Anchete
Specularea pandemiei, faza pe autostrazi/Cat a mai ajuns spaga pentru autostrazi?
Specularea pandemiei, faza pe autostrazi. Este acum clar de ce Bode, ministrul de pe ,,bancheta din spate”, autorul moral al accidentului SPP-istului care depasea pe linie continua si punea vietile soferilor in pericol, este pastrat? Cat a mai ajuns spaga pentru autostrazi? 50% din valoarea contractului? 80%? CNAIR anunta azi cea mai mare licitaitie publica vreodata, in Romania. cu o valoare cuprinsa intre 1,1 miliarde si 1,2 miliarde de Euro. Nu, nu este pentru o autostrada, ci pentru o ciozvarta de 37,4 kilometri din autostrada fantoma Pitesti Sibiu, care ar urma sa fie gata (fara intarzieri) in 77 de luni (mai mult de 6 ani) de la data semnarii contractului. Justificarea celui mai scump kilometru de autostrada din lume (32 de milioane de Euro) este data de cei de la CNAIR, spunand ca trebuie creat un dublu tunel prin munte (tuneluri gemene), de 1,7 kilometri. Vreti o referinta?
Iat-o: in 2010, in Albania, Bechtel si turcii de la Enka inaugrau un segment de autostrada prin munte de 61 de kilometri, care a costat 382 de milioane de Euro. Adica 6,26 milioane de Euro pe kilometru, respectiv 20% din pretul pe care e dispus sa il plateasca CNAIR. Autostrada este in zona muntoasa, a inclus doua tuneluri gemene (si nu unul ca in Romania), de 3 ori mai lungi decat cel din Romania fiecare, respectiv 5,5 kilometri si 29 de poduri in regiune muntoasa. De precizat ca precedentul record pentru cea mai scumpa autostrada din lume (neterminata) era detinut tot de Romania, din 2011, cu un pret mediu/kilometru mai mult decât dublu față de cel din Albania, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Paul D.).
Anchete
Diana Iovanovici-Sosoacă dă în urmărire generală Judecătorii CCR care i-au blocaat candidatura
Anchete
Vasilica Danilet o apără pe Sosoaca în scandalul candidaturii la Președinție
Eurodeputata Diana Sosoaca a găsit un neobișnuit susținător în persoana judecătorului pensionar Cristi Vasilica Danilet, cunoscut pentru pozițiile sale controversate. Publicația Lumea Justiției subliniază că Danilet, în editorialul său din Juridice.ro publicat pe 9 octombrie 2024, contestă decizia Curții Constituționale (CCR) prin care Sosoaca a fost exclusă din cursa prezidențială.
Judecătorul pensionar consideră că hotărârea CCR este „neconstituțională”, argumentând că aceasta se bazează pe un „arbitrar” profund și vizibil, ceea ce contravine însăși principilor democratice, deoarece:
- Creează obligații pentru cetățeni care nu sunt prevăzute de Constituție;
- Extinde cerințele pentru președintele României în rândul candidaților;
- Îi impută candidatei un aspect care, conform afirmațiilor lui Danilet, este cunoscut, dar nu este specificat în documentele oficiale.
Aceasta deschide întrebări despre când anume și-a descoperit Vasilica Danilet „apetitul pentru democrație”. De altfel, comentariile sale apărute în presă sugerează că Danilet are opinii și despre aspecte legate de conduita democratică din România, pe lângă cele legate de justiție și Uniunea Europeană.
Reacțiile privind implicarea lui Danilet în acest scandal sunt variate, iar discuțiile par să evidențieze contrastele din peisajul politic și juridic românesc. (Irinel I.).
