situatie nemaivazuta vreodata in istoria CCR si...

Exclusivo săptămână ago

Cum rămâne cu ,,nu încercăm să îl absolvim de rigorile legii”? Și cu ,,nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”?

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusivo săptămână ago

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei. Păi, cel tinerel este Robert Popa îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!