Anchete
Scandal în USR Constanța: Acuzații de abuz și demisii în direct la Conferința de Presă
Un scandal uriaș a izbucnit în USR Constanța, după ce consilierii locali Mihai Ochiuleț și Dumitru Caragheorghe au făcut dezvăluiri alarmante despre practicile incorecte și nedemocratice din interiorul partidului. Într-o conferință de presă organizată marți, 8 octombrie, cei doi politicieni au expus modul în care Stelian Ion, liderul organizației județene, a condus partidul local prin decizii controversate și manipulări politice.
Dumitru Caragheorghe a surprins audiența anunțându-și demisia în direct, ca un protest față de direcția în care se îndreaptă USR Constanța. „Am încercat să ajut constănțenii, dar am fost trădat,” a declarat el.
Mihai Ochiuleț a deschis conferința cu un discurs despre realizările sale ca și consilier local și obstacolele întâmpinate în cadrul organizației, care au dus, în cele din urmă, la excluderea sa din partid. „Închei un mandat în care am încercat să reprezint și să ajut constănțenii pe de o parte, și să-mi aduc contribuția la proiecte benefice în dezvoltarea orașului nostru. În toate aceste demersuri, am reprezentat cu cinste USR-ul,” a afirmat Ochiuleț.
Acesta a criticat în mod direct modul în care Stelian Ion a orchestrat excluderea sa din partid, acuzându-l de utilizarea unor sesizări pentru a obține această măsură. „Am fost exclus din USR, dar conform Statutului, încă sunt membru până nu voi parcurge toate căile de atac. Voi rămâne consilier local, ales de cetățeni, și voi continua să mă implic,” a subliniat Ochiuleț.
Dumitru Caragheorghe a detaliat tensiunile interne care au marcat filiala USR Constanța, evidențiind lipsa de transparență și conducerea autoritară impusă de Stelian Ion. „Am intrat în politică pentru Constanța, dar USR a devenit o struțo-cămilă, fără o direcție clară,” a spus Caragheorghe.
În cadrul conferinței, Caragheorghe a explicat că se simte obligat să acționeze în fața ipocriziei din partid. „Demisia mea este un semnal de alarmă. Nu pot gira ipocrizia și minciuna. Îmi prezint demisia din USR și rămân fidel principiilor care m-au activat în politică,” a anunțat acesta, trimițând un mesaj oficial de demisie.
Ambii consilieri au criticat modul în care confictele interne au fost gestionate și au acuzat Biroul Național al USR că a ignorat sesizările lor. Ochiuleț a menționat că a fost ținta unei campanii orchestrate timp de mai bine de un an, condusă de Stelian Ion.
Tensiunile interne din USR Constanța nu sunt o noutate, dar excluderea lui Ochiuleț și demisia dramatică a lui Caragheorghe adâncesc criza din partid, subliniind o conducere lipsită de transparență și democrație. Aceștia au solicitat o revizuire a deciziilor și o mai bună gestionare a conflictelor interne în interesul membrilor și al cetățenilor pe care îi reprezintă. (Irinel I.).
-
Exclusivacum 4 zile
Corupție instituționalizată la IJP Prahova: Mirițescu și rețeaua de influență
-
Exclusivacum 2 zile
Controversa imobiliară privind Familiile Nichita și Lupu: De la un accident tragic la tranzacții frauduloase/Cazul White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
Administrație cu oameni de „valoare” la Primăria Comunei Colceag
-
Exclusivacum 2 zile
Familia Albu: o călătorie controversată de la scrutinul public la beneficii mănoase în Ploiești
-
Exclusivacum 4 zile
Corupția în IPJ Prahova: O rețea de ilegalități afectează afacerile locale (V)
-
Exclusivacum o zi
Primarul care a părăsit Cătina cu ghivecele și pietrele în brațe: o poveste de alegeri și controverse
-
Exclusivacum o zi
Fraude imobiliare în România: Scandalurile Nordis și White Tower dezvăluie un sistem corupt
-
Exclusivacum 2 zile
Colaborarea între victime și abuzatori – O problemă persistenta în rândul polițiștilor din MAI